Inlägg från: lordoz |Visa alla inlägg
 • lordoz

  April 2013

  Hejsan!

  Är det någon mer än jag som ska gifta sig i april 2013?

  Vore kul att diskutera hur långt ni har kommit i era planer, och dela med tips och idéer. :)

 • Svar på tråden April 2013
 • lordoz

  Hej!

  Förstår känslan av att inte vilja vänta. Jag tycker själv att det är alldeles för långt till april 2013 och vill mest av allt gifta mig imorrn! :)

  Vi har också 30.000 som maxgräns, inkl. ringar, men exkl. resa.... Men jag hoppas verkligen att vi kommer billigare undan, vilket jag faktiskt tror att vi gör.

  Jag har redan beställt en klänning (som jag hoppas passar nästa år, just nu är den för liten, men från och med imorrn ska jag banta) så risken är kanske att den blir för stor.. Hihi! Men men, den kanske går att sy in i värsta fall! :) I vilket fall köpte jag den på ebay, och den kostade 200:- inkl. frakt, så är den bara tillräckligt fin så är det ju verkligen ett fynd!

  Lokal har vi bokat, kostade 100:- för tors - sön (vi gifter oss på lördagen den 6:e), så det var ju ett vääldigt bra pris med.

  Annat som vi sparar in på är save-the-date-kort och inbjudningar som vi gör själva och inte tänker lägga ner så mycket tid på, eftersom det känns som om de i alla fall bara slängs.. Däremot festprogrammet och tack-korten, som vi också gör själva, kommer vi lägga ner lite mer tid på. :) För det är väl möjligen dem man sparar.

  Den 12:e maj nu ska jag och några kompisar sätta oss och pyssla, så då kommer det bli en del fixat till bröllopet tror jag. :) Så sakta men säkert så går det framåt. :)

  Men det är sååååå kul!!

  Vi vill också ha vårt drömbröllop, utan att det ska kosta en förmögenhet. Vårt fokus är att ha en rolig fest med alla våra närmaste och käraste! :) Bröllopet är 'bara' en bonus.. :)

  Våra färger är rött, silver och vitt..

 • lordoz

  Det är ju jättebra att du kan få klänningen för 3000:_ billigare... Har du någon bild på den??

  Ja, jag planerar med, men drar en hel del tankar genom gubben... Just nu har jag dock hela bröllopet i huvudet, så behöver sätta mig ner med honom och gå igenom allting... Så vi är på samma plats.. Men just nu är både han och jag bortresta, till helgen kommer min mamma och sen kommer kompisar på mån - tis... Men nästa vecka ska vi verkligen sätta oss ner så att han också är med på planerna, även om han tycker att jag är ute i väldigt god tid...

  Nej, lokalen kostar verkligen 100 (ett hundra kronor)... Det är bostadsrättsföreningens lokal, så det är en maxgräns på 50 personer och det ska vara tyst klockan 01, men det kan jag faktiskt ta när det är så billigt..

  Men 2300:- är inte farligt det heller. Det alternativ som vi kollade på kostade 10.000, och det tyckte jag inte det var värt, även om vi då får en lokal med havsutsikt som jag allra helst skulle vilja ha.

  Vi förlovade oss vid havet, så funderar på att be sambon (eller min bror som är duktig fotograf) att ta en bild åt mig där vi förlovade oss och så ska vi trycka upp den som fototapet. Dels kanske vi kan ha den i lokalen under festen, men sedan även tapetsera en fondvägg med den hemma, så blir det som ett väldigt stort bröllopsfoto.. :)

  Så får vi havet till lokalen i alla fall. :)

  Att följas åt låter utmärkt.. :)

 • lordoz

  Vilken fantastiskt snygg klänning!!!! Den var jättefin! Tror den är lika fin även om du har den i svart, och om det passar bättre med dina flickors klänningar så kör på det!! :)

  Fixat buketten redan, det var imponerande.. :) Själv har jag bestäm min bukett, som helt enkelt kommer bli 3 röda rosor, ev. med lite grönt och kanske lite brudslöja i med. Så den kommer nog bara gå på ett par hundra tror jag. Min M2b kommer ha en röd ros i knapphålet, sen är vi klara med buketterna i alla fall...

  Till borden kommer vi köpa kruk-rosor, även de röda, så det är också klart. :) Men vart vi ska köpa och det exakta priset, det vet jag inte..

  Bröllopsfotografering har vi inte tänkt på. Min bror är en fantastisk fotograf, så jag ber nog honom ta några bilder på oss. Då blir det ju billigt (= gratis) och bra. Min m2b är fotointresserad han med, så han fixar säkert nåt med självutlösare med.. :) Och så har ju de flesta en digitalkamera numera, så vi kommer säkert få en stor mängd fantastiska bilder... :)

  Ja, lokalen känns verkligen som ett klipp, även om de skulle ändra reglerna och ta 100:- /dag så är det fortfarande ett fynd. Vi får visserligen pynta den en hel del, och kommer nog behöva hyra in andra stolar om inte föreningen köper in nya, men det är inte så farligt dyrt det heller verkar det som... Om nu de som han hyr är mer sittvänliga än de som är i lokalen. Eftersom man trots allt sitter en hel del så vill jag gärna ha bekväma stolar.

  Du skrev att ni skulle ha buffé, vad ska ni ha på den??

 • lordoz

  Ja, det känns som om det är under kontroll, men det är lätt att vilja byta tema och liknande helt plötsligt. Idag t.ex. funderade jag på att ha havstema. Men efter diskussion med min m2b så skippade vi det. :)

  Vi ska med ha buffé, men vi är inte klara med vad den ska innehålla. Vi kommer göra all mat själva, så behöver hitta saker där inte allting behöver göras dagen innan. Potatissallad, röror, bröd och smör samt oblandad pastasallad (med alla ingredienser för sig) ska vi ha i alla fall. Kött lutar vi åt köttbullar, prinskorv, rostbiff, kyckling och fläskfilé. Så samma som er.. :) Fast inte potatisgratäng. :)

  Vi ska nog ha lite snittar och olika tilltugg till champangen innan. Sen till efterrätt blir det tårta och godisbuffé. Till godisbuffén ska jag be alla gäster säga vad deras favoritgodis är och sen ha alla gästers favoritgodis på buffén. :)

  Alkoholen kommer vi köpa på lite olika ställen. Från Norrköping till Tyskland känns lite långt, med tanke på att vi 'bara' ska ha vin, öl och lite likör och liknande. Men däremot ska vi till Köpenhamn på semester (det gör vi varje år), så tar vi nog och köper öl och vin om det finns med tillräckligt bra datum. Alkoholen köper jag kanske sedan på min resa till Rhodos i höst, eller så ska vi kolla med en kollega till min m2b som ska till Tyskland innan midsommar.

  Vi tänkte som sagt bara bjuda på öl och vin till maten, champange innan (den köper vi på Systemet) och så likör och whiskey till kaffet, så vi skippar hela 'bar-biten'. Sen ska vi naturligtvis ha alkoholfritt med, men det köper vi ju i Sverige.

 • lordoz

  Hehe, ja att ändra sig är väl alla blivande brudar (och kvinnor i allmänhet)'s rätt!?!!!

  Jag har också funderingar på att byta klänning, den jag har i dagsläget är utan ärmar, och det känns inte klockrent med tanke på att jag är väldigt överviktig. Men jag får se, har inte tänkt klart den tanken ännu. :) Vill få hem den som jag beställt först och se hur den verkar.

  Ja, vi har berättat, dels för att frågan kom i samband med förlovningen, och dels för att vi har skickat ut 'save-the-date-kort' redan. :) Men visst, det hade nog varit mysigt att gå och suga på den karamellen lite själva med, men jag har så svårt att hålla tyst också så det hade blivit konstigt.

  Ja, men om man kan samåka flera personer så blir det ju en trevlig resa med, så då tycker jag absolut att ni ska åka till Tyskland. :) När tänker ni åka? Alltså, hur långt innan bröllopet??

  Vore kul att se bild på den bröllopsklänningen som du överväger nu... :)

 • lordoz

  jag har storlek 48/50 just nu... Men ska från och med verkligen ta mig i kragen, träna och äta nyttigare! Mitt mål är att försöka gå ner en hel del kilon till nästa år. Dels för bröllopet, dels för min egen skull, så jag får se framåt januari/februari nästa år vilken storlek jag har och börja titta på klänningar på allvar då.

  Idag fick jag ju visserligen den utan armar som jag hade tänkt mig, men får se om den fortfarande är aktuell nästa år, eller om jag har tänkt om då. Fördelen är att den kostade bara 200:-, så det är inga stora pengar att ligga ute med, och den går säkert att sälja vidare.

  Jag tror personligen att det är för tidigt att skicka ut en inbjudan ett halvår innan själva bröllopet. Jag hade hellre skickat ut ett 'save-the-date-kort', som vi också gjorde. Då behöver de inte tappa bort inbjudan, glömma OSA-datumet eller nåt sånt för att det går för lång tid, men samtidigt observerar man dem på att en fest är i antåganden. :) Men det gör ni precis som ni själva vill! :)

  Det där med att kläder inte sitter perfekt, det tror jag på oss alla oavsett storlek. Som jag skrev ovan så har jag 48/50 i storlek, men det är i överdelar, i nederdelar (läs: Jeans) så har jag 56. Snacka om svårigheter att hitta en klänning som sitter snyggt både upptill och nedtill då...

  Kan du inte ha halterneck om du har en axelbandslös BH då? Eller en BH som också har halterneck-knäppning?

 • lordoz


  Sådana här 'save-the-date'-kort skickade vi ut. Skrev ut tre på varje A4a och så vek vi pappret över och satte en tejpbit... Och skrev adressen på utsidan, på det sättet sparade vi i alla fall in kostnaden för kuvert.. :)
 • lordoz

  Hej igen!

  Förlåt att jag inte svarat på en evighet... Mitt IRL har tagit över.. :)

  Tyckte dina klänningar var jättefina båda två!

  För ett par veckor sedan gifte sig min bror, och på hans bröllop närvarade större delen av min släkt. Jag har ju redan från början velat bjuda dem, men avstått med tanke på ekonomin, men efter det bröllopet så fick min m2b och jag diskutera om lite. Så vi kom fram till att det blir nog en liten större fest än vi tänkt trots allt. Så vi ökade från 50 gäster till 70.

  Så nu senaste veckorna har vi varit runt och tittat på andra lokaler (den vi hade bokat räcker inte) . Så nu har vi hittat en ny, som ligger mitt i centrala Norrköping (bra för dem som ska bo på hotell, dvs merparten av våra gäster). Den rymmer 100 personer, och det finns bord och stolar. Men det är tyvärr allt.

  Så därför måste vi plötsligt hyra porslin (vilket i och för sig är trevligt, då slipper vi diska efter 70 personer). Så budgeten har ökat en hel del, men jag tror det kommer bli bra i alla fall.. :)

  Vi har inte riktigt räknat på hur mycket alkohol vi ska köpa ännu... Har ni någon koll på hur länge alkohol varar? Alltså, när tänkte ni åka till Tyskland och handla?! Vi är ju i köpenhamn i slutet av denna månaden på semester, men jag vet inte om alkoholen håller så länge som till nästa år?! Alltså då menar jag vin, öl och cider...

 • lordoz

  Hejsan!

  Kul att du har tillkommit Liini86!!!

  Jag förstår att ni tvekar över datumet, det är ju inte alls säkert hur vädret ser ut då. (Lite beroende på vart i landet du bor med naturligtvis). Själv bor jag i Norrköping, och jag är beredd på allt ifrån sol och 25 grader varmt till hagel, snö och drivis.. Hehe. Dvs, jag planerar både för inomhus och utomhusvigsel (ska ju gift mig borgerligt).

  Har bokat lokal, men precis som för queenmamma så har den inget porslin. Så vi har dividerat här hemma om vi ska köpa på IKEA (för att få enhetligt) eller om man ska köpa på loppis (och verkligen göra en grej av att det är olika) eller om vi rent av ska hyra porslin (för att slippa diska). Så det blev att vi hyr.

  Om du queenmamma ska ha catering (minns inte hur ni skulle göra med maten?) så brukar de hyra ut porslin, annars kanske det finns andra firmor som hyr ut i dina trakter med.

  730:- för klänningen låter fantastiskt, var det en 'riktig' bröllopsklänning då? Har du någon bild på den??

  Jag har ju hela tiden tänkt att jag ska ha en enkel vit klänning och inte alls någon bröllopsklänning för att jag vill kunna återanvända den, men nu vet jag inte hur jag ska göra. Börjar känna inom mig att det är ju min bröllopsdag, och jag vill nog kanske se ut som en prinsessa då i alla fall..

  Var på bio idag och då gjorde de reklam för någon hudkräm som skulle vara bra vid fet hud och om man hade stora porer och finnar. Eftersom jag har problem med det så tänkte jag nog försöka minnas vad den heter (vilket jag inte gör just nu) och kanske köpa och använda i några månader och se om det blir någon förändring. Har läst andra trådar om massor med olika tips, och vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga, det enda tipset som jag fastnade för var att inte byta produkt nära inpå bröllopet. Hehe..

  Jag funderar även över min frisyr, är korthårig (pojk-klippt) och trivs fantastiskt bra i det och passar i det med för den delen, men samtidigt så stämmer det inte överens med min tanke om prinsess-bröllop.. Så nu funderar jag på att låta det växa... Men jag vet inte..

  Jisses vad man kan vela.. :)

Svar på tråden April 2013