Inlägg från: PimPim83 |Visa alla inlägg
  • PimPim83

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    Nu hoppar jag också in i den här tråden eftersom det  ÄNTLIGEN är klart att vi också gifter oss i september! Vårt datum blir 2013-09-14. Hurra vad glad jag är! Skrattande


  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-19 17:21:16 följande:

    Vad skönt att ni bestämt er för ett datum! Glad Det blir ju lite lättare att planera saker om man har ett datum.


    Vi har samma datum som ni har. *längtar*


     


    Vi hade egentligen tänkt gifta oss i oktober men alla lördagar i oktober var uppbokade i vår drömlokal, så vi fick tänka om. Nu känns september helt prefekt! Jag fick precis ett mejl från drömlokalen om att 14 september var ledigt och att vårt bröllop är preliminärbokat då. Så vi har egentligen avvaktat svar från lokalen för att kunna bestämma vårt datum.

    Kul att vi gifter oss samma dag! Ja jag längtar också. Glad
  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-19 17:29:27 följande:

    Vad skönt att det löste sig för er med lokalen.


    Det är ju såååååååå viktigt att man får det man vill ha en sådan stor och viktig dag som ens bröllopsdag är.


    Vad är det för lokal och vart är det? Hur ser det ut?


    Vad har ni tänkt mer runt bröllopet? Har ni hunnit planera något mer?


     


    Oj, oj vad mycket frågor det blev! Tungan ute


    Ja vi kände att vi inte hade något alternativ till den här lokalen, så datumet blev sekundärt för oss. Vi bokar deras bröllopspaket där det ingår lokal, personal, dukning., blomsterdekorationer, ljudanläggning, städning, trerätters, vinpaket, bröllopstårta med mera. Känns perfekt! Vi vill inte behöva lyfta ett finger på vår bröllopsdag och nu slipper vi det. Tungan ute

    Jag är lite hemlig av mig så jag vill inte skriva så mycket om vilken lokal det är och var. Flört Men det är typ en herrgård och vi gifter oss i Västergötland.

    Vi kommer att vigas borgerligt och ha en bröllopsmiddag, ingen "fest". Det blir ett litet bröllop med endast den närmaste familjen och eventuellt ett par vänner. Vi blir ca 18 personer sammanlagt. Kolla gärna in mig blogg om du vill veta mer om hur vi tänker. Jag har skrivit en hel del där. Glad
  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-20 11:46:53 följande:

    Håller med håll kvar vid gästlistan.


    Man kanske eventuellt får tala om för dem på ett fint sätt att ni vill hålla gästlistan nere och bara bjuda den närmaste familjen, släktingarna, vänner osv.


    De planerar ju ändå bröllop själva så de borde ha en förståelse för att man vill göra det på sitt sätt så att säga.


     


    De kan ju kanske bli lite sura när de märker att alla andra får inbjudningskort med inte de. Kanske inte det roligaste sättet att få reda på att man inte är bjuden.


     


    Jag håller helt med om detta! Vi var bjudna på min kusins bröllop, men vi ska inte bjuda dem. Om de undrar så säger vi som det är: att vi bara ska ha närmaste familjen och några få vänner med. Tror att ärlighet varar längst.
  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-01-20 15:19:48 följande:

    Vi har också en del gäster som klagar på att det är mitt i älgjakten.Tungan ute Men vi har då svarat att älgjakten är återkommande varje år, men vi gifter oss bara en gång.


    De är välkommna om de vill till vårt bröllop om de vill men det är inget tvång.


    Bra svar! Tungan ute
  • PimPim83
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-20 17:02:19 följande:

    Usch jag börjar få ångest för budgeten halva har nästan redan används upp och då har vi inte ens med mat, sonens och sambons kläder, bukett och övriga blommor, dekoration till lokalen, musik till festen, personal. Så finns inte mycket kvar att röra sig med och maten kommer plocka en stor bit av det som finns kvar. Hur i dagens namn ska vi få det att gå ihopa :((


    Visst vi har lite mer pengar vi kan putta in men vill helst inte det då vår budget för bröllopet ligger ändå redan på 66000 och det tycker vi borde räcka/räckt men nu ser det inte alls ut som att det gör.


    Vi som ville ha live musik och slippa laga mat själv vet inte alls hur vi ska lösa detta nu. Drickan ska vi ju hämta från Tyskland så den blir ju billigare än om vi köpt på Systembolaget.


    Vet inte vad jag vill med detta, behövde nog mest bara skriva av mig då jag sambon även blev oense om maten p.g.a hans pappa får inte äta rött kött och då tyckte jag att han kunde äta av det andra på buffen men det tyckte ju inte sambo.


    Fy vad jobbigt. Hoppas att det löser sig.
  • PimPim83
    emelieparstam skrev 2013-01-21 18:18:35 följande:
    Åhh då var en till sak avbokad på listan =) Hittat ett band som kan spela på bröllopet med =) Såå är så glad!!!
    Vad skönt! Varje sak man kan bocka av listan är en lättnad just nu tycker jag. Här har vi precis gjort klart med fotografen som ska skicka hem ett kontrakt till oss. Känns riktigt bra. Glad
  • PimPim83
    SofiaMagdalena skrev 2013-01-24 19:42:36 följande:
    Vi har prioriterat vänner. jag har några släktingar som säkert vill komma men som inte får plats. 

    Om det blir sura miner från släkten så säg att ni prioriterar vänner och den närmaste släkten om det nu är så.
    Om det ändå blir tjafs så hänvisa till platsbris/pengabrist eller dylikt.

    Stå på er! Det är ju folk du inte vill ha där och då skall dem inte vara där. Ni bestämmer ju över eran dag :D 
    Jag håller med om detta. Vi tänker på samma sätt och skulle någon bli sur så säger vi helt enkelt att vi prioriterar närmsta släkten (föräldrar,syskon, mor- och farföräldrar) samt ett fåtal vänner och vi är ledsna om de blir besvikna men det är så vi valt att göra.
  • PimPim83

    Kommer ni andra att ha någonting att ha över klänningen om det blir kallt? Typ bolero, sjal, kofta, jacka? Tänker speciellt om man ska ta bröllopsfoton ute och det är kyligt, eller framåt kvällen.
    Vi gifter oss ju 14 september och då kan vädret vara lite hur som helst...


Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!