• Troll

    Betalade bruden eller brudtärnan?

    Jag undrar hur ni gjorde när de gällde vem som betalde brudtärnans/tärnornas klänningar? Om brudtärnan själv fick betala, fick hon ha på sig vad hon ville då?

  • Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?
  • Emma84

    Min syster som är tärna hittade en jättefin tärnklänning, som jag (oxå) blev storförtjust i. Jag betalade den (600 kr).
    Om inte annat, så se det som "tärnpresenten"

  • steg2
    Angelika&Simon skrev 2012-01-09 20:15:26 följande:

    tanken var att vi skulle betala våran tärnas klänning. Men de fick vi inte. Hon ville så gärna göra det själv. Vi sa att hon fick hitta ett gäng klänningar hon tyckte var fina och som hon kände att hon kunde använda annars också. Sen valde jag bland dom som hon hade hittat. Den klänningen vi båda älskade väldigt mycket kostade 199 eller 299 kr och var otroligt fin.


    Vart köpte ni den kläningen?
  • steg2
    KirsiLaa skrev 2012-01-14 11:47:17 följande:
    Nu har jag visserligen inte pratat igenom detta med varken mina tärnor, min blivande eller hans marskalkar, men jag tänker att de får betala sina kläder själva. 

    Jag har försökt att få tärnorna att titta på kinasidor och komma med tankar om klänningarna som finns på de sidor jag hänvisade dem till. En av tjejerna har sagt att hon inte vill beställa någon klänning, utan hon vill prova sig fram till klänningen. De andra har inte sagt ett knyst, varken om klänningar eller något annat som har med bröllopet att göra. :( 

    Det hade varit så enkelt att bara beställa tärnklänningar från samma ställe som brudklänningen. Då hade jag ju stått för frakt, tull och vad det nu kan vara. Hade det blivit en dyrare klänning som börjar klättra upp mot tusenlappen så kunde vi ju ha betalat en del av kostnaden också.

    De krav jag har ställt är att klänningen ska svara svart och minst knälång, sen får de välja vilken klänning de vill. Nu vet jag att den tjejen som uttryckte sitt missnöje med att ebställa en klänning, går runt i vanliga butiker som Kappahl och Lindex och letar efter en lämplig klänning. Misstänker att de andra också kommer att göra det. Då blir det en såpass billig klänning att de får betala den själva.

    Usch. Jag inser nu att jag är rätt besviken på mina tärnor. :(  
    Känner igen mig, har ni goft er redan eller när ska ni gifta er? Mina tärnos har börjat gnälla över priser om saker hit å dit. jag hade varit glad  över att få den äran å skitit i alla krav å gjort allt för att få bruden glad.
  • tesso77

    Jag betalar min tärnas klänning. Skor, smycken och hår-uppsättning får hon däremot betala själv. Vi har gemensamt valt ut en klänning till henne och vi var helt överens om vilken så det var skönt!!

  • Ekorren

    asos.com har också helt ok priser på klänningar. Mina tärnor beställde den här igår www.asos.com/countryid/8/ASOS/ASOS-Midi-Dress-in-Crepe/Prod/pgeproduct.aspx&cid=5235&Rf-200=33&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Navy Vi kommer att bidra med 300 kr/tärna och stå för slips och bröstnäsduk till marskalkerna. Det var jag som hittade klänningen, men de har godkänt den och jag har verkligen sagt att de inte ska köpa den om de inte känner att de skulle vilja använda den någon fler gång, men som sagt, den är beställd nu! :)

  • Misswert

    Min tärnas mamma syr mycket, så vår första tanke var att hon skulle sy en klänning. Jag erbjöd henne att vi betalar hälften var, vilket jag räknade skulle bli runt 500 kronor. Detta på grund av att jag hade en del krav, färg och längd. Våra tema färger är rött, guld och creme. Dock ville hon betala själv, vilket jag inte säger nej till. Hon har även tittat på en del webbsidor efter klänning, så just nu vet jag inte. Men hon kollar med mig också, så det är helt okej. Nu på lördag skall vi åka på bröllopsmässa så vi får se om vi får några ideer.

  • Ekna

    Vi har betalat våra tärnors klänningar men dock brar för att de blev typ 600kr för alla tre. De som skall vara Bestman skall betala själv :)

  • Pyttsan

    Min tärna kommer att ha sin egen brudklänning och den har hon alltså betalat själv. Skrattande Mitt enda "krav" var att hon inte går och köper sig nåt nytt, bara för vårt bröllops skull. 

    Jag köper absolut inte ny klänning varje gång jag går på bröllop och hoppas att ingen känner så inför vårt bröllop. 

  • ElinFalk85

    vi har färgtema blått och lila, jag har sagt till tärnorna att dom får ha vilken klänning dom vill i dem färgerna. jag lägger mig inte i. tärnbuketter betalar vi givetvis =). en av tärnorna hade en klänning hemma som hon ville ha, och den går jättebra den andra tärnan är fortfarande lite osäker men verkar inte vilja ha något bidrag.

  • December

    Min 16-åriga dotter ska vara tärna så den klänningen betalar jag själv. Nu har jag dock även frågat min barndomsväninna om hon vill vara tärna och hon har sagt ja. Eftersom jag kommer att måttbeställa klänningarna så känns det som om det är jag som ska betala, iom att hon inte får välja själv. Känns som om det är det enda rätta iom att det är jag som väljer klänningen.

Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?