• lordoz
  Äldre 18 mar 22:11
  34570 visningar
  354 svar
  354
  34570

  April 2013

  Hejsan!

  Är det någon mer än jag som ska gifta sig i april 2013?

  Vore kul att diskutera hur långt ni har kommit i era planer, och dela med tips och idéer. :)

 • Svar på tråden April 2013
 • mariat­h
  Äldre 7 mar 13:12
  lordoz skrev 2013-03-07 12:42:42 följande:
  Underbart att ni har så mycket klart!!!

  Kan du inte lägga upp bild på klänningen med underkjolen??

  Det där med äktenskapsförord funderar vi på.. Måste man ha en jurist till det???

  Jag tycker personligen att jag och min m2b har för mycket kvar.. Men det löser sig säkert för oss med... Känns lite stressigt bara eftersom jag inte har fått klänningen ännu.. Eller ens besked om att den har/ska skickas snart... De sa att den skulle komma den 12/3... men det är om 5 dagar och den ska från Kina... så vette sjutton om den kommer tills den 12.e...

  Vi har inte ens bestämt vilken tårta vi ska ha.. Hehe... Så det bör vi nog kanske kolla på.. Vi kommer dock köpa på t.ex. Maxi, så min tanke var att köpa hem ett par olika tårtor till min födelsedag som är veckan innan bröllopet, och ta provsmakningen då...
  Ja, man måste ha en jurist för det. Man måste ju göra det som en officiell handling, fast det bara är du och han som behöver veta innehållet. Så måste det göras på ett korrekt sätt.
  Vi träffade vår vigselförrättare igår:
  Vår präst, och tillika en gammal vän till mig sa att han brukar rekommendera att inte planera så fruktansvärt inför bröllopsdagen. Det finns de som planerat i flera år för sin bröllopsdag och minutiöst planerat det hela intill perfektionism, dagen efter sitt bröllop är de färdiga att skilja sig, för vad ska de göra nu när de inte längre har något bröllop att planera för.

  Tyckte det lät väldigt hemskt, att man är så uppslukad av sitt planerande att man glömmer världen utanför. Fast nog har jag ju läst en del inlägg på forumet som får en att bli mörkrädd. Här på våran tråd tycker jag att vi är betydligt mera verklighetsförankrade Cool
  Jag jobbar på bilden..
 • lordoz
  Äldre 7 mar 15:04
  mariath skrev 2013-03-07 13:12:09 följande:
  Ja, man måste ha en jurist för det. Man måste ju göra det som en officiell handling, fast det bara är du och han som behöver veta innehållet. Så måste det göras på ett korrekt sätt.
  Vi träffade vår vigselförrättare igår:
  Vår präst, och tillika en gammal vän till mig sa att han brukar rekommendera att inte planera så fruktansvärt inför bröllopsdagen. Det finns de som planerat i flera år för sin bröllopsdag och minutiöst planerat det hela intill perfektionism, dagen efter sitt bröllop är de färdiga att skilja sig, för vad ska de göra nu när de inte längre har något bröllop att planera för.

  Tyckte det lät väldigt hemskt, att man är så uppslukad av sitt planerande att man glömmer världen utanför. Fast nog har jag ju läst en del inlägg på forumet som får en att bli mörkrädd. Här på våran tråd tycker jag att vi är betydligt mera verklighetsförankrade Cool
  Jag jobbar på bilden..
  Ja, det låter verkligen hemskt... Men visst, det är inte otroligt att bröllopsplaneringen blir viktigare än själva bröllopet och förhållandet...

  Men ja, jag tycker också vi verkar mer verklighetsförankrade än vissa andra här på forumet.. :)
 • queene­mma
  Äldre 7 mar 15:39

  Bra att du lyckades med listan :) Jag får inte ens till radbyte haha vet inte vad som är fel för mig allt jag skriver hamnar i en klump bara :(Idag testade jag klänningen igen då jag gått upp lite och måste konstigt nog säga att klänningen sitter ännu bättre på mig nu än den gjorde när jag precis fått hem den :) så nu får jag hålla mig i den storleken på kropp och absolut inte gå ner i vikt! känns skönt och slippa stressen över det ;) nu är det bara och sola för mig så jag inte är så blek hihi skrämma slag på alla i kyrkan är nog inte så poppis... Vad ska nii alla ha för mat? Ska ni alla ha tårta? Vi ska inte ha tårta utan ska ha efterättsbuffe och sen kör vi med cup cakes också är så många i familjen och släkten som inte alls gillar grädde eller tårta över huvud taget så bättre för oss med buffe då :)      

 • Äldre 8 mar 07:21

  oj, vilken aktivitet det varit här! Kul!

  Lordoz - Fy vilken otäck olycka, tur att ni klarade er förhållandevis bra. Har ni blviit av med huvud- nackvärken?

  Ang äktenskapsförord - vi var ju och träffade en jurist i tisdags. Och det kändes faktiskt jättebra. Hon berättade enkelt om vad som händer och gäller när man gifter sig, och lite om vad som händer om det mot förmodan är så att man skiljer sig. Nu vill man ju inte tänka på att man det skulle kunna hända att man kommer skilja sig; men om man hamnar där så är man kanske inte längre bästa vänner. Och då är det försent att komma överense.
  Hon sa att varje gång det händer något större, tex gifter sig, får barn, köper hus, ärver etc. så bör man träffa en jurist och titta över sin situation. Sen blir det ju också så; att ju längre man varit tillsammans, desto mer delar man.

  Lordoz - vilken sida beställde du klänningen ifrån? Jag beställde nämligen en bolero från jenjenhouse. Och det stod först att den skulle komma den 18mars. Men för en-två veckor sedan så fick jag plötsligt en avi, så det var bara att gå till posten och hämta ut den . Men en bolero ligger kanske färdig och bara väntar på att beställas, klänningarna syr de kanske efter hand?!

  queenemma - härligt att klänningen sitter bra nu! Min sitter också bra nu, så jag vill också försöka hålla samma form.

  Min mans syster ska göra våra tårtor. Maten fixar restaurangen vi är på. Vi kommer ha lax och skagenröra till förrätt, hjortfile till huvudrätt och pannacotta till efterrätt. Sen blir det en liten paus innan det blir tårtan.

  Har ni alla fått träffa era vigselförrättare? Jag mailade vår för två veckor sedan, och fick ett svar att hon skulle ringa oss för att boka en tid, det har hon fortfarande inte gjort. Och nu är det fyra veckor kvar. Jag känner att det hade varit skönt att få träffa henne. MIn blivande säger att det löser sig, så jag får väl avvakta en vecka till och se om hon hör av sig. Så att jag slipper tjata på henne.  Det är nog bara jag som är nojig.

  I tisdags fick vi i alla fall ordnat med blommorna. Brudbukett, små buketter till tärnorna, corsage, bordsblommor och blommor till kyrkan.

  Nu om kvällarna sitter vi och försöker göra bordsplacering och så tänkte vi ha ett festhäfte där vi vill beskriva varje gäst med ca 1 mening. Så det sitter vi också och knåpar på.
  Kommer ni ha festhäfte?

   

 • Äldre 9 mar 19:17

  vi kommer också ha äktenskapsförord. Vi tar inte in en jurist utan skriver det själva. det är dels för ägandedelen och aktier i bolaget som min sambo är delägare i. Sen så tänkte vi att det kunde vara bra att ha tänkt över olika scenarios, som vi såklart inte alls har planerat men man vet aldrig. Vi har båda barn sedan tidigare och har kollat över papper på tjänstepension, efterlevandepension osv så det kändes för oss helt naturligt att ha något papper på vad som gäller om vi skulle skilja oss eller om den andre dör. 

  Nu är allt klart förutom inköp av servetter, sugrör, tårtingredienser, barnens skor, skjortor och byxor. 
  ska ta en dag nu nästa vecka och fixa kläder till tonårsgrabbarna. Funderade på conversekopior till både grabbarna och till flickorna som är 6 och år.
  Nu är ju frågan, ska jag ta svarta skor till barnen, eller rosa till flickorna?
   
  Vi har väl egentlgien inte något färgtema sådär ut i fingerspetsarna. barnens band i midjan på klänningarna och sambons slips är gröna, hållaren på min brudbukett är av samma gröna som banden på klänningarna medan blommorna går i rosa.  Sen går kaffeservisen i rosa och grönt, och dukningen blandat i vitt rosa och grönt. Men det är inte sådär tokmatchat så att allt går efter färgtemat. 

  hursomhelst... vad tror ni? svarta converse som tonåringarna har, eller ljusrosa?
  här har ni klänningana, de är ju rätt långa så föttrerna syns ju inte så mkt.   
 • Äldre 9 mar 19:44

  stoxos: kanske beror på vilken kyrka det är. Vår präst sa att de i den kyrka han jobbar i nu är så pass många präster att det inte blir så vansinnigt många vigslar och dop per person och alla samtal mm delas upp bland alla präster så det är för honom betydligt mindre att göra. Medan när han jobbade i en annan kyrka, en bit utanför stan, hade mycket mer att göra trots att det var en mindre kyrka och inte mitt i stan, som nu. Men då var han ju ensam präst där också. 
  Kan ju vara en förklaring tänkte jag... ?  

 • Äldre 10 mar 18:21

  Majja - jag får lugna mig en vecka till och hoppas att hon hör av sig.

  i fredagskväll blev jag kidnappad, det var dags för möhippa. Hade en väldigt trevlig fredagskväll och igår var det lite mer spex och uppdrag. Men jag är väldigt nöjd. Igår blev även mannen kidnappad för svensexa. Så idag försöker vi vila upp oss. Det har inte blivit så mycket sömn de senaste nätterna. Lordoz - du har också haft möhippa i helgen? Hur hade du det?

  Majja - vilken fin och söt klänning! Tror att jag hade valt rosa skor till tjejerna...

 • lordoz
  Äldre 10 mar 20:28

  Hejsan Alla!

  Oj vad här händer saker.. :)

  Ja, olyckan var otäck, men nu mår både jag och sambon bra igen... Lite stela i nacken, men inte ont längre... :) Vilket är skönt!

  Nu ska bara alla papper bli klara, så vi kan få ut lite ersättning från försäkringen och sånt! Tydligen ska trafikförsäkringen täcka vår sjukskrivning (2 dagar var), så det vore skönt nu när ekonomin börjar bli lite skral efter alla bröllopskostnader.

  Queenmamma: Vad kul att klänningen satt ännu bättre. Och skönt att slippa stressen över att behöva gå ner i vikt...
  Du får berätta hur du reagerar på bröllopsstressen, om du inte kan äta eller om du äter i ett... :) Tydligen så är det antingen eller.. :)

  Stoxoz: Vad kul med möhoppa! Vad gjorde du???  Du hade beställt alla blommor, vad ska det gå på? Lät som en bra jurist med äktenskapsförordet.. Vad fick ni betala för juristen? Fick ni hjälp med testamente med? Har för mig att om man har äktenskapsförord så gäller det även vid dödsfall om man inte har skrivit testamente.
  Bordsplacering, festhäfte... Jisses! Det går framåt. Jag önskar att vi hade kommit så långr. Känns som om jag kanske ska sätta mig med bordsplaceringen nu då... :) Tycker er mat låter perfekt! Skönt att få hjälp med tårtorna med.

  majjja: Vi funderar med på att skriva själva... Det borde ju inte vara så svårt... Eller? Giltligt blir det ju bara man skickar in det till skatteverket och får en stämpel på det.. Och vi har ju myndiga grannar som kan bevittna våra namnteckningar...

  Jag hade också valt rosa skor! Kan tipsa om att jag såg Converse på Coop här i stan idag.. Kanske finns på coop hos dig med?? Tror de kostade 499:- eller nåt sånt... Jättesöt flicka i klänningen! Hon måste känna sig som en riktig prinsessa??

  Här tycker jag tiden rinner iväg alldeles för snabbt. Hinner inte med någonting känns det som!!! Kanske beror på att tiden faktiskt rinner iväg och att det är lite väl mycket kvar.

  Musiken till festen är klar, eller i alla fall ett förslag som sambon ska få lyssna på (så nu ligger den bollen hos honom). Dock har vi inte bokat musikanläggningen.. Det behöver vi ringa om imorrn!

  Maten är bestämd, men vi behöver beställa den. Och eftersom vi är kräsna och kräver svenskt kött, så måste vi kolla om det är det som de erbjuder.. Den maten vi ska göra själva måste påbörjas med... Men nu jobbar jag kväll i tre dagar, så det får bli på t.ex. fredag när jag är ledig... Ska göra strax över 100 st ostpajer... Små då alltså... portionspajer!

  Min möhippa var jättetrevlig!!! Min mamma kom vid lunch i fredags. Vi var och åt lunch och sen gick vi på manikyr båda två.. Trevligt med fina lackade naglar.. Blå med silver blev det.. Mammas var röda med guld!
  Sen gick vi på stan, mamma handlade en hel del kläder och jag köpte lite smink samt en blus till möhippan som matchade nagellacket.. :)

  Senare på eftermiddagen kom min moster och min kusin. Så vi umgicks, snackade, åt gott och hade det trevligt!

  På lördagen var det ju sen dags för möhippa. Klockan 10 kom det hem några tjejkompisar... De bjöd på champange och melon... Det var gott, men lite mysko att dricka innan kl. 12.. Sen åkte vi in till stan, åt en god lunch... Därefter var vi på en relax-avdelning där vi badade bubbelpool och bastade. Därefter åkte vi till modellfabriken, där jag blev sminkad och fotograferad... Kul upplevelse.. Inte något jag hade förväntat mig. Sen åkte vi till ett ställe och bowlade och åt middag...

  Det var en väldigt lyckad dag... Precis vad jag ville och önskade!!

  Nej, nu ska jag skriva bordsplaceringen! :D

 • Äldre 15 mar 07:33

  Hejsan!
  Oj vad tiden går fort nu!! Har inte hunnit vara här inne på några dagar nu.
  Idag är det bara tre veckor och en/två dagar kvar.... hjälp...
  Fast de kommande helgerna har vi inte så mycket inplanerat så jag hoppas kunna få fixat en hel del. Och sen är det ju två röda dagar vid påsk, och de tas tacksamt emot

  Min möhippa blev jättelyckad. Precis i min smak. Blev hämtad på fredagen, lyckligt ovetande. Vi åkte till en väns släktings stuga. Där väntade fler vänner. Det blev middag och spel och många glada skratt. På lördagen målade vi kroki, och sen var jag ute på massa småuppdrag (ganska snälla sådanna, som tur var). Kvällen avslutades med middag.

  I tisdags provade jag klänningen, och äntligen satt den bra. Så nu blir det bock på den punkten.
   
  Tror vår jurist tog 1500kr, men vi har rabatt via jobbet. Så det blev inte så mycket.

  Om kvällarna sitter vi och försöker knåpa ihop bordsplacering och festhäfte.

  Hur går det för er andra?? 

 • Äldre 16 mar 20:57

  Ja ni har nog rätt, rosa skor blir nog finast. Såg ett par fejkvarianter på hm så kanske blir dem med tanke på att vi ska köpa 4 par :) blev provsminkad igår också, blev bra även om jag nog inte riktigt förmedlade exakt vad jag tänkt mig i sminkväg, som tur är är det en kompis till mig så vi kan testa igen nån dag :) hon var ruskigt duktig iallafall så jag tror nog att det blir bra :)

Svar på tråden April 2013
Logga in
Bli medlem