• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • AndroSid
    snowstars skrev 2011-12-17 20:40:07 följande:
    Kan ju bidra med något annat an babbel. Här är mitt marmorerade chokladgodis :)  Vit choklad + jordnötssmör och mjökchoklad + jordnötssmör (ska egentligen vara mörk men jag är fortfarande typ fem och tycker det blir för starkt ;) )


    Åh du store... Ge mig! Tungan ute

    Själv bakar jag inte så jätteavancerade saker, blir väl som mest kanelbullar, bröd eller typ... ischoklad. Och det vet nog de flesta redan hur man gör Tungan ute
  • Chicita

    Vad gott det där såg ut Snowstars Skrattande
    Har du recept?

    Sara120707: Jag har också ett grymt recept på skurna pepparkakor. Det är ju så himla enkelt och dom blir tunna och härligt krispiga också Skrattande
    Och så slipper man stå och kavla deg i evigheter också *hihi*
    Men dela gärna receptet i alla fall. Jag kan verkligen rekommendera för er andra att baka skurna pepparkakor. Enkelt och supergott

  • Sara 120707

    Chicita:


    Precis, man slipper allt det tråkiga med pepparkakor. Ett plus är också att iom att man fryser degen så kan man göra en omgång och plocka fram och grädda när man får besök tar ju typ 10 min.

  • bridetobe2013


    En liten jultårta bakad med kärlek Fylld med dumlefluff och hallonmos
    1/6 2013
  • Chicita
    AndroSid skrev 2011-12-17 20:54:16 följande:
    Åh du store... Ge mig! Tungan ute

    Själv bakar jag inte så jätteavancerade saker, blir väl som mest kanelbullar, bröd eller typ... ischoklad. Och det vet nog de flesta redan hur man gör Tungan ute
    Tja, men har du något bra knep på att få bullarna riktigt saftiga kanske? Flört

    Vad smart Sara120707 det har inte jag tänkt på Skrattande
    Bra tips
  • bridetobe2013
    Chicita skrev 2011-12-17 21:03:19 följande:
    Tja, men har du något bra knep på att få bullarna riktigt saftiga kanske? Flört

    Vad smart Sara120707 det har inte jag tänkt på Skrattande
    Bra tips

    Senaste gångerna har jag bakat med havredryck istället för mjölk och tycker att bullarna blir saftigare då.


     


    1/6 2013
  • snowstars
    Chicita skrev 2011-12-17 20:55:06 följande:
    Vad gott det där såg ut Snowstars Skrattande
    Har du recept?
    Tack :)  Blev inte så marmorerat den här gången dock.

    200 gram vit choklad
    200 gram mörk choklad
    1 ½ dl jordnötssmör

    Smält den vita chokladen. Blanda ner en dl jordnötssmör. Häll ut i en klädd form.
    Smält den mörka chokladen. Blanda ner ½ dl jordnötssmör. Häll ovanpå den andra blandningen.
    Sen kan man röra om lite så man får marmorerat mönster. Låt stelna i kylen. Skär i lämpliga rutor.

    Tips:
    Jordnötssmöret ska vara saltat. Tycker jag. Det blir en liten kontrast mot det söta i chokladen.

    Det blir nougatkonsistens på dem men de smakar liksom salt och sött.. Jättegott. Och det blir ganska mycket också :)
  • Chicita
    bridetobe2013 skrev 2011-12-17 21:01:40 följande:


    En liten jultårta bakad med kärlek Fylld med dumlefluff och hallonmos
    1/6 2013
    Vad fint Skrattande
    Låter smaskens också... Jag tror vi har samma blomsterutstickare, den funkar till massor av blommor (även som hår om man gör vissa gubbar *tips* )
    Hur har du gjort bokstäverna?  *nyfiken*

    AndroSid: Åh det kanske kan vara värt att prova. Du byter bara ut det rakt av eller ändrar du mängden eller något annat i receptet?
  • bridetobe2013
    Chicita skrev 2011-12-17 21:10:59 följande:
    Vad fint Skrattande
    Låter smaskens också... Jag tror vi har samma blomsterutstickare, den funkar till massor av blommor (även som hår om man gör vissa gubbar *tips* )
    Hur har du gjort bokstäverna? *nyfiken*

    AndroSid: Åh det kanske kan vara värt att prova. Du byter bara ut det rakt av eller ändrar du mängden eller något annat i receptet?

    Beställde dom på tartdecor.se eller kakburken.se Är där jag beställer saker så ngn av dom är det


    Modellerar inte så mkt än men skulle vilja börja.. Ska bara hitta tid. Har gjort mmf att täcka tårtan med,,


    1/6 2013
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm