• Äldre 10 May 09:42
  1433026 visningar
  3377 svar
  3377
  1433026

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2013-05-09 23:24:01 följande:
  Pagnie, förstår precis vad du menar och tror att det kommer bli jättefint! Såg en annan bild som en tjej la upp i den andra tråden som jag fastnade för också. Men jag tänkte ha allt uppsatt fast ha en bit som hänger ner ung som en hästsvans, lite som din andra bild. lite svårt att förklara! men här är bilden


  Viola, hur långt har du kommit när det gäller smink och håruppsättning?
  jag förstår precis vad du menar. så där ville jag också ha först men när vi testade var det inge fint på mig när det hängde ner allt så där. Men på dig blir det säkert jättefint. Det är en underbar frisyr.
 • Äldre 10 May 09:43
  Lavelii skrev 2013-05-10 00:14:29 följande:
  Wow. Nu har man varit borta ett tag och en massa som hänt!!

  Skönt att du känner dig trygg och att det ordnat sig för din del Goli!
  Det är ju för jäkligt att det ens sker. Givetvis är det den mänskliga faktorn...men en så stor dag med så mkt förberedelser osv och sen få reda på att det är dubbelbokat. Jag hade gått i taket! 

  Kitkät, va roligt att din klänning äntligen kommit!!! Så spännande!!! Och det kanske gläder dig lite när jag säger att jag ska behålla min klänning så som den är med spetsen. Var och provade den igen, slängde upp håret i slarvig bulle ala "uppsättning" osv haha... och nej, jag ville då inte ha den v-ringad alls! Du har rätt! Den kommer förstöras annars.

  Pagnie, kul att höra att du är nöjd med MUA och frisören... Har ju bokat samma. Men inte varit på konsultation än. Ska boka en sådan tid med henne snart dock. Sätter hon i löshår till dig också?? 

  Har spenderat några dagar i sthlm... försökt hitta brudskor. Både platta och höga... Hitta inte nåt alls! Skor överlag! Försöker hitta snygga pumps till min kusins bröllop om några veckor...hittar ingenting!!! Frustrerande. 
  yes vi sätter i håret 1 juli. ska bli så kul. 4 oliak nyanser valde vi. :D hon var verkligen toppen. underbar tjej och jätte trevlig.
  skor är jobbigt ja. usch
 • Äldre 15 May 10:05

  Haha ta det lugnt Goli. Jag är kvar. Jag går in och läser man jag är inne på en sådan där helvetesvecka på jobbet igen så då blir jag lite så där.
  Så oroa dig inte. jag finns här. Och mig har du ju på facebook så jag är inte långt borta. haha.

  Har inte hänt så mycket på min front. Vi köpte dock sådana här organzapåsar att lägga godiset i i askarna. Jättefina marinblå. fick hem dom igår. dom är underbara.

  Nu börjar jag faktiskt bli lite nervös och lite stressad. För idag är det 59 dagar kvar tills vi gifter oss. börjar kännas aningens nära nu. Det är inte ens två månader kvar. och det är massa sådana där småsaker kvar. Måste verkligen sätta mig och kolla igenom allt.

  Hittade föresten korgar att ha såpbubblorna i och vigselprogrammen. vi var på second hand och jag hittade dom för typ 10 kr eller något. jättebra.
  Så nu ska jag bara måla dom vita och ha i marinblå sidentyg. Måste fan beställa såpbubblorna också. måste få tag i kyrkan också. Usch.

  Och jag vet inte hur jag ska göra med solist heller. kluven deluxe kallas det här. måste även prata med tryckeriet. Och snart är sista osa satt. två veckor.
  Nej nu börjar det verkligen dra ihop sig. hundra tankar har man.

  Syrran är lite jobbig också och har nu frågat om hon får ha med sin dotter på 7 månader på möhippan. Jag har sagt att jag inte tycket att en bebis passar på en möhippa och jag vill inte att fokus ska lägga på henne för så kommer det ju bli hur man än vänder och vrider på det.
  vad tycker ni? är jag elak?

 • Äldre 15 May 11:47
  Lavelii skrev 2013-05-15 11:12:52 följande:
  Åh, förstår att du börjar känna på nerver!! Vill också komma till det stadiet!! Känns som en hel evighet till oktober!

  Men iaf... Nja, nej jag tycker inte du är elak på något viss. En möhippa och 7 månaders bebis går inte direkt ihop. Jag hade inte velat ha med min (eller någon annans) 7 månaders bebis (eller något barn oavsett ålder) på en möhippa. Samtidigt förstår jag om hon tycker att det är svårt att vara borta en hel dag från ett så litet barn. Det hade nog jag också gjort. Men då kanske man får tänka om...
  Vet inte alls hur din möhippa kommer vara, men tänker att hon kanske får avvika tidigare, alternativt komma lite senare, eller om möhippan blir i samma stad som hon bor så kanske hon får lämna möhippan under en stund för att se till sitt barn. Finns ju alternativ...
  Hur resonerar hon när hon funderar över att ta med sig barnet? Är det kanske för att ingen kan se till barnet? Folk kanske jobbar? Eller måste hon resa en bit för att komma till möhippan och så kanske de blir mer än en dag som hon i så fall är ifrån sitt barn?
  Hursomhelst, så tycker jag inte du är elak.
  hennes man kan ju ta hand om barnet. men hon anser att hon blir inte mätt på ersättning och hon kan inte pumpa ut så mycket. jag tyckte att hon kan ju börja pumpa redan nu liksom så fryser hon in. hennes problem då var att hon inte visste vad hon skulle frysa in det i. :S
 • Äldre 15 May 22:02
  kitkät skrev 2013-05-15 14:06:36 följande:
  Pagnie,
  Ert bröllop är ju jättenära, snart har ni nått mållinjen med allt detta planerande! Tänk vad tiden går fort! Det känns som det var igår då vi lärde känna varandra här på BT och det var ju typ i augusti eller september.  
  Jag känner likadant, trots att vi har över 4 månader kvar, att tiden går väldigt fort och vi har massor med (små)saker att ordna. Men det förstår inte min fästman "Vadå, vi har ju fixat allt nu". Haha. Typiskt killar! 

  Angående såpbubblor, hur tänker ni göra med dom? Det har jag funderat mycket på. Ska ni låta någon dela ut såpbubblorna när gästerna kommer in/går ut ur kyrkan eller ska ni låta korgarna stå någonstans och så får gästerna ta såpbubblor själva innan dom går ut? Tänk om dom missar korgen, tänker jag? Eller inte förstår vad det är? Speciellt för dom syrianska gästerna är det ju främmande med såpbubblor på bröllop!

  Vad är det du är kluven om angående solist? Det hade väl ordnat sig med det, vad jag minns? 

  Och jag tycker inte du är elak som inte vill ha en sjumånaders bebis på din möhippa! Det hade jag inte heller velat ha faktiskt. 

   
  ja det är jättenära nu känner jag. helt galet. usch vad nervös man börjar bli. trodde verkligen inte att jag skulle bli så nervös men nu sitter man här ändå.
  ja visst känns det som igår men vi har stått ut med varandra i snart ett år. haha. och tråden är fortfarande aktiv. bra jobbat känner jag.

  Ja killar fattar faktiskt inte det där. men jag är på mig och piskar igång honom, måste nu beställa allt det sista från ebay känner jag för det tar ju lite tid att få saker och ting levererat.

  nej vi ska ha folk som delar ut dom när gästerna kommer in tror jag. får bli vårt värdpar tänkte jag.

  nej men det känns så krångligt med solist bara. måste försöka medla med att hitta någon som kompar och att dom då ska träffas och träna osv osv. känns bara jättejobbigt. så nu blir det nog ingen solist alls tror jag. känns nästan bättre så.

  nej men verkligen inte. känner bara att är det ett barn där så tas allt fokus från det de faktiskt ska handla om.....MIG. visst jag är ego men detta är mitt bröllop med allt som hör till.
 • Äldre 15 May 22:03
  Lavelii skrev 2013-05-15 21:43:54 följande:
  Ja, alltså man är ju ingen modersmjölksexpert haha... Men det borde väl inte vara något problem att frysa ner det i små låder (typ mini lunchlådor) eller fryspåsar??? Obestämd  Vätska i fryspåsar funkar ju utmärkt om man försluter påsen väl och placerar de rätt i frysen...
  Men känns som hon gärna vill ta med lilla bebisen... Baby
  ja hon säger att då kanske inte hon kan komma. men om hon inte tänker anstränga sig utan ta den lata vägen som det verkar enligt mig så tycker jag att då behöver hon inte komma. jag tycker inte att möhippan ska bli förstörd bara för den sakens skull och det känns det som den blir om en 7 månaders bebis ska vara med. där gick min gräns.
 • Äldre 15 May 22:04
  kitkät skrev 2013-05-15 22:00:24 följande:
  Ska någon av er ha gästbok på bröllopet? 

  Vi funderar på att ställa en gästbok på ett eget bord med en skylt/banderoll, typ "Skriv i vår gästbok". Eller känns det onödigt med gästbok? 
  vi kommer ha det. beställde hård pärm idag så jag ska göra vår gästbok själv faktiskt. har en sån binder som man gör album med så vi kommer ha vita pärmar med dekorationer som jag gör där jag skriver vårt namn och datum osv på framsidan och sen är det svarta papper inuti så dom kan skriva med silverpenna.
 • Äldre 15 May 22:24
  kitkät skrev 2013-05-15 22:15:51 följande:
  Pagnie,
  Vilka ska vara ert värdpar?
  Hm, ska klura ut hur vi ska göra med såpbubblorna. Jag tänker att vissa gäster kommer kanske tidigare än andra och då blir det krångligt om den som delar ut såpbubblorna ska gå runt och dela till dom som redan hunnit komma in och sätta sig.
  Eller så kanske man kan ställa två korgar på något bord precis vid utgången, så kan gästerna ta såpbubblor själva innan dom går ut? Men tänk om ingen vågar ta, eller om dom missar korgarna? Haha. Vilka dilemman jag har, visst? :)

  Nu gick en sån där känslan genom min kropp igen... VI SKA GIFTA OSS SNART! 

  Har ni fått tillbaka hindersprövningen? Om några dagar så kan vi också skicka in den! Då kommer det verkligen kännas verkligt att vi ska gifta oss. Vi satt och pratade om det nyss, att när hindersprövningen ska skickas in, då är det på riktigt!

  Föresten Pagnie, har du beställt den där paraplyn som du pratade om från ebay? Jag funderar på att beställa en också. Jag såg en jättefin spetsparaply på ebay igår! Mycket billigare än att köpa från Sverige. Den kostar typ 120 kr + frakt 30 kr.

  Har du köpt underkläder ännu?  
  svärföräldrarna är värdpar. dom kommer vara i kyrkan lång innan alla andra så det är nog inget problem.

  Ja hindersprövningen skickade vi in i slutet av mars/början av april där tror jag. tog några dagar och sen var den tillbaka så den ligger här i tryggt förvar. kommer bli jättebra.

  nope har inte gjort det. alla jag har hittat har varit så små. vill ha något som är ca 85 cm men hittar inget sånt. vill ju att det täcka lite så att säga. det ska ju ha en funktion och inte bara vara snyggt. så än så länge har jag inte gjort det.

  underkläder har jag inte köpt. bara bh att ha under klänningen men inte så mycket mer. måste hitta något sexigt. Men R säger ju fortfarande att det inte spelar någon roll för dom ska ju av ändå. haha
 • Äldre 16 May 11:05
  Viola skrev 2013-05-15 22:28:00 följande:
  Jag håller med Lavelli, det är inte alls elakt av dig att inte vilja ha ett spädbarn på din möhippa.

  Min bästa vän var på en möhippa när hennes son var 3 månader gammal, hon pumpade bröstmjölk och gav barnet till sin mamma som fick sitta barnvakt hela dagen. Dock ingick det att de även skulle övernatta på en herrgård, hon avvek innan de checkade in på herrgården och åkte hem till sin son och sov hemma. Jag tror starkt på att allt går om man vill...=)
  det tror jag också. känns egentligen som min syrra är rätt lat.
 • Äldre 16 May 11:07
  kitkät skrev 2013-05-15 22:32:01 följande:
  Pagnie,
  Våra män verkar likasinnade Flört 
  Jag har inte köpt några underkläder alls. På bröllopsdagen så tänker jag funktion och bekvämlighet framför snyggt. Men dagen efter, då vi ska spendera ännu en natt på hotellet så tänker jag att jag vill ha något snyggt och ögonfallande! 

  Jag vill inte ha så stor paraply, jag vill ha en liten och smidig som kan skydda mig ifall det skulle regna. Brudgummen och brudföljet får klara sig själva. Det viktigaste är att bruden klarar sig undan regn. Haha! 

   
  haha ja det verkar så. ja vi åker ju till japan direkt efter. och enligt hans mening så verkar man ju vara mest iögonfallande utan kläder så då får det väl vara så ;)
  Okej något snyggt kan man ju ha men jag tänker inte köra all in så att säga utan köper nog bara lite nya vanliga underkläder. då blir han nog nöjd.
  Han gillar ju string så jag kan väl lida EN kväll för honom då.

  okej. ja alltså dom jag hittade är 70 eller något och jag vill bara ha liiiite större så det är inte jätte mycket. men jag har ett annat bröllopsparaply hemma sen tidigare som är 85 och det är verkligen perfekt.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop