• Äldre 30 Jul 08:40
    23332 visningar
    141 svar
    141
    23332

    Vi som gifter oss 15 september

    Här kan vi som gifter oss den 15 september samlas och byta idéer och tankar med varandra. Det är inte lång tid kvar och åtminstone mina nerver blir allt mer påtagliga.

  • Svar på tråden Vi som gifter oss 15 september
  • Isabel­laande­rsson
    Äldre 5 Aug 10:36
    #11

    Jag ska ha en axelbandslös a-linjeformad klänning med en hjärtformad ringning. Ska ha full uppsättning med en inbakad fläta på sidan och en knut i nacken. En supertunn slöja över axlarna. Hade tänkt att ha ett ganska diskret halsband kanske med en pärla eller en kristall eller nåt. Min ring är i vitt guld så jag får leta efter ett halsband som passar.

    Min bukett ska vara rund med ett sidenband i en cerise färg som passar temat lindat runt stjälkarna! Hur ska din bukett se ut?

    Funderar även på hur vi ska gå in. Jag och min blivande ska gå in tillsammans då min kyrka inte tillåter nåt annat. Men funderar på om tärnorna och marschalkarna ska gå in en stund innan?! Hur ska ni göra?

  • Äldre 5 Aug 11:05
    #12

    Det låter som att du kommer att vara jättefin! Glad Jag har fortfarande inte bestämt frisyr, men jag ska iväg imorgon och boka tid för konsultation när jag ändå klipper mig.

    Min bukett blir lite av en överraskning. Den kommer att vara droppformad, ganska lång, eftersom jag är lång (181 cm) och kjolen är väldigt enkel. Den kommer att bestå av olika blommor i höstfärger, trollhassel och vita pärlor i några blommor.

    Vi ska också gå in tillsammans. Hur vi gör med tärna och marskalk vet jag inte ännu. Tänkte prata med prästen när vi har möte så får hen säga sitt innan vi tar några beslut. Har ni haft möte med prästen ännu?

  • Isabel­laande­rsson
    Äldre 5 Aug 11:21
    #13

    Vi ska ha möte den 15 augusti! Då kommer det att klarna lite. Vet fortfarande inte vad vi ska ha för någon ingångsmusik och utgångsmusik. Vet ni? Din bukett kommer nog oxå att bli jättefin. Fint med pärlor i den! Vad ska du ha för någon klänning?

  • Äldre 5 Aug 11:33
    #14

    Skönt att ha det mötet bokat.
    Som ingångsmusik har vi valt Canon i D av Pachelbel och som utgång första satsen ur Drottningholmsmusiken av Ravel. Vi ska ha en trio med gitarr, cello och blockflöjt som spelar i kyrkan och innan brudskålen så de bestämde utgångsmusiken och vi ingångsmusiken.

    Klänningen är väldigt enkel A-linjeformad. Inga dekorationer förutom ett brett guldbrunt band i midjan och ett släp. Sedan en halvlång slöja i ett lager med ett band längs kanten. Som smycken har jag tänkt tiara och pärlörhängen. Eventuellt ett pärlarmband.

    Hur ska ni ha festen? Sto/liten? Mat? Musik?

  • Isabel­laande­rsson
    Äldre 5 Aug 11:44
    #15

    Fint! Vi blir 52 personer och ska ha festen på en festvåning i närheten av kyrkan! Skönt att slippa stressen med maten och allt. Det fixar dem! Dekorationer till borden och dukning och servering och allt sånt! Ska ni ordna själv eller ha festen på ett ställe?

    Funderar på om jag ska ha nåt fint i håret? Pärlor eller nån blomma eller nåt. Ser det kanske konstigt ut när man har söjan? Funderar på att ta av mig slöjan när festen börjar.

    Fin musik ni ska ha! Vi ska ha en kompis till mig som sjunger i kyrkan, Utan dina andetag med Kent,  men som in och utgångsmusik blir det väl nån från kyrkan som kommer att spela orgel.

  • Madreh­73
    Äldre 5 Aug 11:48
    #16

    Säger hej men återkommer och vad roligt att fler ska gifta sig denna dag, har känt mig lite ensam. Snart dags för jobb så kan inte sitta och surfa och leta ideér som jag hade  tänkt idag. Men kommer hänga en del här framöver, och nu kan jag äntligen bombadera kompisen och fårga hur hon gjorde och sno ideér där för hon gifte sig igår. Har ju såklart inte velat besvära hemme med mitt, hon har haft fullt upp iafsenaste veckorna. Drömmer

  • Äldre 5 Aug 21:49
    #17

    Vad kul att vi blir några stycken. Glad Var bor ni/ska ni ha ert bröllop? Vi bor i Linköping.

    Isabellaandersson: visst är det skönt att ha någon som ordnar allt. Vi blir ca 35 personar och har bokat ett säteri en bit från kyrkan. De fixar också allt och det finns övernattningsmöjligheter för alla gäster. Det enda vi har kvar att bestämma där är menyn. De tar maten från en kanonrestaurand som bara lagar närproducerat efter säsong. Vi har fått några menyförslag, men de är inte så jättespecificerade. Vad gissar ni att "Vilt from nose to tail" innebär? Jag ser framför mig tallrikar med små vildsvinstrynen och en svans, men jag tvivlar på att det är rätt Glad. Vad ska ni ha för mat?

    Jag tror absolut att du kan ha något i håret förutom slöjan. Jag ska som sagt ha en tiara, men det finns ju jättemånga fina frisyrer med pärlor och kammar som passar fint med slöja.

    Utan dina andetag är så fin! Jag ville gärna ha den men sambon sa nej. Vi ska istället ha Aldrig ska jag sluta älska dig av Jonas Gardell och Perfect day av Lou Reed.

    Madreh73: vad kul att ha någon att verkligen få suga alla idéer ur. Du får föra vidare alla saker man "ska" och "inte ska".

  • Äldre 6 Aug 22:05
    #18

    Har haft en så effektiv bröllopsplanerar dag idag. Jag är föräldraledig på halvtid så den här veckan är jag hemma med vår lilla tjej.
    Idag har vi:


    Pratat brudbukett med floristen och lämnat in bilder och färgprov till min klänning så att hon kan beställa blommor som passar. Beställt blommor till kyrkan Bokat tid för manikyr och pedikyr Lämnat in bandet som ska vara runt tårtan till konditoriet Pratat med frisören och bokat tid för konsultation (klippte mig samtidigt) Hittade äntligen en klänning till dottern. Hade så gärna velat att hon skulle gå i brudföljet, men vi börjar inse att hon inte kommer att kunna gå tillräckligt bra till dess, så det fick bli en finklänning som hon kan använda senare också Glad Skickat alla noter till musikerna.

    Nu letar jag efter en morgongåva till M2B. Har ingen aning om vad jag ska hitta på. Han har ingen användning av manschettknappar. Använder inte slipsnål och jag vill inte ta secret box-foton. Har ni någon bra idé?

  • Hansso­n78
    Äldre 7 Aug 18:56
    #19

    Vi gifter oss oxå den 15! Jag inbillar mig att saker börja falla på plats.... Håller just nu på med finslipning av festprogram, vigselprogram, bordsplasering!

  • Äldre 7 Aug 19:04
    #20

    Vad kul Hannson78! Glad Då börjar en hel del detaljer falla på plats. Har ni bestämt psalmer och musik i kyrkan? Vad ska ni ha med i festprogrammet?
    Bordsplaceringen tycker jag är jättesvår. Hur tänker ni med placeringskort?

Svar på tråden Vi som gifter oss 15 september