• Jag han

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)


    Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.

  • Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)
  • BlomAnna
    Chicita skrev 2012-02-21 11:57:54 följande:
    Hur får ni marsipanen helt kritvit när mandeln är beige? Jag har hört att det är omöjligt...
    Det är ju som när man målar, om man har någon annan färg än vit i den vita färgen så är det omöjligt att få den helt vit igen sen även om man blandar ut den...
    Jag har köpt extra vit kavlingsmarsipan från Örebro bagerivaror tror jag de heter. Den är ordentligt vit och marsipan är u så sjukt mycket godare än sockerpasta.
  • moonlightgirl
    imalifh skrev 2012-02-08 23:43:45 följande:
    Så här kommer våran tårta att se ut.
    Våra färger är lila/rosa så blommorna byts ut mot lila/rosa sockerrosor.
    Vitchoklad mousse, hackade hallon och limemousse fyllning.


     
    Vilka fina tårtdekorationer ni har, vart har ni köpt dessa, vet du om de finns med andra djur??
  • Chicita
    Emma84 skrev 2012-02-21 12:33:52 följande:
    Hahaha, nejnejnejnej! Nej gud nej! Du måste trott att jag var ur-korkad, hahaha!
    Tror du verkligen att det finns folk som skulle sätta liljekonvaljer på en tårta?! :-O Man blir ju nästan rädd för folk!  
    Jepp.. jag fick till och med frågan om det gick att ha färska liljekonvaljer på tårtan en gång, för bruden skulle ha liljekonvaljer i brudbuketten.
    Nu blev det aldrig av att jag gjorde den tårtan. Dom ville liksom inte förstå att jag är amatör, utan dom hade massa krav och grejer som jag inte kunde leva upp till. Så jag valde att säga ifrån att jag inte kunde göra deras tårta (och att dom inte bör lägga giftiga blommor på något ätbart Flört) men jag vet inte hur det gick sen...
    BlomAnna skrev 2012-02-21 12:36:59 följande:
    Jag har köpt extra vit kavlingsmarsipan från Örebro bagerivaror tror jag de heter. Den är ordentligt vit och marsipan är u så sjukt mycket godare än sockerpasta.
    Ja den är väldigt vit (som vi ju redan konstaterat) men om du lägger något kritvitt på den så ser du att den inte är just kritvit Flört
    Jag gillar både sockerpasta (finns med vit chokladsmak) och marsipan. Och sockerpastan är ju så mycket smidigare att jobba med... Jag har blandat 50% sockerpasta med extravit marsipan också ibland för att behålla marsipansmaken men få den lite vitare ändå, och smidigare Glad
  • moonlightgirl

    Har en liten fråga. Eller snarare så skulle jag vilja ha förslag på vad man kan ha för smak på tårtbotten och vad man kan ha för smak på fyllningen mellan varje botten lager.
    Vi älskar prisesstårta men den behöver inte vara den traditionella prinsesstårtan, men däremot ska vi ha marsipan som lock. Eller ja traditionell prinsesstårta verkar ju se olika ut för olika personer har jag märkt. Har en kompis som köpte prinsesstårta från icamaxi och det var nästan bara en massa grädde i lagrena mellan sockerkakan. För min del brukar det vara hallonsylt i ena lagret.
    Ni som jobbar med sånt här, hur brukar era prinsesstårtor vara??

    Som sagt vi kan tänka oss andra smaker, huvudsaken är att det är gott och det ska gå att ha marsipanlock, vill inte ha sugarpaste för det tycker jag är jätte..... Eller jag ska uttrycka mig så här, jag tycker inte alls om det, inte blivande maken heller.

  • Emma84
    moonlightgirl skrev 2012-02-21 12:49:18 följande:
    Har en liten fråga. Eller snarare så skulle jag vilja ha förslag på vad man kan ha för smak på tårtbotten och vad man kan ha för smak på fyllningen mellan varje botten lager.
    Vi älskar prisesstårta men den behöver inte vara den traditionella prinsesstårtan, men däremot ska vi ha marsipan som lock. Eller ja traditionell prinsesstårta verkar ju se olika ut för olika personer har jag märkt. Har en kompis som köpte prinsesstårta från icamaxi och det var nästan bara en massa grädde i lagrena mellan sockerkakan. För min del brukar det vara hallonsylt i ena lagret.
    Ni som jobbar med sånt här, hur brukar era prinsesstårtor vara??

    Som sagt vi kan tänka oss andra smaker, huvudsaken är att det är gott och det ska gå att ha marsipanlock, vill inte ha sugarpaste för det tycker jag är jätte..... Eller jag ska uttrycka mig så här, jag tycker inte alls om det, inte blivande maken heller.
    Korrekt är faktiskt att prinsesstårta är sockerkaksbotten, vaniljkräm, sylt, grädde och marsipan.
    De utan sylt heter operatårta. Och det är faktiskt den vi gör som standard på mitt jobb. Vill man ha sylt i, får man beställa det.
    Det är säkerligen olika överallt! Men så gör vi på mitt jobb!

    Jag har en standard-tårta som jag brukar beställa på mitt jobb till födelsedagar, dop mm som de numera kallar "Emma-tårta" pga mej Haha!
    Det är chokladsockerkaksbotten, chokladtryffel, vaniljkräm, chokladgrädde och marsipanlock.
    Det låter väldigt mäktigt, men det är det inte. Chokladtryffeln kan man skippa oxå, det blir nästan godare
  • Chicita
    moonlightgirl skrev 2012-02-21 12:49:18 följande:
    Vi hade en extra hög tårta.
    Så vi hade 4 bottnar. Dom två understa var chokladbotten med chokladbitar, dom två övre var vanlig typ sockerkaksbotten.
    Fyllning var (nerifrån) mörk chokladmousse med riven choklad, hallonmousse med hallon och översta lagret var vit chokladmousse.
    (min make älskar choklad och hallon så vi gick på det).

    Om du vill ha prinsesstårta men med en "twist" så kan du välja vaniljpannacotta som en fyllning, och sen ett lager med hallonmousse med färska hallon och ovanpå det grädde och en sista tårtbotten.
  • moonlightgirl

    Tror jag får ta och provbaka lite då jag fått bra förslag av både Emma84 och Chicita.  =)

  • Dannedo

    Emma84: Jag har alltid trott tvärtom, att det är operatårtan som har hallonsylt! Den brukar ju ha rosa lock... Måste undersökas!

  • moonlightgirl

    Som Emma84 sa så är det nog olika på olika ställen, jag har ätit prinsesstårtor och operatårtor som varit väldigt lika under marspanen men har även ätit dem med lite olika samsammansättningar också.
    Nu kommer jag inte ihåg vad den heter med gul marsipan och pudrad kakao på heter, har för mig att den också har något kungligt namn.  =)  Den är också väldigt god. Iallafall från det stället som jag har brukat köpt ifrån.

    Men Emma84 det är ju som du säger att det är olika på olika ställen, den jag åt från icamaxi i Västervik tyckte jag inte alls om, typ bara grädde. Men från icamaxi i Västerås har jag träffat på goda prinsesstårtor.
    Antar att det beror helt på vem som bakar tårtan.

Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)