• Chicita

    Kan jag verkligen...?

    Jag skrattar så jag gråter ibland när jag läser / skriver i den här tråden

    www.brollopstorget.se/Forum-1-4/m3352763.html

    Och jag började fundera på om vi kunde göra något liknande där vi kanske kan ha lite roligt med våra egna nerver så att säga.
    Men jag ville inte börja tråden på samma sätt, för jag vill inte såra någon genom att klanka ner på deras val.

    Tanken är alltså att vi kan roa oss på vår egen bekostnad, men kanske även ha lite roligt åt dom frågor som dyker upp lite då och då när någon är sådär jätteuppe i sina planer och kanske inte tänker riktigt ordentligt.
    Dra inte upp andras trådar och gör er lustiga på deras bekostnad alltså (inte för att det finns så särskilt många här som skulle göra det, i alla fall inte medvetet). 

    Här ställer vi frågor (och ger svar som kanske inte är riktigt korrekta, men kanske roliga istället).

    Om du inte har den sortens humor så du gillar innehållet i tråden jag länkade till så kanske du inte hör hemma i denna tråd heller.
    Inget här är menat att göra någon ledsen, även om vi säkert riskerar att trampa på en öm tå någon gång. Utan det är mer tänkt som en hjälp där blivande brudar kanske kan inse att dom borde andas och släppa vissa "måsten" och att det är ok att bryta mot vissa "regler".

    Kom igen...
    Hit me with your best shot Solig 

  • Svar på tråden Kan jag verkligen...?
  • Gerdsmygen

    Åh va skönt med en tråd där man kan få vettiga råd!


    Paniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!!!


    Vi hade ju planerat att ha färgtema med vitt, brunt och champange från början, nu har jag ju dock insett att min ärvda ring med granater som jag tänkt ha som vigselring inte alls passar in i färgtemat???


    Borde jag byta färgtema? För inte FÅR man väl ha fler än tre färger?????


    Byta mamma att ärva ringen efter? Försöka hitta grantfärgad choklad till tårtan? Eller helt enkelt byta man att gifta mig med? Det vore ju lite tråkigt att byta man dock, jag har ju vant mig vid honom med åren :(((


    OBS OBS OBS!! Det är bara ett år kvar tills vigseln så snabba svar vore bra!!!

  • passionsblomman
    Kjell Präst skrev 2012-08-23 11:10:32 följande:
    EU utläses Ebba Ulriksson. Hon är en mycket gammal tårtbagerska som bakade Gustav III:s bröllopstårta och sedan aldrig riktigt har hämtat sig. Hon har alltid åsikter om allting men det är ingen som bryr sig om dem eftersom hon är både blind och döv. Och även död, faktiskt, men det är hemligt. Man har stoppat upp henne och satt henne i ett rum på Livrustkammaren.
    Magdalena Ribbing, tja, det  är ungefär samma sak fast henne har man stoppat upp och satt vid en dator på DN.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • PiaB

    Börjar ångra att vi lejt bort allt åt värdshuset, har de verkligen koll på hur allt ska vara med tanke på vad jag läst här om tårtor m.m.? Det kan ju bli hur pinsamt som helst med fel fyllning eller nåt...


     


    Och en sak till. Jag ska ha lila klänning och mina ögon är blå. Måste jag byta ögon då så de matchar?


  • passionsblomman
    PiaB skrev 2012-08-23 16:52:32 följande:

    Och en sak till. Jag ska ha lila klänning och mina ögon är blå. Måste jag byta ögon då så de matchar?


    Naturligtvis ligger det på ditt ansvar att se till att ögonen matchar klänningen. Detta måste du ta tag i omedelbart! Du får lättast saken åtgärdad i samband med vanlig laseroperation (du vet, den där då du sedan slipper linser och kan se färger och konturer lika tydligt som Carolina Klüft hädanefter).
    Att byta ögonfärg är ett enkelt tillägg och tar ingen extratid. De anpassar bara laserstrålen något litet.
    Vill du slippa att bli överdebiterad, ska du absolut hålla tyst om att detta är en förändring du gör med anledning av bröllop. Det är nämligen en välkänd hemlighet att alla yrkesmän som träffar blivande brudar, både saltar och sockrar sina notor på den stackars brudens bekostnad, så snart de vädrar bröllop i luften.

    Vill du vara säker på att komma riktigt billigt undan, tar du så att säga saken i egna händer, köper en laserskärare på Tradera och kör ditt eget race. Det är det tveklöst rättaste att göra numera och för allsindar-hur svårt kan det rimligen vara? Va? De bara lyser ju lite. Förresten gör du ju givetvis så, att du ber din ögonläkare berätta för dig hur man gör-jag menar, det är ju hans jobb att serva dig, så lite tid på att lära ut saken åt dig, får han ju faktiskt lov att ta sig. Du är ju kunden!Jag tror du tjänar in de pengarna i ett nafs. Du ska se-eller om du sedan inte skulle råka se, så i vart fall trösta dig med-att alla som ser dina nya ögon kommer att utbrista "ooooh så vackert! INGEN kan tro att du gjort det själv-det ser helt proffsigt ut!"

    Om någon säger åt dig att du istället borde byta klänning, så lyssna för allt i världen inte på den personen. VET hen inte vad en klänning kostar va??? Folk är inte kloka!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Chicita
    Guanaca skrev 2012-08-23 10:32:25 följande:
    Men skulle ni inte GIFTA er i samband med födelsedagarna? Då är det ju bröllopstårt som gäller.
    Om inte vigseln är ytterst hemlig förstås! Men akta er så att ni inte blir avslöjade, då kan det bli obehagliga konsekvenser inför tjocka-släkten-domstolen angående tårtornas status!
    Vi är ju redan gifta, däremot är det årsdag ungefär samtidigt Skrattande
  • Chicita
    Mamman i Gerdsmygen skrev 2012-08-23 16:17:20 följande:

    Åh va skönt med en tråd där man kan få vettiga råd!


    Paniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!!!


    Vi hade ju planerat att ha färgtema med vitt, brunt och champange från början, nu har jag ju dock insett att min ärvda ring med granater som jag tänkt ha som vigselring inte alls passar in i färgtemat???


    Borde jag byta färgtema? För inte FÅR man väl ha fler än tre färger?????


    Byta mamma att ärva ringen efter? Försöka hitta grantfärgad choklad till tårtan? Eller helt enkelt byta man att gifta mig med? Det vore ju lite tråkigt att byta man dock, jag har ju vant mig vid honom med åren :(((


    OBS OBS OBS!! Det är bara ett år kvar tills vigseln så snabba svar vore bra!!!


    Jag skulle nog fundera på att byta mamma. Det borde rimligen vara det enklaste.
    Det dräller ju av övergivna mammor och pappor på ålderdomshemmen så det är bara att hämta en där.
    Tror man får fylla  några papper om ansvarstagande och så får man med vaccinationsintyg och sånt.
    Granatfärgad choklad skulle jag inte våga mig på, tror att den blir lite svårtuggad Förvånad 
  • Sanna87

    Ska gifta mig på Mallorca nästa vecka och har bara inte haft en tanke på klänningen.
    Är det okej att gifta sig topless och bikinbyxor eller tror ni prästen tar anstöt på det, jag menar det är ju sol och varmt inte sjutton tar jag på mig bröllopsmundering på stranden, eller??

  • Sanna87
    Guanaca skrev 2012-08-23 10:27:41 följande:

    Om man råkar bli gravid innan bröllopet, innebär det komplikationer då? Tex måste man fylla i en massa blanketter som intygar att den blivande maken verkligen är far till barnet, svära på att man inte haft sex med någon annan de senaste 5 åren etc?? Skickar man in dessa blanketter tillsammans med ansökan om hindersprövning, eller går det att ta med blanketterna direkt till VF/prästen (dvs om man verkligen inte kunnat hålla på sig i sista minuten och råkar bli gravid efter att hindersprövningen blivit beviljad)? Blir det dyrare att ansöka tillstånd för att få gifta sig gravid ju närmare vigseln det är?


    FÅR man överhuvudtaget gifta sig när man är gravid? Kanske är det bara burgerligt bröllop som tillåts då (på Burger King alltså)?


    Och nu till en något känslig fråga kanske… Man MÅSTE ju dricka champagne, jag menar brudskål och allt sådant. Så, om man ger mjölkersättning till bebisen i magen under bröllopsdagen, kan jag då dricka de obligatoriska 3 glasen champagne (eller var det 4-5-6 eller 7 glas? Beror detta på vilken budget man har på bröllopet eller vid vilken årstid det hålls?)


    Blir allt enklare om man bara är gravid i hemlighet?


    Jag har hört att det uppskattas om man skaffar en tillfällig "barnbärare" under bröllopet och kan man inte ordna det så brukar brudparet uppskatta att man tackar återbud...
  • Sanna87

    Förresten om man inte har något burger king i närheten, går det lika bra att man anlitar Ronald McDonald som vigselförättare?? Drömmer

  • PiaB

    Nejmen Sanna87, det är väl allmänt känt att präster inte gillar topless. Du måste ha bikiniöverdel och inga byxor. Hur tänkte du nu?


     


    Chicita, jag förstår inte, ska ni fira årsdagen av bröllopet samma datum som ni gifte er? Har ni verkligen kollat med Ribbstolen så det är ok? Eller ska ni fira årsdagen av era förra födelsedagar? Då behöver ni kanske inte fråga Ribbstolen för hon bryr sig bara om vett och etikett, inte födelsedagar.


     


    För egen del tror jag det är enklast att jag blundar mig igenom hela dagen. Jag menar, om jag ändå (som jag kan läsa mellan raderna) riskerar att bli blind så skulle jag ju ändå inte se något. Och om jag blundar så ser ju ingen att ögonfärgen inte matchar klänningen och efteråt kan jag se igen! Eller så kräver jag att alla gäster blundar så ser ingen någonting. Trots allt är det ju vår dag och vi gör som vi vill. Lite får man ställa upp på som gäst faktiskt.


Svar på tråden Kan jag verkligen...?