Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    FrökenMäkelä skrev 2013-01-15 22:42:31 följande:

    . Efter en del tänkande så ville jag istället ha en bukett med någon av mina favorit blommor men tyvärr så är det inte säsong för ranunklar så valet föll på dahlia istället och har hittat en bukett som bara känns sååå rätt.


     


     Vad skönt att du har hittat en bukett som känns rätt för dig! Hittade du din bukett genom en inspirationsbild eller kom du fram till det själv genom många olika inspirationsbilder?


     


    Jag funderar på något i denna stil.



    Den känns helt rätt nu, men man får se hur det känns senare. Sedan så är det, det där med pionerna. :/

     


     


     

  • stormhelen
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-15 23:13:05 följande:

     


    Den har jag också tittat på och den är alldeles underbar!


    "min" bukett hitta jag en inspirationsbild så inget jag kommit på själv.


    Har du en bild på den?


    Man blir ju så nyfiken. Flört Min m2b säger att jag är den nyfiknaste han känner. Hahaha. Tungan ute

  • stormhelen
    PimPim83 skrev 2013-01-19 17:16:24 följande:
    Nu hoppar jag också in i den här tråden eftersom det  ÄNTLIGEN är klart att vi också gifter oss i september! Vårt datum blir 2013-09-14. Hurra vad glad jag är! Skrattande

    Vad skönt att ni bestämt er för ett datum! Glad Det blir ju lite lättare att planera saker om man har ett datum.


    Vi har samma datum som ni har. *längtar*


     

  • stormhelen

    Vad skönt att det löste sig för er med lokalen.


    Det är ju såååååååå viktigt att man får det man vill ha en sådan stor och viktig dag som ens bröllopsdag är.


    Vad är det för lokal och vart är det? Hur ser det ut?


    Vad har ni tänkt mer runt bröllopet? Har ni hunnit planera något mer?


     


    Oj, oj vad mycket frågor det blev! Tungan ute

  • stormhelen
    PimPim83 skrev 2013-01-19 17:38:31 följande:
    Ja vi kände att vi inte hade något alternativ till den här lokalen, så datumet blev sekundärt för oss. Vi bokar deras bröllopspaket där det ingår lokal, personal, dukning., blomsterdekorationer, ljudanläggning, städning, trerätters, vinpaket, bröllopstårta med mera. Känns perfekt! Vi vill inte behöva lyfta ett finger på vår bröllopsdag och nu slipper vi det. Tungan ute

    Jag är lite hemlig av mig så jag vill inte skriva så mycket om vilken lokal det är och var. Flört Men det är typ en herrgård och vi gifter oss i Västergötland.

    Vi kommer att vigas borgerligt och ha en bröllopsmiddag, ingen "fest". Det blir ett litet bröllop med endast den närmaste familjen och eventuellt ett par vänner. Vi blir ca 18 personer sammanlagt. Kolla gärna in mig blogg om du vill veta mer om hur vi tänker. Jag har skrivit en hel del där. Glad

    Vi kände lika dant. Vi ville inte häller göra allt för mycket vad gäller, det är så mycket annat man ska tänka på ändå. Vi vill kunna njuta så mycket som möjligt på vår bröllopsdag. Lokalen vi har valt har ett liknade paket. De fixar dukning, dekorationer, maten, personalen, städningen, ljudanläggning osv.


    Jätte skönt att slippa.


     


    Vad spännande att ni håller det lite hemligt. Jag är alltid nyfiken av mig och så haha.


    Där av alla frågor. Tycker det är så roligt att se hur andra har tänkt genomföra sina bröllop. Det kan ge en ider osv. Det är också roligt att se allas fina klänningar, frisyrer, vigselplatser osv.


    Här på BT följs man ju åt och hjälper varandra genom resans gång, så det är så roligt att följa utvecklingen av andras bröllop.


    Jag tycker att det är lite små svårt ibland att exakt veta vad man vill ha då man (iaf i teorin - och jag hoppas verkligen) bara ska gifta sig en gång. Det känns som att jag skulle kunna tänka mig minst 5 olika "teman" av bröllop som skulle fungerat lika bra. Så nu måste man försöka välja ut "gobitarna" så att säga.


    Det är kanske därför som jag tycker att det är så kul att följa andras bröllop. Solig

  • stormhelen
    emelieparstam skrev 2013-01-19 23:38:39 följande:
    Tack för svar så snabbt!

    ja deras bröllop är 2 månader innan vårt, min kusin som är en kille har frågat mig sen dagen vi förlovade oss de var i november. om vi ska gifta oss nästa år och vi inte fick ta den 13 juli för då var vi bjudna på en annan fest. så de är jo de att dem har tänkt bjuda oss fast dem inte ens visste att vi skulle gifta oss i år. Så jag står faktiskt fast vid min gästlista.

    Jag blev till frågade om håret idag och fick inbjudan igår så tror inte de har något med de och göra mer än att dem har en annan budget än vad vi har.

    Håller med håll kvar vid gästlistan.


    Man kanske eventuellt får tala om för dem på ett fint sätt att ni vill hålla gästlistan nere och bara bjuda den närmaste familjen, släktingarna, vänner osv.


    De planerar ju ändå bröllop själva så de borde ha en förståelse för att man vill göra det på sitt sätt så att säga.


     


    De kan ju kanske bli lite sura när de märker att alla andra får inbjudningskort med inte de. Kanske inte det roligaste sättet att få reda på att man inte är bjuden.


     

  • stormhelen
    MiaMiniMe skrev 2013-01-20 12:40:30 följande:
    Pimpim: jag gifter mig exakt samma datum som du :D
    Ja, vi tycks ju vara några stycken med det datumet. =D
  • stormhelen
    emelieparstam skrev 2013-01-20 14:01:18 följande:
    Vi valde mellan den 14 sep eller 21 sep. men de blev 21 sep =) Min blivandes farfar är jägare och han jagar då, så han blev inte helt glad att vi valde sep men de var bra att vi tog i slutet. hehe

    Vi har också en del gäster som klagar på att det är mitt i älgjakten.Tungan ute Men vi har då svarat att älgjakten är återkommande varje år, men vi gifter oss bara en gång.


    De är välkommna om de vill till vårt bröllop om de vill men det är inget tvång.

  • stormhelen
    emelieparstam skrev 2013-01-20 17:03:12 följande:
    Nej precis ;) Det är bara lilla farfar som mottrade. men vi ville ändå ha 21 sep för vi firar 8,5 år samma dag som vi gifter oss =)

    Haha, det är alltid svårt att få alla nöjda. Men det datumet blir ju lite extra speciellt för av en annan anledning som du säger. Solig


     


    Vi firar 6 år den 15 september, men det ligger ju på en söndag, vilket inte passar oss. Så då tog vi bröllopet på det nästbästa datumet - 14 september.


    Då får vi ju fira två dagar på raken. Först bröllopsdagen och sedan årsdagen ddå vi träffades. Skrattande


     


     

  • stormhelen
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-20 17:02:19 följande:

    Usch jag börjar få ångest för budgeten halva har nästan redan används upp och då har vi inte ens med mat, sonens och sambons kläder, bukett och övriga blommor, dekoration till lokalen, musik till festen, personal. Så finns inte mycket kvar att röra sig med och maten kommer plocka en stor bit av det som finns kvar. Hur i dagens namn ska vi få det att gå ihopa :((


    Visst vi har lite mer pengar vi kan putta in men vill helst inte det då vår budget för bröllopet ligger ändå redan på 66000 och det tycker vi borde räcka/räckt men nu ser det inte alls ut som att det gör.


    Vi som ville ha live musik och slippa laga mat själv vet inte alls hur vi ska lösa detta nu. Drickan ska vi ju hämta från Tyskland så den blir ju billigare än om vi köpt på Systembolaget.


    Vet inte vad jag vill med detta, behövde nog mest bara skriva av mig då jag sambon även blev oense om maten p.g.a hans pappa får inte äta rött kött och då tyckte jag att han kunde äta av det andra på buffen men det tyckte ju inte sambo.


    Vad jobbigt!


    Bröllop kostar mycket mer än vad man först hade kuna ana. Allt som heter något med "förlovning" eller           " bröllop" eller "brud" så tre dubblas priserna. Det är ju larvigt ibland.


    Som bröllopstårta tex. Det kostar på många ställen runt 79:- / bit!!!


    Min m2b fyller år nästa helg, men vi firade honom denna helgen och då var jag och hämtade tårtan där vi brukar köpa tårta, och de tog bara 42:- /bit, och då vet vi att de gör riktigt bra tårtor. Så vi kommer att köpa den där. Det är iaf mer humana priser.


     


    Hoppas att ni lyckas få ihop det. =/


    Kommer inte på några smarta tips för tillfället mer än att det bara är att kolla runt på de utbud som finns för att se om man kan få det billigare och/ eller att pruta ner priserna.


    Kanske någon annan som har några bra tips eller något sådant?!?

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!