Inlägg från: Emma84 |Visa alla inlägg
  • Emma84

    Bröllop 2 Juni 2012

    scochjt skrev 2012-03-22 18:17:26 följande:
    Hej, tänkte jag hoppar in här. Även jag blir fru den 2 juni :) har inte läst alla inlägg, men kul om vi följs åt sista tiden. Frågan är säkert ställd tidigare. Men vart kommer ni ifrån? Själv bor jag i borås
    Haha, frågan är faktiskt inte ställd tidigare... Jag bor i Alingsås, så ganska nära dej med andra ord
    Hur ligger ni till med planeringen?
  • Emma84

    Hallå tjejer!
    Hur går det för er?

    Idag gick OSA-tiden ut för vår del! Härligt
    Nu kan man sätta igång på allvar med planering och bordsplacering!
    Inte en enda har tackat nej till vår dag. Känns jättekul, men samtidigt blev vi fler än vad vi räknat med Haha!

    Idag beställde vi äntligen ringarna, blev inte alls vad jag först tänkt mej. Men är SUPERnöjd! Tankar och idéer om bordsdekorationer!?! Kan vi inte brainstorma lite?
    Hur gör - och tänker - ni? Blommor på borden? Vilka? Annat?

  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-04-02 22:28:11 följande:

    Den 16 april går vår tid ut. Många som svarat ja är det


    Bordsdekorationen är klurigt ja. Här blir det vita duktar (ikea lakan). Mörklila löpare på alla "tungorna" och mörklila rosenblad på honörsbordet. Vita servetter med lila sidenband runt. En liten lila favour ask med en tvål i form av en rosa ros inuti. Vita sidenband runt och på den sitter förmodlilgen placeringslappen.
    Vaser är köpta men blommor är inte bestämt ännu. Men det lutar åt vita och rosa rosor och lavendelfärgade syréner. Men det beror på om dom finns kvar. SÅ dom inte blommat ut redan... Får se


     


    Hur ser planerna ut för dig?


    Lät jättefint! Anar att ni har lila som temafärg

    Jag har tänkt mej vita linnedukar och linneservetter (finns i festlokalen), vita stolsrosetter, vita blommor på borden - troligtvis vita rosor eller vita orchidéer (finns ju lite mindre sådana). Och typ "diamant"-konfetti lite utstrött på bordet. Någon som har nåt bra tips på var man kan köpa sådana?

    Så ja, vitt, vitt, vitt med andra ord Från början var det tänkt att vi skulle ha ljusljusljusrosa organza löpare (smal!) i mitten av bordet på tungorna, men jag tror att vi kör på vitt-temat istället. Med lite bling-bling utstrött i mitten kan det nog bli fint - stilrent och enkelt. Eller vad tror du/ni?

    Hade oxå tänkt mej knyta något band om servetterna, har varit inne på både ljusljusrosa organzaband eller vit spets. Har inte riktigt bestämt mej ännu. Vad tycker ni?
    Vi har oxå favouraskar, vi har köpt de som ser ut som en frack och en brud(klänning). Fracken är svart och vit (daaah!) och klänningasken är vit med ett vitt band runt.

    Andra tips och idéer på dukning, festlokalspynt...någon?
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-04-01 11:03:14 följande:
    Ungefär så långt vi har kommit också!
    Jag är också lite orolig för att missa något, dubbelkollar mina listor hela tiden. Flört Men det blir nog bra!

    Vad blir det för smak på tårtan?
    Hallå!
    Long time no seen
    Hur är det? Hur går det med allt?
    Tårtan beställd?
    Har du bestämt dej ang skorna?

    Nu är väl eran OSA-tid ute oxå? Svarade alla i tid? Hur många blir ni?

    Bara frågor!
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-04-03 19:14:38 följande:

    Kämpar med bordsplaceringen till förbannelse. Jösses.... det är skitsvårt. Jag får inte till det bara.... :-/


    Hur tänker ni kring det? Vi har ett honörsbord och tre tungor. Mina två bröder är toastmasters så dom bör ju sitta bredvid varandra. Kan man sätta all släkt i en tunga och vännerna i dom andra två? Enligt sed ska ju släkten sitta närmast honörsbordet. Men det blir skitsvårt.....


    Vi sätter vännerna i varsina "tungor" och släkten i en. Jag anser att det blir bäst att man gör som man vill och inte enligt sed. Ingen kommer ändå tänka "åh va konstig bordsplacering, släkten ska ju sitta närmast honnörsbordet"...det är bara vi bridezillas som tänker på det INNAN, men på festen lär ingen tänka på det
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-04-03 18:48:59 följande:
    Heeej!!

    Hihi jaa verkligen, hur är det?
    Här är det bara bra, planeringen pågår för fullt! Skrattande
    Tårtan är ej beställd än, tar det i slutet på april tror jag. Konditoriet tyckte att det räckte med att jag kom in i slutet på maj, nej tack sa jag... Man vill ju gärna ha så mkt avbockat och klart som möjligt!
    Har ni bestämt tårta?

    Skorna behåller jag, de är alldeles för fina för att inte ha. Flört Har hittat beiga kilklackar också att byta om till på kvällen. Vart hade du hittat dina kilklackar?

    Yes, nu är OSA- tiden ute och alla har svarat! De två sista ringde kvällen innan så vi behövde inte ringa och påminna någon, sköööönt. Flört
    Sammanlagt blir 56 gäster, då är det tre stycken som inte kommer. Så vi är nöjda!
    Hur många blir ni nu igen? Hur har det gått för er?

    Har varit och beställt brudbukett idag!! Solig Det fick bli liljekonvalj, vita pioner och vita rosor, känns så himla bra!

    Hur går det för er med allt då?

    Hallå!

    Jo, tack det är bara bra! Håller på att skola in min lilla flicka på dagis nu - det går JÄTTEbra, nästan för bra! :-/ På tisdag börjar jag jobba igen, första dagen efter 2 års mammaledighet. Hujeda mej!
    Men jag har fått ett nytt jättebra schema, har gått ner till 75% istället för heltid och kommer att jobba max 2 dagar i rad, för att sedan vara ledig en eller två dagar. Men visst känns det..egendomligt!
    Nog om det, back to the wedding:


    Vår tårta är inte beställd, eller ja, jag har bokat tårtställning och sagt att jag ska ha en bröllopstårta (det är ju från mitt jobb). Vet hur den ska se ut utanpå, har gett dom en bild. Men det är innehållet jag är tveksam på. Funderar på chokladbotten, chokladtryffel, vaniljkräm och chokladgrädde med färska hallon i. Ett tips från min vän, som är en fantastisk konditor. Men som sagt, det är ju långt kvar och eftersom jag jobbar med det lär jag ändra mej hundra gånger

    Vi bjöd 83 st och som det ser ut nu så kommer allihopa!! Ett par är lite osäkra, de hade bokat en utlandsresa, men skulle boka om, så vi tror att de kommer oxå. Så med oss inräknade +DJ, fotografen och serveringspersonal blir vi runt 90 pers. Jag som trodde att vi skulle bli runt 50.. Men det är jättekul! KUL att så många vill vara med på VÅR dag liksom!
    Nästan overkligt!

    Jag beställde min brudbukett idag, hade faktiskt mina tankar på liljekonvaljer och vita rosor oxå, men hittade en bild som var såå fin och "så jag". Så jag skrev ut den och gav till floristen, vita rosor (mestadels) någon ljusljusljusrosa ros och någon annan vit blomma som jag inte minns namnet på Men fin är den iallafall!
    Vad skulle din kosta? Vet du?

    Skorna ja! Minns tyvärr inte vad affären hette, de är ej köpta "lokalt" så att säja Men de är Vagabond iallafall. Känns bra, men skulle nog vilja ha med mej ett par lägre skor till festen "bara för att". Förhoppningsvis behöver jag inte byta, men har jag inte med mej ett par andra så lär jag ångra mej. Å inget får ju gå fel

    Ringen ja, den är ljuvlig. Det är från Schalins, handgjord. Hade tänkt mej "Bahamas" först i rött guld, men det blev en i vit guld med 13 diamanter i. Den är specialgjord tydligen, så den hade inget namn.. :-/
    Förlovningsringar har vi oxå beställt nya - finare och lite bredare. Men de kommer att vara i rött guld, blev jättefint ihop de två. Att blanda så. Förvånad över mej själv faktiskt, men som sagt: är jättenöjd!
    Vad ska du ha?

    Vi har väldigt lika smak Vi hade ju oxå planer på att ha liljekonvaljer på borden, men flera har påpekat att de kan dofta så starkt, så jag vet inte om vi vågar. Det luktar ju inte så farligt mycket hemma när man har dom, men instängda i en festlokal med massa vaser? Jag vet inte! Skulle gärna vilja ha det, eftersom vi ändå inte bestämt riktigt vad för blommor vi skall ha på borden. Mer än att de ska vara vita - såklart!
    Diamantkonfetti på Indiska säjer du? Hmm..Är det bara en storlek eller flera olika?

    ÅH! TACK så mycket för tipset om stolsrosetterna! Vi pratade om det idag, jag och min sambo. Men funderade på om det kanske gick att hyra istället? 90 st blir rätt dyrt, för att vara en engångskostnad liksom - vi kommer ju inte använda dom igen!

  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-04-03 20:04:45 följande:
    Åh va skönt å höra att någon annan tänker likadant. Då ska jag börja kika på det istället Då kommer saker och ting bli lite enklare
    Haha, ja. Jag tror minsann att vi brudar tänker lite för mycket ibland
    Varför köra enligt sed liksom? Varför vara som alla andra, när man kan vara unik
    Lycka till! Det är mycket meck med det där!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-04-12 11:12:24 följande:
    Ojoj, spännande med inskolning! Förstår att det känns konstigt att börja jobba, två år är ju ganska lång tid att varit hemma. Men skönt förstår jag! Glad

    Tårtsmaken låter ju jättegod! Tänkte också ha hallon i, det är så gott tycker jag. Är dock osäker på vad det mer ska vara i, får prata lite med konditoriet. Pratade med en vän som hade varit på ett bröllop där de hade päron i tårtan och det var jättegott sa hon. Så det här med smakerna tåls att fundera på!

    Haha 90 personer, det är ju hur många som helst! Vi blev tillslut nu 59 st, alltså vi och våra gäster. Satt och pysslade med bordsplaceringen och insåg att jag hade GLÖMT att skriva dit en person på listan som OSAt ja- tack!! Tur att jag kom på det nu och inte sen, tänk att stå där på dagen och så finns det inte mat tlll den!! Flört Hade varit rätt så pinsamt!

    Brudbuketten låter ju jättefin! Min skulle kosta runt 1.500-2000 kr sa hon, vet inte om det är dyrt eller inte... Jag hade mina planer på att gå runt till lite fler florister och kolla men näe, jag slog till! Jag vet att buketterna de gör på det här stället är jättefina så det känns bra! Vad skulle du få betala för din ungefär?

    Ja, Vagabond har mkt fina skor! Har faktiskt köpt mina extraskor där, ett par beiga kilklackar att byta om till sen när jag inte orkar med de andra längre...Tungan ute Kilklackar är ju så himla bekvämt att gå i också så det blir nog mys för fötterna att få byta om till! Visst var det kilklackar du också hade köpt?

    Ringen verkar ju jättefin! Glad Jag valde inte heller det jag hade tänkt från början, för mig fick det också bli en vitguldsring faktiskt. Har förlovningsringar i rött guld sen innan så jag kommer också att blanda! Min ring är en solitärring, med en sten som ärlite åt det champagnefärgade hållet, den är såå fin! Den ligger nu och väntar på mig i butiken, har varit och provat den men har inte tagit hem den än, den får ligga kvar ett tag till.. Glad
    När är din ring klar?

    Har också tänkt på det där med liljekonvaljerna men vi kör på dem ändå! Älskar dem så mkt och sen är vår lokal ganska stor och öppen så jag hoppas att det går bra ändå! Finns de kvar då så skulle man ju även kunna ställa vita syrenkvistar i vaserna. De är ju himla fina de med!

    Tror att det bara är en storlek på konfettin från Indiska. Har också hittat små diamanter från myheart.se (tror jag att det var) som vi ska beställa så vi får lite olika storlekar. De kostade bara 39 kronor för ca 60 stycken så ett par sådana askar får det nog bli.
    Hmm, stolsrosetter för 90 pers blir ganska dyrt ja... Det borde ju kunna finnas begagnat, måste nog finnas några som säljer ut sina bröllopsacessoarer såhär nu nära bröllopstider o allt!

    Har ni valt all musik som ni ska ha? Jag tänker sånger i kyrkan och valsen, vad ska ni dansa till?

    Inskolningen har gått toppen, och lillan har nu börjat på dagis - på samma avdelning som sin storebror. Känns skönt att hon har honom där oxå - även om hon tokälskar dagis!
    Så i tisdags jobbade jag min första dag, sen har jag varit ledig onsdag och torsdag (mjukstart! ) men imorrn är det dags för jobb igen. Men det är roligt, träffa arbetskamraterna igen och kunderna! Samtidigt som man vet att barnen stortrivs på dagis!

    Ja, de på myheart har jag oxå sett, så där får det nog bli en beställning
    Imorrn ska vi få låna nyckeln till festlokalen och reka. KUL! Ska placera ut borden så som vi vill ha dem (ett E fast med fyra tungor) så vi ser så att det inte blir trångt eller så. Å kika omkring lite!
    Snacka om fredagsMYS

    Njae, vi har inte valt ALL musik vi skall ha. Solisten i kyrkan är klar. Och psalmerna. Sen håller vi på att göra några spotifylistor som vi skall ha på festen - en lite mer "fest" och en lista att spela under middagen. Valsen vet vi inte än. Själva då?


    Stolsrosetterna blir nog att vi köper nya ändå, man kan ju se det som så att man kanske får tillbaks en del av pengarna om man säljer senare Dessutom, som vi (jag) kör hela tiden: "det är ju faktiskt bara once in a lifetime"

    *Ja, jag har oxå kilklackar!
    *Min ring är färdig, och ligger bara och väntar på mej. Men har bestämt mej för att inte ta hem den riktigt ännu - jag kommer ju inte kunna låta bli att gå runt med den hemma, haha
    *Oj! Ca 700 kr fick jag betala för min brudbukett. Jag kollade priser hos två olika, men slutade med att jag beställde på Blomsterlandet faktiskt. Min gamla klasskompis är en superduktig florist och jobbar där, så hon ska göra den. Känns jättebra! Och att hon faktiskt känner mej lite oxå


     

  • Emma84
    gbg2012 skrev 2012-04-15 21:33:24 följande:
    Så var denna helg snart slut. Provfotograferades idag med vår fotograf. Kändes bra. =)

    Kom på en sak ni som ska ha heldagsfotograf hur gör ni med maten?

    Vår fotograf kommer få en plats under middagen och vi har valt att betala ett kuvert till henne med.
    Så har vi oxå gjort!
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-04-17 12:53:20 följande:
    Det är ju såhär... tyvker JAG iallafall. att oftast betalar man ju fotografen VÄLDIGT mycket pengar... oftast iallafall. Då anser jag nog inte man ska behöva betala mat åt henne/honom oxå. Plus att han/hon faktiskt är ute på ett uppdrag och ska jobba. Så ser nog jag det iallafall känner jag....
    Ja, alla gör väl som dom vill såklart!
    Insåg nu att jag kanske skall fråga henne, hon kanske inte ens vill ha mat? Men äh, det tackar man väl aldrig nej till?
  • Emma84
    Mariem skrev 2012-04-25 08:07:46 följande:
    Hej! Skickade in hinders prövning och namnbytesblankett samtidigt. Hindersprövningen har jag fått svar på för flera veckor sen, men inte hört ngt om namnbyte. Nån som vet hur det funkar?
    Samma här! Fick tillbaks vigselintyget för jättelängesedan, men inget ang efternamn.
  • Emma84
    Joli84 skrev 2012-04-27 08:11:48 följande:
    Hur lång tid tog det för er att få tillbaka hindersprövningen? Vår präst ringde och ville träffas om ca två veckor och då ville han att vi skulle ha med den, så vi skickade in den i förrgår. Tror ni de hinner behandla den och skicka tillbaka på två veckor?
    Vi fick den inom en veckan efter att vi hade skickat in hindersprövningen
Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012