Inlägg från: Power of Love |Visa alla inlägg
  • Power of Love

    Blivande fruar 2014

    Välkommen till oss, Paernis! Grattis till förlovningen!

    Vi bestämde datum efter vad som fanns som var speciellt. Vi förlovade oss nämligen på Lucia (111213) och ville även ha nåt speciellt som bröllopsdatum. Hittade inget med siffrorna men såg att 6/6 är en fredag så vi tänker slå till på självaste nationaldagen ;) Men vi får se om lokal och sånt klaffar, inte nog med att det är en röd dag, det är ju en dag där alla hembygdsgårdar är uppbokade. Funkar det inte med fredagen tar vi det på lördagen istället. Vi har alltså inte bokat lokal ännu.  

    Alla är vi nybörjare i början. Flört Många här inne har "hängt" här länge och en hel del är redan gifta men vilket gör att det finns redan många bra trådar att kolla igenom och dessutom många att rådfråga Glad

  • Power of Love

    Gott nytt år och god fortsättning! 

    Vi firade nyår med min fästmans barndomskompisar som blev föräldrar för några månader sen.  Så vi hade en myckte lugn kväll och jag fick ta hand om bebis medan de andra lagade mat Hjärta. Perfekt arbetsfördelning, enligt jag Flört JAg måste erkänna att jag sedan innan varit barnsugen och detta minskade ju knappast på suget efter en egen, men allt har ju sin tid. 
     

    Hoppas att ni också hade ett härligt nyårs firande!

    Nu gifter vi oss nästa år! Skrattande

     

  • Power of Love

    Jag hade lite panik igår. Det är ju faktiskt (ganska precis) 1,5 år kvar så jag behöver ju inte ha nån form av panik ännu. Vi har nämligen hela tiden varit inställda på en borgerlig vigsel i ett kapell. För att få själva kyrksalen måste det vara kyrkligvigsel men det finns en sal till. Men vi har insett att vi vill bjuda in fler än vad det får plats. Kyrksalen skulle vi kunna få plats i och ev kan vi ha borgerlig vigsel där om vi får en präst att göra själva välsingelsen. Inte helt omöjligt det har tidigare skett. Men till saken hör att min fästman är helt otroende och jag tycker, även om jag är tvivlare, att gud har inget med vårt äktenskap att göra. Vilket är anledningen till att vi inte vill ha en kyrklig vigsel. Jag känner mig inte heller helt okej med en välsingelse. Min sambo däremot tycker att det är helt okej och kan även för enkelthetens skull ha hela vigseln kyrklig. Men det känns för mig inte äkta. Dessutom vill jag inte ha en vigselgudtjänst med psalmer (ogillar dessa skarpt).

    Därför började jag fundera på nya vigselplatser. Utomhus känns uteslutande eftersom det säkert skulle regna och så tycker jag att det kan vara svårare för gästerna att höra vad vigselförättaren säger eftersom det blir så många andra ljud runt omkring. Så det vi nu är inne på är att ha vigseln i samma lokal som festen. Den lokal vi funderar på är tillräckligt stor enligt våra vänner att ha först vigsel och sedan middag. Men känns det lite tråkigt?

    Lokalen har vi funderat mest på ligger i Kristinehamn och ägs av ett brödraskap som min far är med i, men han är med i Karlstads krets så ha har själv inte sett den och vet inte hur mycket det kommer att kosta för oss att hyra. Men igår började vi även fundera på om vi inte ska ta och gifta oss i Karlstad som faktiskt båda har anknyttningar till, då vi båda är födda på Karlstads BB. Även då funderar vi på att köra allt i samma lokal (vilket jag måste kolla med pappa om han tror är möjligt). Så nu står vi i ett läge där vi inte ens vet vilken stad vi ska gfta oss i. 

    Varför ska det vara så svårt att bestämma sig om lokal? Hur kör ni kyrkligt eller borgerligt?

  • Power of Love

    Nu har jag pratat med pappa om lokal. Han sa att det skulle utan problem kunna lösa sig med vigselplats iaf i Karlstads lokal då deras loge kunde man säkert få hyra/låna ännu en del för själva vigseln. Han skulle kolla med den som var ansvarg för lokalen vid nästa möte. Han skulle även se om han kan få tag i nummret till dem i Kristinehamn så han skulle kunna ringa och kolla om deras möjligheter där. Fördelen med att ta det i Karlstad är att då har pappa kontakter med en bra cateringföretag som han är säker på kan få ett bra pris av. Inte lika säkert att de vill levera ända till Kristinehamn. En annan fördel är hotell och sånt ligger nära lokalen i Karlstad och de flesta av våra vänner kommer komma från Örebro och kommer vilja sova över så det känns viktigt att det är lätt för dem att ordna med logi.  

  • Power of Love
    HubbaBubba skrev 2013-01-02 18:18:04 följande:
    När tycker ni vi borde skicka ut save the date kort? Vi gifter oss 5 juli 14.
    Jag har också funderat på det där. Tyvärr har jag inget bra svar men kolla om du hittar några trådar om det. Har för mig att jag har sett några trådar i ämnet.

    Vi kommer kommer nog som det ser ut idag inte skicka ut några Save the Day kort. Vi har redan berättat för några kompisar som själv är i giftatankar så de inte bokar in samma datum. Har även sagt till några några kompisar (bland annat en som bor i tyskland) som jag tycker det är väldigt viktigt att just de får veta det i tid så de inte hittar på nåt annat det datumet. 
  • Power of Love
    E86 skrev 2013-01-03 11:43:49 följande:
    Men visst är det kul bara att leta inspiration och att drömma sig iväg?! :D
    Ja visst är det kul! Jag kan sitta timmar och kolla på olika saker. Just nu ligger mycket av mitt inspirationsletande efter inbjudningskort. Vi kommer göra dem själva. Pappret kommer vi kunna köpa till inköpspris eftersom en av våra kompisar jobbar på bokhandel och sedanhade jag tänkt att med hjälp av en snygg tapet göra korten. Vi får väl se hur det bliy men jag älskar att pyssla så det kommer nog bli kul (iaf de första korten Flört).
  • Power of Love

    Va roligt att det går framåt HubbaBubba Glad

    Härligt också att du har fixat med tärna. Vi har bestämt att vi inte ska ha något brudfölje eftersom vi inte kan välja. Jag har i sig en vän som jag skulle kunna välja och övriga i det tjejgänget skulle ta det bra men så vet jag att andra i min närhet som kanske skulle ta det sämre. Jag vill inte att nån ska känna sig utanför eller bortvald så det känns bättre att inte välja någon tärna. Dessutom kan min fästman inte alls välja så då är det lika bra att skippa brudfölje helt.

  • Power of Love

    Heltillhalv: Jättesöta skor! Bra pris också Glad Ge gärna recention sedan. 

    Gällade vad bröllop kostar så har jag och min fästman bestämt att vi ska ha ett "budget" bröllop.Vi ser det hellre som att vi lägger pengarna på hus och framtida barn än att lägga dem på bröllopet som bara är en dag. Nu har vi även turen att vi har många kontakter. 

    Pappa tror att ha kan få bra pris på lokal och han tror även att han kan fixa catering till bra pris.

    Gällande maten kör vi antingen tvårätters eller buffé. Lite vad som blir billigast och lättast att fixa. Efterätt skippar vi  eftersom vi ändå kommer ha tårta sedan. Min svärfar poängterade ändå att ingen kommer minnas maten så ingen idé att lägga förmycket penar på den. Och nog ligger det något i det. Jag kan faktiskt inte minnas vad jag ätit på de bröllop jag har varit på.

    Fästmannens bror och farbror är båda väldigt duktiga fotografer så vi kommer fråga nån av dem (eller båda) om de vill vara fotograf på vår dag.

    En vän till mig har erbjudit sig att sjunga på bröllopet (utbildad musikalartist och är otroligt duktig).

    Vi kommer inte ha brudföje och därmed inga pengar på tärnbukett eller klänning (och så vidare)

    Vi kommer inte ha gåvor till gästerna, då det ändå inte är nån innan oss som har haft det.

    Vi fixar trycksakerna själva och får köpa papper till inköpspris eftersom vi har kompis som jobbar på bokhandel. 

    Vi kommer köpa blockljus som vi själva pyntar upp, servetter köper vi på ikea som vi gör egna servettringar till. 

    Klänning tänkte jag antingen köpa begagnat eller vi någon kinasida.

    Kostymen till sambon ska dock inte snålas med eftersom han kommer kunna ha den flera gånger. 

    Blev kanske lite långt inlägg men det är lite såhär vi tänker. Vi har fortfarande inte satt nån budget men vi vill som sagt hålla det billigt.Glad

Svar på tråden Blivande fruar 2014