• Heobea
  Äldre 8 Sep 16:26
  86353 visningar
  694 svar
  694
  86353

  linköpingsbrudar 2013

  Hej!!
  Jag och min sambo kommer också att gifta oss 2013. Den 29/6 närmare bestämt.
  Vi har bokat lokal, bestämt kryka, börjat göra inbjudningskort och lite annan dekor. Men vi borde boka fotograf och ev. catering också. Men det har varit rätt mycket annat som kommit i mellan på sista tiden. Jag har köpt två kinaklänninga som jag trivs sådär med. Funderar på att sy ihop dem, ta ena överdelen och den andra underdelen. Borde inte vara så svårt egentligen. Vi har köpt lite blandade saker på ikea osv. I- och utgångsmusiken i kyrkan är bestämd. Det var nog det enklaste tror jag.....
  Vi har en prel. gästlista och massor av överblivna idéer till dekor. Pyssel är nog mitt andranamn......

  Budget: vi har fantastisk tur måste jag säga. Min sambos föräldrar har valt att lägga ca 50000kr på alla sina barns bröllop (de är fyra syskon) så det gör att vi ungefär behöver spara ihop 20000kr. Nått jag tror inte blir npgr större problem egentligen. Vi försöker också sprida ut kostnaderna över tid så inte allt kommer i maj 2013.

  Namn: min sambo har ett av de tråkigaste efternamn man kan tänka sig så det har vi båda varit överrens om att det inte blir eftersom jag har ett mycket vanligt förnamn. Dessutom börjar båda efternamnen på E så vi behöver inte byta initialer. Men jag har alltid tyckt att mitt efternamn  som inte är lika vanligt som sambons, är rätt tråkigt. Varför jag länge tänkt att jag skulle byta tänka mig att  min farfars pappas gamla efternamn (han bytte) men så berättade min pappa varför han trodde att de bytte och då blev det hela mycket svårare (en ful historia om arv, barn och elaka styvmödrar). Min mammas flicknamn kommer inte heller på tapeten eftersom jag helst inte vill ha med dem att fgöra (ännu värre historia med tortyr, misshandel och fula ekonomiska trick....). Men ibland när vi pratar om vår lägenhet brukar vi kalla den för det Erikströmska hemmet, dvs en mix av våra efternamn. Så det skulle kunna vara ett alternativ. Men jag veeet inte, mixa efternamn känns rätt sådär mainstream. Antagligen slutar det med mitt gamla Ekström.

  Det vi stöter och blöter mest här hemma är frågan om mat, catering, buffé, göra själva, toastmaster och så gästlistan. Pju, det är svårt tycker jag för det finns människor i vår omgivning vi känner lite halvdant men skulle vilja bjuda för att de alltid får fester att bli bra. Sedan finns det den där högen med människor som bjudit oss på sitt bröllop som vi då borde bjuda tillbaka men inte umgås alls med (läs gamla skolkompisar). Men vi får väl se, vi kanske slutar med bara 20pers.... hihihi.

 • Heobea
  Äldre 10 Sep 21:04
  #38

  Vi har nog kikat på alla lokaler vi känt att vi haft råd med men föll för Kaga direkt. fin lokal, bra placering och lite så. Vi hade som sgat tur att vara ute i god tid så vi bokade den dryga året innan. Har varit på bröllop i Landerydsgården och det verkar också bra. Men våra bästa vänner hade sin fest där så vi kände att det skulle bli lite väl likt.....

  Annars drömmer jag nog mest just nu. Dekorprojekten finns förvisso i bakgrunden och det går lite lite framåt med dem. Vi borde verkligen ta tag i fotografproblemet men min sambo, äsch jag vet inte, han verkar mest tycka att det är en onödig utgift, han tycker att våra fotointresserade sykon kan fota. Visst, men inte vad jag vill egentligen...

 • Heobea
  Äldre 12 Sep 15:38
  #45
  Cecilia X:  ja drömma är rätt roligt. Även om det vore dags att börja göra saker istället. För mig är fotograf jätteviktigt då jag är väldigt fotointresserad och lätt får allergiska utslag av vissa bilder. Men men, får väl skriva lite förfrågningar och se om vi kan komma överrens rent ekonomiskt.
  Ja et är nog en bra idé att inventera bekantskapskretsen om någon kan hjälpa till med något. Jag har själv otaliga gånger spelat på bröllop, så jag har lite tjänster att inkassera.....

  Smulan: Hm, det där med florist är svårt. Jag har nog inga större anspråk själv utan tänkte köpa mina blommor styckvis, gå hem till mamma och pall blommor i hennes trädgård och sedan binda ihop själv. Men annars finns david zandéns (fantastisk fotograf)  fru (caroline???) som ska vara bra. Vet att de har ett företag ihop som sköter både foto ocg blommor. Men hittar inte länken alls just nu.
  Kolla med blomsteraffärer i stan. Systrarna Grön är bra men svindyra.
  Frisör, ingen aning faktiskt.

  Personal, min syster har precis fyllt tjugo så hennes kompisar (där jag har träffat några av dem sen de gick på dagis) går fortfarande muta med 500kr och öl. Hihi. Musikerna vi ska ha är beknta till oss där de flesta fortfarande pluggar så 500kr, mat och öl fungerar alldels utmärkt som betalning åt dem. dessutom blir nog nåra av dem bara glada över förfrågan.

  För er som inte vill lägga ut pengar på usb-minnen/cd.skriver etc finns photago.com/ där man kan lägga upp album som man med ett lösenord kan ladda upp bilder i. dvs man kan be gästerna ladda upp sina bilder där. Tror man kan lagra 1GB bilder, men man kan ju alltid lägga upp flera album.
  Vi resonerar som så att de som kan hantera en digitalkamera kan nog utan problem ladda upp bilder på nätet.
 • Heobea
  Äldre 12 Sep 16:53
  #48

  Melissa: vilket datum i juni har ni tänkt?? Vi har också tänkt Kaga kyrka nämligen. Tycker det verkar lite sent att ta in bokningar efter 1:a okt. jag ringde redan i maj och hon skrattade bara åt mig och tyckte att jag var ute gaaaalet tidigt.
  Hahaha vi hade rätt roligt när vi berättade. Vi frågade våra familjer och släkt sådär lite lojt vad de gjorde helgen efter midsommar (var kanske tre v. innan). Efter att de babblat en stund om segling, trädgårdsarbete eller vad de nu skulle göra sa vi, ja alltså nästa år. Det blev helt knäpptyst och de flesta sa: eeh va? Sambons mamma fattade inte alls, inte ens efter att vi förklarat, min mamma bröjade gråta och min syster hoppade upp och ned. Våra närmsta vänner berättade vi för innan vi ens berättat för våra familjer. Mest för att jag höll på att sprängas av lycka. resten av vännerna har fått veta när de frågat om förlovning och annat. Andra får veta när de får inbjudningarna. På jobbet har jag disskuterat det ganska hårt för att få tips från alla håll och kanter osv.

  AnnSofie: Finns ingen frissör i mantorp som kan lösa håret eller någon vän???

  Äntligen fick jag arslet ur vagnen och mailade alla fotografer som jag hittat. Hm, hoppas att nån av dem svarar och att sambon går att övertala......

 • Heobea
  Äldre 12 Sep 23:27
  #52
  Melissa1 skrev 2012-09-12 17:32:04 följande:
  Heobeo: Vi har valt den 15 juni som datum. Valde att inte ha det i Kaga då vi veta tt den är så populär. En väninna till mig ska gifta sig där helgen innan mig om hon får som hon vill. :) Tycker som du att det är sent att boka kyrka, allt kretsar ju kring att man får ett datum att gå efter. Om du får svar får du gärna dela av dig. Tacksam för så mycket hjälp jag kan få. Jag har berättat för familj och de närmsta vännerna och på jobbet då jag ska få blommorna bundna av en kollega. Annars har vi nog valt att hålla lite på det men jag vet inte riktigt hur man ska göra enligt tradition. En dum fråga kanske men det är något som har legat och grott. Hur gamla är du och er blivande man/fru? När jag läser i alla bröllopstidningar där de intervjuar eller har ett uppslag om ett brudpar så är det alltid runt eller strax över 30.
  Hm, vi passar nog inte alls in i den tidningsbilden, inte beroende på ålder utan kanske snarare situaionen. Vi kommer vara 26år båda två (fick räkna lite på fingrarna där eftersom jag fortfarande yror att jag är 10.....) även om min sambo fyller 27 i november samma år. Vi har då bara varit tillsammans i dryga tre år. Han studerar fortfarande, förvisso klar till våren och jag ska väl byta bana helt om ett år. Har tröttnat på det väldigt slitiga livet som sjuksköterska. Aldrig hinna äta, kissa, prata med patienter i lugn och ro. Eller för den delen träffa sin sambo eller få en skälig lön för skitgörat. Jobbar väl tre av fem helger just nu. Inget glammigt, trevligt eller speciellt välgörande för relationen alls. Så nej, vi är inte dinkis (dubbel income, no kids) som varit tillsammans i hundra år eller småbarnsföräldrar heller för den delen. Även om drömmen om barn finns där och nog egentligen känns mer vuxen än att gifta sig. Hade jag fått välja så hade barn kommit före bröllop. Men nu fick jag inte välja ;)

  Har fått några fotografsvar. De två av de tre som kan vara på tapeten tar kring 10 000kr för att fota vigsel + porträttbilder. Den tredje skulle själv gifta sig samma helg som vi, så nej, det kändes lite tokigt tyckte hon att fota då. Kan väl hålla med. Hihi

  Ja tokigt av dem i Kaga att ha så kort bokningstid på kyrkan. Lokalen, ja herregud, vi hade nog bara tur att ingen bokat den och att de inte infört det där med bara två helger/mån.
 • Heobea
  Äldre 12 Sep 23:33
  #53
  Marjasinus skrev 2012-09-12 18:07:37 följande:
  Vi ska inte ha någon kyrka, det blir en borgerlig vigsel i bersån utanför festlokalen. Vigselförrättare är redan bokad (hon tyckte vi var sjukt tidiga men lät oss boka henne ändå).

  Bröllop blir på något sätt inte så stor grej efter att man fått barn. Att avslöja det gav starka reaktioner men det var inte direkt så att vi skulle chocka någon med att tala om att vi tänkte gifta oss. Så vi har varit väldigt öppna under hela processen och skickade ut spara datumet-kort här i somras - men många visste om det redan innan...
  Kan tänka mig att få barn är så otroligt mycket större än att gifta sig. Slattefors verkar bra som lokal och vigselplats. Fint!!
  AnnSofieS skrev 2012-09-12 15:52:52 följande:

  Det är med frisör känns svårt. Den som ska fixa min make up och brudbukett kan nog tvärr inte fixa mitt hår (ska ha slöja). Sen ska vi fotas i närheten av mantorp så jag vill inte åka in till Linköping.


  Vad har ni funderat på för kyrka? Går själv och funderar på kyrka då jag vet att vi ska vara i Landeryds gården.


  Om man tänker geografiskt så vore väl Landeryds kyrka smidigast. Vårdsberg eller Bankekind kan ju också fungera. Ligger på ju på samma sida av stan.
 • Heobea
  Äldre 17 Sep 23:04
  #85

  Oj vad det händer grejer! Vi har hamnat i nån totalsvacka, orkar knappt tänka på bröllop.

  Melissa:  bara dumt att jämföra, gå på din magkänsla. Det är er dag ingen annans.....

  Burre: pysslet är igång. Har fått nån jävla knäpp och tänkt virka små dukar att ha som bordsdekoration. Är man knäpp eller är man knäpp. Blir väl kanske 250st innan allt är klart.

  Klänning, suck! Jag har sista två åren pga hormoner som bråkat nästan gått upp 15kg. Inget roligt alls att prova klänning då. har förvisso köpt två på tokrea på ebay (fick betala 1000kr för båda....) men ingen av dem är perfekt. Funderar dock på att sprätt upp dem, använda ena överdelen med den andra underdelen... Men jag vet inte. Eller så blir det helt hemsytt. Jag har sytt finklänningar förr så varför inte.

  Fotograf, Jonas tar fantastiska bilder tycker jag, och 4300kr för 2h låter INTE farligt alls! Har sett prisbilder (beroende på vem såklart) för runt 10000kr för foto av vigsel + porträtt......

 • Heobea
  Äldre 18 Sep 16:56
  #90

  Melissa, hahahahahaha, jag som skulle städa och inte surfa pysselsidor.
  Panduro.se har mycket (finns som fysisk affär i linköping också....), cchobby.se, www.pyhobby.se, scrappweb.se/, www.pappersmarknad.se, www.familjekontoret.se/ för material. DOCK kan det vara värt att kika vad ebay har, om det blir billigare. Köpte själv våra kortstommar på ebay. Annars finns den kinesiska motsvarigheten som heter www.aliexpress.com/ om man vill komma undan ännu billigare.

  För idéer: www.marthastewart.com/, greenweddingshoes.com/, issuu.com/calligraphen/docs/calligraphenbrollop2012/1, www.100layercake.com/projects/browse/25/decor/, www.weddingchicks.com/, brollopstipsbloggen.blogspot.se/. Sök på wedding och invitation på google. etsy.com har allt du kunnat drömma om (och lite till.....). Pinterest är min guldgruva när det kommer till inspiration.

  Pysseltråd här på BT: www.brollopstorget.se/Forum-1-77/m3882242-29.html, www.brollopstorget.se/Forum-1-77/m4060089.html

 • Heobea
  Äldre 19 Sep 22:50
  #95
   Melisssa:  Hahaha, städningen. Njaaa, jag gav upp när jag kom till sovrummet..... Men det blev attans fint i tyg- och garnhyllan. Det viktigaste måste ju städas först......

  Marjasinus:  hade det varit jag hade jag snott ditt leg och gått dit och hämta den. Vad blev det för ring??
  Jag kan säga att min förlovningsring kom på posten fick jag gå runt och vänta från kl11 till 20 innan sambon kom hem och den kunde åka på. Herreguuuud trodde jag skulle spricka.

  Kriun: Välkommen hit! Kul med fler som ska gifta sig.

  Myzzan:  håller med, alldeles för många sidor med klänningarna på.
 • Heobea
  Äldre 28 Sep 23:28
  Burre skrev 2012-09-28 14:29:49 följande:
  Har några tips på billiga kort till inbjudan?? typ i C5 tror jag den heter ?! Fyrkantiga varianten om ni förstår
  www.ebay.com/sch/i.html&_sacat=0&_odkw=ivory+cards&_osacat=0
  www.ebay.com/itm/Top-Quality-A4-Coloured-160gsm-Card-Choice-of-23-Colours-and-various-quantities-/350606535409&var=620064190612&hash=item51a1c72af1 (dela dem på mitten eller vik dubbelt)
  www.cchobby.se/kort-och-kuvert-vita/
  www.cchobby.se/diverse-kort-och-kuvert/
  www.pandurohobby.se/Katalog/30-Papper-Stamplar/3030-Papper/303004-Kort&rpp=32&sort=9

  Vi köpte våra 100st på ebay, en klart mycket billigare resa trots frakt än att köpa dem i sverige. Har för mig vi betalade kring 100sek för kort och kuvert.
  Den kinesiska motsvarigheten till ebay heter aliexpress och verkar billig. Men har inte vågat beställa därifrån än.
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013
Logga in
Bli medlem