• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • FreNi

    Åh!

    Jag har varit iväg nu i helgen, och vilken glad överraskning att få se så många som ska gifta sig i augusti!

    Jag var igår hemma hos en nära väninna och pratade lite allmänt om bröllopet, hur vi tänkt, när, var osv.
    Efter par timmar kläckte jag äntligen frågan om hon kan tänka sig att vara toastmadame - OJ! vad hon blev glad!
    Vi har pratat om det innan, bara löst, och nu när jag iskallt pratade om vissa saker som toastmaster ska få ordna osv. så såg jag hur hon höll på att spricka - hon ville ju få den rollen!
    Haha! Så det var så roligt att få den reaktionen från henne :)
    Så vi satt igår och planerade både lokal, kyrka, boende, mat, bordsplaceringar osv. Haha!
    Så skönt att ha henne som toastmadame, för hon är duktig på planerande och uppstyrning, och jag litar fullständigt på att hon fixar att hjälpa oss med det här, så vi slipper tänka på allt.
    Sen kommer vi ha en toastmaster också, så att toastmadame inte får för mycket att göra och riskerar att gå in i väggen.

    Min m.o.h grät när hon blev tillfrågad, min fina fantastiska barndomsvän!

    Hur har ni tänkt runt ert bröllop? Vad gäller budget, lokaler, ska det vara superlyx, enkelhet osv.?
     

  • FreNi

    Vi tänkte gifta oss 24 augusti, har ingenting bokat ännu, men oj vad vi kikar onkring på olika möjligheter.
    Vi hade tänkt oss en helthetsupplevelse för alla, att vi viger oss vid någon mysig kyrka vid vattnet, gästerna får sedan kliva på en båt där det serveras fördrink, båten kör dem till en strand vid festlokalen, där det även är bokat ett vandrarhem för alla gäster, middag och fest sen en liten gåva till alla gäster på deras rum. Frukost dagen efter, aktivitet, lunch och sedan utcheckning.
    Det låter som att det blir dyrt, men vi har många kontakter, så det mesta får vi otroligt billigt, och nästintill gratis.

    Vi hade tänkt åka en fin bil från kyrkan till festlokalen.

    Det här har vi kontakter på, eller sparar in pengar på på annat vis:

    - fotograf
    - lokal
    - catering
    - serveringspersonal och kock
    - bartender
    - DJ
    - sömmerska
    -  gör egna inbjudningskort/tack-kort/placeringskort/festprogram osv.
    - gör egna gåvor
    - gör tårtorna själv med hjälp

    Vi har satt en budget på 50-60.000:- som allra max för allt, men förhoppningsvis kommer vi undan bra mycket billigare än så... 

    Jag kan inte bestämma mig för vilken typ av modell jag vill ha på klänningen. Ett tag var jag inne på empire-klänning, se ut lite som en grekisk gudinna, sen hittade jag en jättefin "prinsess"-klänning.
    Men, jag vill ha släp, och jag har hittat en fin klänning som ser traditionell ut, men inte för mycket gräddbakelse, med en bling-bling på ena höften...

    Ska prova klänning snart, men vill ha med min m.o.h på det, och hon bor ett par timmar bort.
    Ingen annan än toastmadame och m.o.h vet något ännu, snart kommer bestman och toastmaster bli tillfrågade, men ingen annan får veta något förrän inbjudningarna kommer :) 

  • Lakinna

    Här kommer ytterligare en augustibrud. Datum är dock lite osäkert eftersom vi ville ha den 10e från början, men då var festlokalen redan uppbokad, så vi har bokat den 17e istället. Imorgon ska vi dock ringa dit och se om vi kan ändra till den 3e för jag vill gärna kunna ha lite ledighet efter bröllopet också (och i mitt jobb så är det lättare att ta ledigt i början av augusti än i slutet).

    Ringde för att boka kyrkan men de skrattade lite vänligt och sa att jag var ute i helt för god tid och att den inte går att boka förrän efter årsskiftet.

    Har utsett 2 tärnor och 1 bestman (kommer ev en till), funderat på toastmaster men inte frågat än. Tittar runt på klänningar här på BT och på andra sidor men det finns så mycket fint att välja mellan. Funderat över färger och kommer nog att ha vinrött som temafärg, men har inte börjat köpa saker än. Men tänker att det inte är fel att börja och sprida ut över året så blir det inte så mycket pengar sen på en gång....

    Kul att kunna sätta igång lite mer nu (började med att bli medlem här) Glad
     

  • Deede

    Vad har ni tänkt ha för mat?


    Vi funderar på helgrillad gris, som ska grillas utanför festlokalen. Problemet är bara att vi inte blir så många MAX 40 st och då många barn. Å det är inte så många som grillar till så lite folk....


    Vi har en budget på 50,000 som jag hoppas vi kommer under. Har kollat ringar, kommer gå på 4000:- Klänningen är svår att kolla iom att jag är gravid. Har oxå lite kontakter som jag hoppas vi kan utnyttja, men eftersom vi vill hålla det hemligt fram till jul är det ju svårt att kolla det nu...


    Kanske blir svårt att hålla det hemligt så länge?? Bör man fråga brudtärna, toastmaster och så innan?

  • Makeupmyday

    Vi kommer att ha "3-rätters", fast ändå inte. Blir en liten aptitretare medan gästerna väntar vid festlokalen, sen förrätt (kallrökt laxcheesecake), varmrätt (lammfilé med rostade rotsaker, citronvinegrett och blomkålspure), och sen en chokladpralin som man kan välja att ta som dessert eller som favor, och sen blir det bröllopstårta.


    Vi har kommit en bra bit i vårt bokande:


    Kyrka, präst, festlokal, transport för gästerna, boende för gästerna, catering, tårtan, tärna, bestman/toastmaster, fotograf, underhållning, frisör.


    Just nu sitter jag och väntar på att få alla adresser från m2b's sida så att vi kan skicka ut SaveTheDate-korten! :)


    Jag har en sak dock som jag sitter och grubblar på, just nu ligger vår gästlista på 100 pers. Och vi kan verkligen inte bjuda in fler även om vi skulle vilja. Men om det är folk som sen tackar nej, kan man då bjuda in några till eller är det dålig stil?

  • Fröken Finemang
    Makeupmyday skrev 2012-08-05 12:25:08 följande:

    Vi kommer att ha "3-rätters", fast ändå inte. Blir en liten aptitretare medan gästerna väntar vid festlokalen, sen förrätt (kallrökt laxcheesecake), varmrätt (lammfilé med rostade rotsaker, citronvinegrett och blomkålspure), och sen en chokladpralin som man kan välja att ta som dessert eller som favor, och sen blir det bröllopstårta.


    Vi har kommit en bra bit i vårt bokande:


    Kyrka, präst, festlokal, transport för gästerna, boende för gästerna, catering, tårtan, tärna, bestman/toastmaster, fotograf, underhållning, frisör.


    Just nu sitter jag och väntar på att få alla adresser från m2b's sida så att vi kan skicka ut SaveTheDate-korten! :)


    Jag har en sak dock som jag sitter och grubblar på, just nu ligger vår gästlista på 100 pers. Och vi kan verkligen inte bjuda in fler även om vi skulle vilja. Men om det är folk som sen tackar nej, kan man då bjuda in några till eller är det dålig stil?


    vad det glädjer mig att du skickar ut save the date korten snart:)
    Då kan ajg också göra det ;)

    Såhär kommer våra se ut (tror vi, vi har iaf beställt 50 ex utav dem :D)

    Lätt töntiga men vldigt "Helene:iga"... så de blir nog bra ;)


     
  • Lally
    Fröken Finemang skrev 2012-08-04 21:45:33 följande:
    Vi gifter oss också den 3 augusti, håller ingenting hemligt och bröllopsbloggar.
    vi har bokat kyrka, lokal (betalat handpenning till och med) och bokade fotograf i veckan som gick. "från vigsel till brudskål"- mastiga 6000kr o de blir nog en av bröllopets dyraste poster! :D
    Vi har bestman (tror vi) , tärna, näbbar, toastmaster par klart. jag köper dekorationer på tradera mest hela tiden, har färgtema rosa vitt, svart med inslag av turkos.
    klänning ska beställas från jenjenhouse.com och där beställs även tärnklänningarna och näbbklänningarna köper jag på ebay.

    är galet sugen på att det ska bli typ mars så man kan dra igång på allvaraste allvar.

    Letar också som galning efter bröllopstidning men insett att jag får väntain nästa nummer o då har jag börjat rpenumera på ALLT OM BRÖLLOP, o så får jag köpa bröllopsguiden.
    (den går att besätlla enskilda ex på deras hemsida om man så vil!)

    www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelband... den här klänningen vill jag gärna ha. Jag är ganska stor (fniss, väldigt stor) så jag behöver lite saker som förbryllar ;) och så älskar jag rosa!! :D

    jag kommer göra alla save the date kort och inbjudningar själv, vill dra igång!! :)

    trevlig lördag kväll!
    Om ett år är jag gift! :)

    Har du hört någon som beställt från jenjenhouse.com?? Är också sugen på att beställa tärnklänningar därifrån men blir alltid så osäker från sådana sidor... Den känns lite bra för att vara sann om du förstår vad jag menar?! haha.. Men de har så himla många fina klänningar OCH bra priser ju...


     

  • ChristineL
    lillasofie skrev 2012-08-04 22:08:13 följande:

    Postade visst inlägget lite sent, barnen kom emellan


    Det finns alltså tidningar som kommer ut som "vanliga" tidningar? Åh då måste jag fortsätta spana alltså


    Jag jobbar på en ica-butik och ända sedan min blivande friade till mig i februari i år så har jag letat och kollar varje vecka om det inte kommit nån, men nej... Amelia Brud fanns men returnerades typ veckan innan jag ville ha den :P Butiker kan inte göra så mycket åt sitt tidningsutbud när det gäller sånna "specialtidningar" så att säga, utan dom brukar dyka upp lite då och då helt enkelt. Men riktigt skumt att det inte kommit några under våren/sommaren.
  • Fröken Finemang
    Lally skrev 2012-08-05 16:40:41 följande:

    Har du hört någon som beställt från jenjenhouse.com?? Är också sugen på att beställa tärnklänningar därifrån men blir alltid så osäker från sådana sidor... Den känns lite bra för att vara sann om du förstår vad jag menar?! haha.. Men de har så himla många fina klänningar OCH bra priser ju...


     


    det finns ju en tråd här på BT, och jag tycker att de flesta verkar nöjda. 
    sen finns en del av klänningarna också på ebay, jag tror att det är helt okej och jag tänker prova. "min klänning" kostar ju ca 1800 o blir det helgalet så får jag väl köpa en annan. (Som jag egentligen inte har budget för ;), men ändå!) 
  • FreNi

    Jag är också sugen på att beställa min klänning från JenJen, vackra och billiga klänningar :)

    Kan bara inte bestämma mig för vilken typ av klänning jag vill ha, det finns ju så otroligt många!

    Vad har ni valt att ha för färgtema? Vi kommer att ha vitt och rött, där det genomgående är vitt men detaljer, som t.ex. blommor till bordsdekoration osv., är rött. Jag kommer att ha en vit bukett med 3 eller 4 röda rosor.

    Åh, jag har sånt pirr i magen, och det känns så overkligt ibland slår det mig att det faktiskt är på riktigt, och den känslan är verkligen magisk!! 

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!