• Troll

    Betalade bruden eller brudtärnan?

    Jag undrar hur ni gjorde när de gällde vem som betalde brudtärnans/tärnornas klänningar? Om brudtärnan själv fick betala, fick hon ha på sig vad hon ville då?

  • Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?
  • Maloka

    Vi betalar tärnornas klänningar, skor och hår... De har ganska fria händer, mitt önskemål är att de ska vara svarta. Synd bara att de inte är ett dugg engagerade, trots att det är mindre än 3 mån kvar.. Ska avvakta ett tag, sen ska jag ställa frågan om de verkligen vill vara tärnor...

  • yorkstacy

    Vi försöker hitta en löäsning osm alla är bekväma med. Klänningarna skall vara passande till varje tjej, men endå passa det övergripande temat/rödatråden. VI ger och tar och samtalar och försöker komma fram till oilka lösningar. Vi är på god väg att hitta en lösning.... 

    kostnader för klänning, skor, o smycket etc. har vi en överenskommelse som är att antingen köper o betalar de själva, eller så betalar jag för det, men får då tillbaka det efter bröllopet. Alltså frå de i såå fall låna av mig. Efter brölopet kan jag sälja grejerna om jag vill det.

    Tärnorna får andra gåvor som inte innebär kläderna, och därför har vi gjort den dealen, som alla är mkt nöjda med. Känns bäst så att inte tvinga o endå behöver ingen känna att man säger nej till en klänning pga kostnaden, då man vet att det finns möjlighet att låna över dagen.

    Hår o makeup betalar vi hälften var av, då de även har valet att fixa sig själva eller boka in hos de som fixar mig.

     

  • Mela01

    Jag betalar klänningarna skorna samt buketterna men håruppsättnigen och smyckena får dom betala själva.

  • FruSSE

    Hej, 

    Jag har bara läst TS.

    Jag var tärna åt min tärna för fem år sedan :) Hon betalade då hyran av min klänning (hon hade specifika önskemål och vi var vid den tiden bara 21 år så ekonomin var ju lite därefter).

    Nu gifter jag mig i sommar och jag har lämnat det fritt för henne att bära vilken klänning hon vill. Vi har erbjudit oss att betala hälften av klänningen men hon vägrar :P
    Självklart betalar vi hennes blommor men skor, smink, hår och vad hon nu kan vilja ha får hon stå för själv. 

  • steg2
    niriel skrev 2012-01-09 10:27:04 följande:
    När jag var tärna betalade jag klänning och hår själv, min tärna kommer att få samma deal och verkar tycka att det är ok. Mitt krav är att klänningen ska vara grön (inget sagt om nyans) och att den ska funka till klädkoden men annars vill jag bara att hon ska känna sig fin. Det verkar vara väldigt många här på bröllopstorget som tycker att brudparet ska stå för följets kläder, jag tycker inte att det är lika självklart, men då absolut med undantag för om man vill ha något väldigt speciellt. I mitt fall, både när jag var tärna och nu till mitt eget bröllop, handlar det om tärnklänningar man absolut kan återanvända och ha kvar i garderoben länge, då tycker jag att det är som vilken klänning som helst. De flesta kvinnliga gäster kommer väl troligen att vilja ha en ny klänning till bröllopet (sett utifrån mig själv och vad jag har upplevt vid från andra festliga tillfällen), så jag ser det lite som att tärnklänningen möjligen har något annorlunda krav på sig (i mitt fall en färg) men i övrigt skiljer det sig inte från att man ändå skulle köpt en ny klänning. Och jag tänker ju inte betala för mina övriga vänners klänningar.
    håller helt med dig, jag tycke ratt tärnorna precis som alla andra gäster ska stå föt sitt, jag hade kravet att kläningarna skulle va turkosa, men sen vilken å hur den ska se ut får dom välja själva, den ena hade lite problme med de, men ja förstår inte varför man bara inte kan glädjas åt att få va tärna istället för att bli ivrig å bråka om pengar?
  • steg2
    Troll skrev 2012-01-09 17:16:26 följande:
    Haha! Kan tycka att det är ju ändå brudens dag så man borde kunna anpassa sig lite ;)
    håller med.
  • steg2
    KirsiLaa skrev 2012-01-14 11:47:17 följande:
    Nu har jag visserligen inte pratat igenom detta med varken mina tärnor, min blivande eller hans marskalkar, men jag tänker att de får betala sina kläder själva. 

    Jag har försökt att få tärnorna att titta på kinasidor och komma med tankar om klänningarna som finns på de sidor jag hänvisade dem till. En av tjejerna har sagt att hon inte vill beställa någon klänning, utan hon vill prova sig fram till klänningen. De andra har inte sagt ett knyst, varken om klänningar eller något annat som har med bröllopet att göra. :( 

    Det hade varit så enkelt att bara beställa tärnklänningar från samma ställe som brudklänningen. Då hade jag ju stått för frakt, tull och vad det nu kan vara. Hade det blivit en dyrare klänning som börjar klättra upp mot tusenlappen så kunde vi ju ha betalat en del av kostnaden också.

    De krav jag har ställt är att klänningen ska svara svart och minst knälång, sen får de välja vilken klänning de vill. Nu vet jag att den tjejen som uttryckte sitt missnöje med att ebställa en klänning, går runt i vanliga butiker som Kappahl och Lindex och letar efter en lämplig klänning. Misstänker att de andra också kommer att göra det. Då blir det en såpass billig klänning att de får betala den själva.

    Usch. Jag inser nu att jag är rätt besviken på mina tärnor. :(  
    känner igen de där jätte mkt! jag fick mina tärnor att kolla på kinasidorna tack och lov, för den ena trodde att man bara kunde köpa en från h&m. och vist kan man de, om man vill att någon annan ska ha en likadan!! de slutade med att jah tog bort en av mina tärnos för att jag var så besviken på henne. =( de är nu man får veta vems som är en riktiga vänner.  hon som krävde mest och gjorde mig mest besviken va min syster.
  • steg2
    Maloka skrev 2012-03-24 12:12:42 följande:
    Vi betalar tärnornas klänningar, skor och hår... De har ganska fria händer, mitt önskemål är att de ska vara svarta. Synd bara att de inte är ett dugg engagerade, trots att det är mindre än 3 mån kvar.. Ska avvakta ett tag, sen ska jag ställa frågan om de verkligen vill vara tärnor...
    fy vad tråkigt! så har de varit med en utav mina med, man blir verkligen besviken på dem som man trodde brydde sig mest. hoppas de löser sig för dig.
  • Svitchan

    Har gått igenom tråden och blir verkligen överaskad över hur olika alla tänker! Jag förstår verkligen inte hur man som brud kan kräva att tärnan ska betala för klänningen i färgen och stilen som bruden har bestämt!

    Hur kan man säga att någon är otacksam för att dom tycker klänningen är för dyr eller inte tycker om färgen??

    Visst, det är en väldigt stor dag för bruden och då vill man ju självklart att allt ska vara perfekt - men det är ju brudparet som valt att gifta sig och det är ju också brudparet som valt färgtemat, inte tärnan, därför tycker jag att man som brud ska stå för kostnaden.

  • ChristineL

    Jag var tärna på en väns bröllop förra sommaren och betalade klänningen själv, jag själv hade inte en tanke på att hon skulle göra det. Hon frågade jätteförsiktigt om det var ok att jag betalade den själv, och jag såg det som självklart :P

Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?