• sofiasmamma

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Jag har jätteångest över det här med namnbyte... jag identifierar mig väldigt mycket med mitt efternamn och vill absolut inte "ge upp" det. Samtidigt vill jag att hela familjen ska ha samma namn så efter ett års allvarligt funderande har jag nu bestämt mig...


     


    jag tar hans efternam


     


    men jag behåller mitt efternamn som ett mellannamn trots att de är så lika att det blir töntigt. Men jag kan inte bara göra mig av med mitt namn, jag är för gammal för det. ;)


     


    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...
  • SkövdeSophie

    Krila: jag tror att du kan ge din dotter ditt nya efternamn i mellannamn utan att hennes pappa kan göra något. Dock kan du ju självklart inte byta hennes efternamn.

  • smulanjuli

    Vi har båda son-namn. Jag tar hans. Då får jag bestämma vad våra framtida barn ska heta. Bra deal tycker jag.

  • Styrka
    smulanjuli skrev 2012-03-11 17:43:14 följande:

    Vi har båda son-namn. Jag tar hans. Då får jag bestämma vad våra framtida barn ska heta. Bra deal tycker jag.


    Haha, MYCKET bra deal!!
  • Annamolly

    Jag ska ta min blivande mans, han ar Grek. Vi bor i England, och jag har ett Svenskt namn som ingen i England nagonsin kan stava till, sa jag tror inte jag vill ha kvar mitt, det blir for mkt att ha tva utlandska krangliga namn som man alltid maste bokstavera nar man ringer nagonstans. Iofs kanske vi flyttar till Sverige eller Grekland. Men i Grekland kan ingen stava mitt namn heller och jag bryr mej inte om att mina barn kommer ha helgrekiska namn aven om vi bor i Sverige, jag tror inte att Sverige ar sa pass rasistiskt att det skulle vara nagot problem.

  • Annamolly

    Alltsa det blir helgrekiska namn for vi har lovat hans foraldrar att dopa vara framtida barn till deras namn for det ar jatteviktigt for dom. Sa jag vet redan vad mina barn kommer att heta, i alla fall om det blir en av varje. Jag gick med pa det for jag gillar namnen, annars hade jag inte gjort det. :P

  • Brummelisa

    Jag tog min mans efternamn och behöll mitt som mellannamn - presenterar mig alltid med mitt gamla efternamn.

    Skriver jag i tidningen är det mitt gamla efternamn, när jag sitter i fullmäktige är det mitt gamla efternamn.

    Så var ju egentligen inte lönt att byta... men vi heter ju samma iallafall.

  • ElinFalk85

    Jag tar gubbens, enklare om alla heter samma och det är bara min mans familj som heter så. däremot får han betala allt som ska ändras som kostar pengar, körkort, pass, bankkort osv.

  • sofi 88

    Efter många turer så tar jag hans namn eftersom han vägrar ta mitt... Hans namn ihop med mitt får en lite väl tysk klang så det låter nästan lite komiskt beroende på hur man väljer att uttala det... Men jag är inte helt nöjd men vill att vi heter samma så jag får helt enkelt ge mig.

  • MalinH84

    Jag kommer ta min m2b efternamn. Vi har båda två ovanliga namn, hans är nog mer ovanligt än mitt annars skulle jag aldrig ha bytt. Såklart känns det lite tråkigt att lämna mitt efternamn, jag tycker så mycket om det och känns lite extra iom att vi bara är systrar i min familj och två av dem redan bytt! Men men... Nu när jag väl bestämt mig känns det toppenbra, och hans familj välkomnar mig väldigt mycket! Min svärmor sa senast vi sågs (första gången efter att vi berättat att vi ska gifta oss) att hon är så glad att hon äntligen "får en dotter"... hon har bara söner....

  • Victoria

    Han kommer att ta mitt efternamn eftersom mitt efternamn är unik och endast får bäras av oss som antingen är födda eller ingifta i det!! Jag tvär vägrade att heta ett -son namn och han ville inte ha sitt som mellannamn, så han valde att ta mitt istället!


Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...