Inlägg från: Emma84 |Visa alla inlägg
  • Emma84

    Bröllop 2 Juni 2012

    Imke1977 skrev 2012-03-12 12:15:53 följande:
    Känner samma som du Emma!! Ryggen och armarna akut träning! Vet inte faktiskt... Det är väl ryggups och armhävningar som gäller antar jag :-/ Mycket tråkiga övningar....
    Ooootroligt tråkiga övningar :-/
    Men det är väl så, vill man va fin får man lida pin!

    Boooring!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-03-13 20:24:40 följande:
    Hahaha jaa, jag lovar att återkomma, nästan så att jag längtar till att få se hans min! Tungan ute
    Vad skönt att ni är klara, själv skulle jag också vilja börja men sambon min har så jäkla mkt på jobbet just nu så jag får nog hålla lite i bordsplaceringsplanerna ett tag till... Inte rätt tid att komma dragandes med det känner jag. Flört Men snart får vi sätt fart!
    Hur har ni tänkt med er bordsplacering? Blandat runt eller sitter alla släktingar vid samma bord och alla kompisar vid ett tex?

    Tänk om alla er inbjudna kommer, så himla kul! Och dyrt som du säger... Flört Men va fasen, underbart att så många vill vara med på ens stora dag! På vår front står det fortfarande lite still, samma gamla gäng som ej har svarat men snart är ju sista OSA-datum här så då får vi se hur det blir.
    Det där med extratunga låter ju perfa!

    Åh, ska ni ha ballonger, så fint! Låter snyggt det där med bågen! Glad Vilken lokal ni har fått tag på, både dansbana och övervåning! Flört
    Haha, du får smita undan när det är dags för ballongblåsaruppgiften... Flört Tror dock att ni säkert kan hitta nån blåsmaskin av nåt slag, en sådan har vi på jobbet och det funkar finemang!
    Beställde också lite smått och gott häromdagen så imorgon får jag hämta ut bröllops-såpbubblor!
    Vet inte riktigt än om vi ska ha dem istället för ris vid kyrkan eller om gästerna ska få blåsa vid valsen... Vi får se!

    Ja, det känns skönt att ha bordsplaceringen preliminärbokad iallafall, kan ju bli små små ändringar fortfarande såklart. Men i det stora hela, så är det ju spikat iallafall.
    Nej, vi blandar faktiskt inte vänner och släkt. Min pappas sida är ganska stor och de ses inte så ofta, så jag tänkte som så att de säkert tycker det är roligast om de satt ihop - eftersom de inte ses så ofta. Dessutom vill jag att det ska bli "det roligaste bröllopet de har vart på" Så att sätta dom tillsammans med våra vänner - och tvärtom - känns lite konstigt. Vi har ju inte direkt särat på dom så, men de alla släktingar får en egen "tunga" om man säjer så...På ett ungefär!


    Däremot har vi ju blandat våra vänner. Jag tex har flera olika "tjejgäng" som jag umgås med; barndomskompisar, gamla (och nuvarande) arbetskompisar, föräldragrupp, mammagrupper mm mm. Så det ska bli kul att alla får träffa varandra
    Många av våra vänner (mina och sambons) känner redan varandra eller är åtminsone bekanta redan. Jag och m2b har ju vart ett par i över 11 år, så det vore ju konstigt annars
    Men vi gick efter konceptet att man ska känna någon vid bordet samt kunna lära känna någon ny. Det blir nog bra!


    Haha, ja när ballongerna skall blåsas upp sitter jag nog lugnt och tryggt hos frisören och sminkösen Planerat det väl, vet du Fast särskilt lugn vet jag ju dock inte om jag kommer att vara. Nervös till tusen förmodligen!

    Vad roligt! Vad beställde du för nånting då? (Förutom bröllopsbubblorna.)
    Jag är oxå osäker på hur jag ska göra med bröllopsbubblorna. Ett alternativ är ju som du säjer, vid valsen. Den har jag inte ens funderat över.
    Jag funderade på utanför kyrkan - istället för ris. Men till kyrkan vet man ju inte hur många som kommer. Vet en del vänner - som inte är såå nära att de är bjudna till festen - som vill komma och titta i kyrkan tex. Å mina svärföräldrars grannar har sagt att de absolut ska komma och titta. Min systers svärföräldrar ska komma och hämta min systers barn efter kyrkan (barnvakter), men de skulle nog komma innan för att se själva vigseln.
    Så då vet man ju inte hur många bubblor som behövs..tråkigt om inte alla får liksom. Hur tänkte ni?
    Sedan tänkte jag att det kunde vara fint om gästerna fått varsina såpbubblor och "välkomnar" oss med dem när vi kommer till festlokalen. Att de liksom står som en "allé" vid "bågen" som leder till festlokalen - om du förstår vad jag menar. Men det går ju bort ifall det skulle ösregna...Så jag är lite kluven!
    Vädret kan man ju aldrig veta..

  • Emma84
    gbg2012 skrev 2012-03-13 21:59:15 följande:
    Jag är upprörd!! Jag vill inte veta när min möhippa är så skriver den andra brudtärnan när hon ska åka ner hit, bor 30 mil bort. Jag läste ett inlägg om en ny lägenhet hon ska flytta till och vi har inte pratat om detta så ville veta var de fick lägenheten(de har sökt och så) och där står det exakt helg hon ska komma ner!! =(

    Nu vet jag typ exakt vilken helg min möhippa är för hon är inte här nere så ofta....

    Vad hade ni gjort?? =(

    Riktigt tråkigt, men som de andra svarat. Det finns väl inte så mycket som du faktiskt kan göra, utan det är väl bara att försöka glömma av det - omöjligt, I know Eller som LinneaJonathan skrev: försöka få dom att flytta datumet? Men samtidigt vill man ju inte lägga sej i sin egna möhippa heller..Och om hon bor så pass långt bort, kanske det inte är en möjlighet ändå.


    Nu är det ju som det är, tyvärr. Se det som positivt att du inte har en aning om vad som skall hända iallafall Det hade ju vart värre!

  • Emma84
    gbg2012 skrev 2012-03-14 19:51:38 följande:
    Tjejer jag har gjort bort mig!! Så pinsamt!!

    jag skrev lite till min brudtärna och hon tyckte att det faktiskt finns andra saker än mitt bröllop, tydligen ska hon fira sin mamma och jag vet att hennes mamma fyller år i april nu när jag tänker efter. Så hon har tänkt åka ner hit tre gånger på en månad och med flytt och allt! =)

    Så nu vet jag inget om min möhippa, helt förvirrad som jag ska vara! =)
    Haha! Finns det andra saker som är viktiga än våra stundade bröllop? Hmm

    Jaja, men slutet gott, allting gott då
  • Emma84
    gbg2012 skrev 2012-03-14 20:07:02 följande:
    ja precis!! Tur att vi har bt. Hur går det med festprogrammet? Vi ska sitta med vårt på lördag och sen på söndag ska toastmastrarna komma hit och tycka till. =)
    Hmm, med festprogrammen. Ja du, jag har inte lagt ner så mycket tid på det än. Förutom gästpresentationerna som jag lagt ner mycket tid på att skriva något om varje gäst. Jag har skrivit ungefär 4 rader om varje person - än så länge är vi 76 st ja-tackande gäster. Jag har faktiskt inte tänkt att ha med så mycket mer i vårt häfte, välkomsttext, gästpresentationer, bordsplaceringen å kanske något korsord om oss eller "bröllopsbingo".
    Menyn tex (vi har en cateringfirma som kommer slå upp tält utanför festlokalen och servera grillbuffé) tänkte jag ha en ståendes på vardera bord (en sån där trekantig lite högre).
    Dock skulle jag vilja komma på någon lite roligare välkomsttext än bara "Välkommen till vår bröllopsfest. Hoppas att ni kommer njuta lika mycket som vi" typ
    Hur gör ni?
  • Emma84
    Imke1977 skrev 2012-03-15 15:32:32 följande:

    Jag kommer göra en lite större skyld med texten:


    "We are all a little weird and life´s a little weird,
    and when we find someone whose weirdness is compatible with ours,
    we join up with them and fall into mutuall weirdness and call it love"


    Och på något sätt använda det som nån slags välkomstskyllt. Eller ja.... nånstans ska den stå iallafall. Tyckte det var lite kul


    Haha, va sött! Låter ju jättebra!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-03-15 21:59:39 följande:
    Vi ska ha Canon in D som ingångsmusik (om kyrkan tar cd).Annars tror jag att det blir klassisk Mendehlson eller Bellas lullaby från Twilight, den är så fin...
    Som utgångsmusik har vi valt Änglagård, älskar filmerna och låten är så svensk sommar tycker jag, passar bra!

    Som bröllopsvals har vi några att välja på, antingen Flightless bird, American mouth från Twilight eller Caribbean Blue med Enya. Annars funderar vi på att be min kusin som ska spela i kyrkan, att även sjunga och spela vår vals, får se hur det blir!
    Svårt när man ska välja, det finns ju så himla mkt fint!

    Twilght-låtarna som ni funderar på är ju jättefina (ja, jag älskar Twilight... Tungan ute). Vad har ni tänkt för utgångsmusik?
    Varför Canon in D som ingångsmusik om kyrkan tar cd? Finns det inga noter till den? Eller tycker du bara inte om den då?
    Jättefin låt!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-03-15 21:54:04 följande:
    Det låter ju som att ni har full koll på det där med bordsplaceringen, skönt! Tror att vi gör lite lika som er där, att vi inte blandar för mkt för jag har varit på bröllop där man sätts ihop med den ena efter den andra och hur kul har man?! Flört

    Hihi smart drag! Ja herregud, så himla nerviga vi kommer vara den dagen... Glad

    Beställde ju som sagt bubblorna (som nu har kommit och är hur söta som helst Glad) och så har vi beställt placeringskort och gästbok!
    Tror nog att vi kör på bubblorna antingen under valsen eller när vi anländer till lokalen. Hade inte tänkt innan på det du sa om att fler kanske kommer till kyrkan än vad man har bubblor... Och så vet jag ju att det kommer bli så då kör vi på ris vid kyrkan.
    Har nu även fått tummen ur och beställt skor, två par så jag får prova och se vilka som blir bäst. Hoppas att något par blir bra för då behöver jag bara hitta en schyst bh och sen kan jag beställa tid för ordentligt provande av min klänning!
    Hur går det för dig med skoletandet?
    Ja, men precis! Det viktigaste är ju att gästerna har roligt, och jag tror nog att de har roligast om de sitter så som vi har satt dom. Mestadels vännerna (blandat) ihop, och släkten (båda sidor) ihop.

    Just det ja, gästbok beställde vi oxå. Placeringskort har jag inte riktigt bestämt mej för hur vi ska göra. Jag beställde favouraskar häromdagen - brud/frack-askar. Det blir nog att jag sätter namnet på askarna. Får se när jag får dom.
    Eller så sätter jag nånting runt servetten..eller eller eller Som sagt, vet inte riktigt ännu.
    Hur gör ni? Och ska ni ha favouraskar?
    Har frågat förr, men vad har ni för färgtema, bara vitt?

    Skoletandet har egentligen inte ens satt fart än haha! Har kollat runt lite på internet, that's it!
    Att ta med ungarna in för att leta brudskor är out of the question Så jag tänkte mej nån helg eller eftermiddag å åka å kika lite..
    Beställde du från nätet? Brandos.se?

    Trevlig helg!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-03-16 19:50:34 följande:
    Åh men då kan jag tipsa dig om jättefina placeringskort! Inne på celebrations.se (tror jag att det är) beställde vi våra i form av fjärilar som man sätter i glasen. De är såå fina och har så söta detaljer så att jag typ dog när jag såg dom... Flört Lite dyra kanske men de är värda det!
    Annars låter ju din idé med placeringskort i favourasken bra! Hahah eller eller eller ja, det finns så många eller, det är det som är det svåra... Flört

    Vi ska nog inte ha favours... vet inte riktigt vad jag skulle kunna lägga i som känns bra, ja menar godis och allt sånt serveras ju sen och har inte kommit på något annat... Men, småpryls-galning som jag är så skulle jag hur lätt som helst bara kunna beställa de där askarna iaf och bara fylla dem med vad som helst bara för att det är så roligt! Men sambon min är väl lite bra att ha där, han sätter lite stopp och tur är väl det, annars skulle detta bröllop kunna bli hur dyrt som helst... Skrattande vart beställde du askarna förresten?

    Vi har vitt färgtema, men nu när jag var på skojakt önskade jag bara litegrann att jag hade haft nån mer färg i temat, tänk så läckert med ett par ceriserosa skor! Men nu blir det vitt och nu går jag här och väntar på mina skor som jag faktiskt beställde från have2have.se. Ville egentligen beställa från brandos, men min storlek var slut i de skor jag vill ha.
    Hihi ja det kan jag tänka, inte så lätt att leta skor med två busungar!

    Trevlig helg till dig med!

    O ja! De där fjärilarna har jag allt tittat på flera, flera gånger! Jättefina!


    Haha, ja men jag tycker egentligen samma; att jag inte riktigt vet vad jag ska lägga i favouraskarna, men jag tyckte att frack resp. brudaskarna var såå sockersöta att jag var "tvungen" att köpa dom! Har köpt Plopps "Puss" och "Kram" godis att lägga i. Sen blir det säkert att jag beställer små vita nonstopliknande, fast i hjärtanform och lägger i. That's it! Det var ju egentligen bara askarna jag var ute efter
    Askarna beställde jag på bubblesluxury.se
    Även pärlemovita ballongerna samt gästboken kommer därifrån.

    Ja, vi har väl vitt, vitt, vitt och liiite ljusrosa som temafärg. Tänkte ju ha hel-vitt först, men pyttelita kommer vara ljusrosa - knappt så att man lägger märke till det egentligen


    Ja, jag vet!! Har sett kort på jättevackra brudar med fin klänning och typ cerisa skor. Ur-snyggt! Har själv tänkt tanken, men njae...Kanske hittar ett par ljusrosa skor? :-P Nä, det blir nog vita skulle jag tro. Möjligtvis ivory - mer utstickande vågar jag nog inte va Haha!

    Hur går det med festhäftet? Vad har du skrivit som välkomsttext? Jag skulle behöva tips!
    Vill ha mer än bara ett "Välkommen" liksom. Svårt!

  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-03-17 10:44:19 följande:
    Haha då tänker vi lika då! Glad Och har man en sån ask som du har köpt så är det ju inte jätteviktigt ändå vad som ligger i för det roliga är ju asken i sig!
    Ska kolla in den sidan, tror faktiskt att jag har missat den (tro det eller ej) Flört

    Ja ljusrosa skor skulle ju funka, det är fint till vitt. Men samtidigt är det ju så himla snyggt med en vit sko, så jag ångrar mig inte såå mycket faktiskt. Glad

    Jadu, det där festhäftet.... Har faktiskt inte jobbat så mkt mer med det, är i och för sig nästan helt klar, bara beskrivningarna av gästerna som ska in.
    Jag har faktiskt gjort en fuling och "snott" en jättefin text på rim, vet inte om det var här jag hittade den eller vart det var... Men den går såhär:

    Vi vet inte hur vi med ord ska förklara
    hur glada vi är att ni ville närvara,
    under denna vår bröllopsdag,
    då det blivit ett VI av ett Du och ett Jag.
    Efter månader av planering.
    (då vi båda emellanåt fått ändra vår mening)
    så har vi nu sagt ja inför prästen,
    och det enda som återstår är festen!

    Tyckte att den var så himla gullig och sen så blir det lite roligt av det hela liksom!
    Hu går det för dig då? Är du klar med alla dina beskrivningar nu?

    Nu har jag köpt skor! Vita med kilklack och två remmar om vristen. Ca 6 cm höga. Känns jättebra, och tack vare remmarna (och kilklacken givetvis) är de superlätta att gå med!


    Smart rim! Bröllopstorget är bra - på många sätt!
    Kul att folk delar med sej av sina idéer och tankar!


     


    Njae, nästan alla beskrivningar är klara - dock är ju det en vecka kvar på OSA:t ännu. Ca 4 st som inte svarat ännu. (Alla har tackat ja, ingen nej! Kul) Hur ligger ni till? Har ni några eftersläntrare som inte svarat ännu?

Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012