Inlägg från: Emma84 |Visa alla inlägg
  • Emma84

    Bröllop 2 Juni 2012

    Mariem skrev 2012-01-20 14:11:43 följande:
    Jag tänkte bara ha liljekonvaljer (med blad) i min brukbukett. En stor anledning till att jag valde detta datum är för att det finns liljekonvaljer att plocka då. Men nu har jag börjat fundera lite. Jag ska ha creme och grönt som temafärger. Passar det då med liljekonvaljer som är kritvita? Klänningen är creme färgad... Tänker jag fel?
    Det tycker jag passar. Tror inte att gästerna tänker att "va? Har hon vita liljekonvaljer till cremefärgad klänning?" Jag tror att man lätt tänker alldeles för mycket och krånglar till allt mer än vad det egentligen är.
    Min klänning är ivory och jag skulle lätt tänka mej liljekonvaljer i buketten! Dels för att de är rätt årstid för dem och dels för att de är otroligt vackra!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-01-20 18:39:54 följande:
    Skönt att du redan börjat, själv har jag bara börjar fundera och tycker att det är lite svårt... Det är så lätt att beskrivningarna blir lite lika varandra, förstår du hur jah menar? Typ yrket och sen någon egenskap... Men men, bara jag börjar så lär det nog lossna! :)
    Tror att vi har med någon info om oss, hur vi träffades typ.. Som ni hade i inbjudan! :) Meny, bordsplacering och infon om gästerna, kanske några små ord om kärlek men sen får det räcka.

    Ja, har faktiskt redan haft många som har hört av sig och sagt att de fått dem så det känns så himla bra nu, lite på riktigt liksom! 
    Gud så svårt att hålla sig, duktigt av dig måste jag säga, jag skulle ju ha pladdrat bredvid mun direkt.. ;)
    Haha vilken liten gullis och så bra att han lyckades vara tyst, inte alla 4- åringar som skulle klara det!
    Haha, nä verkligen inte! Å min 4 åring är en riktigt tjötgris Ärvt efter sin mor, troligtvis
    Men han lyckades!

    Ja, men det tror jag med. Jag satte igång å skrev å skrev medan jag hade idéena i huvudet, nu har jag dock stannat av lite. Men det är som du säjer, har man väl börjat så rinner det på. Sen blie det lite blackout å sen fortsätter det rinna på igen Å som du säjer, lätt att man till slut börjar tänka i samma banor hela tiden, dvs att beskrivningarna blir för lika varann. Då får man ta en paus!

    När är er vigsel? Och hur ska ni ha det efteråt, med fest & middag etc?
  • Emma84
    Lommila1 skrev 2012-01-21 16:22:26 följande:
    Var i landet bor ni? Jag hade också tänkt ha liljekonvaljer i min bukett, blandat med rosor och pioner...
    Snackade med en florist förra veckan och hon trodde att säsongen kunde vara slut då redan så att liljekonvaljerna var skitdyra:/
    vad för andra blommor tänkte ni ha?
    Jag bor ca 5 mil norr om Göteborg, men som till bordsdukningen vill vi ha liljekonvaler å det plockar vi själva. Sambons föräldrar har en stor gård strax utanför stan där det växer fullt med liljekonvaljer! Billigt å bra!
    Å det har ALLTID funnits ibörjan av juni, så vi hoppas på det oxå, i värsta fall (snöstorm? ;) ) får vi väl köpa nått annat.

    Att säsongen skulle vara slut tycker jag låter konsigt..,men jag har som sagt inte pratat med någon florist än, så jag vet inte vad de här säjer..återkommer ;)
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-01-21 15:57:42 följande:
    Det är så jag får göra också helt enkelt, skriva ner beskrivningarna så fort jag kommer på dem! Och så får jag väl tjata lite på sambon också att han får hjälpa till... Flört

    Vår vigsel är kl 16.00 i en kyrka mitt i stan.Efteråt blir det middag och fest hela natten i en lokal som ligger på gångavstånd från kyrkan, slipper alltså att tänka på transport av gäster... Glad 
    Vi har hyrt in en dj som kommer att spela under kvällen, känns bra!

    Det vi funderar på just nu är om vi ska ha både efterrätt och tårta eller bara det sistnämnda... Svårt det där! Jag är själv ingen direkt efterrättsmänniska och på de bröllop vi har varit på har jag aldrig orkat med tårtan och den vill jag ju verkligen kunna njuta av på vår dag. Men vi får se som sagt! 

    Hur ser er dag ut?
    Vår vigsel är redan kl 13. Så här har vi skrivit i inbjudan:

    "Efter vigseln fortsätter vi gärna att fira vårt bröllop på Mjörnvallen tillsammans med Er! Vi börjar med lite mingel samt en kort tipspromenad klockan 15.00. Därefter bjuds det på Grillbuffé och fest med fri bar."

    Vi har oxå en inhyrd DJ. Känns helt okej, var inne på att hyra ett helt band först, men nu känns detta bäst

    Tårta kommer vi absolut ha - dels för att jag jobbar på ett av stans populäraste konditorier här i stan och därmed "får" den som present av chefen. Å dels för att jag tycker att det hör till ett bröllop. Men jag är lite som du ändå; brukar inte orka tårta Menmen, den är där iallafall, å det känns bra


  • Emma84
    Bellen skrev 2012-01-21 19:56:57 följande:
    Hej, jag har också samma datum {#emotions_dlg.flower} 
    Kul!
    Hur ser er dag ut än så länge - i planeringsstadiet?
  • Emma84
    Bellen skrev 2012-01-21 20:03:28 följande:
    Det mesta är nog faktiskt klart...utom blommor och hår då så klart...:)

    Sen är det ju hindersprövningen som ska skickas in om ett par veckor och äktenskapsförord som ska skrivas...ja, mest praktiska detaljer kvar...
    Ja, som sagt. Snart bara 4 månader kvar!!
  • Emma84
    Bellen skrev 2012-01-21 20:12:17 följande:
    Ja, det närmar sig med stormsteg Tungan ute

    Fast våratbröllop är ganska enkelt...därav kan jag säga att det mesta är färdigt redan.

    Du själv då, hur långt har du/ni kommit i planeringen?
    Jodå, det som behövts köpas och bokas (festlokal, kyrka - såklart, frisör, transport från kyrkan, DJ, hotellboende för bröllopsnatten, catering, klänning, tärnklänning, näbbkläder, m2b:s kläder, mm) är redan färdigt!

    Så allt är väl så gott som klart, det som är kvar är ringarna..blir nästa vecka!
  • Emma84
    moonlightgirl skrev 2012-01-21 20:49:02 följande:
    Jag hämtade våra ringar i tisdags.  =) Men ser ut som den breda här nedanför men med en blå diamant i mitten och sen är det varannan vit diamant och varannan blå.  =) den blev såååå fin. Sambons ring är med en svart diamant.  =)


    Jättefina!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-01-21 23:05:04 följande:
    Vi var också inne på band men kände att blir det inte helt hundra så kan det bli lite trist. Så dj känns som ett säkert kort!

    Hihi vad kul att du får tårtan, du får se till att de gör en värstingtårta! Flört
    Vi ska också absolut ha tårta, det vi funderade på var om vi skulle skippa efterrätt eller ej... Men som sagt, vi får se!

    Hur gör ni med barnen? Är de med hela dagen eller bara på själva vigseln? 
    Aha, då missuppfattade jag. Trodde ni valde mellan tårta ELLER efterrätt. Vi har tårtan SOM efterrätt Överflödigt med både och - anser jag alltså!

    Ja, våran konditor är sååå bra, så jag är övertygad om att tårtan kommer bli suverän!

    Helst (låter nästan hemskt, men) hade jag inte velat ha med barnen mer än på vigseln. De ska naturligtvis vara våra näbbar. Men eftersom alla vi känner är bjudna till bröllopet och middag/festen så har vi ju ingen barnvakt. Men de ska vara med under middagen, sedan åker de hem med mina föräldrar. Då har vi löst det på bästa sätt, trist att mamma och pappa inte kommer att stanna länge - men å andra sidan; när festen drar igång så är nog inte prioriteten att prata med just dom ändå! Så får det bli!
    Har ni barn?
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-01-22 10:27:45 följande:
    Jaa, lite så känner vi också, så det lutar åt bara tårtan! 

    Det låter ju som att ni har kommit fram till en bra lösning ändå med barnen!
    Vi har inga barn och vill helst inte ha med några på bröllopet heller. Vi har dock inte skrivit i inbjudan att bröllopet är barnfritt för vi har så pass några runtomkring oss som har barn så vi pratar med dem istället.
    Två par av gästerna har barn under ett år så där vi får ju göra undantag men kommer att informera dem om att bröllopet inte är anpassat för barn, kommer inte att finnas någon särskild mat till dem eller barnstolar så då får de ju göra som de vill...Men det är så svårt det där! 
    Har många utav era gäster barn? i så fall hur har ni gjort där?

     
    Vi har gjort detsamma. Skrev först i inbjudan en liten "roligare" mening om att eftersom vi själva ska lämna bort våra egna godingar önskar vi att de oxå skulle göra det, men sedan insåg vi att såå många inte har barn ändå å då är det lättare att tala med dom. Sedan tänkte vi som så oxå att om VI blir bjudna på en fest - så tar man ju faktiskt inte med barnen. Fest är ju inget för barn, (självklart har jag inget emot de som väljer att ha en bröllopsfest där barnen är med) Vi är ganska säkra på att folk i vår närhet (de med barn) tänker som oss, att lämna de hemma. De få som vet om det, med barn (min syster å sambons bröder mm) har redan skaffat barnvakt - utan att vi ens sagt nåt.
    Men som sagt, bättre att tala med de få i real life, istället för att skriva på inbjudan.
Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012