• Smulan

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Hej på er alla!
    Vi har bestämt oss för att smyga iväg på minsta möjliga bröllop med bara några vittnen och resturang besök efter. Vi ska ta kläder som vi redan äger och lägga till några små detaljer som håruppsättning och make up och typ en lite lite blomma. Ringar så klart! Jag vill veta hur ni gjorde eller ska göra?
    Ny fiken vi har bokat bröllop lördagen den 14 Juli i år ska blir såååååå kul!

    TR?DSTARTARENS TILL?GGSKOMMENTAR 2012-08-13 10:01
    Nu är vi gifta och vi har haft en fest i efterhand som blev den mest perfekta festen i världen! Jag vill fortfarande veta hur ni ska göra eller hur ni gjorde för det är så kul att höra andras ideér och tankar! Skriv på bara!

  • Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?
  • ev2013
    MariaMagdalena skrev 2012-12-29 10:52:39 följande:
    Den där gillar jag jättemycket! Har kollat på den, men kan som inte bestämma mig till fullo Det måste alltså inte vara rosor, jag är väldigt öppen för förslag, men jag vill helst inte ha en slapp tulpanbukett iaf
    ev2013 skrev 2012-12-29 10:38:19 följande:

    Smart!


    Tänkte jag skulle gå runt lite i olika blomsterbutiker i min närhet och se vad de har för blomsterutbud, typ färdiga buketter, men även i "snittkylen" ...har två stycken butiker ca 400 meter från min ytterdörr.
    Dock vet jag inte rikigt om jag "vågar" prata med dom rikigt än, av någon konstig annledning känner jag mig lite fåning så fort jag skall prata om vårt "smyg"bröllop ... dels så känns det så vuxet, ( inte riktigt insett att jag och min blivande faktiskt e vuxna nu, 27 och 31) och sen så e jag rädd att någon skall höra, som känner igen mig.


    Var för någon vecka sedan i en butik som säljer brudklänningar... grymt jobbigt... kände mig som ett vilset dagisbarn ;)
    ( dock e jag helt 100 på att detta är det rätta... så inte av den annledningen jag känner mig fåning ;) )


    Vi skall gita oss utan att någon vet om det, två veckor innan vi åker på resa, samma dag som vi går på planet postar vi kort från fotograferingen til nära och kära, som avslöjar oss.


     


    Majjja: www.interflora.se/order.asp?ProductCategoryID... Tack för tipsen och råden... denna var ju super fin! Hmmm jag kanske inte skal stirra mig blint på rosor... finns ju faktiskt andra fina blommor oxå ;)


     


     


    Vi har alldeles för många blomterbutiker här i vår lilla stad tycker jag, jag tror jag skulle få ännu mera huvudvärk om jag skulle gå in och fråga runt Jag var först insnöad på callor, mejlade runt lite till olika ställen här runtomkring men dom skulle beställas hem långt i förväg och var rätt dyra så jag la ner dom tankarna lite.

    "Tog mod" till mig att gå in i de två blomsterbutikerna som ligger i närheten av där jag bor, och det verkar som man kan få en riktigt fin lösbunden bukett för en 300-350 kr.
    I ena butiken (som jag troligtvis kommer beställa ifrån) börja den trevlig kvinnan plocka upp rosor pch grönt för att visa. Kändes jätte bra!
    Den andra butiken var dock halva butiken död... så mkt fula och visna blommor, trevlig och hjälpsam kvinna, men jag blev avskräkt!


    Så nu har jag nog beslutat, kör på röda rosor av mellanstorlek och grönt ev om man fäster lite vita pärlor... sen får jag se om jag virar nått sidenbanden runt stjälkana när jag kommer hem.


     


    Igår kom min klänning! Dock så typ två stl för stor... typiskt, att jag inte lita på måttabellen... usch känner ångest inför det här nu. Sömmerska sa lite snabbt när hon titta på den att det nog går att sy in... och att jag skulle återkomma två veckor innan vigselen, eftersojm jag har planer att försöka gå ner några kilon.
    Dock känns det lite jobbigt att inte veta hur man kommer att se ut i den när den e insydd! Kanske inte alls känner mig fin! Men men

  • Nano

    majjja: Vi kommer att bjuda 55 personer men det är ju inte säkert att alla kommer. Det kommer vara HUR mycket som helst att fixa för oss innan eftersom vi inte kan be någon om hjälp heller. Men igår satt jag och min m2b och planerade det mesta in i detalj. Tom vad vi ska ha för buffé så att man verkligen kan göra lite hela tiden och inte behöver stå i panik 2 veckor innan. Vi har tid i stadhuset 15.30 och öppet hur från 18 så det mesta måste vi göra fredagkväll. Buffén ska vi försöka göra i förväg och äta en rätt till middag varje dag av det som går att frysa in eller spara.

  • tracit

    Hej alla, har inte skrivit här på evigheter! Så håll i er, här kommer ett mastodontinlägg Cool
    Har tyvärr mått så himla dåligt av graviditeten, men nu börjar jag känna mig som vanligt igen. Har dock gått upp 7 kilo och är lite deppig över det, men klänningen går i alla fall att få igen fortfarande, och det är huvudsaken (tur att jag valde korsettrygg Flört)

    Allt är äntligen bokat och klart för oss. Har varit såå stressad de senaste veckorna, och jag är så himla glad för att vi beslutat oss för att göra detta i smyg. Vågar inte ens tänka på hur stressad jag hade varit om vi hade haft en lång gästlista också. Vi träffade prästen i torsdags och gick igenom vigseln, och vi klaffade direkt med honom. Är verkligen glad att det är just han som ska viga oss! Vår ingångsmusik blir Jesus bleibet meine freude av Bach, och utgångsmusik Allegro Maestoso av Händel. Sedan har vi valt psalm 85 och 297.

    Det är ju alltid kul att jämföra priser lite, så jag tänkte skriva hur det har blivit för mig:

    Klänning - ca 1000:- med bolero(kinaklänning)
    Klänning till min dotter - ca 500:- (kinaklänning)
    Här kommer bilder:




    Skor - 250:- vanliga vita pumps
    Skor till dottern - 149 :- vita ballerina
    Make-up - kommer kosta 600:- inklusive konsultation, ska göra det på Kicks
    Hår - ska göra håret i s.k. "elevsalong", och jag tror att det kommer bli jättebra! 300:-
    Ring -  3171:-


    Blommor - från Interflora, cremefärgade rosor med grönt, en rund bukett, plus corsage och näbbukett till min dotter, blev 1800:- Hoppas att buketten kommer se ut ungefär såhär:



    Tårta - 420:-
    Hotell - 850:-
    Min blivande mans kostym - från Tiger of Sweden, köpt på Vingåkers outlet, ca 5500:- med väst, kravatt, och skor

    Totalt: ca 14 600:- Sedan kommer det tillkomma utgifter för trerättersmiddag för sex vuxna och ett barn, gissar att det med alkohol landar på 2000+
    Snacka om att det drar iväg, fast man försöker hålla kostnaderna nere! Tycker ändå jag har sparat in på vissa saker, som kläder och hår. Är i alla fall väldigt glad att vi inte har någon lokalhyra eller mat och alkohol för 75 - 100 personer att betala Flört Och jag tror att det här dagen kommer bli helt perfekt och precis som vi vill ha den, så för mig är det värt varenda krona! Hjärta
  • Kia82

    Vi gifter oss om två månader, (två dagar efter fästmannens födelsedag) så vi ska ordna med barnpassning hos mor -eller farföräldrarna under helgen. Troligtvis kommer dom att tro att det har någonting med födelsedagen att göra.

    Vi vigs i stdashuset med två vänner som vittnen, därefter går vi och äter lunch tillsammans. Därefter åker vi till en närliggande stad och checkar in i bröllopssviten med jacuzzi. På kvällen äter vi trerätters middag på hotellet och därefter festar vi på champange, choklad, jordgubbar och varandra hela natten.Flört Morgonen därpå äter vi en god hotellfrukost antingen på rummet eller nere i restaurangen. Senare hämtar vi barnen och berättar vad vi har hittat på.

    Min värsta farhåg är att någon av våra föräldrar ska bli besvikna för att dom inte fått närvara men vi vill inte göra någon stor sak av det hela då vi redan lever som fru och make, har barn, villa, ja rubbet.

  • Principisessan

    Åh vad kul att läsa om alla planer, och din klänning trancit är ju så fin :) Själv äntar jag på mina brudskor, vi valde ut musiken: Ave Maria, Kompositör: J. S Bach/Ch Gonoud utgångsmusik: topgun anthem (ledmotivet till filmen topgun) Psalmerna minns jag inte utantill, måste kolla :) Och så hoppas jag på att det blir fint vårväder o med lite tur blommande vitsippor. Det vore ju himla fin omgivning att fotas i :)

  • MariaMagdalena

    Check check check, nu känns det nääääära! 2 veckor och 3 dagar för att vara exakt

    Hämtade ut passet idag och har fått veta vilken präst vi ska ha, hon har dock inte hört av sig än för att bestämma träff. Nästa helg ska jag till min kompis som ska fixa hår och make up för färgning och klippning, har ingen aning om vad hon planerar så det ska bli skitspännande Blommor är beställda. Ikväll ska jag/vi tokgoogla bilder och mejla dom till vår fotograf så hon vet vad vi vill ha ungefär.

    Så det som är kvar är att köpa skumpa. Tror allt är klart sen? Börjar kännas galet verkligt nu

     

  • MariaMagdalena
    majjja skrev 2013-01-09 18:04:26 följande:
    Åh, fick hem skorna jag beställde idag. Helt galet snygga!, så nöjd med dem :)
    Va kul!! Har du bild?
Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?