Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Ja, det tror jag också att det gör. Men det är inte alltid man tänker på såna saker. Därför är det ju så bra att man har kloka människor man kan tala med här på BT.  ^^


    Ja, jag bor i Stockholm. Hur viste du det? Jag kanske har skrivit det någonstans?! Hehe... ^^

  • stormhelen
    SofiaMagdalena skrev 2012-11-27 20:37:06 följande:
    Du har om jag inte minns fel skrivit det i denna tråden. Jag bor också i Sthml därav mina tips på bröllopsbutiker. Vi skall dock gifta oss på Västkusten vilket gör planeringen lite knepigare.

    Vart går vigseln av stapeln för er del? :) 

    Haha, ja det har jag säker gjort. Tungan ute


     


    Ååååh Västkusten. Vad mysigt! Vart någonstan är det? Har ni några kopplingar till Västkusten eller tycker ni "bara" att det är vackert där nere?


    Mina föräldrar hade hus i Tanumstrand när jag var liten. Så där var vi ofta, speciellt på sommrarna. Super fint där, men jag vet inte hur det ser ut nu har inte varit där på säkert närmare 15 år. Så det kan ju ha hänt en del vad gäller bebyggelsen.


    Men det finns ju otroligt vackra miljöer där nere.


     


    Vi ska gifta oss i Katarina Kyra på Södermalm. Även festen kommer att vara på söder. Vi ville försöka hålla allt på söder, då den stadsdelen betyder väldigt mycket för oss.


    Vi träffades och förlovade oss på söder samt bodde där i 2½ år. Så  att ha bröllopet där knyter an våra band till den stadsdelen än mer, och så följer det en röd tråd.

  • stormhelen
    SofiaMagdalena skrev 2012-11-28 22:18:24 följande:
    Det blir på Skaftö i Lysekils kommun.  Vi träffades där när jag läste gymnasiet plus att han kommer från skaftö så det kändes perfekt att ha det där. Det finns så mycket bra ställen att fota på vilket jag älskar. 

    Alltså Södermalm, är helt klart den bästa stadsdelen. Har också bott där förr och hänger där varje helg.
    Den kyrkan är så fin :) Kul att ni har ett geografiskt tema! det kan man göra mycket kul med. Kanske en tipspromenad med frågor om gator, platser och sånt som ni hängt på. Å så kul! 

    Va kul att ni har en stark koppling till Skaftö, och det är ju som du säger i sådan typer av miljöer kan man få fantastiskt fina bilder.


     


    Haha, jag har inte tänkt på det där med tipspromenaden, det var ju en kul ide. Vet inte när vi ska hinna få in det. Vi vigs kl 16 och sedan ska sällskapet mötas upp i fest lokalen kl 17 -17:15. (Festlokalen ligger typ 800 m från kyrkan, tar max 10 minuter att gå). Man kanske kan få in tipspromenaden från kyrkan till festlokalen, om det inte tar för lång tid att gå den. Annars kanske man kan få in det på något annat sätt? Hmm... Att man har ett frågeformulär med frågor om söder och frågor om oss som gästerna får svara på under middagen, och den med flest rätt kanske vinner ett litet pris?

  • stormhelen
    Pernilla02 skrev 2012-11-27 20:52:31 följande:
    Hej på er! Vi kommer gifta oss i september 2013, förmodligen på Mallorca med lite släkt och vänner. Just nu är det så mycket att bestämma att det känns som en djungel! Har läst någonstans om tips på en "boka datum inbjudan" eller "förinbjudan" men kommer inte ihåg var. Någon som känner igen det? Det känns som vi vill gå ut med info så man kan planera semester och så även om inte allt är spikat. Ha det gott!

    Välkommen till tråden!


     


    Va kul att ni ska gifta er på Mallorca. Hur kom ni fram till det?


    Ja, jag vet känner också att det är lite av en djungel att ta sig igenom, men det blir iaf lite mer klart ju mer man håller på att planera. Glad


     


    Menar du sådana "save the date" kort? Sådan finns det att köpa på tex internet. Det finns massor av sidor som säljer färdiga sådana kort, där man säger till sina gäster att de ska spara datumet till bröllopet. Ni kan ju också göra era kort själv. Det finns även "mallar" för hur man kan göra korten på egen hand. Vi ska göra våra inbjudnigskort själva. Vi köpte allt matrial vi behöver på Panduro.


     


    Efter att ni skickat ut "save the date" korten skickar man ut inbjudningskorten med alla detaljerna på. Det vanligaste är att man skickar ut inbjudningskorten 6 veckor innan bröllopet.


    jag och min m2b ska däremot skicka ut våra kort flera månader i förväg.Det beror mycket på att i början av juni ska vi ha möte med de som ska göra maten, och då vill vi veta hur många som kommer, vilka som har alergier eller är vegiterianer eller dylik.

  • stormhelen
    SofiaMagdalena skrev 2012-12-03 16:56:40 följande:
     
    Nu har jag bestämt vigselring, är det för tidigt att köpa den nu?

    Kram 
    Hmm, jag anser att det är bättre att vara ute i god tid än att man gör det i sista minuten. Flört Har du/ni hittat vigselringar som du/ni tycker om så kan ni ju lika gärna slå till tycker jag.  

    Du får lägga upp en bild på ringen så man får se hur den ser ut. Det är så roligt att se allas ringar, klänningar, inbjudningskort osv.


    Idag har jag suttit och skrivit julkort som jag gjorde till ett kombokort med "save the date" - kort. Slår då två flugor i en smäll. Jag tyckte det kändes onödigt att både skicka julkort och save the date kort, och så blev det ju billigare så här. Tungan ute

  • stormhelen
    josefine04 skrev 2012-12-04 19:24:19 följande:
    Här kommer en till septemberbrud Skrattande. Jag och min sambo har ÄNTLIGEN besämt oss för att gifta oss. Har varit tillsammans 7 år, förlovade i 5. Vi har ingenting bokat eller bestämt än, men troligtvis kommer det att bli den 21 september, min farmor dog den 14 september i år så det skulle va tråkigt och gifta sig då sen så har jag redan anmält mig till tjejmilen den 7 så det får bli den 21 september. 

     Kommer att gifta oss nånstans i Västerbottens inland så det skulle va kul att se opm det finns nån fler västerbottens-brud här på tråden.

     Min sambo är lapp (fast utan renar) så han ska bestämt ha på sig sin kolt så jag håller på att fundera hur jag ska ha mitt färgtema. Jag skulle egentligen vilja ha limegrönt-lila-vitt/beige men det matchar inte alls hans färger som han har på sin kolt som är rött-starkt grönt-gult-svart. Har nån något tips åt mig hur jag ska göra med mitt färgtema?

    Hej och välkommen till tråden!


    Härligt med fler septemberbrudar! =)


    Oj, tjejmilen det är imponerande att du ska springa den. Är det första gången eller har du sprungit den eller någon annan mara tidiagre?


    Jag kan väll säga att jag är fusk lapp, haha. Jag bode i Tärnaby som ligger i södra Lappland i 3 år, men jag är från Stockholm. Sedan så har jag bott i Klövsjö i kanske 6-8 månader aktivt då jag jobbade som skidinstruktör där och i Vemdalen.


     


    Vad gäller färgtemat så kanske du kan ta ut en eller två färger ur hans kolt som ni båda gillar sedan kan du ju komplitera med en eller flera andra färger av de du gillar. Tex. så kan du ju ha rött,grönt och lila, eller grönt och gult och vitt kanske. Eller kanske olika nyansr av grönt då får du med både hans starka gröna färg och din limegröna. Eller gult, rött och lila så blir det lite "höstiga" färger. Prova och sitt med en färgkarta kanske och mixa lite med färgerna för att se vilka som passar ihop med varandra.

  • stormhelen

    Det var verkligen imponerande att ni båda springer den och har gjort det så många gånger. Skulle vara kul att göra, men då jag har permanent skadade ben så är att springa inget alternativ för min del, iaf inte om jag har planerat att kunna gå veckorna efter. =P


    Därför funkar cykling bättre för mig, det är lite snällare mot knäna.


     


    Haha, ja jag tror att du får ge med dig vad gäller kolten, speciellt då han så gärna vill ha den på sig. Jag kan tänka mig att den betyder väldigt mycket för honom. Och det är ju ändå en form av en högtidsdräkt skulle man ju kunna säga. ^^


    Så det fungerar alldeles utmärkt att ha på sig.


     


    Va bra att jag var till lite hjälp med färgvalet. Du får berätta när ni har bestämt er vilka färger det blev. Och så klart med hur det går med resten av er planering.  Solig


    Själv så var jag och provade bröllopsklänningar för första gången i tisdags. Det var nått så vansinnigt roligt. Glad Lika bra som jag förväntat mig. Känd väldigt surrealistiskt, och nu käns det som det är något jag drömt om i en dröm att jag gjort. Haha. Tungan ute


    Jag ska ut i morgon igen och prova lite fler i en annan butik. Får se hur det går.


     


     

  • stormhelen
    emelieparstam skrev 2012-12-06 21:19:56 följande:
    Hejhej! Här kommer en till september brud =) Den 21 sep blir de bröllop för oss i Jönköping!
    Kyrka och festlokal bokad.

    Hur tidigt har ni tänkt skicka ut inbjudningskort?

    mvh Emelie
    Hej hopp och välkommen hit! Glad

     


    Kul att vi börjar bli några stycken även om det känns som att jag är super aktiv i detta forum, haha.


    Härligt att kyrka och lokal är bokat. Hur många kommer ni att bli på ert bröll?


    Det vanliga är att man skcikar ut inbjudningskorten 6-8 veckor innan bröllopet äger rum. Vi ska skicka ut inbjudningskorten redan i mars och OSA i slutet av april. Det är väldigt tidigt det vet jag, men lokalen där vi ska ha vår fest gör de även maten, och vi ska ha möta med dem månadskiftet maj - juni. Och då vill vi veta exakt hur många vi blir, hur många som är allergiska, är vegiterianer osv. Dessutom vill vi ha runt en månad efter att gästerna ska ha OSA:t, då folk tenderar att inte alltid svara i tid. Då hinner vi kontakta de som inte svarat utan att behöva stressa.


    Det har även börjat bli brukligt att skicka ut "save the date" kort. De kan man skicka iväg långt innan inbjudningskorten skickas ut då ser man till att gästerna kan boka in datumet. Jag kommer att skicka ut sådana kort med julkorten, då slår vi två flugor i en smäll så att säga. Solig

  • stormhelen
    emelieparstam skrev 2012-12-07 22:01:10 följande:
    Hej Hej!

    Vi blir ca 56 st inte riktigt klart. Min sambo är just nu påväg och jobba utomlands och kommer hem först i februari. Vi kommer skicka ut inbjudan i mars och väl sätta osa i Juli.  Vi kommer inte skicka ut  save the date kort. känner att vi kan lika bara skicka ut inbjudan direkt. men eftersom vi sambo inte kommer hem helt före i juni så känns de lite jobbigt med just den biten.

    Ja, det kan jag förstå att det är jobbigt att vara ifrån den du älskar. Jag tycker det är tomt när min m2b åker iväg endast en vecka på olika forsknings konferanser.  Som tur är händer det inte så ofta, kanske bara 2 ggr om året. =P


    Save the date kort är inte så viktigt att skicka ut igentligen. Jag tyckte mest att det var en kul grej när man ändå ska skicka iväg julkort. Då blir det något lite oväntat och ovanligt med just de julkorten. Flört


     


     

  • stormhelen

    Vilken rolig app! Då kan du ju följa med i tidsräkningen mot dagen med stort D.


    Jag har en sida på bröllopsmagasinet där man kan också kan följa med i tidsräkningen. För oss är det 280 dagar kvar. Sakta men säkert kryper vi oss närmare dagen då vi blir ett. Solig 

Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!