• lordoz

  April 2013

  Hejsan!

  Är det någon mer än jag som ska gifta sig i april 2013?

  Vore kul att diskutera hur långt ni har kommit i era planer, och dela med tips och idéer. :)

 • Svar på tråden April 2013
 • Liini86

  Nu har vi bestämt oss och det blir bröllop i juli istället för i April.. 13 juli blir vi istället man & fru!

 • lordoz
  Liini86 skrev 2012-06-17 08:11:11 följande:
  Nu har vi bestämt oss och det blir bröllop i juli istället för i April.. 13 juli blir vi istället man & fru!
  Okej! Grattis till det!! Hoppas att ni får ett underbart väder då.
 • lordoz

  queenmamma: Hur går det för dig/er? Vad pågår i planeringen just nu?

  Här diskuteras det för fullt. Eller ja, för fullt och för fullt. Min kära M2B har fortfarande inte jättestort intresse i planerna, men han är med och diskuterar i alla fall. Han har väl insett att om han inte tycker till nu så är det kört för honom... Hehe, lite bridezilla kanske.. :)

  Just nu har vi i alla fall diskuterat gästlistan, cermonin, lokalen, inbjudningskorten och sånt... Vi har väl egentligen inte tagit några beslut... men det diskuteras i alla fall..

  Själv tänker jag en hel del i banorna kring dekoration, och ska nu på söndag till IKEA och gå och kolla på deras rea..

  Men det är ju 9,5 månad kvar ungefär så det finns ju tid kvar... I nästa vecka ska vi i alla fall åka till Köpenhamn, så innan dess behöver vi nog ha diskuterat klart alkohol och antecknat priserna i tax-freen som jag ska åka med i höst.. Gissar att vi diskuterar det i bilen ner till Köpenhamn eller nåt.. :) Hehe..

  Hoppas att allt är bra med dig/er?! och att ni har haft en underbar midsommar..

 • queenemma

  Hej.. Har inte varit inne då datorn ville gå i pension för ett tag sen haha men nu passar jag på sitter på jobbet på rast :) Har visserligen mobilen men tycker det är så jobbigt att skriva från den..

  Det går väll framåt här tror jag :) Känns som allt är under kontroll just nu hihi.. Fick här om dagen då jag lämnade "spara datumet" kortet till min bror veta att dom har massa porslin på vinden som vi kan låna vilket gör att vi sparar in kanon mycket pengar på det! :)

  Killen är med på planerna men han låter mig bestämma allt ändå men han vill veta hur vi ligger till och försöker få tag i saker runt omkring.. Han är ingen sån person som gillar planera fester/kalas och sånt och det vet jag ju sen innan så gör mig ingenting :)

  Ja detta med alkohol tyckler jag är super svårt! Vet inte om man verkligen tjänar på att åka till tyskland men samtidigt så finns det några som också vill åka men blir inget bestämt ännu.. Vet inte ens hur mycket man ska ha av allting.. Enda jag vet är att vi ska ha bål istället för champange då min m2b inte alls gillar champange vill ju kunna skåla med honom också :)

  Hittade du några dekorationer? Jag ska köpa servetter som jag trycker namn och datum på själv :)

 • lordoz

  Hej igen!

  Surt med en dator som vill gå i pension... :(

  Jag hittade tyvärr ingenting på IKEAs rea, men köpte två JOKER glasunderlägg som jag ska ha till ljusen i alla fall, så de tänkte jag måla lite med porslinsfärg på. Tänkte skriva våra namn och sen hjärta mellan dem.. :) På kanten som syns utanför ljuset...
  Och så har jag gjort lite dekorationer i ståltråd och pärlor till toalettdörrarna.
  Dessutom har jag tänkt att tillverka lite blommor.. dels av vanligt paketpapper och dels av crepepapper. Så det finns lite att pyssla med framför TVn om kvällarna. Min sambo älskar ju att kolla på film, medans jag tröttnar efter ett par timmar. Så då är det en bra kompromiss att jag pysslar och han kolla på TV. Hehe!

  Att trycka namn och datum på servetter låter lyxigt och fint! :)

  Vad skönt att ni kan låna porslin från din bror. Hade ni hittat någon  lokal eller hur var det?

  Låter som en perfekt kombination mellan dig och din sambo. Här är det lite mer svårplanerat eftersom vi fortfarande inte är klara med lokal. Ska nog kolla på ett par till nu i veckan som kommer. Den vi har preliminärbokat tycker vi är lite dyr med 7000:- för en lokal som visserligen har bord och stolar men inget porslin eller sånt. Lokalen avgör ju lite kring dels dekorationer, men även gästantal och sånt som vi behöver bestmämma med. Men återigen, 9 månader kvar, så ingen brådska egentligen.

  I förra veckan var vi i Köpenhamn, så vi köpte punsch (till avecen), samt gin, ett par flaskor sourz och lite sånt. Resten kommer jag köpa från tax-freen när jag åker utomlands i augusti. Sen är vi klara med avec och baren i alla fall. Så då är det bara öl, cider och vin till maten samt champange kvar. Och det köper vi nog allt på systemet.

  Vad bra att ni kan ha bål, det låter som en bra idé när din M2B inte gillar champange.

  Men visst, det är jättesvårt att veta hur mycket som går åt, men ja, jag tror att man tjänar på att åka till Tyskland. Om ni åker via Danmark och Rödby-Puttgarden och hinner klart i Tyskland på 2,5 timme så får ni 300 DKR som ni kan handla för på båten hem. Förutom BorderShop har ni ju även Calles som ni kan boka på i förhand och så står allting samlat på en pall och det är bara att betala och plocka ihop.

  Vi räknade på att vi är 80 personer, 65 som dricker alkohol. Då tänkte vi ha 1 liter punsch, 1 liter baileys, 2 liter xante och 2 liter whiskey (två olika sorter) till avec. Till baren har vi 4 liter vodka, lika mycket gin och rom, samt lite mer whiskey. Vi tror det ska räcka, vad tror du?

  Alkoholen till maten är det svåraste, men vi räknar nog på 3 glas vin per person eftersom det är buffé... och av de 65 som dricker så kanske det är 5 som inte vill ha vin, så... Men hur mycket rött och hur mycket vitt, det vet jag faktiskt inte..

  Men det bästa ni kan göra är att ta fram papper och penna, skriv ner vad alkoholen kostar på systemet och jämför med bordershop och calles och se om ni tjänar tillräckligt för att det ska löna sig att resa ned. :) Så gjorde vi. Glöm dock inte räkna om ifall det är 70cl flaskor på systemet och 1 liter i Tyskland.

  Lycka till!

 • lordoz

  Jag har dock även fått ett litet orosmoln/ledsamt besked med... Min bror måste eventuellt åka utomlands med sitt jobb och ska då åka i april nästa år. Så eventuellt är han inte hemma på bröllopet... Vore jättetråkigt! En mindre parantes i det hela så är det dessutom han som vi tänkte be vara fotograf. Men den lilla detaljen löser sig alltid, värre om han i egenskap av min enda bror inte kan vara med... :(

  Men det är bara att vänta och se hur det blir...

 • queenemma

  Ja lokal är bokad för våran del redan :) men ska be om att få komma dit och titta och mäta lite på borden och så :) Du verkar ha bra koll med drycken det blir nog bra i slut ändan :) får göra som du sa jämnföra vad som blir bäst :) Kul att pyssla lite jag har enbart börjat med lite placeringskort ska börja med menykorten också plus servetterna. Men känns som man är utd super tidiht med att pyssla... Hoppas din bror kan vara med tillslut ändå! Håller verkligen tummarnq :) Hade du hittat klänning ännu?

 • lordoz

  Hej igen!

  Javisst är vi ute supertidigt, men det känns som om dagarna bara springer iväg i alla fall.. Hinner knappt med någonting känns det som. Fast det beror kanske på att jag har semester och slappar mest hela tiden. :)

  Ja, jag tror drycken ska räcka.. Men köper hellre för mycket och har till barskåpet resten av året än för lite. :)

  Kul att du börjat pyssla med. Placeringskorten ska jag göra på embossed papper, så ska 'embossa' dem (eller hur det nu heter) hemma hos en kompis längre fram i höst. Sedan är de klara.. :) Eller ja, skriva namn på, men det är det lite tidigt att göra. Servetterna ska vikas enligt 'buffe'-vikning som jag hittade på nätet, men det är också alldeles för tidigt att göra.

  Så just nu är det nog mest dekorationer som pågår med mitt pyssel..

  Hur tänker du göra med meny-korten??

  Ja, det vore riktigt kul om han kunde vara med... Jag hoppas också verkligen det.

  Ja, jag kör nog på den klänningen som jag har köpt.. men den är fortfarande för liten, så kan inte prova den tyvärr...

Svar på tråden April 2013