• Marjas­inus
  Äldre 12 Apr 18:19
  95272 visningar
  694 svar
  694
  95272

  linköpingsbrudar 2013

  amerika skrev 2013-04-12 18:11:22 följande:
  Jag tror att det t o m står på Linköpings kommuns hemsida att för vigslar utanför Stadshuset får man räkna med att betala "reseersättning", typ.

  Vilken VF är det? Om hon nu var trevlig... Tar gärna emot tips!
  Ja men hon ville ju ha 500 + resa. Jag pratade med våra kompisar som också ska gifta sig borgerligt och de hade fått samma deal så jag blundar för det och låtsas som att allt är ok. Men det hade ju känts bättre om det hade kommit en faktura ifrån Länsstyrelsen snarare än kontant ersättning i ett kuvert. Det känns tveksamt att de här pengarna tas upp i någon deklaration ändå.

  Jag skickar namnet i ett privat meddelande - nu när jag gastat om svarta pengar vill jag inte hänga ut namnet publikt, då hamnar det väl i corren och vi blir utan vigselförrättare.
 • Marjas­inus
  Äldre 12 Apr 19:38
  Heobea skrev 2013-04-12 19:19:03 följande:
  Fel och fel, snarare annan prioritering.
  Ja såklart, men jag är matnörd.
 • Marjas­inus
  Äldre 22 Apr 11:48

  Nu har vi haft möte med Cateringfirman, det känns kanonbra. Även hittat en person som kan göra vår tårta. Sen har vi börjat skriva såna där gästbeskrivningar till vårt bröllopsprogram men shit vad svårt det är. Vi har väl gjort kanske 80% och kvar är nu de där respektive till folk som vi inte har så bra koll på men det får väl bli lite nödrim. 

  Det känns som att många bitar börjar falla på plats men att det ändå är så mycket smått kvar. Hur gör ni för att hålla koll på allt som måste göras?

 • Marjas­inus
  Äldre 22 Apr 13:24
  malli716 skrev 2013-04-22 12:56:31 följande:
  Angående gästbeskrivning av människor man inte känner så bra har jag gjort två versioner. 1. Om det är möjligt, fråga runt bland andra som känner personen tex. släktingar kompisar, föräldrar osv. Fackebook är också bra om de har det. Då kan man ju kolla upp vad de jobbar med/pluggar, ev vad de har för intressen. Om detta inte är möjligt är alternativ 2 att skriva (vi har inte skrivit på rim) : " En person som vi inte vet så mycket om men hoppas lära känna under kvällen och i framtiden".
  Mjo, har detektivat lite - men det blir så uppenbart att vissa är skrivna mer ambitiöst än andra. Nåja, antar att de förstår varför. 

  Jag får försöka hitta nån bra listapp till ifån, helst nån som är synkad så att både jag och min sambo kan pricka av saker. Klokt! 
 • Marjas­inus
  Äldre 29 Apr 20:32

  Kul för dig Heobea. Jag hoppas hoppas att det viskas och planeras för fullt just nu.

  Har ni funderat något på presenter till folk som hjälper er? Toastmastrar och bestman/tärna o dyl. Funderar på presentkort men det känns lite fantasilöst - men samtidigt är det så svårt att veta vad folk vill ha. 

 • Marjas­inus
  Äldre 3 May 16:15

  Vi kom på att vi ska ha en middag på fredagkvällen för alla släktingar som rest en bit, så vi bjuder på den för de som är "inblandade" i bröllopet och så kör vi planeringsträff med finmiddag för våra toastmastrar.

  Tror vi saknar kanske 5-6 gästbeskrivningar, i övrigt så är innehållet till våra bröllopsprogram klara. En preliminär bordsplacering har vi gjort också, men det är en månad kvar innan sista svarsdatum så den kan ju behöva ändras. Idén nedan har jag stulit ifrån Jannovich bröllop, en gästgraf där man kan se hur alla känner varandra, den tyckte jag var kul:  Vigselförrättaren har fått ett körschema, solister/diktläsare är klara, planeringsdag med toastmastrarna är inbokad, ljud/ljus är fixat, tält till vigseln bokat, transport bokad, naglar/hår/smink/blommor har min sambo fixat, cateringfirman väntar bara på definitivt besked om antal och vi har hitat någon som vill göra våra tårtor. Bröllopsresan är bokad, hotell till bröllopsnatten, bokat restaurang till fredagkvällen innan för släkten.

  Jag måste köpa ett par byxor men tänkte jag skulle jobba bort några kilo till först. Svärmor är snart klar med klänningen, svågern har tackat ja att vara fotograf, budgeten ser ut att hålla, tre flyttlådor med pynt och tyger i klädkammaren

  När man jobbar med programmering brukar man säga att de sista 10% tar 90% av tiden så jag antar att vi kommer bli tokstressade också omsider - men just nu känns det ganska okej.

  Nån som vet var man kan få tag på björkris? Känns lite fel att bara stjäla från någon annans mark.... 
 • Marjas­inus
  Äldre 4 May 08:16

  De stora prickarna är t ex min familj/släkt, min gymnasieskola, Linköpings tekniska högskola eller andra sammanhang där vi träffat de olika gästerna. Så har man en kant till alla noder som passar i sammanhanget om det är så att flera passar. Och sen har alla en kant till sin respektive.

  Så vi är i mitten eftersom vi har flest relationer.

  Använde ett program som heter Gephi (gephi.org) men det är nog kanske riktat till programmerare/matematiker mer än gemene man. Men man borde kunna göra något liknande i powerpoint eller liknande. 

 • Marjas­inus
  Äldre 4 May 13:26

  Min sambo blev f ö precis kidnappad av Jannovich. Hoppas hon får en toppendag :)

 • Marjas­inus
  Äldre 6 May 20:30
  AnnSofieS skrev 2013-05-06 19:54:56 följande:
  Jag hoppas verkligen att jag också får en möhippa. Tror faktiskt att jag skulle bli lite besviken om jag inte får någon.
  Om jag inte hade fått någon förfrågan om gästlista eller tillgängliga datum eller andra indikationer på att det var en möhippa på gång vid det här laget hade jag tagit kontakt med min sambos tärna och sparkat igång det. Och i värsta fall hade jag tagit tag i planeringen själv. Det känns som att det är mitt ansvar som m2b och jag förväntar mig att hon tar samma ansvar för mig.

  Så jag tycker du ska prata med din m2b om du är orolig. 
 • Marjas­inus
  Äldre 14 May 09:13
  Melissa1 skrev 2013-05-13 20:53:54 följande:
    
  Grattis!
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013