• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • kitkät

    Haha, för 17:e gången så är jag bara timanställd för tillfället! Så ibland jobbar jag flera pass i veckan och ibland är jag ledig. 

    Jag jobbade tidigare inom missbruksvården men då mitt heltidsvikariat gick ut i september, så började jag arbeta på ett boende för ensamkommande flyktingbarn som behovsanställd! 

    Nu när min ena tärna är avslöjad så tänkte vi åka ut på jakt efter brudklänning i Stockholm. Hon flyttar nämligen till Stockholm idag, hon & hennes sambo. Usch, blir så ledsen varje gång jag tänker på det...

     

  • goli

    hahaha, kitkät, tro det eller ej men jag kommer faktiskt ihåg att du sa att du var timanställd. Men det lät lite på ditt inlägg som att du blivit avskedad eller något så jag blev lite orolig! Skrattande Vad kul med resa till Sthlm, när ska du dit? Och har du haft kontakt med Bröllopsarenan? Jag mailade dem för ett bra tag sedan men de har inte svarat. kanske borde ringa...

    Ikväll ska våra föräldrar till Santa Maria och provsmaka maten. Lite spänd o smånervös faktiskt! Vad gör vi om de inte gillar maten? Yikes!!!!

  • kitkät

    Nej då, jag har inte blivit avskedad! Tvärtom, chefen är jättenöjd med min insats och kallade in mig på sitt kontor igår. Eventuellt så blir det en tjänst ledig vid årsskiftet och hon vill i så fall erbjuda mig den. Men vi får se! 

    Jag mejlade också Bröllopsarenan för ett tag sen, men har inte fått något svar ännu. 

    Hoppas dom gillar maten! Du får säga till när du fått veta från dom!  

    Usch, nu känns det dött på planeringsfronten. Det enda jag behöver boka snart är makeup och hårstylist - har ännu inte bestämt mig för någon. Och så är det inbjudningskorten vi behöver beställa inom en snar framtid. Vad gör man sen? 

     

  • goli

    Vad roligt, grattis! Håller tummarna, tjejen!

    Jag pratade precis med föräldrarna och tydligen så var maten helt fantastisk!!! Sååå skönt att höra! O tro mig, våra föräldrar är väldigt kräsna när det gäller mat så när de säger att det är fantastiskt så.... Åhhhh, riktigt riktigt skönt, så nu kan man släppa det iaf.

    hur går det med inbjudningskorten, bestämde ni er för de du lade upp här? Och efter det så kanske det är dags för din klänning? När var det du skulle till sthlm?

  • kitkät

    Fan vad skönt! Förstår att du varit nervös, skönt att du kan släppa det nu. Vi har fortfarande inte provsmakat maten på Panorama, men jag litar faktiskt på att maten är bra där! Vi har fått höra det från fler. 

    Ja, vi kommer nog köra på det inbjudningskortet som jag visade er! Tycker den var söt & enkel. Men kommer som sagt byta ut satinbandet till färgen aprikos.
    Och snart är det dags för brudklänning, ja. Jag åker till Sthlm i slutet av nästa vecka och blir kvar till nyårsdagen. Förhoppningsvis så hinner jag ta det då. 

  • goli

    när ska ni till panorama för provsmakning då? har ni funderat på det eller pratat med dem på panorama om det?

    ja, jag tycker oxå det var ett jättefint kort.

    Åh, vad roligt med brudklänning! vilken tur du har som har det roligaste kvar, hahaha! faktiskt så är jag glad att jag får pyssla lite mer med klänningen, vill inte att den biten ska vara "över" än.

  • kitkät

    Jag vet inte om vi ska dit och provsmaka maten. Jag känner inte jättestort behov av att göra det. Jag litar som sagt på att maten är bra! Det hålls syrianska bröllop där varje vecka och vi har inte hört annat än att det är god mat. 

    Jag är mest lycklig över att live-bandet som jag alltid velat drömt om att få ha på mitt bröllop är bokat! Och så kul att vi fick ett "kompispris", eftersom vår familjevän är vän med sångaren i bandet.
    Vi ska träffa honom någongång efter nyår och prata lite mer detaljerat om bröllopet, körschema osv. När vi har gjort det så kan vi boka Djn. Just nu så har vi bara preliminärbokat Djn. Jag vill ha allt klart med live-bandet innan jag bokar Djn definitivt.  

  • Pagnie

    okej flickor nu är jag tillbaka hos er efter en underbar överraskningshelg med min älskade.
    Ja jag var ju ovetande in i det sista om vart vi skulle. Jag fick inte reda på det förän vi stod med bilen på parkeringen utanför hotellet. först då fick jag veta vart vi var.
    Och vart var vi då?
    Jo vi var på Yasuragi, ett japanskt spahotell vid hasseludden. Han hade bokat ett paket åt oss, så vi fick ett lyxigt hotellpaket med ett hotellrum i riktig japansk anda.
    Vi fick yakota som är typ morgonrockar att ha på oss under vistelsen tillsammans med skor. Så ALLA gick runt i dom där kläderna. Heeela tiden, till och med på den fina middagen på kvällen. så i två dar har vi myst omkring i dessa kläder.
    Vi började dagen med Yoga och meditation. Sen körde vi lunch och efter det gick vi till badet. där fick vi lära oss hur man tvättar sig genom att sitta på en pall och ha en hink som man fyllde med vatten och hälde över sig. Var såååå jävla skönt.
    Sen hade dom där bastu, ångbastu och varma källor både ute och inne. 40 grader varmt och helt underbart i sten.
    efter detta gick vi på något som hette klangresa där man låg ner och skulle spänna vissa muskler och sedan slappna av när hon slog med typ en klubba mot några metallskålar. Hur fridfullt som helst. Somnade ärligt talat där.
    Dom hade en lounche (stavning?) där man kunde ligga i fåtöljer som rörde sig som vågor och som spelade lugn och skön musik. Där hade dom även färsk frukt som man kunde äta av. Känns som att det fanns mat vart man än gick.

    Sedan så gick vi på sushiskola och lärde oss att göra sushi som vi sen fick äta upp. Senare på kvällen så var det middag. då fick vi sitta framför ett sådant här stekbord och kolla på när dom gjorde vår mat. dom flamberade massa mat och tände eld på glassen och en massa sådant. jätte mysigt och jättegod mat.

    sen blev det en myskväll då han och jag satt i badkaret på vårt rum och bara var.
    på morgonen så körde vi bad i de varma källorna och sedan åt vi utav den underbara frukostbuffén. Det fanns verkligen allt där. man ville bara äta mer och mer. Haha.
    Sedan har vi ibland bara gjort ingenting också. helt underbart är väl ordet. varit sååå lugnt och skönt och rofyllt. det behövde jag verkligen. Och att han har kunnat spara så där mycket pengar och kunna hålla det hemligt det är konstigt. Men det gör mig verkligen inget. Det var välbehövligt. Mycket egentid för oss och mycket mystid.

    Hur har ni flickor haft det då?

  • kitkät

    Pagnie, 

    Vilken härlig helg du verkar ha haft! Trevlig överraskning. Ibland är det skönt att komma iväg och få koppla bort all stress. Man borde åka på spa-weekend efter bröllopet! Det finns ett spa-hotell i Södertälje, visst det går inte att jämföra med riktigt spa, men ändå. Vi tänkte kanske bo där på bröllopsnatten, så kan man bada lite bubbelbad dagen efter! 

    Har ni bestämt något angående smekmånad då, brudar? Jag & fästmannen har tittat runt jätte mycket, men inte riktigt bestämt oss än! Filippinerna står högst på listan, men vi kollar andra alternativ också. Det är så långt till Filippinerna, 21 timmar. Vilka länder har ni fastnat mest för? 
    Jag tror det kan vara bra att boka smekmånaden långt i förväg. Vi tänkte boka den så fort som möjligt, direkt när vi bestämt oss för ett resemål - trots att det är över 9 månader kvar tills vi ska gifta oss.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop