• Heobea
    Äldre 6 Jan 09:08
    109247 visningar
    694 svar
    694
    109247

    linköpingsbrudar 2013

    Det här med ringar..... hm, ibland blir jag idiot på mig själv. Växlar mellan: såååååå mycket pengar för en liten jävla ring till Ååååååh, men en solitärring för 35 000 är väl inget, köp den ring du vill ha kvinna, den ska följa med dig hela livet, du lägger ju inte så mycket pengar på smycken i övrigt, man ska trivas med sin ring..... Förstår ni?
    Så vissa dagar känner jag att en enkel guldring blir alldeles utmärkt. Andra dagar är jag mer inne på lite flottare saker.
    Vi har fått rätt mycket kommentarer över att min sambo inte har någon ring alls och att jag har en som inte alls ser ut som en klassisk förlovningsring. Eftersom jag i ett rätt tidigt skede visste att jag nog bara vill ha en ring och inte två (eller fler) så köpte vi en ring, för simpla 300kr, på etsy. Den går när vi sedan gift oss att använda på vänster hand eller så.  Å andra sidan är jag ingen ringmänniska, jobbar i vården så ringen måste vara avtagen. Mina kollegor brukar glatt säga att deras respektive allt för ofta säger: men kan du inte ens ha ringen på dig när du är ledig tre dagar.... hehe!  Så jag vet inte, en guldring blir kanske bra, med nån diamat, som blir snygg i halsband.

    Bröllopsresa, hm! Alltså om jag fick välja skulle jag åka bort långt, länge och kanske stannar för evigt i ett klimat på 22-27grader, maximalt antal soltimmar och varmt i vattnet. Men nu blir det kanske inte så, hehe! Vi lever ett galet osäkert liv vad gäller inkomster. Jag har förvisso en fast tjänst (tack och lov) men är sjukskriven sedan i maj efter en operation med många, komplicerade och irriterade komplikationer. Förhoppningen är, om armen håller, att jag ska gå tillbaka i februari, men högst osäkert. Sambon pluggar sin sista termin och sedan ja vet vi inte vad som händer. Får han jobb här, nice nice, men antagligen inte. Så vi lär nog bli stockholmsbor. Men eftersom vi inte vet nått nu kan vi inte riktigt boka in en bröllopsresa. MEn vi har pratat lite löst om Kap Verde, Azorerna eller liknande. Sol, bad men också kultur och upplevelser och inte bara turistfällor.....

    Fina ringar, fin klänning btw..

    Här hade jag mitt första: vi kommer aldrig fixa detta, det blir för dyrt, för komplicerat och så. Buuuuhu! Men min fining och coolugna sambo kramade mig och sa: andas, det löser sig. Du har ju köpt en fin stämpel, vi har fixat slips, manchettknappar och ett klänningsmönster, en rullkniv och insett att vi kan återanvända papper från möhippan vi arrangerade för två år sedan....... Han vet hur man lugnar mig.... hehe!
    Så idag blir det förutom en tur på Ikea en jävla massa klipp och klistra! Hej hej projekt inbjudningar.

  • Heobea
    Äldre 7 Jan 14:29

    Fin klänning!
    Jag har tänkt sy min klänning själv jag. Har en bild i huvudet av precis hur den ska se ut men inte hittat ens nått som liknar på ALLA brudklänningssidor och/eller affärer. Dock snubblade jag över min mormors mönstersamling och vad finns där om inte ett gammalt voguemönster på en femtitalsklänning. Men eftersom mormors mönster var rätt trasigt köpte jag mig ett eget på etsy.
    V8789

    Även V-ringad därbak. Funderar på om jag inte ska ta ur ryggen lite mer än vad mönstret är egentligen. Men men ett senare problem.

    Vi, eh läs jag, har ringproblem. jag vet inte alls hur jag ska tänka.....

  • Heobea
    Äldre 16 Jan 13:24

    Grattis till bebisen msjennie. Har ingen koll på lokaler mer än kaga bygdegård, landerydsgården och anade slattefors. Men nått måste ni väl kunna hitta. Skor, skeeeeetsvårt! Inte bara skon utan faktumet att när man som jag har platta, breda fötter som är höga över fotryggen är det ännu mer hopplöst! Adresser och namn. I inbjudan skriver vi: Anders och Svea inbjuds att med sin närvaro....... På kuvertet blir det fam. Eriksson eller om alla inte har samma efternamn, Viktor Andersson & Eva Anderson.

  • Heobea
    Äldre 16 Jan 20:05
    Marjasinus skrev 2013-01-16 14:14:11 följande:
    Alla inbjudna vuxna namnges, inte barn. Skapar lite problem då vi skickade ut "Spara datumet"-kort till några som nu inte är tillsammans längre. Vet inte om jag ska bjuda dom var för sig nu eller om inbjudan till min svågers ex gällde under förutsättningen att de var tillsammans. Troligast det senare.
    Åh så knepigt. Jag hade nog, om det vore jag som var svågerns ex, tolkat det som att det var en inbjudan som gällde dem som par OM vi nu inte hade haft en närmre relation. Då hade jag nog tolkat det som att det var till oss båda oavsett om vi är par eller ej.

    Här förökar sig våra vänner ordentligt. Hehe, det har blivit tre nya respektive och fem bebisar till. Gaaaaaaaaaaaalet! Nu får de snart sluta. hehe! Pinsamaste insikten gjorde min sambo igår. En av hans vänner har haft sällskap i snart 1år. Hur han missat det vet jag inte. Tur att jag inte fixat klart inbjudningarna än utan att det bara finns ett dokument som ska skrivas ut. Får helt enkelt lägga till ett namn till.......
  • Heobea
    Äldre 27 Jan 11:54

    Här har vi inbjudningspysselverkstad! Gaaalet vad pappersklipp och så det blir. Gårdagskvällen ägnades åt att klippa ut 5x8cm stora pappersbitar, vika på mitten samt klippa ut kartor och vika i fem små delar. Ojoj. Idag blir det stora provet. Vika ihop inbjudningspapprena som ska sitta på själva korten.

  • Heobea
    Äldre 2 Feb 23:59

    Här har vi haft en mindre trevlig insikt. De textpapper som ska vara i själva korten var pissvåra att limma på, blev sneda och limmet släppte i kanterna. Så vi fick göra och tänka om helt. Dock gick det galet mycket fortare denna gången. Men den andra versionen blir nog bra. Dessutom lyckades vi retas lite med min syster. Hon har sagt att hon vill att vi ska ha ett rymdbröllop. Så sagt och gjort fick hennes inbjudan en liten bild med små rymdvarelser gömd under en karta. Hihi!
    Men gissar att merparten av inbjudningarna kan bli klara i morgon! Woho!

    Blommor, jag har hela tiden tänkt att jag ska köpa lite av blommorna på blomstertorget, lite från mina föräldrars trädgård och sedan binda ihop det själv. Har ingen lust att lägga så jävlar med pengar på det.

    Annars, ja ni, vi försöker rodda ihop ett band, men det går sådär, idiotmänniskor som aldrig svarar trots flera mail och sms. Men men, vi får väl ringa lite i morgon (igen....).
    Vi beställde ringarna idag också! Woho! Längtar gaaalet mycket kan jag säga. Vill ha den nu!

  • Heobea
    Äldre 24 Mar 11:08
    jannovich skrev 2013-03-23 12:59:07 följande:
    2 timmar kvar till vigsel. Ett barn sover, ett tittar på bumbibjörnarna. Den blivande mannen fixar lite och jag datar. Ja, alla förbereder sig på olika sätt Skrattande
    Hoppas att dagen varit till stor belåtenhet!
  • Heobea
    Äldre 2 Apr 14:25
    Marjasinus skrev 2013-04-01 22:16:39 följande:
    Så nu var vi ute i festlokalen igår och rejkade lite. Vi var där och tittade redan förra sommaren, men den här gången var vi ute med måttbandet. Så nu känns det lite lugnare och realistiskt att vi ska få plats med alla och allting.

    Men nu börjar jag tycka att tiden till den 29/6 är på tok för lång. Man klarar liksom bara en viss mängd förberedande aktivitet, men jag är bra sugen på att börja pynta och köra. 
    Hahaha, kan jag inte få lite av din tid`? Jag börjar känna att det brinner ganska ORDENTLIGT i knutarna. Herregud! Massa saker som inte är klara. Jag har just en söndersprättad brudklänning liggande på mitt vardagsrumsgolv, sambon får inte på sig kostymen han skulle ha (sin morfars gamla bröllopskostym....). Dekoren borde jag börja tillverka lite mer, eh, effektivt och ja, just ja, vi skulle ha nått att äta också !
  • Heobea
    Äldre 3 Apr 20:46
    Marjasinus skrev 2013-04-03 14:01:03 följande:
    Ja vi köpte de vi har innan vi fick reda på att det fanns där.

    Idag kommer det två stora paket på posten så nu tror jag att vi har allt dekoration vi behöver. Vi köpte vitt joggingtyg för 15kr/metern till bordsdukar. Det är nästan billigare än knoppalakan som vi hade tänkt först - men ändå lite mer tyngd och inte så genomskinligt.

    Frågan är bara vad man ska göra med allt tyget efteråt - det känns lite tråkigt att bränna 25 meter tyg. Det gäller f ö för allt annat pynt också. Tror inte jag kommer behöva groteska mängder lila organzatyg senare i mitt liv heller.
    Jag hade sparat det och använt som spilltyg när jg syr, men det är jag det. Som mer än gärna bor vid symaskinen. Funderar mer på vad vi ska göra av 100st tyllbollar och 200 smådukar.
    Hur brett är tyget? Hur är det i kvaliteten? Luddar det? Är det som typ mjukisbyxor eller är det mer som tshirt tyg? Förlåt att jag frågar, men svårt att bedöma på hemsidan....
  • Heobea
    Äldre 3 Apr 21:46
    Marjasinus skrev 2013-04-03 20:55:14 följande:
    Vi har nog tänkt om vad gäller tysklandsresa för att handla alkohol också. Har suttit och jämfört priser och lägger man till reskostnad så är det inte många kronor vi tjänar. Lägger man dessutom till att man får sälja tillbaka allt som inte går åt om man köper på systembolaget så tror jag att vi tjänar på att göra så.

    Nästa vecka har vi möte med cateringfirman också. 
    Hahaa! Vi har just gjort samma uträkning. Inte många pengar man sparar där, inte ens om man kör vår hybridbil....
    Marjasinus skrev 2013-04-03 21:04:34 följande:
    Jag vet inte om den här bilden gör någon klokare, men det är som mjukisbyxetyg med en sida som är luddig och en som inte är det. Det är 1.8 meter brett. Kvalitén är jag nog fel person att säga något om - men jag tycker det känns bra.


    tack tack! Håller mig nog till knoppalakanen vi fått av grannen trots allt. hehe! Men 15kr/m är ju rena rama fyndet. Kanske skulle köpa lite för annan användning.
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013