Inlägg från: Emma84 |Visa alla inlägg
  • Emma84

    Bröllop 2 Juni 2012

    Hej allihop!

    Är det någon som vill dela med sej av sitt festhäfte?! Jag har fastnat redan vid välkomsttexten, haha. Jag vill ha lite humoristiskt inslag..inget stelt
    Hur är er välkomsttext?

    Sedan undrar jag oxå över själva vigseln. Ska ni dekorera kyrkan? Med vad isåfall?

  • Emma84
    moonlightgirl skrev 2012-03-08 21:10:24 följande:
    Hej hej
    Har inte börjat med festhäftena ännu.

    Vet inte hur vi kommer att göra med kyrkan, vi har ju ännu inte ens fått veta vilken präst vi ska ha, tror jag blir tokig snart, det ville jag ha klart så att man kan träffa prästen också..  Men men jag hoppas att vi snart får veta det.
    Jag har väl egentligen inte börjat med festhäftena heller. Eller ja, jag har mer eller mindre skrivit klart alla "gästpresentationer", men mer än så är det inte. (Hade iochförsej inte tänkt ha med så jättemycket mer)

    Okej, förstår! Vår präst ringde oss i fredags och presenterade sej! Hoppas ni oxå får veta snart!
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-10 14:48:32 följande:
    Hoho! Har jag vinkat här förut? Tror itne det... :-/ Att jag missat denna tråden då. hmm.. Gifter mig oxå 2 juni i Gävle.
    Har precis fått hem min brudklänning för några veckor sedan som jag väntat p å7 månader!!! Gah... frustrerande.
    Får man vara med här?
    Haha, absolut! Välkommen!
    Hur ligger du till i planeringen?

    7 månader?! Jösses! Tur att du beställde så pass tidigt då Vad är det som tagit så lång tid?
    Men visst är det härligt att ha den hemma?
  • Emma84
    Cattis77 skrev 2012-03-10 16:30:58 följande:
    Jag gifter mig också den 2e Juni, i Falkenberg.
    Ingen mer än jag som börjar bli nervös? Jag är så himla rädd att jag ska missa något. Måste få iväg hindersprövningen i dagarna, vet inte varför jag inte fått tummen ur, men nu känner jag mig riktigt stressad.
    Jag har gjort ett stort misstag känner jag, och det är att sätta sista OSA till den 2e Maj. Bara en månad innan. Jag vill ju veta NU ;) Vet inte varför folk är så sega, men inte ens hälften har OSAt ännu....skulle inte förvåna mig om vissa väntar tills sista dagen.... 
    Välkommen!

    Hindersprövningen har vi skickat in och fått "svar" tillbaks att vi är godkända för bröllop

    Haha, jag hade oxå tänkt sätta OSA:t en månad innan, men bestämde oss för att tidigarelägga det till 2 april (snaaart!). Mycket man ska hinna med i planeringen efter OSA:t + arbete + 2 barn
    Vi bjöd 83 st, å 76 st har tackat ja. Så det känns bra! Men ändå kan jag undra varför man inte bara svarar så fort som möjligt. Dåligt tålamod - yes! Å som du säjer; man vill ju veta NUU!

    Hur ligger ni till annars i planeringen?
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-10 18:13:48 följande:
    Jag hittade en romantica klänning som jag provat i västerås i butik. Den kostade 9000 där!! Way to dyrt för mig. Så jag hittade samma klänning på nätet från england. Och det tog sin lilla tid som sagt... tur som du sa

    Planeringen som är klar ser ut som så:
    Tårta är beställd men är inte säker på smaken ännu. Men det lutar åt hallonmousse och grädde bara. Lite enkelt sådär. Och så vit marsepan med lila rosor på
    Catering och meny är bokad och beställd från Gustavsbro. Där vet vi att dom har jättegod mat
    Brudklänningen har kommit
    Tärnklänningen är klar
    Kostym till minsta sonen är klar (Den äldsta ska vi fixa till i helgen)
    Näbbklänning till dotter klar
    Buketten är beställd. Men jag velar fortfarande hur den ska se ut... :-/
    Sminkös och frisörska är bokade och klara
    M2b och bestman outfit är klara
    Hotellnatt bokad och klar
    Det mesta till dukningen är inhandlat och klar. utom dukar
    Festhäftena har jag lejt bort
    Lokal och kyrka klara sedan ett bra tag
    Präst bokad och hör av sig imars för samtal
    Vilken alkohol som ska inhandlas är klar. (handlas från tyskland)
    Vigselringar är beställda och klara. Kan hämta dom när jag vill
    Solister är bokade och sångerna bestämda
    Toastmasters är utsedda
    Servitriser är klara
    Fotograf är bokad och klar
    Bokat tid för att göra naglarna
    Bokat tid för Tropical sun behandling. (gillar inte solarium)
    Bokat barnvakt som tar hand om barnen under vigsel och middag. Och sedan tar med dom hem tills våra föräldrar kommer och tar över.
    Prästen har ringt och tid med henne är bokad för att gå igenom allt.
    Hindersprövningen är påskriven och ska bara läggas på posten

    Kvar är en herrejösses massa pyssel med dukning, bordsplacering mm..... Lite praktiska saker som att skaffa hjälp till dukningen dagen innan.  Skjuts till saker mm. Och sen sätta sig och försöka göra dagsplaneringen sen. Hur allt ska gå till.

    Ni då?
    Typ samma här; har bestämt utseende på tårta men inte innehållet ännu.
    Sonen och dotterns näbbkläder klara. Tärnklänningen klar. Bröllopsklänning klar. M2b:s outfit klar. Cateringen+ mat klar. Toastmaster utsedd. Smink och hår bokat. (Har även bestämt frisyr). Ringarna är utvalda. Hotellnatten bokad och klar. Festlokal och kyrka klart. Präst klar. Dekorationer köpt. Solisten + 2 solosånger klart. Serveringspersonal bokade. Fotograf bokad, hon ska vara med hela dagen, fr 12.30 till sena kvällen. Hindersprövning klar. Dukning klart. Bordsplacering klar. Festhäfte så gott som klart. Skjuts från kyrka till festlokal bokad (limousine).....Ja, jag vet inte om jag glömt något.
    Men mycket är klart iallafall
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-10 18:14:42 följande:
    Vi satte OSA 16 april och jag har inte fått värst många svar alls :-/ Folk verkar tro att man ska fatta att dom kommer.... Även om jag vet att dom kommer ska man väl svara kanske. Eller?
    Tråkigt :-/ Ja, det är klart att dom måste svara även om man är ganska säker på att de kommer ändå. Men det borde dom ju förstå?
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-03-12 09:49:44 följande:
    Så roligt att ni har kollat på lokalen! Glad Det känns så bra när man har gjort det, man får en så tydlig bild över hur det kommer att bli!

    Jo, klänningen blir nog för lång.... Men min kläning har släp så jag kommer ändå få ha som en hyska eller liknande där jag lyfter upp den så förhoppningsvis kanske inte den där skillanden som blir märks så mkt... Jag ska prata med sömmerskan om det så får vi se hur det blir. Tror inte jag orkar springa omkring i hög klack hela kvällen. Flört

    Duktigt av er att ha börjat med bordsplaceringen! Haha min sambo kommer nog också få chocken, häromdagen skröt han med att han lätt skulle kunna fixa det där på en kvart så det ska bli kul att se hans min när vi väl sätter igång... Tungan ute
    Vi har tänkt att köra på E- format bord, borden som finns i lokalen är rektagulära så det blir nog bäst! Hur ska ni ha?
    Alltså, det enda jag vet nu är att vi ska ha föräldrar och morföräldrar vid honnörsbordet och så vill jag ha min syster som är brudtärna närmast mig vid det ena utstickande bordet... Det är det jag vet hittills! Glad
    Hur har ni tänkt?

    OSA:t står lite still just nu, 48st ja-tack av 60 inbjudna! Några segisar på min pappas sida som inte svarat, annars kommer faktiskt alla som vi bjudit förutom sambons farmor! Så det känns jättebra! Vi har också 2 april som sista OSA, så än så länge har de lite tid på sig. Men det börjar ju dra ihop sig nu, det är verkligen inte långt kvar!
    Snart är vi fruar allihopa!! Skrattande

    Hahaha! Fixa bordsplaceringen på en kvart, han skulle jag vilja snacka med Du får återkomma när ni har börjat vad hans reaktioner blev
    Ja, nu är vi faktiskt klara med bordsplaceringen, trots att vi väntar på svar från ytterligare få personer. Men de går att "klämma" in bra om de svarar. Igår tex ringde 2 till som sa att dom skulle komma. Så nu har snart alla svarat - å ingen har sagt nej! Kommer nog bli dyrare än vi trott det här
    Vi har ju bjudit in 83 och jag hade räknat med att 50-60 skulle komma, haha! Men det är kul att så många vill komma och dela vår dag! Såklart!
    Vi hade oxå tänkt E, men vi blir för många så vi ska ha en extra tunga på. Alltså ett E, fast med 4 tungor istället för 3. Blir jättebra faktiskt!
    Vid honnörsbordet blir det fyra långbord, dvs 12 platser. Där har vi satt våra föräldrar, min syster (tärna) och hennes man, bestman (m2b lillebror) + tjej och naturligtvis våra små knoddar (dotter och son).


    (Vi har inga mor- eller far föräldrar i livet, tyvärr)

    Beställde lite dekorationer häromdagen från internet - skoj! Så nu känns det faktiskt som att det snart är dags!
    Typ som 250 ballonger - pärlemovita, lite skimrande. Till vår festlokal finns en jättefin U-bågad ingång som vi tänkt dekorera med blommor och blad och ballonger. Kommer att bli som en brudbåge - jättefint!
    Och inne i vår festlokal finns en glasbro på andra våningen, som vi oxå skall dekorera med vita ballonger. Enkelt och smakfullt precis som vi är ute efter. Tror att det kommer bli jättefint där!
    (Stackars de som får "äran" att ordna och fylla upp alla 250 ballonger bara )

  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-12 08:37:55 följande:
    Hörni, tips på smaker i tårtan? Funderade först på choklad och hallonmousse. Vit marsepan och lila rosor på.
    Men det är det här, vi gillar grädde båda två. Och på moussetårtor är det ingen grädde alls va?
    Nej det är ingen grädde i moussetårtor.
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-12 11:39:56 följande:
    Jo jag är nöjd med den. Men jag vet inte... jag har inte lyckats prova den helt ordentligt ännu. Första gången snörade m2b inte helt och hållet. Plus att jag hade kläder inder :-/ dumt! Då kändes det inte bra alls.
    I fredags provade jag den igen med bara underkläder. Då snörade han för hårt! Kunde knappt andas och ryggfettet hängde över :-/ Vet inte... jag har så jäkla svårt att se mig själv passa i en brudklänning :-/ Jag som inte alls är en klänningstjej annars. Men såklart tycker jag om den. Kastar ut en bild får ni säga vad ni tycker
    Jättegärna ärliga "tycken". jag kan ta det. Håller på att försöka träna på mig lite mer muskler istället för fett oxå. Får se hur bra det lyckas på dryga 2 månader... hihi
    Jättefin klänning!! Verkligen!
    Och tycker att du ser jättefin ut i den! Behövs ingen träning där inte!

    Jag känner precis som du! Jag har svårt att se mej själv passa i en brudklänning, har oxå snörning i ryggen och har oxå funderat över ryggfettet Hur tränar man bort sånt?
    Jag skulle mest vilja träna ryggen och armarna på ett lätt behändigt sätt. Går det? Hur?
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-12 11:35:26 följande:
    Bah... tårtfrågan är svååååår :-/ Tål att funderas på...

    Bordsplaceringen har jag med börjat på. Själv! Och jag har gjort om den 4 ggr :-/ Det är skitsvårt! Det lär nog bli några vändor till...
    Ja, när man väl är nöjd, hittar man alltid någon "stackare" som inte aaaalls kan sitta där ju!
Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012