Inlägg från: PimPim83 |Visa alla inlägg
  • PimPim83

    September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!

    FrökenMäkelä skrev 2013-05-17 18:53:53 följande:

    JAAAAAAAAAAA!!!!!!!


    Tur man inte nöjde sig med att kolla hos en sömmerska bara. Hon jag träffa idag som gav dessutom bäst intryck genom telefon sa att det är inga problem att sy in klänningen!!


    Så i början av augusti ska jag ta kontakt igen så vi kan prova, måtta etc... så nu kommer även släpet kortas ner. Skulle kosta ca. 1500kr men kunde inte säga säkert för hur mycket arbete det väl blev i slutändan så jag tror nog det blir 2500kr så blir man inte helt överraskad om det hamnar däromkring.


    Så nu kan jag fortsätta viktminskningen med gott samvete. 17kg har jag gått ner hittills :)


    Åh vad skönt att det går att fixa! Grattis till viktnedgången! Bra jobbat. Skrattande
  • PimPim83

    Nu har vi postat ansökan om hindersprövningen! Känns bra att få det gjort redan nu. Det är ändå mindre än 4 månader kvar till vår bröllopsdag vi behöver inte oroa oss för att den ska vara ogiltig men inte heller för att den inte ska hinna bli godkänd och komma i tid till bröllopet.


  • PimPim83
    FrökenMäkelä skrev 2013-05-21 11:59:30 följande:
    Härligt! Och jag skrev precis ut papprena här på jobbet. Så blir väl i helgen vi kan fylla i dem då sambon jobbar eftermiddags skiftet denna veckan = vi ses inte mer än när jag säger hejdå på morgonen.

    Hur ska ni andra göra med efternamnet? Ska ni byta det direkt efter eller vänta lite.
    Någon som vet hur passen gäller. Har inget giltigt idag så måste skaffa ett innan sommaren då vi ska handla drickan i tyskland och det känns lite trist och lägga ut 350kr nu och sen ett nytt i höst om namnändringen går igenom innan vi hinner åka på bröllopsresan.
    Jag och barnen byter till mannens efternamn direkt vid vigseln. Vi ska inte på bröllopsresa i anslutning till bröllopet så får oss gör det inget att inte vänta.
    Så länge det står samma namn på biljetten och i passet trior jag inte det spelar någon roll om namnändringen hinner gå igenom innan er bröllopsresa.
  • PimPim83
    FrökenMäkelä skrev 2013-05-27 13:42:38 följande:
    Vad ska ni göra för behandlingar inför bröllopet? Om ni nu ska göra några det vill säga.
    Jag ska:

    - Färga håret
    - Göra en fotvårdsbehandling
    - Göra manikyr plus permanent lackning på en nagelsalong (har långa naturliga naglar så ingen förlängning)

    Det var allt tror jag. Glad
  • PimPim83
    FrökenMäkelä skrev 2013-05-28 08:36:02 följande:
    Du är inte alls fjompig. Skriv ett mail och säg som det är med lite modifikation. Säg att du hittat en florist tvärsöver din frisör som du blivit rekomenderad och på grund av maran som ska gå å eran dag så vill ni inte ta några risker och inte klara av tidsplanen som ni behöver för att hinna med allt innan vigslen.

    Behöver inte skriva en lång ursäkt varför du valt någon annan. Kort och rimlig anledning räcker väl.
    Jag håller helt med om det som FrökenMäkelä skriver här ovanför. Du är inte det minsta fjompig!

    Skriv/säg att ni inte vill ta några risker med tanke på maran och att ni helt enkelt bestämt er för en annan florist. Blir hon sur så blir hon. Skit i det! Jag tycker inte heller att ni behöver skriva en lång ursäkt. Kort och rimlig anledning räcker utmärkt.
  • PimPim83
    stormhelen skrev 2013-05-28 14:59:27 följande:

    Kan man skriva så här?


     


    Hej __________!


    Jag vill tacka för vinsten av brudbuketten, men nu är det så att vi har bestämt oss för en annan florist som ligger precis tvärs över gatan från frisören inne i city i Stockholm.


    Samma dag som vi gifter oss går det en halv mara över stora delar av Stockholm och därför är många vägar avstängda. Vi vill inte ta några risker av att inte kunna klara av tidsplanen som vi behöver för att hinna med allt innan vigseln, och bli stressade i onödan på en dag vi bara vill njuta.


    Tack ändå.


     


    Vänligen


     


    Helen och Dan


     


    Det låter jättebra!
  • PimPim83

    Idag fick vi tillbaka hindersprövningen från skatteverket. Vi skickade den 21/5 så exakt en vecka tog det. Nu ska vi skicka vidare den och "intyg om vigsel" till vigselförrättaren. Glad

    "Bara" 109 dagar kvar. Hjärta


Svar på tråden September brudar 2013 Här följs vi åt i planeringen!