• Head Over Heels

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Vi ska gifta oss den 18 augusti 2012 och har precis börjat planera... Snackar gärna lite här med fler som ska gifta sig det datumet Hur ligger ni till i planeringen? Tankar och roliga idéer på allt från kläder, ring, vigsel, fest med mera mottages gärna!

  • Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3
  • Drullen

    Om exakt en vecka nu så sitter ja hos frissan ... o hoppas att allt är färdigt o klart! Ska bli så härligt att äntligen få gifta sig!

  • 1700tal

    En vecka kvar!!!


     


    Vad kul att läsa om hur det går för alla! Nu är jag och blivanden lediga, så nu ska här sättas igång! Igår var jag och köpte massa blommor och i morse gjorde jag några provdekorationer till borden. De ska göras i "skarpt läge" på tors nästa vecka är det tänkt.


     


    På mån är det provsminkning hos sminkös och konsultation hos frisör samt vi får tillgång till slottet. Blir att flänga runt, vi ska försöka åka och lämna av så mkt saker vi bara kan på slottet på mån så vi får lite plats tillbaka här hemma.. Har allt till snittar, tilltugg och drinktillbehör på golvet i vardagsrummet nu!


     


    På tis kommer alla bord, stolar och linnedukar så då blir fullt ös och möblering hela kvällen och förmodligen ons med. Åker och hämtar alla blommor som floristen lägger undan åt mig ons kväll eller tors morgon, beroende på leveranstid. Göra bordsdekorationer och tärnans bukett på tors.


     


    Fre - göra allt som inte hunnits innan, packa väskan till hotellet samt packa väskan till bröllopsresan. På em/kvällen, åka till Linköping och checka in på hotellsviten och förhoppnings njuta av en god middag i restaurangen (lär vi väl inte ha tid med men önska kan man ju alltid )...

  • sannasofia

    Det är helt sjukt att det bara är en vecka kvar nu.. och nu börjar jag bli ordentligt pirrig.. men det ska man väl vara antar jag..

    Provade klänningen med slöja och hela kittet, så fint! Jag älskar verkligen min klänning Glad Nu är jag helt säker på att jag valde rätt. Dessutom verkar det som att jag gått ner i vikt, så klänningen behövde snöras in flera centimeter och underkjolen var alldeles för stor så den har jag fått sy in. Men det är ju alltid roligt och verkligen bra för självförtroendet, nu när man ska visa upp sig för så många människor! 

    Har däremot problem med mina skor, de är så osköna. Trots att jag gått i dem här hemma är de riktigt hårda bak i hälen. Någon som har tips på något bratyp plåster eller liknande som gör att det blir mjukare mot hälen?

    Har varit på konsultation hos frisören och jag tror att det blir toppen!  Saker börjar falla på plats, men ännu finns massor kvar att göra. Ömsom är jag lugn och ömsom ubdrar jag hur i hela världen vi skall hinna med allt. Berg och dalbana minst sagt!

    Vigselprogrammen och festhäftena är precis klara och vad händer då? Jo, återbuden börjar komma in och vi som satt in bordsplacering och gästpresentation i festhäftena.. naivt att tro att det inte skulle komma några ändringar, men jag ville ju så gärna ha dem färdiga. Och jag gör inte om över 80 stycken, tur det finns tip-ex.. inte så snyggt, men vad gör man?

    Nu ska jag bara jobba helgen och sedan är jag ledig och då är det bara bröllopet som gäller, som jag har längtat efter den här veckan och snart är den här! Hjärta

     

  • millemill

    Ja gu vad kul att det är så kort tid kvar, här har det också varit berg och dalbana!


    För två veckor sedan åkte jag på akut ryggskott, som nu efter naprapat behandling nästan helt gått över, tjohoo!!! Förra veckan vrickade jag nästan knät ur led.... :/ Men det här nästan läkt, borde kunna gå i högklackat! Tjohoo igen!!


    Och gräddet på moset, haha jag måste bara skratta Skrattande , halkade min axel ur led, men jag instruerade m2b att dra tillbaka den igen! Pust!


    (har en axel som brukar hoppa ur led, uttänjt ledband)


     


    Jag tror att jag måste ta en triss-lott, för nu borde oturen va slut, peppar, peppar!!

  • 1700tal

    Sannasofia - jag har köpt såna där compeed skavsårsplåster. Får jämt skavsår så jag garderar mig i förväg.


     


    Millemill - men hjälp vad du råkat ut för, så hemskt! Men då kan ju allt annat inte gå mer än bra!

  • millemill

    1700-tal - Ja nu kan det bara gå uppåt! Skrattande


    Var hemma hos min kompis som ska fixa håret idag, fick lite för många förslag på vad som kan vara snyggt, men tillslut bestämde jag mig för fläta eller en halvfläta, bestämmer 100% på lördag morgon!


    Är ni klara med era festprogram? Här är det sista minuten ändringar i bordsplaceringen, men annars tror jag vi ligger bra till!

  • pulmonate

    Vågar knappt skriva det här för att turen inte ska vända...men nu säger väderrapporten 33C och sol den 18e så jag är väldigt glad just nu men vågar inte lita på det riktigt än.
    Mamma kom hit i Fredags så vi har pysslat en massa för att få färdigt det sista. Kul har det varit.
    Igår blev det en lång runda ner till Gardasjön och försöka hitta ställen man kan ta foton på ifall det råkar regna. Det var inte såå lätt och sen tänker jag även, om det regnar, vill man vill inte ens gå runt o riskera att göra klänningen blöt?
    Nageln på mitt ringfinret bröts... så störigt när jag äntligen hade fått långa fina naglar... så nu måste jag fundera på om jag ska bygga på naglarna och i så fall hitta tid till det.
    Ska gå in mina skor lite imorgon tänkte jag, samt sola.
    Idag började jag göra Vigselprogram i form av solfjädrar som blev väldigt söta. Hade beställt hem gratis tapetprov som jag använder på baksidan.

    Nu är det inte lång tid kvar!!! PIRRIGT! 


  • Pluppe

    Nu känns det som allt är på banan! Imorgon börjar jag jobba eftermiddag/natt/morgon och kliver av på fredag morgon! Känns himla bra att det mesta har hunnit blivit klart Flört

    Däremot är maten kvar att laga, men min mamma (utbildad kock) har semester från onsdag så jag känner mig VÄLDIGT lugn :)

    På fredag sätter vi igång klockan 10.00 på morgonen med kyrka och middagslokal! Hämta blommor, ljudanläggning, mat, dryck, tårta osv!

  • MariaFredrik12

    Vi är nog också rätt så i ordning....
    Är dock vansinnigt nervös!!! Är riktigt orolig över själva vigselakten. Vi har inte fått "öva" i kyrkan på var man ska stå etc. Fick ni det? Vi satt bara och pratade lite med prästen (i en annan lokal än kyrkan) i juni. Jag vet att det säkert kommer vara tydligt när man väl är där men detta är något som oroar mig. Jag vet inte heller när vi ska pussas (för prästen har sagt att hon inte kommer att säga till oss). Tänk om man missar pussen :)

  • 1700tal
    MariaFredrik12 skrev 2012-08-13 11:05:51 följande:
    Vi är nog också rätt så i ordning....
    Är dock vansinnigt nervös!!! Är riktigt orolig över själva vigselakten. Vi har inte fått "öva" i kyrkan på var man ska stå etc. Fick ni det? Vi satt bara och pratade lite med prästen (i en annan lokal än kyrkan) i juni. Jag vet att det säkert kommer vara tydligt när man väl är där men detta är något som oroar mig. Jag vet inte heller när vi ska pussas (för prästen har sagt att hon inte kommer att säga till oss). Tänk om man missar pussen :)
    Vi träffade också prästen i början av sommaren i annan byggnad. Enda gången vi såg kyrkan var med kantorn. Och vår präst ville inte heller att nåt skulle övas in. Han sa att man brukar bli mer nervös då och tänker på vad man ska göra och när. Han sa istället att vi inte ska tänka på nåt alls, han fixar allt och säger till os vad och när saker händer. Vi lämnar allt till honom. Kändes läskigt i början men väldigt skönt nu. Har släppt det där med kyrkan nu, bättre att bara go with the flow liksom...

    Om ni ska pussas i kyrkan får ni bestämma det själva och isf när eftersom nån puss inte finns med i svenska vigselordningen. Traditionellt sker den första kyssen på kyrktrappan när gästerna tar emot brudparet för första ggn som man och fru. Samtidigt kastas riset. Så vi kör på det, väldigt fin tradition tycker vi.
Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3