• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • lillasofie
    Makeupmyday skrev 2012-08-09 22:18:01 följande:
    Ojoj, första gropen i vägen på väg till vårt bröllop, vår toastmadame har just dumpat vår toastmaster! :(

    Åh nej vad jobbigt!


    Angående toastmaster/toastmadame och värdpar. Alltså en toastmaster trodde jag var den som höll i tal, sånger och ordning under middan. Eller är det mer? Och vad gör ett värdpar egentligen? Haha, har varit på säkert 10 bröllop de senaste åren men har inte riktigt tänkt på vad de egentligen gör Nån som har någon koll?

  • Brudiframtiden

    Här hoppar jag in! Gifter oss 31 augusti nästa år!!!

  • Helchem
    Brudiframtiden skrev 2012-08-09 23:39:37 följande:
    Här hoppar jag in! Gifter oss 31 augusti nästa år!!!
    Precis som jag då
  • kipso
    Pifa skrev 2012-08-09 13:08:42 följande:
    Grattis, vad roligt! Roligt att höra ännu en som kombinerar barn o bröllopsplanering! För vår del var det mest datumet som styrde att det blir bröllop nästa år, men det känns på nåt sätt tryggare för barnet om vi är gifta också (lagar och sånt). Plus att vi ju faktiskt varit förlovade i 4 år redan, så det börjar bli dags
    Tack detsamma :) För oss är det också datumet som styr. Vi bestämde oss för att gifta oss ett par veckor före vi fick veta att vi väntade barn. Vi kommer att ha varit förlovade exakt fyra år när vi gifter oss, och tillsammans i sju år :)
  • sessa

    Wiiii- ringde precis vår kyrka- vi fick vårat datum vi önskade 3/8 2013 .. så nu är kyrka bokad o även lokal vet vi.. :)

    Nu pirrar det i magen..

    Kollade på dressman igår.. de hade rea på kostymer.. byxa, kavaj o väst för 900:-
    Det var ju ett bra pris.. vi hade tänkt o hyra både klänning o kostym men jag hitta en beg klänning på blocket för 1800:- o kosym behöver han ha för framtiden :)

     

  • Lally

    Jag har en fundering... Vi har börjat tveka på om vi verkligen ska gifta oss i kyrkan, lutar lite mer åt att borgligt just nu då ingen av oss är speciellt kyrkliga av oss och egentligen vill lägag det stora fokuset på festen.

    Är det någon här som kanske har något bra tips på plats i Örebro där man kan ha en borglig vigsel?
    Var sugen på Stadsparken men då är man så styrd av vädret, det kan ju faktiskt bli en lika bra sommar nästa år som i år... Vill kunna ha möjlighet att gå in om det regnar eller liknande...
    På så sätt är man ganska safe med kyrka men om man är sugen på något annat då... tipsa gärna!

  • Loveit

    Hej hej!

    Hoppar in här då vi planerar att gifta oss i augusti men inget datum är bestämt än. Jag har planerat bröllop i säkert 3 år (haft annan användare tidigare) men nu har vi äntligen bestämt oss för ett tema! Lantligt tema blir det, då tänker jag "bonde", "emil i lönneberga", "barnen i bullerbyn" och "gammaldags". Fråga mig inte hur vi ska skriva på på inbjudningarna vad vi önskar för klädsel haha! Flört

    Vi kommer gifta oss på en liten ort i Norrbotten och där är det ingen idé att försöka boka kyrka nu, utan några månader framåt. Det vi bestämt oss för gällande maten är enkel förrätt, egengjord buffé (med hjälp av några familjemedlemmar) och en riktigt god jordgubbsgräddtårta - vi skippar efterrätt. Jag hade väldigt svår beslutsångest när det gäller tårta för det känns som att man "måste" ha en riktigt maffig och god marsipan/sugarpastetårta. Men både jag och m2b tycker bäst om vanligt gräddtårta och det bästa av allt - det passar temat perfekt!

    Hoppas jag kommer få mycket tips och idéer av er brudar och att även jag kan komma med råd, trots att ni har annat (färg)tema.

  • FreNi

    Vi har också pratat om det här med namnen...
    Vi vill självklart ha samma efternamn, men ingen av oss är jättesugen på att byta helt, båda våra efternamn är extremt ovanliga, hans familj är den enda som har det efternamn har, och min familj är den enda som har den stavning jag har. Jag är dessutom den enda i Sverige med mitt namn - för- och efternamn, samma för honom.

    Vi har diskuterat om vi ska ta dubbla, samtidigt är jag nog mer inne på att hellre byta helt än att vi ska ha dubbelnamn, jag avskyr dubbelnamn :P hahaha!

    Hade jag haft ett vanligt -son namn hade det inte spelat någon som helst roll.

    Så, frågan är om jag blir en NB, NN, NBN eller NNB :P 

  • Mandala

    Hoppar in här jag med. 2013-08-03 är datumet Idag tror jag att vi har bestämt mer eller mindre hur våra save-the-date kort ska se ut. Kyrkan är bokad och lokal prel.bokad. Värdpar ordnat. Har planterat en brudrabatt o hoppas den ska växa till sig och gå att använda till buketten.

  • Lakinna

    "Vi har diskuterat om vi ska ta dubbla, samtidigt är jag nog mer inne på att hellre byta helt än att vi ska ha dubbelnamn, jag avskyr dubbelnamn :P hahaha!" FreNi: man får inte ha dubbelnamn längre :( den ena kan ta den andres namn men inte båda varandras namn. Tycker dock jag läst i nån namntråd här på bt om hur man kan hitta kryphål och ta sig runt detta. Viktigt att tänka på vad man vill att eventuella framtida barn ska heta...

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!