• Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej
    Jag blev så nöjd och stolt med min senaste tårta så jag känner nästan att jag vill dela med hela världen Tungan ute
    Men tanken slog mig - jag hade inte klarat att göra den om jag inte haft ett bra tårtbottenrecept som jag fått av Sofia (Dekoreramera), teknik som jag lärt mig av Gunilla Wall (tårt-DVD samt många mail med tips och råd), ett recept på vit chokladsmörkräm som jag norpat härifrån och framför allt Googles bildsöksfunktion där man kan få massor med inspiration.

    Så jag tänkte att vi kunde inspirera varandra kanske?
    Allt från bröllopstårtor till småkakor är välkommet.
    Lägg gärna ut bilder och recept. Jag vill inte ha en tråd där vi ska "bräcka" varandra. En enkel gräddtårta bakad med kärlek är precis lika mycket värd som en avancerad tårta med sockerblommor och svår spritsteknik.
    Vad har du för tips och tricks?
    Hur blir dina bullar "världens godaste"?

    Här är i alla fall mitt senaste mästervärk (som jag brukar kalla dom eftersom vissa tårtor inte bara är glädje med, utan många kan till och med göra mig frustrerad, arg och upprörd och sluta i stresshuvudvärk).
    Tack Google för inspiration Flört


  • Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
  • Sara 120707

    Det gick ganska bra, gjorde knäcken hård så den "sprack" rakt nedåt när man skar med en tandad kniv.


    Däremot gjorde jag misstaget att glömma att man inte kan förvara knäck i kylen några längre stunder.


    Ska jag göra det igen så ska jag göra bältet samma dag. Men vackert blev det.


    Funderar också på att testa ett toscabälte någon gång, dvs toscasmet som man "bakar" i ugnen. Tror jag kan få till ett tunnare bälte då, tror de hade blivit snyggt.

  • Sara 120707

    Det är faktiskt förvånansvärt lätt.


    Jag trodde också att det skulle bli svårt men med choklad så är det bara att smälta, hälla ut på bakplåtspapper, pensla jämt och sätta in i kylen.


    Sen klipper man en lagom remsa av pappret med chokladen på och när det är hyfsat stelt så lägger man det om tårtan och trycker fast det lite lätt.

  • Chicita

    Nu har min "huvudtärna" (jag hade egentligen ingen sån direkt, dom var lika mycket värda båda två. Men tärna nr två vart ju inkastad efter att jag tagit bort en annan så hon var liksom inte med från början och tog alltså lite ett steg tillbaka och lät den här tjejen skina lite extra)... tagit examen som sjuksköterska.

    Så i helgen är vi uppbjudna på lite smörgåstårta och hon frågade om jag hade lust att baka en tårta åt henne.
    Jag funderar på att använda stracciatellamousse och jordgubbsmousse i tårtan, vanliga vaniljbottnar och försöka göra dekorationerna som en sjuksköterskeuniform med stetoskop och namnskylt. Jag hoppas att jag klarar av det bara Glad
    Lägger in en bild när den är klar på fredag sen...

    Men om någon har lite tips på hur jag kunde dekorera den annars så tar jag gärna emot dom

  • pulmonate

    Är det någon som har ett bra recept på kanelsnäckor?? Mina blir ofta så torra! 

    Helst inte med mandelmassa eller mjölkprodukter (då man inte hittar mer än typ mjölk och yoghurt här i Italien..de är inte så glada för mjölkprodukter som vi är i Sverige tyvärr).  
    Är hembjuden till en svensk tjej på tjejmiddag, så det hade varit skoj o ha med sig något svenskt  


  • Sara 120707

    pulmonate:


    Hehehe, den var mkt smarrig, den var dock ganska gigantisk så vi åt tårta i en vecka.


    Mörkchokladmousse med glöggsmak är nu min nya favorit efterrätt.


    Har ett bra recept på kanelsnäckor ska rota runt lite se om jag hittar det.

  • Tinzi

    En fråga..hur gör ni för att inte kanten nere ska bli så FUL (jag köper oftast färdiga överdarg från Ica) snittar ni på sidorna eller hur gör nertill?

  • lilla smulan


    Här ar en tårta jag gjorde till min syster när hon hade fest på sitt jobb.
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm