• Heobea
    Äldre 14 Nov 22:25
    110045 visningar
    694 svar
    694
    110045

    linköpingsbrudar 2013

    Rosie skrev 2012-11-14 19:59:53 följande:
    Vi håller på och kollar runt efter någon grym men prisvärd fotograf. De flesta tar 10 000 kr och det känns som väldigt mycket. Hur gör ni?? Ber ni någon ni känner?
    Amatörfotografer är ett bra tips som sagt.
    Vi har en tjej som heter Caroline Sverkersson som jag gillar bra. Annars är nog alla andra i 10 000kr prisklassen. Läste att Karin Froom bara ska fotografera porträttbilder nästa sommar, så varför inte. Har för mig hon tar 5000kr för 60-90min.
    Vitsippa skrev 2012-11-12 20:53:16 följande:
    Nu har vi bokat kyrka den 1 juni, det blev Oppeby kyrka utanför Rimforsa :)

    Har beslutsångest ang mat. Vi hade tänkt buffé men så får jag infall att jag trots allt vill ha tre-rätters med servering. Lokalen blev så otroligt mycket billigare än beräknat plus att mina föräldrar kom med överraskningen att de ska sponsra så kanske kan man lägga lite mer på maten... Samtidigt så tycker jag själv inte att det är maten man minns från bröllop utan roliga tal och festen. Kanske lägga slantarna på liveband istället?! Hur ska ni andra göra med mat och musik?
    Musik, vi är musikmänniskor och nästintill alla våra vänner har nått samröre med musik, spelar, dansar etc. Så vi tänkte hyra in lite bekanta som ska spela livemusik på festen. Eftersom de flesta av dem fortfarande är studenter är det nog inga problem att muta dem med 500kr, mat och en back öl. I kyrkan kan vi inte riktigt bestämma oss för vad vi vill ha. Har tusen idéer där med.
    Mat, usch, vi kan inte stebämma (bestämma) oss alls mer än att vi vill ha buffé eftersom vi har så många gäster som är allergiker, inte äter vissa saker osv. Om jag hade orken skulle jag/vi vilja laga allt själv. Men jag inser att jag inte kommer fixa det hur mycket tid sambon och jag än har. Så jag är lite inne på att catera bufféen och sedan fixa efterrätterna själv. Men så är det priset som gnager. Men men, kanske kan lägga in min mamma, min sambos svägerska och min syster som matlagare. Vi får väl se.
  • Heobea
    Äldre 24 Nov 10:10

    Tänker att det viktigaste man ska ha med är:


    plats, tid och datum för vigsel vilka det är som gifter sig..... plats för fest/middag. Info om ev. tostmasters, mat, klädkod etc. Osa-datum och till vem man osar till.
  • Heobea
    Äldre 27 Nov 21:42

    Jag har, efter tusen timmars letande efter den perfekta klänningen som inte finns, bestämt mig för att sy min egna. Har hittat ett mönster som är nästintill identiskt med hur jag vill ha min klänning. Så nu jäklar! Har beställt ett mönster och provbitar av brudsatin så nu får vi se. Hehe!

  • Heobea
    Äldre 30 Nov 14:46
    fru S 12 skrev 2012-11-29 21:26:09 följande:

     


    Det var modigt av dig, själv kan man knapp trä tråden på nålen, så här blir det till att köpas ;)


    Jag syr ganska mycket så jag är inte så rädd egentligen, mer än att jag ska sabba tyget. Får göra det i lugn och ro. Hoppas mönstret kommer hem snart så jag kan provsy i ett annat tyg innan. Mest nervig över det där med foder etc. som ska till. Men vad sjutton, det borde ju lösa sig. Kan man sy bebiskläder i strl44 borde ju en klänning för en vuxen kvinna inte vara några problem.....
    fru S 12 skrev 2012-11-29 21:22:24 följande:

    ok! jag e rädd att folk går å ändrar för mkt i musiken om man inte har ngn "ansvarig" men d e kanske bara så jag tänker om mina gäster, haha :)


     


     


     


    Bara att låsa datorn så att bara behöriga kommer in och låta spotify fade:a över låtarna i varandra.
  • Heobea
    Äldre 4 Dec 21:35

    Åh, musik, det finns mycket bra.
    Jag har alltid gillat, bröllopsmarchen från bröllopet på ulfåsa, brudmarch från delsbo, intåg i sommarhagen, sommarsång av pettersson berger som intågsmarcher. Canon i D är också fin. Sedan gillar jag prelludiet i Bachs cellosuite nr 1, prinsen av danmarks bröllopsmarch eller trumpet voluntary som den också heter.

    Eftersom jag lever med en data- och tvspelsnörd så ska vi ha en march från ett dataspel. Låter långt ifrån dataspel egentligen. Final fantasy: main theme.



    Som utgångsmarch ska vi ha min absoluta favorit. En mycket känd norsk bröllopsmarch som är relativt ovanlig i sverige dock.


    (konstig inspelning...) eller

    (vokalversionen).

  • Heobea
    Äldre 15 Dec 11:51

    Kan det inte också bero på att Guldfynd och andra butiker lägger på en viss procent för att kunna hålla butiken igång med allt vad det betyder i form av städare, väktare, personal osv. och att den procenten blir större när man har en större butik. Detta ihop med att de också ska gå vinst, samt säkerligen visst arvode till guldfyndskoncernern. Dessutom ska butiken tillhandaha ett relativt stor kunnande om smycken, det gör att personalen måste utbildas och det är inte gratis. Det blir nog en ganska bra prisökning om man slår ihop allt.

    Här har vi en större kris! Vår fotograf är gravid!!!!!!!! Hon ska ha bara nån vecka efter vårt bröllop! Vad fan gör vi nu? Drar oss ur och försöker hitta en annan fotograf? Hoppas att vår fotograf kan knipa bra och att hon orkar fotografera gravid? Gah! Gah!

  • Heobea
    Äldre 27 Dec 13:06
    Marjasinus skrev 2012-12-17 23:42:40 följande:
    Hade det varit jag hade jag hittat en annan lösning snarast möjligt. Gravidosaurusars hälsa i slutet är väldigt mycket dag till dag och deras förmåga att sätta igång och föda vid sämsta möjliga tidpunkt är väldokumenterad. Ni riskerar att ha det som ett orosmoln över er hela vägen och kanske tvingas till en sämre och dyrare paniklösning
    Brudivinter2012 skrev 2012-12-24 18:14:12 följande:
    Åh nej!

    Jo, jag hade nog skaffat en ny fotograf. Din fotograf kommer säkert att göra sitt bästa men för säkerhetsskull hade jag nog kontaktat en annan. Det är ju väldigt vanligt att man föder för tidigt nu för tiden. När gifter ni er?

    Vi hade en fotograf som vi är himla nöjd med.. om du vill kan du kontakta henne om priser och så. 

    Annelie heter hon. Du kan nå henne på
    anneli.von.cederwald@gmail.com 
    Lutar definitivt åt en ny fotograf! Fan, jag som var så nöjd över att ha hittat en som till ett bra pris tar fina bilder.
    Brudvinter, har hon  någon hemsida? Eller har du några bilder som hon tagit som du kan tänka dig att visa?
  • Heobea
    Äldre 29 Dec 11:38

    Tack för fina bilder. Ska nog maila henne på momangen.
    Ser dock gaaaalet kallt ut för dig, burr.

    Insåg just att det är ett halvår kvar precis på dagen! Underbart!!!! Hihi! Men ack så mycket kvar att göra!

  • Heobea
    Äldre 2 Jan 16:58

    Hår, jag har ett rätt bångstyrigt hår, lockigt och rakt på samma gång, tjockt, rätt frissigt  men samtidigt jäkligt glatt. Så jag måste ha nått som håller bra, förutom spray, torrschampo och lite så. Har planer på flätor. Har iof ofta inbakta flätor i håret till vardags. Men det är så mycket jag på nått vänster.
    Här är all min hårinspiration.
    pinterest.com/systerjane/hair/

  • Heobea
    Äldre 3 Jan 20:05
    Tooie: Så lite så! Pinterest är min räddning (i kombo med etsy) när det gäller bröllop och inspiration.

    Woho! Det rör på sig i bröllopsplanerandet. Ny ickegravid fotograf kirrad, bröllopsvals bestämd, utkast till inbjudningar skrivet, alla adresser uppletade, klänningsmönster hittat, brudvalsdansträning i vardagsrummet pågår ibland, bandet som ska spela på kvällen är tillfrågade och ja, det känns så skönt. Nu väntar bara jobbet med att fixa en bra repertoar. Men jag råkade hitta 1gb med inscannade noter från min tid som hygglig pianist.....
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013