Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Får också hälsa Magda82 välkommen till gänget. ^_^


    Ovanstående skrivbent har gett bra råd tycker jag. Fotograf är nog bra att kolla på så fort som möjligt, då de bästa går först. Väntar man för länge får man de sämsta och dyraste kvar att välja mellan. Leta runt på internet och kolla på deras portfolier för att se vilket typ av bildspråk som n tycker om. Kontakta de fotografer som ni tycker om och hör er för om de är lediga.


    I övrigt så är det lokalen som är det viktigaste (och eventuellt kyrka), men nu skulle ni ju vigas på plats vid lokalen så då behöver ni ju inte tänka på det.


     


    Tänk på att om du beställer klänning från butik eller internet så kan det ta mellan 3-8 månader att få hem klänningen. Köper man en så kallad Kina klänning har iaf jag fått uppfattningen (utan att direkt veta) om att det går fortare. Det finns flera trådar här på BT där man kan få tips och råd av andra som har köpt klänningar därifrån. De är också billigare vilket är bra om man har en tajtare budget.


     

  • stormhelen

    Idag har vi beställt våra vigselringar!!!!! Skrattande (vet att det är ganska så tidigt att fixa med sådant, men nu behöver man inte stressa över det).


    Igentligen så skulle vi bara åka iväg och köpa födelsedagsprisenter. Men när vi ändå var och shoppade så passade vi på att kolla på ringar också. Vi hittade båda då ringar som vi tyckte om och slog till.


    En sak mindre att tänka på. ^_^


     

  • stormhelen

    Ja, men visst är det skönt att få saker gjorda. Skönt att kunna pricka av yttligare en grej från listan. ^_^


    Dock så vill de att jag lämnar in min förlovningsring så att smeden kan fixa till att de båda ringarna verkligen passar med varandra, så att de är lika höga och ligger kant i kant så att säga. Kommer känna mig naken utan den då man börjat vänja sig vid att ha den på sig. Tungan ute


     


    Planeringen går sakta men säker frammåt. De projekten som ligger närmast just nu är att börja fixa med inbjudningskorten och skicka iväg dem. Sedan ska jag även göra en "sago bok" med hur vi träffades och vårt hittills gemensamma liv och som slutar med att vi gifter oss. Jag har ritat några skisser men nu ska jag försöka göra klart de färdiga utkasten, sedan så måste texten skrivas och finslipas.


     


    Sedan så måste vi ta tag i det där med transport. Vet inte riktigt hur vi ska göra. Dels så har min pappa en hel del roliga bilar men då de är sportbilar så får man ju inte plats båda två + en chaför. Så jag ska kolla om han känner någon som har någon rolig bil som man kan låna. Eller så hyr vi en bil... Får se hur det blir. Men det känns som att man inte kan dra ut på det allt för länge. Jag vill ju inte hamna i en sits där vi inte får tag i någon form av transportmedel.


    Hur ska ni andra göra med transport?

  • stormhelen
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-14 20:48:47 följande:

     Är ju gott om tid kvar, exakt 8månader idag :)) Men samtidigt så vill man ju inte vänta in i det sista med.


     


    Haha, ja det är det för oss också har inte tänkt på det förens expediten påpekade det då hon skulle skriva in vad vår gravyr skulle vara i våra vigselringar. Nu säger man ju inte längre att det är nästa år som man ska gifta sig utan att "vi gifter oss i september."


    Även fast det är ganska så lång tid kvar SÅ känns det inte så långt borta när det är inne på rätt årtal så att säga. Haha, nu blir jag nästa lite pirrig i magen. Drömmer


     


    Hur mycket kostade det med att hyra en sådan typ av bil? Jag har ingen koll alls på vad det ligger på för prisklass.

  • stormhelen
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-14 22:08:40 följande:

    Den var inte så dyr. Billigare än Limosine..


    3100kr för två timmar. Vi har bokat den så att den hämtar upp mig och kör mig till kyrkan. Efter vigseln kommer vi fotograferas sen ska vi köras till festen. Så jag funderar på att boka ytterligare en timme och det kostar 500kr/tim


    Har bokat den via bfm.nu och det är kanon att man söker via ort och sen får man upp bilarna som anmält sig för det geografiska området.


    Tack för tipset!


    Det var ju en jätte bra sida. Solig


    Jag trode att det skulle vara dyrare än så att hyra en sådan bil.


     


    Vet inte riktigt när man ska ha bilen (om man nu hyr en eller om min pappa kanske känner någon med en rolig veteranbil) då vi ska ha fotograferingen ca 1½ - 2 h innan vigseln sedan under vigseln och sedan 1 - 1½ h efetr vigseln (iaf totalt 4 h).


    Lokalen ligger bara 850 m från kyrkan. Känns nästan lite larvigt att åka bil den korta sträckan.


    Ska man ha bilen före vigseln eller efter? Den bilen som vi funderar på har inte skrivit ut hur länge man använder bilen i det prisförslaget. Skulle vara kul att få med bilen på fotograferingen.

  • stormhelen
    SofiaMagdalena skrev 2013-01-15 17:56:05 följande:
    Ååh vad trevligt! Vi fixade min i ecember så du är inte ensam. 
    Vad blev det för någon?

    Vad skönt att höra att det inte bara är jag som är tidigt ute. ^_^


    Min ring är en vitguldsring med diamater (8 st) en bit ner på skenan, totalt är det 0,4 ca, ca 3 mm bred


    Min m2b:s ring är också i vitt guld och är 6 mm bred. Längst ut på båda kanterna (ca ½ - 1 mm/ kant) av ringen är det rött guld. Hans ring var på rea så det var ju bra. =)


    Ska bli kul att få hämta dem när de är klara.


     


    Hur ser era ringar ut?

  • stormhelen
    SofiaMagdalena skrev 2013-01-15 20:09:55 följande:
    Låter mycket mycket fint! 

    jag har en vitguld slät förlovningring, han en slät i rött guld. Till vigseln blir detd denna.


    OMG!!!! Vad fin den är. Det är sååååååå snyggt med safirer tycker jag.


    Riktigt snygg! Bra val.

  • stormhelen
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-15 21:11:38 följande:

    Vi köpte min ring i hmm oktober/november minns inte riktigt. Passa på när de hade rabatter i butiken och extra erbjudande om man sålde gammalt guld så vi passa på då och fick ringen till nästan halva priset.


    www.guldfynd.se/page.jsp?node=170&articleNo=0...=&


    Då BT inte vill lägga upp min bild så får jag länka istället :((


     


    Va, varför får du inte lägga upp bilden? Är det för "reklamigt" eller vad? Förvånad


    Ringen är jätte fin, den påminner lite om min förlovningsring - sten i mitten och på skenan men då i vittguld.


    Wow, halvapriset! Det är ju klart att man slår till då. Glad

  • stormhelen
    SofiaMagdalena skrev 2013-01-15 21:09:46 följande:
    Tack Stormhelen! Jag älskar safirer, vet att de flesta guldsmedar säger att dem är ömtåliga och egentligen inte passar i vigsel/förlovningsringar men det skiter jag i ;P

    Klänningen syr ju min mamma så det går ju att ändra sig. Det är en ivory färgad klänning med fladdrig typ fjärilsärm, i skir spets med knappar i ryggen och ett litet (40cm) släp. Kommer ha en underkjol med stålringar och lite tyll. 
    Jag känner att den inte blir tillräckligt "pampig" och "wow" och lite tråkig

    När det gäller buketten är det planerat med en droppformad helt i lila (helst mörklila/plommon) med lite grönt, hjärtan på tråd och så. Just nu känner jag tycker det kommer bli skitfult och bli syrenlila blommor istället. Funderar på att ändra riktning och ha en rundbunden i ljusljusrosa och creme istället.

    Vad göra? Är det bara 8 månaders kris eller borde jag byta riktning? 

     

    Hmm, konstigt att komentera att det inte passar som vigsel och/ eller förlovningsring. Varför skulle det inte göra det?!


    Jaja, de får tycka som de vill - ringen är otroligt vacker iaf. Glad


     


    Hur skulle du vilja att din klänning skulle se ut istället? Vad är det du vill ha ändrat? Det ända jag kan komma på som du kan göra är att surfa runt på nätet och kolla runt på bröllopsklänningar för att se vad det är du tycker om.


     


    Vad gäller blommorna så hinner du ju spåna och känna efter ett tag till. Du måste ju inte bestämma dig nu exakt hur din bukett ska se ut. Det är ju ett tag kvar innan det blir aktuellt.


     


    Innan jag köpte min klänning var jag bestämd över att min bukett skulle vara droppformad, men jag vet inte om jag tycker att det skulle passa till den klänningen jag valt. Så nu är jag mer inne på en rundbukett (något som jag absolut INTE ville ha förut). Så man hinner ju ändra sig med tiden. Däremot så kommer den att gå i vit och ljust ljust rosa, sedan skulle jag vilja att bandet runt stjälkarna är champagnefärgat.


     


    Det skulle kanske bli snyggt om du både har syrenfärgade - och plommonfärgade blommor, det kanske ger buketten mer "djup." Du kan ju surfa runt lite på nätet också för att få lite inspiration. Du kanske hittar någon bild på buketter som går i de färgskalor som du funderar över.


    Någon som är bra på det där med blommor och växter är ju passionsblomman, som arbetar som florist. Hon kanske har något bra att säga i ämnet?


     


    Helst skulle jag vilja ha rosor och pioner i min bukett. Men jag vet inte om det kommer att funka med pioner då det inte är säsong för dem i september. Hur mycket dyrare kan det bli att affären tar in pioner iaf?

  • stormhelen

    Här kommer några inspirationsbilder där man blandat olika nyanser av lia (har försökt hitta i de färgskalor du talade om, men i vissa finns även andra färger). Tungan ute


     





Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!