• Troll

    Betalade bruden eller brudtärnan?

    Jag undrar hur ni gjorde när de gällde vem som betalde brudtärnans/tärnornas klänningar? Om brudtärnan själv fick betala, fick hon ha på sig vad hon ville då?

  • Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?
  • nrkpgbrud

    Vi valde ut denna klänning som finns på Halens och den kosta 150kr med frakt som tjejerna fick stå för själva men alla tärnor fick en gåva i form av ett armband som tack för att de hade ställt upp.


  • teddy

    Jag har redan köpt halsband som en liten present till mina tärnor o blommorna står jag ju för såklart... sen när de kommer till klänningar e de inte så lätt som jag först trodde, hehe!

    Nu till slut har vi sagt som så att vi alla får hjälpas åt att leta efter passande klänningar, de ska va svarta o minst knälånga, o inte fördyra såklart.
    Jag har sagt at jag står för 500 kr var till dom och om de köper en klänning över den summan får de lägga till. Det verkar vara en helt okej idé!
    Men, detta innebär ju då att vi allihop måste ha något att säga till om angående klänninge! o här kan jag säga att våra meningar är delade! Den ena tjejen vill ha en stor fin fluffig typ balklänningsliknande som jag tycker är alldeles för mycket o den andra vill ha nåt lite svart fodral som visar nästan allt vilket jag tycker är totalt opassande, haha! Så ja, hur gär man liksom! 

    Ja, än så länge har vi lite tid på oss o jag hoppas att de kommer lyssna lite mer på mig till slut o skaffa en klänning som e lagom fin o lagom lång o lagom passande... sen tänker jag ju som så att det såklart ska va en klänning som de även kan använda nån annan gång...

    De där me skor har vi inte ens kommit till än... får se vem som kommer betala det... men de handlar nog också om vilka skor de blir o hur dyra de . Jag tror vi får vara lite flexibla! :) 

  • Pekkiisch4

    Jag står för klänningen, boleron och buketten, sen är det upp till tärnan om dem vill gå och fixa håret snyggt hos en frisör eller om dem gör något fint själva,

    Skona står dem för eftersom alla fötter är olika och vi har valt skor som man kan ha i andra tillfällen :)

    Jag kommer köpa något smycke till dem som tack, så jag behåller klänningarna sen :)

  • majemma

    Vi (jag och den blivande maken) står för klänning, blommor, smink och håruppsättning. För vår del var det inget att diskutera. Hon kommer att finnas där som stöd under hela dagen och är även den som fixar allt det praktiska runt mat o dyl när vi gör oss iordning och det värdesätter jag enormt mycket. Hon kommer att ha en klänning hon och jag har valt ut tillsammans, men den kommer inte att vara särskillt användbar efter bröllopet så jag ser det som en självklarhet att vi står för den.

  • Gullock
    Troll skrev 2012-01-08 18:46:45 följande:
    Jag undrar hur ni gjorde när de gällde vem som betalde brudtärnans/tärnornas klänningar? Om brudtärnan själv fick betala, fick hon ha på sig vad hon ville då?

    Jag betalar tärnornas klänningar och blommor då jag inte vill att de skall lägga ut tusentals kronor på något de inte valt att ha själva. Påsåvis kan jag ju också styra stilen (dock isamråd med dem, vill ju inte att någon av dem skall ogilla klänningarna). Däremot står de för sina skor (där väljer de själva inom en begränsad färg) och hårstyling (vilket var helt frivilligt såklart, hade inge emot om de valt att fixa håret själva).


    Tycker det helt beror helt på kostnaderna på klänningarna som styr vem som betalar. Man ska aldrig sätta någon annan i en jobbig situation bara för att man själv vill ha saker på sitt sätt, då får man vara så god och betala för sitt önskemål.

  • sassa87

    Vi betalar båda tärnors klänningar och ev håruppsättningar eller så.

    Tänkte vi ska träffas en dag och kika på nätet tillsammans på vilken klänning som passar dem båda bäst. Det är mina 2 systrar så de kommer nog överens över samma klänning.

  • confuzed86

    då vi ska ha budgetbröllop så får tärnorna stå för klänning osv själva. de har inte fått bestämma helt själv då de ska se enheliga ut. alla kommer ha ljusrosa klänningar hellånga. det enda jag sa att de måste ha är hellång, samma färg och att de antingen får ha exakt samma klänning alla 3 eller alla 3 olika. när de bestämt sig så ska vi beställa dem från ebay från samma säljare så att det blir samma färg.

    då alla tre är mina systrar (och den ena av dem är jätte duktig på håruppsättningar) så fixar hon det på alla tre. vad gäller skor får de ha hur höga/låga de vill. de syns ju knappt ändå!

  • FruForsmark

    Vi betalade för tärnklänningar vi bestämt ville att tärnorna bar (de var med och godkände klänningarna). Hade vi haft valfri klänning hade de fått stå för det själva.

  • Angelica och Engin

    Jag har 4 tärnor betalar deras klänningar,skor,smycken,blommor och hår.


     


     

  • jimmyojennifer

    Vi betalar för klänningarna och blommor till våra tärnor. Skor, smycken osv får dom köpa själva och göra som dom vill med. Jag har sagt att jag gärna vill att dom har svarta skor, sen får dom göra som dom vill. Om dom vill ta ett par ballerina hemifrån eller köpa nytt.
    Min kille kommer ha svarta converse på sig så jag har sagt att dom gärna får ha svarta tygskor om dom skulle vilja, bara dom känner sig bekväma och nöjda =)

  • Lilllan

    jag och min blivande betalar allt topp till tå för både tärnor och bestmen.. jag har 3 tärnor och mannen kommer ha 
    2bestmen. dom har vart med och bestämt vad de ska ha. Allt dom behöver betalar vi. Vi ska även ha ett såkallat
    budget bröllop, men känns rätt självklart och därför diskuterade vi aldrig vem som skulle betala vaad. 

  • Lilllan

    kanske ska nämna också att vi har bestämt oss för att sy klänningarna, tips för de som vill ha det billigare, använd ett bas linne som grund och utgå ifrån det. Vi gör långklänniingar, i våra temafärger, svart, vitt och rött.

  • SingingFantacia

    Vi har köpt klänningar och blommor. Skorna betalar vi också då vi kommer ha likadana skor både jag och mina tre tärnor. Smycken har jag gjort själv. Min ena tärna studerar till hår och makup stylist så hon fixar den biten på oss alla fyra. Bestman får även han sina kläder och några andra som har med bröllopet att göra så som min far som för mig till altaret med hjälp av min ena bror, toastmaster och mannen i värdparet kommer få varsina slipsar. 
    Vi kommer troligen stå för nagelfix om tärnorna vill ha det, vilket jag tror att de vill.

  • Juli2013

    De får stå för klänningarna själva men de har fått välja själva, samt välja färg, bland typ fem färger jag har föreslagit :) jag tycker det är okej så, jag har köpt några fina vintagesmycken till dem däremot.
    Min blivande och hans best man kommer ha uniform som de redan äger, så där får vi också köpa någon annan gåva..

  • NBFN
    majemma skrev 2012-05-20 16:00:29 följande:
    Vi (jag och den blivande maken) står för klänning, blommor, smink och håruppsättning. För vår del var det inget att diskutera. Hon kommer att finnas där som stöd under hela dagen och är även den som fixar allt det praktiska runt mat o dyl när vi gör oss iordning och det värdesätter jag enormt mycket. Hon kommer att ha en klänning hon och jag har valt ut tillsammans, men den kommer inte att vara särskillt användbar efter bröllopet så jag ser det som en självklarhet att vi står för den.
    Vi har också redan från början sagt att vi står för klänningar, hår & smink samt självklart blommorna!
    Dels för att jag är väldigt delaktig i klänningsbeslutet. Vi tycker det är självklart, får vår del alltså, att stå för dessa kostnader då det är vi som vill ha dem som tärnor och vårt bröllop ska inte behöva innebära en stor utgift för dem. De kommer också att få varsitt armband som tack för all hjälp samt behålla klänningarna (vad ska jag med tre röda långklänningar till, som dessutom är olika i storlek?!)

    Men här gör ju alla olika, men den stora anledningen är för att vi/jag nästan "bestämt" vilka klänningar det blir och vilken färg.
Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?