• lordoz
    Äldre 18 Mar 22:11
    56847 visningar
    354 svar
    354
    56847

    April 2013

    Hejsan!

    Är det någon mer än jag som ska gifta sig i april 2013?

    Vore kul att diskutera hur långt ni har kommit i era planer, och dela med tips och idéer. :)

  • Svar på tråden April 2013
  • lordoz
    Äldre 27 Jan 19:22
    mariath skrev 2013-01-24 08:54:19 följande:
    <-- nu har till och med jag lyckats få en bild på min klänning, visserligen med en modell som mannekäng. Jag väntar på min underkjol så därför är inte jag i den Cool.
    Nu är det på gång - verkligen. Funderar just nu på om vi ska dela ut USB-minnen eller cd skivor åt gästerna att fixa bilder på åt oss från den stora dagen..
    Vi ska pyssla lite jag å mina två tärnor nästa helg. Funderar på lite askar med godis i åt alla.
    hittade en bra sida med beskrivning hur man viker sina egna askar å tänkte att man kanske kan göra det av tapet. Vi har just renoverat hela vårt hus, så det finns massor med tapet kvar..

    Vad tror ni?
    Jättefin klänning! Tror säkert du kommer se minst lika fin ut i den.. :)

    Askar med godis låter trevligt, och det går säkert att göra i tapet. Dock är väl kanske inte tapet så mat-hygien-vänligt, så du kanske behöver lägga godiset i nånting i asken.. Typ i cellofan eller liknande... Men jag är inte säker, bara spekulerar... :)
  • lordoz
    Äldre 27 Jan 19:29

    Hur går det för er alla???

    För oss går det bra... Nästan alla inbjudningar är skickade (missade en, pinsamt nog) så den läggs på lådan imorrn!!

    I helgen nu så har vi varit i Stockholm och bara myst och bott på hotell... Har umgåtts med en massa vänner i stockholm men passade även på att gå på bröllopsmässan (huvudanledningen till att vi åkte upp egentligen).

    Bröllopsmässan som vi var på, den i Nack Strand, var helt okej. Hade gärna skrivit riktigt bra, men då hade jag velat ha mer gratis saker... Som läget är nu så fick vi en tårtspade, en sked och ett halsband i goodie-bags, så inte illa alls egentligen. De sålde även ut senaste numret av ett par bröllopstidningar, så de köpte jag naturligtvis och så deltog jag i en massa tävlingar. Sambon tittade på herrkläder och hittade en affär i stockholm där han kunde få en kostym uppsydd för 1600:-, så nu ska han ta reda på vad motsvarande kostar i Norrköping.

    Det bästa var nog trots allt att vi faktiskt gjorde en beställning på min vigselring. Jag visste ju vilken jag ska ha (Turin Allians om ni undrar), och hade fått ett pris här i Norrköping. På mässan fick jag samma pris, men endå inte. För här i Norrköping tillkom gravyren i vigselringen, den extra gravyren i sambons ring samt putsning av förlovningsringarna. På det företaget som vi nu har gjort beställning hos så ingick det. Alltså sparade vi ca 800:-. :)

    Dock är det två nackdelar med det företaget från mässan:
    1. De vill ha hela vigselringen betald innan de ens skickar efter den från Schalins.
    2. De ligger ju inte i Norrköping utan vi måste skicka våra ringar på posten.

    Så vi får se om de kan tänka sig en delbetalning av vigselringen, och hur man gör med att skicka REK och liknande, annars så avstår vi nog och köper för 800:- mer här i stan.

    Eller tänker vi fel? Har ni betalt hela ringen innan ni fått den??

  • Äldre 29 Jan 19:31

    Halloj! 

    Mariath - klänningen ser jättehärlig ut! Ang askarna tror jag precis som lordoz att det kanske kan vara bra att lägga lite cellofan mellan godis och ask.

    lordoz - Härligt med en weekend på tu man hand. Vi var ju också i Stockholm, men kom faktiskt aldrig iväg på någon av mässorna. Men det verkade ju som att ni fick lite ordnat/ inspiration.

    Ang ringarna vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Själv hade jag nog tyckte att det hade kännts lugnare att köpa den i närheten, och framförallt när det inte är jättesummor det handlar om. 800kr är ju en del visserligen, men i sammanhanget är det kanske inte så mycket. Och det kostar ju lite att få brevet skickat som rek. Kollade in hur ringen ser ut - jättefin. Har varit inne på något liknande tidigare, men nu är jag nog mer inne på en enda sten som är lite upphöjd

    Nu har vi bokat två killar som ska spela efter maten. De verkar riktigt bra, och priset var överkommligt och passade vår budget.  

    Nu har vi bara en vecka kvar, sen har vårt osa gått ut. Har fortfarande en del vi väntar på svar från. Men de ska väl trilla in nu i veckan hoppas jag.

    Lordoz - har du hört något mer från bion om det kommer bli något i tidningen om ert bröllop?  

  • lordoz
    Äldre 1 Feb 15:23

    Det löste sig med ringen! De gick med på delbetalning och så skickar de den mot postförskott, så då känns det mycket tryggare. Och så kommer vi skicka in våra ringar för gravyr/putsning med REK. Så det känns helt ok!

    Svaren på inbjudningarna trillar in.. min m2b's sida är jätteduktiga på att svara... Min släkt och mina vänner är lite segare... :( Men det är två veckor kvar på osa, så bara att vänta och se...

    Tyvärr svarade ett par av våra kompisar nej idag med. De kunde inte få tag i barnvakt, så det var ju jättesynd! Så får väl säga som dig Stoxoz: hoppas svaren trillar in! :D

    Vi har inte hört nåt om media och bröllopet i bion.. Det får väl biografen sköta med känner jag... :)

  • lordoz
    Äldre 3 Feb 01:09

    Hejsan alla!

    Hur går det för er?

    Här går det framåt med småsaker i alla fall! Svar på inbjudan trillar in sakta men säkert.. Men fortfarande så saknar vi svar från min släkt... Men det är 11 dagar kvar till sista dag.. Så det kommer väl!

    Jobbar nu min andra natt på raken, så sitter och jobbar och lyssnar samtidigt på musik på spotify och sparar ner till vigsel-lista och till bröllops-fest-lista...

    Men lite tankar finns det:

    Innan vi går in till vigseln tänkte jag sätta samman ett bildspel med bilder på mig och min m2b. Och till det funderar jag på att ha musiken till Star Wars. Sedan skulle jag vilja ha en romantisk filmmusik-låt innan vi vigs... Funderar på "En helt ny värld" från Alladin. Och efter jag har fått min nya ring så skulle jag vilja ha "Diamonds are forever".. :D Tänkte det kunde passa vårt filmtema... Men vi ska be en av min m2b's kompisar spela och sjunga, så det är ju lite upp till honom med...

    Kvällen har jag även tillbringat med att chatta med min kompis som ska hjälpa mig med hår och smink... Så nu har jag fått tydliga instruktioner om vilket smink jag ska köpa hem.. alltså vilka färger... (jag är SÅÅÅÅ dålig på det själv)... Så ska gå och prova ut nån form av underlagskräm (eller vad det nu är) i veckan tänkte jag.. och samma sak med läppglans...

    Jag har även bestämt mig för att kolla upp möjligheten att göra en brasiliansk vaxning och även vaxa benen innan bröllopet.. och gå utan strumpbyxor... Med risk för att det blir alldeles för kallt i april...

    Sedan fick vi en liten cool idé att 'tatuera' mig... Med permanenta märkpennor.. Har precis ritat på mig så jag får se hur länge de sitter i, men enligt henne så sitter de i 2 dagar... Så funderade på att ha dessa katterna: static6.depositphotos.com/1000419/555/v/450/dep_5553578-Groom-and-bride-cats-wedding-for-your-design.jpg på varsin vad... Dels för att vi älskar katter, men även för att de är med i inbjudan...

    Vad tror ni, blir det hemskt?? Eller tufft?? Jag försöker eftersträva bilden av 'tuff prinsessa' till bröllopet...

  • Äldre 3 Feb 08:52

    Vad skönt att det löste sig med ringarna lordoz. Är den beställd nu? Hur lång tid tar det innan du får den?

    Jag tycker det låter perfekt med filmlåtar under vigseln. Om ni känner att det känns rätt för er. Men det passar ju verkligen in, eftersom ni är i en bio.

    Ang tatuering, om ni känner att det är er grej, kör på det. Så länge du fortfarande är dig själv. Vad jag menar är att man får inte frångå sitt "vanliga" jag för mycket under bröllopet, tycker jag.  Det ska ju vara du under bröllopet! Jag hoppas du förstår vad jag menar.... Vet inte riktigt hur jag ska formulera det. Oavsett gillade jag motivet!

    Tråkigt att era kompisar tackade nej. Borde de inte hinna skaffa barnvakt, det är ju trots allt två månder kvar?! 
    Här trillar det också in ett och annat svar, vårt osa är nu den 6:e. Vi väntar fortfarande svar från en del. Några av dem har vi väl i och för sig förstått att de kommer, men vi har inte fått något ordentligt svar.

    Nu ska vi strax köra iväg och träffa en fotograf. Nu har vi två vi väljer mellan, den ena träffade vi förra veckan och den andra träffar vi som sagt idag.

    På tisdag ska jag till brudbutiken för att göra mätningar på klänningen, om den ska sys in/upp....

    Ha en bra söndag 

  • lordoz
    Äldre 4 Feb 16:47

    Stoxoz:

    Ja, det är skönt att det löste sig med ringarna... De fick delbetalningen idag, så vigselringen kommer troligen i nästa vecka! Känns som ett otroligt stort framsteg i bröllopsplaneringen!

    Våra vänner hade kollat med alla sina barnvaktsmöjligheter, så tyvärr var det kört.... :( Men jag har bjudit in dem på födelsedagsfika på min 30-års dag veckan innan istället.

    Vad kul att det går framåt för er med... Hur gick det med fotograf? Hoppas att ni har fått mer svar ni med....

    Ja, filmlåtar känns som en bra idé.. Så håller på att kolla på det fortfarande.. Ska be min m2b ringa till vår kompis ikväll och kolla möjligheten om han kan tänka sig att spela... och han kanske har förslag på låt själv med...

    Jag tror det kan bli coolt med tatueringen, så kommer göra det... Men förstår hur du menar med att jag ska vara mig själv!

    Kul att det går framåt med klänningen också!

    Själv har jag börjat kolla på brudbukett, mest på utseende på det... Men vet inte hur jag ska göra med det riktigt.. Om jag ska binda en själv eller inte... Hur ska du/ni göra??

  • Äldre 4 Feb 21:17

    Oj, vad spännande att ringen kommer så snart!! Det måste vara lite pirrigt?!

    Vad bra att du kan bjuda dem veckan innan på lite kalas. 

    Igår träffade vi en supertrevlig och lättsam fotograf. Vi satt och pratade i två timmar om allt mellan himmel och jord. Hon kändes väldigt duktig och proffsig, även om hon var personlig. Så vi kommer väl boka henne. Så nu ska man bara välja vilket paket. Hon har 3 eller 6 timmar. Vi är nog mest inne på 3. Då blir det porträtfotografering och vigsel samt utanför kyrkan efter vigseln. Sen får släkt och vänner ta över och fota under resten av kvällen.

    Jag kommer beställa min brudbukett i en blomsterbutik, även om det kostar lite mer än om man gör själv. Känner att jag inte har tålamod/ideer för att göra den själv och så tror jag att det blir tajt med tiden.
    Har du börjat fundera på vilka slags blommor, lordoz?

     

  • lordoz
    Äldre 5 Feb 21:05

    Vad underbart Stoxoz!!! Kul med en fotograf som verkar så bra... :)

    Jag tror det kommer räcka med 3 timmar och sedan låta gästerna ta över, om ni inte speciellt vill ha proffdbilder på festen och gästerna med??

    Jag vill ha röda rosor i min bukett.. Lutar åt 8 som enligt blomsterspråker betyder för evigt... Så 8 rosor och så grönt... Jag tycker att jag borde kunna göra en sådan bukett själv.. Men kanske lurar mig helt och hållet.. Det kanske är mycket svårare än jag tror?!

    Du då? Vad ska du ha? Jag lutar åt nåt liknande detta: www.euroflorist.se/kopenhamn-pr573

  • mariat­h
    Äldre 6 Feb 07:53

    Ojoj, vad ni andra ligger i. Vi har slopat idén med askar. Jag tror inte att jag orkar vika 60 askar.
    Däremot har jag också fastnat för en schalins ring, Nova i vitt guld. Men jag beställer min från
    www. guldklippet.se å jag får den för halva priset mot om jag köper den här på ön.

    Jag å mina tärnor hade planeringsdag i söndags och gick igenom vad som borde göras och vilket som redan borde varit gjort. Vi har räknat ut alkohol-åtgång och dekorations-möjligheter till bordena, vigselprogram och festhäften. Min m2b beslöt sig för att fly fältet från oss fnittrande tjejer och hugga lite trän istället.

    Mina tärnklänningar är på väg med posten från kina också. Hoppas de blir så bra som jag hade tänkt..

Svar på tråden April 2013