• lordoz

  April 2013

  Hejsan!

  Är det någon mer än jag som ska gifta sig i april 2013?

  Vore kul att diskutera hur långt ni har kommit i era planer, och dela med tips och idéer. :)

 • Svar på tråden April 2013
 • queenemma

  Hej!


  Vi hade bestämt att vi skulle gifta oss 2015 men vi kan inte vänta så länge hihi så nu har vi bestämt nästa år i april. Den 13:e april blir det av :) Ska bli så spännande..


  Vad har du satt för budget på erat bröllop? Vi har satt max 30 000:- men hoppas på att komma ner ett par tusen. Vi vill ha vårat drömbröllop men ska inte kosta så mycket och vi är rätt enkla av oss som personer så vill inte ha ett sånt stor bröllop.. Vi har valt färgerna svart och vitt med lite grann vinröd som gör att något bryter av :)

 • lordoz

  Hej!

  Förstår känslan av att inte vilja vänta. Jag tycker själv att det är alldeles för långt till april 2013 och vill mest av allt gifta mig imorrn! :)

  Vi har också 30.000 som maxgräns, inkl. ringar, men exkl. resa.... Men jag hoppas verkligen att vi kommer billigare undan, vilket jag faktiskt tror att vi gör.

  Jag har redan beställt en klänning (som jag hoppas passar nästa år, just nu är den för liten, men från och med imorrn ska jag banta) så risken är kanske att den blir för stor.. Hihi! Men men, den kanske går att sy in i värsta fall! :) I vilket fall köpte jag den på ebay, och den kostade 200:- inkl. frakt, så är den bara tillräckligt fin så är det ju verkligen ett fynd!

  Lokal har vi bokat, kostade 100:- för tors - sön (vi gifter oss på lördagen den 6:e), så det var ju ett vääldigt bra pris med.

  Annat som vi sparar in på är save-the-date-kort och inbjudningar som vi gör själva och inte tänker lägga ner så mycket tid på, eftersom det känns som om de i alla fall bara slängs.. Däremot festprogrammet och tack-korten, som vi också gör själva, kommer vi lägga ner lite mer tid på. :) För det är väl möjligen dem man sparar.

  Den 12:e maj nu ska jag och några kompisar sätta oss och pyssla, så då kommer det bli en del fixat till bröllopet tror jag. :) Så sakta men säkert så går det framåt. :)

  Men det är sååååå kul!!

  Vi vill också ha vårt drömbröllop, utan att det ska kosta en förmögenhet. Vårt fokus är att ha en rolig fest med alla våra närmaste och käraste! :) Bröllopet är 'bara' en bonus.. :)

  Våra färger är rött, silver och vitt..

 • queenemma

  Ska också beställa klänning från ebay :) Har tittat på en klänning nu i ex antal år och är fortfarande lika kär i den nu så den är ett måste! Om jag köper den här ifrån sverige så kostar den 3500:- men på ebay ligger dom runt 700:- inklusive frakt sparar ju in nästan 3000:- på att köpa den klänningen :)


   


  Menade du verkligen 100:- för lokalen? Eller 1000 Oavsett vilket så är det kanon pris även om du menar 1000:- den lokal som jag ska ringa och boka kostar 2300:- om jag inte minns fel då är det från fredag-söndag vi gifter oss på lördagen så man hinner fixa i ordning lite innan :)


   


  Ja detta är verkligen super kul att få planera sin stora dag! Killen längtar massa också men han gillar inte att planera och ha sig så jag får hela biten själv men pratar såklart med honom och frågar vad han tycker.. Han var noga med att säga att han ska bestämma mina underkläder haha undra varför ;) hihi så det får väll han då göra :) Annars är han och jag rätt lika med vad som sak vara och inte vara som färgerna tex var självklara för både han och mig även att vi ska ha buffe är självklarhet då han och jag inte är så mycket för detta med 3 rätters middag..


   


  Vi sak gifta oss 13 april så är helgen så lördagen efter er då :) Vad kul! Hoppas vi fortsätter att följas åt mot vägen till våra stora dagar!

 • lordoz

  Det är ju jättebra att du kan få klänningen för 3000:_ billigare... Har du någon bild på den??

  Ja, jag planerar med, men drar en hel del tankar genom gubben... Just nu har jag dock hela bröllopet i huvudet, så behöver sätta mig ner med honom och gå igenom allting... Så vi är på samma plats.. Men just nu är både han och jag bortresta, till helgen kommer min mamma och sen kommer kompisar på mån - tis... Men nästa vecka ska vi verkligen sätta oss ner så att han också är med på planerna, även om han tycker att jag är ute i väldigt god tid...

  Nej, lokalen kostar verkligen 100 (ett hundra kronor)... Det är bostadsrättsföreningens lokal, så det är en maxgräns på 50 personer och det ska vara tyst klockan 01, men det kan jag faktiskt ta när det är så billigt..

  Men 2300:- är inte farligt det heller. Det alternativ som vi kollade på kostade 10.000, och det tyckte jag inte det var värt, även om vi då får en lokal med havsutsikt som jag allra helst skulle vilja ha.

  Vi förlovade oss vid havet, så funderar på att be sambon (eller min bror som är duktig fotograf) att ta en bild åt mig där vi förlovade oss och så ska vi trycka upp den som fototapet. Dels kanske vi kan ha den i lokalen under festen, men sedan även tapetsera en fondvägg med den hemma, så blir det som ett väldigt stort bröllopsfoto.. :)

  Så får vi havet till lokalen i alla fall. :)

  Att följas åt låter utmärkt.. :)

 • queenemma

  Nu är lokalen bokad :) Känns helt kanon bra! Ska boka kyrka i morgon så även det är klart så man slipper fundera mera på det..


   


  Oj ja då har du verkligen fått ett riktigt kap till lokal! Nej efter 1 så kanske man är helt död efter en heldag haha..


  Jag har nu även fixat med blommorna kommer vara en brudbukett, 2 näbbuketter och 2 sånna kavajbuketter (minns inte vad dom heter) kommer gå på ca 1000:- kan bli en hundring mer eller mindre kanon tycker jag :)


  Fotograf har jag fixat nyss kommer vara helt gratis för oss :) Hon är rätt ny men tagit massa fina bilder redan så känner mig helt säker hon har riktigt foto grejer inte bara en vanlig digitalkamera hihi


  Verkar inte få in klänningen här just nu :( Ska prova sen igen när jag skickat iväg detta inlägg hihi


   

 • queenemma


  Här är klänningen men vet inte om det ska vara vinrött eller svart har fastnat mera för svart på släpet nu vilket skulle passa bättre med mina flickors klänningar som jag vill ha till dom hehe
 • lordoz

  Vilken fantastiskt snygg klänning!!!! Den var jättefin! Tror den är lika fin även om du har den i svart, och om det passar bättre med dina flickors klänningar så kör på det!! :)

  Fixat buketten redan, det var imponerande.. :) Själv har jag bestäm min bukett, som helt enkelt kommer bli 3 röda rosor, ev. med lite grönt och kanske lite brudslöja i med. Så den kommer nog bara gå på ett par hundra tror jag. Min M2b kommer ha en röd ros i knapphålet, sen är vi klara med buketterna i alla fall...

  Till borden kommer vi köpa kruk-rosor, även de röda, så det är också klart. :) Men vart vi ska köpa och det exakta priset, det vet jag inte..

  Bröllopsfotografering har vi inte tänkt på. Min bror är en fantastisk fotograf, så jag ber nog honom ta några bilder på oss. Då blir det ju billigt (= gratis) och bra. Min m2b är fotointresserad han med, så han fixar säkert nåt med självutlösare med.. :) Och så har ju de flesta en digitalkamera numera, så vi kommer säkert få en stor mängd fantastiska bilder... :)

  Ja, lokalen känns verkligen som ett klipp, även om de skulle ändra reglerna och ta 100:- /dag så är det fortfarande ett fynd. Vi får visserligen pynta den en hel del, och kommer nog behöva hyra in andra stolar om inte föreningen köper in nya, men det är inte så farligt dyrt det heller verkar det som... Om nu de som han hyr är mer sittvänliga än de som är i lokalen. Eftersom man trots allt sitter en hel del så vill jag gärna ha bekväma stolar.

  Du skrev att ni skulle ha buffé, vad ska ni ha på den??

 • queenemma

  Du verkar ha rätt mycket under kontroll :) härligt! Ja vi ska ha buffé. Ska ha: Potatissallad Potatisgratäng Kycklingfilé Köttbullar (till barnen) Rostbiff eller fläskfilé 2 olika sallader Aioli Bea sås Bröd, smör och ost Blir nog några flera tillbehör men bet inte vad ännu. Ska även ha enkla skinkrullar innan när vi skålar i champagne och ost, kex, frukt på "festen" på kvällen blir ju även chips och godis. Ska ni ha alkohol eller alkoholfritt? Vart köper du ifrån i såfall? Vi funderar på Tyskland då jag vet att flera i släkten kommer vilja ha samtidigt så blir det billigare :) Har du bestämt eran mat ännu?

 • lordoz

  Ja, det känns som om det är under kontroll, men det är lätt att vilja byta tema och liknande helt plötsligt. Idag t.ex. funderade jag på att ha havstema. Men efter diskussion med min m2b så skippade vi det. :)

  Vi ska med ha buffé, men vi är inte klara med vad den ska innehålla. Vi kommer göra all mat själva, så behöver hitta saker där inte allting behöver göras dagen innan. Potatissallad, röror, bröd och smör samt oblandad pastasallad (med alla ingredienser för sig) ska vi ha i alla fall. Kött lutar vi åt köttbullar, prinskorv, rostbiff, kyckling och fläskfilé. Så samma som er.. :) Fast inte potatisgratäng. :)

  Vi ska nog ha lite snittar och olika tilltugg till champangen innan. Sen till efterrätt blir det tårta och godisbuffé. Till godisbuffén ska jag be alla gäster säga vad deras favoritgodis är och sen ha alla gästers favoritgodis på buffén. :)

  Alkoholen kommer vi köpa på lite olika ställen. Från Norrköping till Tyskland känns lite långt, med tanke på att vi 'bara' ska ha vin, öl och lite likör och liknande. Men däremot ska vi till Köpenhamn på semester (det gör vi varje år), så tar vi nog och köper öl och vin om det finns med tillräckligt bra datum. Alkoholen köper jag kanske sedan på min resa till Rhodos i höst, eller så ska vi kolla med en kollega till min m2b som ska till Tyskland innan midsommar.

  Vi tänkte som sagt bara bjuda på öl och vin till maten, champange innan (den köper vi på Systemet) och så likör och whiskey till kaffet, så vi skippar hela 'bar-biten'. Sen ska vi naturligtvis ha alkoholfritt med, men det köper vi ju i Sverige.

 • queenemma

  Ja jag tänker ibland på att byta färger men inser att då är det ju inte vi hihi :) Vi ska också göra allt mat själva där av att jag tycker buffé är så smart :) Vi bor inte så jätte långt ifrån varandra då hehe jag bor i Eskilstuna :) är ju en bit till Tyskland men det är det värt just för jag vet att andra kommer vilja åka också :) Vet eran familj och dom runt er att ni ska gifta oss? Vi håller det hemligt tills inbjudningarna ska skickas ut vet bara inte när man bör skicka ut dom svårt det dära.. Nu har jag även bytt klänning vill ha en annan :) så blir att köpa den andra i stället om jag nu inte ångrar mig åter igen haha. Tror man tänker på att ändra på allt tills dagen är här..

Svar på tråden April 2013