• Äldre 28 Apr 21:23
  1422527 visningar
  3377 svar
  3377
  1422527

  Orientaliskt bröllop

  Lavelii skrev 2013-04-28 21:17:44 följande:
  Ja men precis Pagnie...upp och ner för en altargång, det ska vi klara och så har vi ju våra tärnor som ser till att den ligger fint när man bara står där Tycker det är supervackert när man sen ser bilder bakifrån och släpet ligger fint. Blir väldigt fint, enligt mig. Men jag förstår dig samtidigt i att det är krångligt... men lite krågel får det vara tänker jag...
  Kör utan på festen
  haha okej liiiite krångel kanske det är värt. men fan det är såååå svårt. usch vilken ångest man har.
 • Äldre 28 Apr 21:58

  haha oj Goli det där lät som en riktig möhippa som hämtad från en amerikans film faktiskt. Verkar som att du hade det vääääldigt roligt.
  nu längtar jag nästan lite efter min. haha.

 • Äldre 29 Apr 10:07
  kitkät skrev 2013-04-28 22:57:44 följande:
  goli,
  Vad kul det lät med din möhippa! Haha, det där med att bli sminkad av någon med ögonbindel lät som en riktig kul idé. Den idén ska jag sno till någongång då jag ska vara med och planera en möhippa, haha! 

  Idag har jag och min fästman stoppat in alla inbjudningskort i kuvert. Det tog en hel kväll känns det som!

  Pagnie, jag tycker du ska köra på en tremeter lång slöja i kyrkan och en kort på festen! Det är en enda dag i hela ditt liv som du kan ha slöja, och det är slöjan som sätter det där lilla extra, det är pricken över i:et tycker jag.  
  ja det lutar mer och mer åt 3 meter men på festen blir det ingen alls.  det är i alla fall redan bestämt. :D
 • Äldre 29 Apr 10:11
  Viola skrev 2013-04-29 10:03:22 följande:
  Pagnie,

  Sorry att jag är så sen med att svara, jag har bara haft så mycket att göra senaste dagarna och jag har velat skriva lite utförligt. 

  Jag tror definitivt inte att det är en omöjlighet att genomföra, det handlar bara om att hitta en skicklig juvelerare som "orkar" med jobbet. Just för att det är en ring som inte har ett "cast" (gjutform), så är det mycket pilljobb för en oskicklig juvelerare. Det är min enda gissning till varför ingen vill ta sig an projektet. 

  Ska jag vara ärlig så upplever jag svenska guldsmeder som ganska fega, detta efter att ha arbetat i en smyckesbutik de senaste 5 åren. De vill helst inte ta sig an lite mer komplexa projekt, de vågar inte.

  Sök dig till utländska guldsmeder, de har mer stake om man får säga så och kan vara extremt skickliga i det de gör. Testat butiken "Guld"? De finns bla i Sollentuna och Kista (vet inte var du finns?), de ger inte alltid ett superproffisgt intryck, men de är ganska duktiga och verkar ha en filosofi som lyder "vi gör allt". Haha! Jag rekommenderade dem till min svåger när han skulle köpa ringar och de fick ett väldigt bra pris och han är nöjd hittills.

  En inflik bara gällande själva ringen/designen, tänk på att en vitguldsring "måste" (det är en smaksak) rhodineras med jämna mellanrum, vitguld är inte den silverfärgade metallen som många tror, utan den har en mer dassig/gul ton. Rhodineringen håller i allt från 6mån till ett par år, beroende på hur ens kroppskemi reagerar på rhodineringen och hur man sliter på ringen. På mig håller det i ca 6 mån, inte för att jag är hårdhänt, utan det är min kroppskemi, men den grå-gula färgen stör mig. En guldsmed rekommenderar att man ska rhodinera sin ring en gång vart 5:e år, som max, jag känner dock inte någon som "hållit sig" så länge. Anledningen till att guldsmed rekommenderar att man inte ska rhodinera sina smycken för ofta är att varje gång ett smycke ska rhodineras så måste det slipas först, detta för att rhodineringen ska ta. Enkel matematik, då slipar man på mönstret, med tanke på att "löven" är gröpta djupare, så förstår du vad som kommer hända genom åren om ni väljer att rhodinera den regelbundet... Skrikandes ...Därför rekommenderar jag inte något med mönster (speciellt inte till män) när det kommer till vitguld om smycket kommer rhodineras regelbundet,  mycket mycket hellre platina i sådana fall, eller rödguld.

   
  jag tror precis som du att det är många svenska som är väldigt lata faktiskt. så jag ska absolut kolla med dom och kolla upp det lite.
  Men just nu känns det bara som att han kan få behålla sin ring som han har. börjar bli mest jobbigt.
  jo det där vet jag faktiskt om och att det slipas ner. det är ju ett problem. han kan få en i silver istället ;) haha.

  Nej men som sagt får se hur det blir. min vitguldsring har i alla fall hållt i ett år utan att bli guldassig. alltså den är ju inte lika som när jag fick den den är liiiite repigare på vissa ställen och så men den är fortfarande fin. Men sen å andra sidan använder jag den ju inte hela tiden då jag jobbar i vården. det kan nog göra en del tror jag.

  Men tack för alla tips du är guld värd.
 • Äldre 29 Apr 22:09
  Viola skrev 2013-04-29 16:37:03 följande:
  Haha, silver är nog en no-go, svårt att arbeta med, och det oxiderar. Hellre vitguld! 

  Ja, det underlättar jättemycket om man tar av sig den vid jobb, dusch och när man ska sova.

  Så himla tråkigt, för det finns ingen metall som är "perfekt". Det finns för och nackdelar med alla metaller. Mina ringar kommer vara i platina, men även där är jag inte 100% nöjd, men jag verkligen älskar den tyngd (ca 60% tyngre än guld) och hållbarhet som platina har, det håller ca 10 ggr mer än guld. Men nackdelen är att den mattas av snabbt och kan se lite ut som silver. Å andra sidan så tål de slipningar på ett helt annat sätt, så man kan väla slipa de oftare. haha. Fördelen med vitguld däremot är att det inte blir repigt på samma sätt och glansen håller sig bättre.

  Jag är besatt av detaljer, som du kanske märker.Skäms
  haha verkligen. men jag är i alla fall nöjd med min ring än så länge. som sagt den håller sig bra och har inte mattats av så jätte mycket. så det känns bra. därför fortsätter vi nog på vitguld i alla fall :D

  det märks ja men det är ju så. du jobbar ju med det också.
 • Äldre 29 Apr 22:16
  Viola skrev 2013-04-29 18:45:46 följande:
  Åh, kan inte ni visa bilder på era ringar? SkrattandeSkrattandeSkrattande

  Pagnie,
  Jag tycker definitivt att du ska ha den längre slöjan, tänk att det är den enda gången i ditt liv som du kommer bära en slöja, så slå på stort tycker jag! En längre slöja är så himla vackert!!
  haha ja det lutar mer och mer åt att det blir den långa slöjan nu. jag kommer inte bestämma än på ett tag men det blir nog bra hur som. :D

  Här är ju min förlovningsring :D älskar den verkligen den är helt perfekt. en blå safir på 1.08 carat och två stenar på 0.52 carat. vitguld med rak skena. älskar den   

 • Äldre 30 Apr 16:55
  Viola skrev 2013-04-30 13:26:50 följande:
  JAg har totalt missat att svara dig, vilken vacker ring du har. Jag fullkomligt ääälskar tre-stensringar...Verkligen jättefin!!
  ja det gör jag också jag tycker om har en sån fin balans på något sätt :D helt underbara.
 • Äldre 30 Apr 18:30

  våra lådor kom nu också med min tärna i tisdags. :D  Även våra placeringskort kom:

 • Äldre 1 May 11:03

  Kitkät: Tack, sorry att jag inte svarar på alla era inlägg men känner att jag inte har så mycket att tillföra tyvärr.

  Goli: Ja vi saknar dig här. Skönt att du snart kommer på svensk mark igen. måste ju vara jätte skönt verkligen. Och få lite saker gjorda och så. Jag ska ju träffa frisören på onsdag. längtar så galet mycket. ska verkligen bli jätte roligt att se hur det blir. Då ska ni få en bild sen. måste verkligen leta lite bilder nu så jag verkligen kommer på hur jag vill ha det.

  vad roligt att du är nöjd med möhippan. dock kommer inte min bli än på länge. den kommer nog bli rätt nära bröllopet skulle jag tippa på. Så det får ni nog vänta med historier om.

  Ja jag har verkligen längtat efter dom. temat fjärilar lyser ju verkligen igenom känner jag. R's strumpor kom igår också. har köpt sådana svarta där det står "so you dont get cold feet" sjukt söta.
  Har beställt en del saker från Ebay nu så nu väntar jag spänt här.

  Är ju hög tid att beställa för det kan ta en månad att få det nämligen. SKa beställa massa dekorationsfjärilar också. Tror det kommer bli fint. vill ha massor i blommorna och så också.

 • Äldre 1 May 22:40
  Lavelii skrev 2013-05-01 21:43:17 följande:
  Pagnie, jättefina boxar! Fint med fjärilar
  De är beställda i utlandet va?

  Sitter också och funderar på favors... Vill ju inte bara ha några praliner eller så... Vill ha något som symboliserar oss två. Nej, nu ska det googlas!!  
  yes dom är beställda från england. Skrattande
Svar på tråden Orientaliskt bröllop