• Marjas­inus
  Äldre 3 Apr 20:55
  103964 visningar
  694 svar
  694
  103964

  linköpingsbrudar 2013

  Vi har nog tänkt om vad gäller tysklandsresa för att handla alkohol också. Har suttit och jämfört priser och lägger man till reskostnad så är det inte många kronor vi tjänar. Lägger man dessutom till att man får sälja tillbaka allt som inte går åt om man köper på systembolaget så tror jag att vi tjänar på att göra så.

  Nästa vecka har vi möte med cateringfirman också. 

 • Marjas­inus
  Äldre 3 Apr 21:04
  Heobea skrev 2013-04-03 20:46:48 följande:
  Jag hade sparat det och använt som spilltyg när jg syr, men det är jag det. Som mer än gärna bor vid symaskinen. Funderar mer på vad vi ska göra av 100st tyllbollar och 200 smådukar.
  Hur brett är tyget? Hur är det i kvaliteten? Luddar det? Är det som typ mjukisbyxor eller är det mer som tshirt tyg? Förlåt att jag frågar, men svårt att bedöma på hemsidan....
  Jag vet inte om den här bilden gör någon klokare, men det är som mjukisbyxetyg med en sida som är luddig och en som inte är det. Det är 1.8 meter brett. Kvalitén är jag nog fel person att säga något om - men jag tycker det känns bra.

 • Marjas­inus
  Äldre 4 Apr 18:46
  Rosie skrev 2013-04-04 17:53:03 följande:
  Jag lämnade in min klänning för att sy in den och idag när jag skulle komma och hämta den så var det plötsligt två fläckar synliga på framsidan?!? Hon säger att hon inte tror att hon har gjort dom men de fanns inte där när jag lämnade klänningen. Suck vad gör man?!? Sedan hade hon sytt in den för mycket så jag fick inte på mig den längre!! Hon nålade längs min kropp sist så det var konstigt det var så stor skillnad. Hjälp. Har blivit nervös nu. Hon ska försöka sy ut den och få bort fläcken men nu är jag onödigt nervös :( Vad gör jag om hon inte får bort fläckarna?? Klänningen går ju inte använda då.
  Jag hade nog bett henne att fixa till sömmarna och sen lämnat den till en kemtvätt. Risken är ju att nån som inte vet vad den gör bara gör saker värre när man börjar försöka sig på att ta bort fläckar.
 • Marjas­inus
  Äldre 6 Apr 20:27
  AnnSofieS skrev 2013-04-05 17:41:44 följande:
  Vi (jag) tog en lugn mars utan så mycke bröllop. Men nu skulle jag vilja få fart på saker och ting och få lite avslut
  tex hur vigseln ska se ut med psalmer, vår första dans, möte med prästen m.m.
  Men nu till min fråga, hur fasiken ska jag få igång sambon?
  Pratar med honom men jag får liksom ingen respons. Om jag hade gift mig med mig själv hade allt varit klart som kan vara klart nu.

  Hur gör ni andra? Får ni hjälp av er blivande eller pratar ni med en vägg? 
  Jag var nog mest drivande i början, men jag gav henne små uppdrag hela tiden och sen har hon vuxit in i det mer och mer. Jag vet inte om det hade något med saker att göra eller om det bara handlar om att vi är väldigt olika.
 • Marjas­inus
  Äldre 8 Apr 20:12

  Var hemma hos min farmor och farfar i helgen och hade väl hoppats att de skulle vara lite nyfikna på bröllopet oc sådär, men blev lite besviken för det verkar inte som att dom kommer alls. Dom undviker i allmänhet såna här saker, har inte kommit på varesig min student eller liknande saker heller - men hade ju ändå hoppats att jag som äldsta barnbarnet skulle locka ned dom. Det har inte varit något bröllop i släkten på över 50 år. Nåja jag verkar slippa oroa mig för det där med att det skulle bli 90 gäster iaf.

  Hur det ser ut för er, har ni fått några avhopp på folk ni gärna hade velat ha där? 

 • Marjas­inus
  Äldre 11 Apr 16:38

  Är det bara jag som tycker att dels ta en timpenning runt 500kr/h och sen ta 100kr/bild (i digitalt format) är rena rama ockerverksamheten? Det är nog bland det sista jag skulle lägga pengar på.

  Min svåger fotar oss, han får en flaska wisky som tack. Sen har vi köpt ett gäng USB-minnen och förfrankerade kuvert som vi tänkte ge till andra som har kameror med sig på festen. Har också ett dropbox-konto dit folk kan ladda upp bilder enkelt.

 • Marjas­inus
  Äldre 11 Apr 21:21

  Pratade med vår vigselförättare idag och hon sade att "vid vigslar utanför stadshuset så utgår det ett arvode på 500kr som jag brukar få i ett kuvert". Det måste ju vara rent struntprat eller hur? Dom får ju sin ersättning ifrån Länsstyrelsen och man ska bara betala reseersättning.

  Hon som verkade så bra - nu vette katten. 500 kronor är inte så mkt i sammanhanget men jag vill inte betala svart för det.

 • Marjas­inus
  Äldre 11 Apr 21:57
  jannovich skrev 2013-04-11 21:22:25 följande:
   Gästboken hamnade på ett litet bord precis utanför köket, mittemot toaletterna. Fast jag tror den flyttade på sig lite efter att barn hade hittat den :)
  Eller så var det jag som hittade den...
  jannovich skrev 2013-04-11 21:22:25 följande:
  Barnen kunde springa runt alla borden och jag störde mig inte ett dugg på det. Fråga marjasinus, han var gäst :)
  Barnskrik som inte är mitt problem (mitt barn) filtrerar jag bort numera. Men jag hade utgått från att jag skulle kunna hålla tal utan mikrofon i den lilla lokalen - men det var lite för hög ljudnivå för det. Men det var nog inte bara barnens fel.
 • Marjas­inus
  Äldre 12 Apr 12:02
  Heffes skrev 2013-04-12 11:03:53 följande:
  Marjasinus skrev 2013-04-11 21:21:39 följande:
  Pratade med vår vigselförättare idag och hon sade att "vid vigslar utanför stadshuset så utgår det ett arvode på 500kr som jag brukar få i ett kuvert". Det måste ju vara rent struntprat eller hur? Dom får ju sin ersättning ifrån Länsstyrelsen och man ska bara betala reseersättning.

  Hon som verkade så bra - nu vette katten. 500 kronor är inte så mkt i sammanhanget men jag vill inte betala svart för det.
  Alla som arbetar måste ju få betalt, det gäller ju även dom som arbetar på ett eller annat sätt med bröllop... florist, frisör, fotograf, osv. (Räknar du in egenavgifter, skatter och moms så kanske du förstår varför priserna är som de är.) Och i det här fallet är inte den här fotografen en av de dyraste ens.
  Ja det är klart att dom ska ha betalt. Men jag kan få någon som städar min lägenhet för 250kr/h (före rut) och en bilmekaniker för 400kr/h. Samma omkostnader gäller även där, varför ligger fotografer så mycket högre?Och att ta lika mycket (ibland mer) betalt för digitala bilder som papperskopior tycker jag är rent ocker.
  Heffes skrev 2013-04-12 11:03:53 följande:
  Sedan det här med vigselförrättare, i många kommuner tas det ut en avgift oavsett om vigseln ska hållas i stadshuset eller inte. Det är inte ovanligt. Jag skulle vilja påstå att det hör till ovanligheten om det INTE skulle kosta något för att vigas på en annan plats. Så det är inget "struntprat" från den vigselförrättaren som du haft kontakt med.
  Läs här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4380142

  "Förrättandet av vigsel är en myndighetsutövning man inte får ta betalt för". Jag hade gärna betalat för vår vigselförrättare för hon verkar så engagerad och bra, men jag vill inte att nån ska kräva svarta pengar som hen inte har rätt till. 
 • Marjas­inus
  Äldre 12 Apr 18:02
  Heobea skrev 2013-04-12 17:31:33 följande:
  Som heffes skriver, en digital bild är mycker mer användbar än en papperskopia, därför är de lite dyrare. Sedan betalar man nog för namn och kvalitet i bilderna. Även om jag ofta tycker att de som inte är lika kända eller så, tar minst lika bra bilder som en känd fotograf. 
  Tack för en bra förklaring, jag får kanske sluta vara så kategorisk.

  Men du har helt fel i att bra bilder är mer värt än bra mat. :P 
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013