• Luckyp­unk
    Äldre 26 Sep 20:05
    14314 visningar
    55 svar
    55
    14314

    "Varning för Bröllopstorget"

    På bröllopstorget finns ett forum. Det kan ha haft sina ljusa stunder, men just nu är det bara hysteri och diktatur som råder därinne.
    En kollega har fått sitt företag och namn kört i botten på grund av ett inlägg i deras forum. Det värsta med allt, är att hon fått sitt svar i tråden borttaget eftersom man inte får identifiera sig som företagare när man bidrar med svar eller inlägg.


    Vi var många
    kollegor som var upprörda och mailade Bröllopstorget under dagen för att återskapa rättvisa.
    Hon fick rätt till slut och nu, har hon kunna försvara sig.

    Bröllopstorget känns varken seriöst eller företagarvänligt.
    Det händer alldeles för ofta att trådar startas i affekt och föröder småföretagares rykte, innan allt är klargjort mellan kund och företag. Det är tragiskt, eftersom det är ju dessa företag som också sponsrar bröllopstorget genom annonsering.

    Jag är väldig besviken på deras forum,etik och regler.

    Jag kommer själv att bojkotta bröllopstorget framöver och hänvisar hellre till vackra personliga bröllopsbloggar, om ni söker inspiration. Och förnuftiga inlägg.

     www.vintagehoneymoon.se till exempel.

     

  • Svar på tråden "Varning för Bröllopstorget"
  • Luckyp­unk
    Äldre 26 Sep 22:25
    #11
    Koloratur skrev 2012-09-26 22:20:22 följande:
    Det här med att nästan alla inlägg i denna tråd är skrivna av helt nyblivna medlemmar från dagens datum mellan 20.00 och 21.00, borde inte det ses som lite suspekt..?  
    Hej! om det är suspekt att en hel del fotografer idag fick se hur företagare behandlas på bröllopstorget och visar sitt missnöje, så må det vara. 

    Suspekt vore om vi än en gång accepterade Bröllopstorget beteende.

     
  • PWP01
    Äldre 26 Sep 22:26
    #12
    Koloratur skrev 2012-09-26 22:20:22 följande:
    Det här med att nästan alla inlägg i denna tråd är skrivna av helt nyblivna medlemmar från dagens datum mellan 20.00 och 21.00, borde inte det ses som lite suspekt..?  
    Varför skulle det vara det?
    Det var väl helt enkelt dags att någon satte ner foten. Och många höll med.
    Konstigt? Nej, inte direkt.
  • Brudsl­öjan
    Äldre 26 Sep 22:26
    #13
    Koloratur skrev 2012-09-26 22:20:22 följande:
    Det här med att nästan alla inlägg i denna tråd är skrivna av helt nyblivna medlemmar från dagens datum mellan 20.00 och 21.00, borde inte det ses som lite suspekt..?  
    Det är klart att vi reggat oss då vi är kollegor till en av de bästa bröllopsfotograferna i sverige, Wilmafoto.
    Reggar vi oss inte kan vi inte skriva. Med tanke på det sätt som denna sidan behandlar wilmafoto så har en enorm uppmärksamhet skett i bl.a fotokretsar i sverige som nu helt bojkottar denna sidan och tar avstånd från sättet som sidan sköts.
    Det är rent sorgligt hur en anonym privatperson kan få svärta ned en företagare utan att bli ifrågasatt!
    Att påstå saker utan grund utan att kunna stå för dem.

    Så kalla det suspekt om du vill, även om det suspekta i sammanhanget är sajtens ägares agerande.
    men de kan nu glömma all annonsering från sveriges bästa bröllopsfotografer i all framtid.

    Och det lär ju inte direkt gynna forumanvändarna eller de som söker en duktig fotograf. 
  • sandmö
    Äldre 26 Sep 22:27
    #14

    Jag håller med vad alla skrivit.....och jag är inte ny medlem...


    Jag har följt många trådar under en lång tid och blir ibland rent mörkrädd vad som skrivs i dom och det senaste som detta handlar om är horribelt. Att bröllopstorget överhuvudtaget gör så...plockar bort trådar så att inte bägge parter ska få försvara sig...Oförsvarsbart!

  • Kottha­re
    Äldre 26 Sep 22:32
    #15

    Det är ju bl a tack vare sidor som Bröllopstorget som många fotografer går runt. Till största del sprids positiva (subjektiva!) bilder av olika småföretag. 

    När någon är missnöjd sprids detta med. Ni får ta det onda med det goda.  

  • fotogr­af01
    Äldre 26 Sep 22:33
    #16
    Koloratur skrev 2012-09-26 22:20:22 följande:
    Det här med att nästan alla inlägg i denna tråd är skrivna av helt nyblivna medlemmar från dagens datum mellan 20.00 och 21.00, borde inte det ses som lite suspekt..?  
    Hej. Jo jag blev precis medlem ikväll. Är fotograf. Tror att de andra som lämnat kommentarer också är fotografer eftersom tråden om wilmafoto är skälet till att folk reagerar så oerhört starkt. det finns alltid 2 sidor av ett mynt och bröllopstorget tog bort hennes väldigt sakliga svar på all galla som spytts på henne. I den ovanämnda tråden.

    Jag har aldrig brytt mej om att skaffa en inloggningsbehörighet här eftersom jag inte planerar mitt bröllop.

    Jag har däremot blivit tillsagd av säljare på bröllopstorget att min verksamhet inte har en chans att lyckas om jag inte betalar 3000 om året för att listas i deras register. Känns ju som en ganska klumpig och inte särskilt trevlig försäljningsmetod. Jag är INTE listad på bröllopstorget. Affärerna går bra och jag är mycket medveten om att kundrelationer är viktigast av allt. Louise's svar blev alltså bortplockat och det kan ju inte betecknas som etiskt. Sen hur hela historien hänger ihop känns oviktigt. Alla måste få komma till tals annars är det ju inget forum utan en ganska okonstruktiv samlingsplats för negativitet.

    Lousies svar syns nu igen, men detta efter mycket mailande från alla håll och kanter till bröllopstorget under dagen. Många leverantörer - många kunder till bröllopstorget upprörs över detta. Är det så konstigt?

    MVH
    Lena Larsson 
  • Wilmaf­oto
    Äldre 26 Sep 22:34
    #17

    Skrivet av nya medlemmar eller inte, ALLAS åsikter spelar roll, oavsett längt av medlemskap!

    Bröllopstorget borde vara glada som fick så mycket trafik dessa dagar. Trafik som de inte i någon mening förtjänar.

    Kan också passa på att säga att sajten "Familjeliv" verkar drivas av samma skojare och inlägg raderades även där samtidigt.

  • Äldre 26 Sep 22:34
    #18

    Nu har förmodligen de flesta här i tråden redan läst detta kloka inlägg av passionsblomman i en annan tråd, men jag tycker att det tål att upprepas.

    "Fast allvarligt talat; det är en sak att man som företagare har både rätt och god anledning att bemöta dålig kritik i ett offentligt rum. Men det som nu plötsligt händer-som sagt ett bra tag efter att den här tråden startades, kan omöjligt uppfattas på annat sätt än att det nu strömmar in nyblivna medlemmar, som inte bara dementerar TS utsaga, utan faktiskt skriker och skäller å det ilsknaste om förtal och så vidare. Det, för en luttrad gammal BT-veteran, ser mycket ut som i det närmaste beställda kompisinägg. Det är antagligen menat att stötta och gå i god för företagaren i fråga, men jag tror bestämt att intrycket och efffekten blir den motsatta. Det blir kort sagt en aning pinsamt genom att vara så uppenbart.

    Jag tror de flesta som läst den här tråden inser och noterar att det finns två sidor av saken.
    Att få negativa omdömen på ett forum är å ena sidan allvarligt-det är viktigt med nöjd kundkrets och ett gott rykte. Å andra sidan är inte alla människor lättledda mähän, utan egen förmåga att reflektera och dra slutsatser, så det behöver heller inte vara the end of the world.

    (Tycker någon att tråden i sig är förtal och ska plockas bort, så är det ju bara att anmäla den genom att trycka på den lilla röda handen. Å andra sidan är yttrandefriheten ganska långtgående i det här landet.)

    Jag har all förståelse för att man som företagare tar illa vid sig av en sådan här tråd-det hade jag också gjort. Men jag tror inte någon löser någonting genom att dra detta vidare trådledes. Tvärtom!
    Jag förstår också att en frustrerad kund vill skrika ut en varning-fast kanske görs det ibland utan insikt om skadan man kan ställa till med,och utan särskilt stor insikt om rimligheten i ens egna krav. Jag har som hantverkare ibland lekt med tanken om att få svartlista somliga "kunder", spy galla och ge dem vad de tål-det finns gott om folk därute som beter sig som praktarslen även i egenskap av kunder. Men det är givetvis omöjligt och får stanna vid arga tankar en extra trött kväll eller fantasier över en fika med kollegor. Att hänga ut enskilda kunder vore ju helt omöjligt-fast ibland skulle jag önska att även de behövde ha bra referenser, med tanke på vad man ibland råkar ut för...

    ..hur som helst-försiktighet och omdöme är nog eftersträvansvärt från alla håll. Inte minst för den som läser andras omdömen."

  • Äldre 26 Sep 22:35
    #19

    Som Wilmafoto skrev i den berörda tråden varning för wilmafoto!, så verkade det ju vara kontaktupppgifterna i inlägget som var problemet, eftersom det kunde uppfattas som reklam och man inte får göra reklam för sin verksamhet på forumet.

    Wilmafoto skrev: "Efter att ha fått en mail angående mitt inlägg av Bröllopstorget förstår jag att det togs bort pga kontaktuppgifterna. Testar att infoga mitt föregående meddelande här igen." 

    Och sedan fick hon lägga in sitt inlägg igen, utan kontaktuppgifterna.

    Det som däremot är det problem med all typ av nätmobbning (som man nästan kan kalla det), är ju att hur mycket skit som helst kan skrivas och ingen kan skydda sig emot. Problem inte bara här på forumet utan i alla typer av sociala medier, både bland barn och vuxna. Tur att Wilmafoto uppmärksammande det som skrevs och kunde bemöta kritiken. 

  • Äldre 26 Sep 22:36
    #20

    Fast...
    Wilmafoto fick ett inlägg raderat i andra tråden för att hon la ut kontaktuppgifter (vilket man inte får, det står klart och tydligt i reglerna. Och därför tog dom bort inlägget och berättade reglerna för henne, enligt hennes egen utsago där).
    Nu har hon lagt upp inlägget igen, men utan kontaktuppgifterna och det inlägget verkar ju få vara kvar. 

    Inlägget raderades ju alltså inte pga att hon inte fick bemöta kritiken, utan för att hon begick ett misstag som flera andra också fått inlägg raderade för.

    Så jag tycker inte att BT gjort så stort fel faktiskt. Om hon hade läst reglerna för forumet så skulle hon undvikit det misstaget och alltså aldrig fått inlägget raderat... 

    Däremot kan alla nyregistrerade medlemmar med starka åsikter emot BT och för Wilmafoto göra att medlemmar här börjar tänka i konspirationsteoretiska banor - precis som man gör när TS i den andra tråden får starkt medhåll (både i tråden och enligt hennes utsago via mail / messfunktionen).
    Så istället för att hjälpa, så kan ni stjälpa.
    Och det kan vara värt att tänka på... 

Svar på tråden "Varning för Bröllopstorget"