• Marjasinus

  linköpingsbrudar 2013

  Brudar hit och dit, får jag aldrig vara med?

  Vi gifter oss 29/6 2013. Borgerlig vigsel i bersån utanför Slattefors magasin, festen inne.

  Catering är bokat, partytält till vigselplatsen bokat, ljudanläggning till vigselcermoni/dans är bokad, save the date-kort skickade, har köpt små mängder dekorationer från ebay så vi kan se vad som ser bra ut och sen beställa mer lite senare.  Har köpt en smoking/smokingskjorta/lackskor därifrån också.

  Min svärmor har arbetat som sömmerska och kommer sy brudklänning åt min w2b och även en klänning till vår dotter. Sambon och hennes mor åker till sthlm om en månad för att prova klänningar och få inspiration till hur det skall bli.

  Vi var och besökte min bror för några veckor sedan och då köpte vi alla sorters bubbel som fanns på småflaskor på systemet och hade en bubbelprovning så där har vi nog bestämt oss. Det blir en resa ned till Tyskland framåt våren.

  När semestertiderna är över ska vi försöka boka upp en vigselförrättare också.

  Anledningen till att vi har varit så ivriga och gjort så mycket redan nu var att vi egentligen började prata om bröllop redan förra sommaren, men eftersom vi precis hade fått barn så var vi osäkra på hur mycket pengar vi skulle kunna spara under året. Så vi valde att skjuta allting ett år framåt för att först spara och sen planera. Men bröllop har nog funnits i vårt bakhuvud i nästan 13-14 månader så när vi väl valde att sätta igång så blev det en riktig rivstart.

 • Marjasinus
  Melissa1 skrev 2012-08-07 23:25:43 följande:
  Har en fråga, kan man vara fööör tidig med något. Är redan sugen på att leta ring och klänning men det känns lite pinsamt och gå in i butikerna och kika runt. Det är ju nästan ett år kvar. Hur tidig får man vara tycker ni?
  Köpa brudbukett och fixa håruppsättningen kan vara dumt att göra alltför tidigt. I övrigt är det bara att köra :)

  Ditt engagemang kommer gå upp och ned under året. Ta vara på din inspiration när du har den! Rätt som det är sitter du och svettas med bordsplacering, bröllopsprogram, praktiska problem och då önskar du att du hade gjort sådant som kunde göras tidigt långt före. I bröllopsbutikerna är dom vana vid folk som är tidigt ute, sen kan man ju kanske ligga lite lågt mot släkt och vänner om det skulle vara ett problem!
 • Marjasinus

  Vi ska ha kockduon. Vi ska ha både grillkock, serveringspersonal och porslin ifrån dom!

 • Marjasinus

  Dock är det ju så att många cateringföretag har semesterstängt ett par-tre veckor i början på juli. Så man är ju lite begränsad.

  Matkällaren vet jag kör catering, har både personal och porslin

 • Marjasinus

  Jag köpte en smoking på ebay. Det kan jag verkligen rekomendera för den var snygg och väldigt billig. Kan kanske vara bra att få hjälp m sina mått nånstans, typ Fogenstads eller så. Annars fixar man det enkelt hemma också

 • Marjasinus

  Hur går det för er? När jobb och förskola började efter sommaren så blev det inte så mycket tid, ork och lust kvar till att fixa med bröllopet. Men till helgen åker min sambo och hennes mor till sthlm för att kika på klänningar och få inspiration (svärmor ska sy den).
   

 • Marjasinus
  Melissa1 skrev 2012-08-30 12:09:05 följande:
  Hur gör ni med budgeten?  Har ni sparat ihop den innan ni börjar planera eller gör ni det under tiden?
  Just nu har vi sparat ihop strax under 40 000 kr och har kvar ca 30 000 till. Vi har satt budgeten på 70 000 och då är ingen smekmånad inräcknad. Hur har ni satt er budget?
  Vi började prata om bröllop förra sommaren, så vi satte oss ned och började räkna på hur mycket som vi skulle kunna spara på ett år. Men man vet ju aldrig vad som händer, vi hade precis fått barn också. Vi ville inte hamna i en sits att vi fick stora oväntade utgifter och så måste man låna/tigga pengar till bröllopet.

  Nu gick det bra och vi fick ihop ungefär de pengarna vi hade tänkt oss. Budgeten ligger på typ 55k. Vi kör på även detta år och nu sparar vi till resorna istället, förhoppningen är att få ihop ungefär lika mycket till. Sen är det inte helt vattentäta skott mellan de kontona heller. Hittar vi något som det är värt att spräcka budgeten för på bröllopet så får vi väl dra ned på antalet spa-behandlingar på resan. Vi lever ju tillsammans sedan många år och har ju det mesta man kan tänka sig så det blir väl att vi önskar oss bidrag till resan som present också så förhoppningsvis kan vi göra en riktig "once in a lifetime"-resa och vara borta länge tillsammans med dottern.
 • Marjasinus
  Melissa1 skrev 2012-08-30 12:09:05 följande:
  Just nu är min inspiration i botten. Stressen gnager helatiden och känner gång på gång att vi kanske ska skjuta upp bröllopet till nästa år. Sambon säger att vi kommer att gifta oss i sommar men det är jag som planerar det mesta. Har ett sjukt kontrollbehov och vill gärna ha koll på allt själv. Är livrädd för att låta andra hjälpa till. 
  Du måste nog försöka involvera din sambo på något sätt. Min tycker nog det är lite för länge kvar än, men jag försöker ge henne små uppdrag då och då och hon blir mer och mer engagerad. Men klänningen är ju viktigast....
 • Marjasinus
  malli716 skrev 2012-08-30 14:37:29 följande:
  Här också en fråga till Marjasinus; ska ni ha serveringspersonal från Kockduon och i så fall var ligger priserna för det ungefär?  
  Ja, 325:-/h
 • Marjasinus
  malli716 skrev 2012-08-30 14:37:29 följande:
  Dock har vi en stor sak kvar; efternamn. Vi är verkligen inte överrens och jag vill inte ha dubbelefternamn. Men vi har ju, eller rättare sagt JAG har tid på mig att utöva min övertalningskampanj =)
  Mina kompisar lottade. Hon hade ett lite mer ovanligt efternamn, han hade ett son-namn. Hon fick lika många digitala "lappar i hatten" som det fanns personer med hans efternamn i Sverige och omvänt. Så det var ett rejält handikapp men hon lyckades dra hans namn ändå...

  Vi ska visst ha mitt namn. Sade min sambo igår... 
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013