• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Chicita
    Fröken Söt skrev 2011-12-20 18:47:02 följande:
    Drullen - men herregud vilka underbara tårtor! Är kebab nästa utmaning? Blev själv lite sugen på att baka en korv med mos.
    Brorsan fyller år i slutet av februari och vi har köpt semmeltårta några gånger eftersom han älskar semlor.
    Så jag fick ju idén ett år att göra en tårta som ser ut som en semla.
    Som "grädde" använde jag vit chokladmousse.
    Har inte bilden på datorn men det kanske går att länka från hemsidan *testar*

    -nehepp, jag hade ju copywrightskyddat sidan *hihi*

    Men från FB då?
  • MsChevy

    Shit va duktiga ni är! Viöka kreationer ni får till! Kan man få anlita er när vår stora dag är här???
    Är ingen tårtbakare alls, men blir så impad av er som kan! Puffar den här sidanSolig

  • Chicita
    MsChevy skrev 2011-12-20 19:59:55 följande:
    Shit va duktiga ni är! Viöka kreationer ni får till! Kan man få anlita er när vår stora dag är här???
    Är ingen tårtbakare alls, men blir så impad av er som kan! Puffar den här sidanSolig
    hehe.. tja jag säger som jag alltid gör. Jag är en amatör.
    Att be mig göra en tårta är som att spela rysk roulette. Du kan få något underbart om allt funkar som det ska.
    Men det kan också bli ett raserat korthus *typ*

    Ett proffessionellt bageri kan alltid göra om, ifall det inte blir bra.
    Den lyxen har ju inte vi som bakar hemma. Om något skiter sig så får vi lappa och laga. Vi kan inte börja om från scratch.
    Det är inte så lätt att leverera eller frakta tårtor när man inte har rätt utrustning för det heller.

    Men det finns säkert någon tårtamatör i närheten av dig om du vill ha hjälp med tårtbaket. och är villig att ta risken.
    Kul att du gillar tårtorna i alla fall.

    Har du något favoritrecept eller tips på några andra bakverk att dela med dig av? Skrattande
  • Sara 120707


    Här kommer tårtan jag gjorde igår.


    Kladdkakebotten


    Hallon/svartvinbärs-mousse


    Mörkchoklad/Glögg mousse


    Pudrad med kakao


    Bälte av vitchoklad


    Blev mycket lyckad, chokladmousselagret blev lite snett för frysen blev lite full men annars e jag väldigt nöjd.


    Vispen gick isönder när jag höll på med chokladmoussen. Har ni försökt vispa maräng för hand?? Rekommenderar det inte...

  • Chicita
    Sara 120707 skrev 2011-12-20 20:36:13 följande:

    Här kommer tårtan jag gjorde igår.


    Blev mycket lyckad, chokladmousselagret blev lite snett för frysen blev lite full men annars e jag väldigt nöjd.


    Vispen gick isönder när jag höll på med chokladmoussen. Har ni försökt vispa maräng för hand?? Rekommenderar det inte...


    Ja där har vi väl allihopa varit något gång (sneda lager, trasiga bottnar osv *hihi*
    Den blev jättebra tycker jag. Skulle gärna ha tagit en provbit Oskyldig

    Jodå, jag vispade all maräng för hand förut eftersom jag tycker att det blir en segare maräng när man använder elvispen. Det är nämligen lätt att vispa för länge då.
    Men det är väldigt jobbigt... Det håller jag med om
  • Sara 120707

    Hehe, så kinkig är inte jag. Min gick isönder precis när jag höll på att vispa ner den heta "sockerlösningen" i äggvitesmeten vilket ju är ett lite känsligt moment så jag fick lite panik. Tycker synd om min sambo som råkade vara i köket, kändes som han var ivägen överallt och han fick höra de.

  • Sara 120707

    Kan rekommendera glöggmoussen, den blev fantastisk.


    Passade förresten på att göra en större version av samma tårta (mousserna och botten) som ligger i frysen.


    Ska plocka ihop den och ha den på nyårsfesten.


    Älskar att det går att frysa

  • Chicita
    Sara 120707 skrev 2011-12-20 20:47:14 följande:
    Hehe, så kinkig är inte jag. Min gick isönder precis när jag höll på att vispa ner den heta "sockerlösningen" i äggvitesmeten vilket ju är ett lite känsligt moment så jag fick lite panik. Tycker synd om min sambo som råkade vara i köket, kändes som han var ivägen överallt och han fick höra de.
    Hehe.. ja så är det för min älskling också.
    Man blir ju lite lätt hetsig när man är uppe i det och något skiter sig. Helt plötsligt är det deras plikt att hjälpa till att fixa, och dom vet ju inte vad vi vill att dom ska göra. Hålla sig undan, ta över vispandet, städa upp något eller vad?
    Och vad dom än gör så gör dom fel...
    Stackarna. Tungan ute

    Men dom får ju i alla fall tårta sen Oskyldig
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm