• FreNi
    Äldre 3 Aug 09:56
    282147 visningar
    2767 svar
    2767
    282147

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • Makeup­myday
    Äldre 6 Aug 20:08
    #41

    Grodprinsens brud: samma datum som oss! :D


    Jag kan inte heller låta bli att köpa eller planera, börjar bli orolig att jag kommer sitta sysslolös i vinter för att allting kommer vara klart!

  • Äldre 6 Aug 20:36
    #42
    Lally skrev 2012-08-06 12:39:36 följande:
    Ah det låter ju mycket bra, säg gärna till när/om du beställer så jag/vi får veta vad du tycker.. =)
    För att jag är så nyfiken, vad är det för klänning du tänkte dig beställa?
    denna kanske?
     http://www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelbandsloes-Chapel-slaep-Satin-Broellopsklaenningar-Med-Brodering-002004536-g4536
  • Grodpr­insens brud
    Äldre 6 Aug 20:39
    #43
    Makeupmyday skrev 2012-08-06 20:08:28 följande:

    Grodprinsens brud: samma datum som oss! :D


    Jag kan inte heller låta bli att köpa eller planera, börjar bli orolig att jag kommer sitta sysslolös i vinter för att allting kommer vara klart!


    Hahaha ja, samma här... Vet snart inte mycket mer att göra mer än det praktiska.. Ska snart börja med inbjudningskort och skära ut bordsplaceringskorten vilket kommer att ta tiiiid.... Men några då och då så tror jag det löser sig =) Man har ju ganska gott om tid på sig!
  • PiaB
    Äldre 6 Aug 20:44
    #44

    Här är en till som gifter sig i aug -13. Närmare bestämt den 3:de. Jag tycker det är hysteriskt kul att planera och fundera. Faktum är att vi planerat klart det mesta. Nu är det praktiska saker kvar som inbjudningskort och bordsplacering. Och jag gör min bukett själv av knappar och det är det lite pyssel kvar med.


     


    Och nu är det mindre än ett år kvar


  • Äldre 6 Aug 21:38
    #45
    Makeupmyday skrev 2012-08-05 12:25:08 följande:

     


    Jag har en sak dock som jag sitter och grubblar på, just nu ligger vår gästlista på 100 pers. Och vi kan verkligen inte bjuda in fler även om vi skulle vilja. Men om det är folk som sen tackar nej, kan man då bjuda in några till eller är det dålig stil?


    Det funderar jag också på. Vi har nu 95 pers på gästlistan, och det är egentligen lite för många tycker jag, men då ör det ändå minst 5 till som vi skulle vilja bjuda! På listan är det ett per stycken jag inte tror kommer, men det kan man ju inte räkna med liksom.


     


    Angående mat blir det nog 2-rätters och sen tårta på det.


     


    Jag är också jättesugen på att beställa från jenjenhouse, men vet inte om jag vågar! De allra flesta är ju nöjda, men så hör man om de som är missnöjda, och jag skulle säkert vara en av de som får en måndagsex Och budgeten är ju inte jättestor, så blir man tvungen att köpa en till klänning sen så spricker den nog.


     


    Jag sitter och planerar in i minsta detalj hela tiden, typ vem som ska lämna barnen till barnvakt, så de inte blir ledsna om vi lämnar dem

  • FreNi
    Äldre 6 Aug 22:18
    #46
  • Lally
    Äldre 7 Aug 08:42
    #47
    Sjörå skrev 2012-08-06 18:23:13 följande:

    Hej


    Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att beställa från dem men jag har kollat runt i Kinatrådar och då verkar folk överlag vara positiva till dem. Finns ju alltid en viss risk med en Kinaklänning men med tanke på priset så bode man kunna chansa. Jag funderar på att beställa en annan klänning via dem eftersom jag inte vet vilken som ser snyggast ut på mig och kan då prova i verkligheten. Borde inte vara omöjligt att få den såld om den är välsydd men inte riktigt ens stil.


    Läste precis i tråden om jenjen, det låter som att många är riktigt nöjda så just nu lutar det åt att beställa därifrån för min del också... Och som du säger, man kan nog alltid sälja dem på blocket i värsta fall =)
  • Lally
    Äldre 7 Aug 08:42
    #48
    Fröken Finemang skrev 2012-08-06 20:36:12 följande:
    denna kanske?
     www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelband...
    Åh vad fin!
  • Pifa
    Äldre 7 Aug 09:54
    #49

    Får man hoppa in här? Jag och min sambo planerar bröllop den 17:e augusti nästa år! Det blir på vår 5-åriga förlovningsdag

    Vi väntar vårt första barn nu i slutet av september så försöker bestämma så mycket som möjligt om bröllopet innan dess. Hittills är festlokal bokad och gästlistan någorlunda spikad (det blir ca 70-75) gäster. Vi letar febrilt efter vigselplats (vill gifta oss borgerligt men ändå med en fin ceremoni) så om någon har nåt tips om sådan nära Malmö så dela gärna med er. Färgtema kommer bli vitt/pärlemor, limegrönt och mörk plommonlila.

    Angående klänning så har jag totalt fastnat för denna:
    http://www.dressilyme.com/wedding-apparel/gorgeous-organza-satin-a-line-strapless-neckline-wedding-dress-with-buckle-14600.html
    När jag va tärna förra året beställde vi klänningarna därifrån och de var jättefina. Dock kan jag inte riktigt mäta vilken storlek jag kommer att vara vid bröllopet så en beställning får vänta :-P 

  • sessa
    Äldre 7 Aug 12:50
    #50

    Hej.. här kommer en till som ska gifta sig aug 2013.. vi hade tänkt 31 aug.. beror lite på kyrkan o präst.. ej bokat än..

    *Lokal är klar.. 
    * tärna o bestman är klar
    * klänning är köpt.. hitta en beg på blocket för 1800 :-
    * Mina tjejors tärnklänningar är köpta 350 kr på marknad
    * hitta precis bröllopsskor.. enkla med kilklack.. 100 kr .. men kommer köpa några med klack oxå.. detta par får vara reserv om man blir trött i fötterna av all dans..
    * inbjudningkort är köpta.. ska bara komma på hur jag ska göra dem.. utseende osv..
    * lite dekoration är köpt som tex löpare, stolsrosetter.. kanske dukar strax oxå är klart.

    Vi kommer ha färgtema vitt, lila både ljus o mörk, silver .

    Köpte på en marknad precis vas dekoration. gelekulor som man lägger i vatten så sväller de upp.. det kan man ju ha i vaser som en färgklick eller i skålar osv på borden.. finns många färger o välja på.

    Min blivande fria i maj 2012 o då satt man ju uppe halva nätterna o planera.. nu har jag lugnat mig lite iallfall.. men allt är ju så roligt..

    Vi kommer ha ca 60 gäster.. några av dem är barn.

    Vår budget får sträcka sig till ca 70 tusen.. men tror det blir lägre..

     

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!