Inlägg från: Emma84 |Visa alla inlägg
  • Emma84

    Visa era bröllopstårtor! :)

    FelizLane skrev 2012-02-20 14:01:54 följande:
    Vad får ni betala för tårtorna? Jag skulle beställa tårta, men hade inte mage att göra det när dom tog ett sådant överpris. På alla ställen i stan också. Det skillde nästan 20 kr biten.

    Jag vill bara ha en enkel vit tårta med rosa sidenband och färska blommor på. Inga krusiduller.
    Så nu har jag bestämt mig för att beställa samma vecka som vi gifter oss och Göra någon egen ställning på ett bord med tyg och "lådor" under tyget för att bygga upp i olika höjder. 

    Tror ni det blir bra? 
    Tycker jag låter som en bra idé
    Själv jobbar jag på ett av stans populäraste cafe/bageri så min kommer bli gratis. Men jag är lite inne på din linje, inga krusiduller utan enkel å stilren.
    Hur tänker du med rosa sidenband (vi har oxå rosa som temafärg)...ska bandet vara på tårtan? Hur går det då att skära? Eller är tanken att man ska plocka bort det innan? ..
  • Emma84
    FelizLane skrev 2012-02-20 19:44:15 följande:
    Då har du ju supertur!! Japp, rosa sidenband på tårtan. Vi får väl helt enkelt se hur det blir, jag är inte så rädd för kladd så jag bryr mig inte ;P Kanske plocker vi bort det kanske inte :)

    Ang blommorna, ja... Äh, jag tror inte man dör av att ha blommor på tårtan. Kan ju försäkra mig innan så dom inte är giftiga..  
    På mitt jobb har vi gjort flera stycken (superfina!) bröllopstårtor med äkta blommor på - det finns ju faktiskt ätbara, äkta blommor. Så dom är ju absolut inte farliga Även om jag är tveksam till att gästerna faktiskt käkar blommorna! Men giftiga är det ju iallafall inte!
    Chicita skrev 2012-02-20 19:06:25 följande:
    Bakar man själv och inte är van vid att täcka tårtor med sockerpasta eller marsipan (ja man kan faktiskt använda marsipan också, alla bröllopstårtor är ju inte kritvita Flört) ...
    Sen finns det ju faktiskt kritvit marsipan oxå!
  • Emma84
    Chicita skrev 2012-02-21 11:29:53 följande:
    Kritvit marsipan har jag aldrig sett, men "extravit" marsipan brukar jag använda... Den är lite ivory-färgad. Men så länge inget kritvitt står precis bredvid den eller om man gör kritvita dekorationer så brukar ingen tycka att den är annat än just vit Glad

    Och du - det finns giftiga blommor.
    Det är bra att ni använder ätliga blommor på kondiset, men alla blommor är inte ätbara. Vissa är direkt farliga.
    Så det är bra att upplysa om att man ska vara uppmärksam på vilken typ av blommor man använder, om man ska använda äkta blommor.
    Och om man vill vara säker på att inte göra någon sjuk så ska man dessutom använda obesprutade blommor, eftersom att många av gifterna dom sprutar blommorna med kan vara direkt farliga vid förtäring även i små mängder.
    Jo, vi har "vit" och "kritvit" marsipan på jobbet - men jag, personligen, tycker att den "vanliga vita" är finare än den kritvita. Den är som du säjer, mer ivoryfärgad!

    Självklart finns det giftiga blommor!! Herregud, det är klart att det finns!
    Men jag menade bara att om hon valde ätbara blommor - så är dom ju garanterat giftfria, annars hade man ju inte kallat dem "ätbara". Right?
    Det är en lokal florist som förser vårt kondotori med blommor. De - om någon - vet ju vilka som är farliga och inte. Annars hade jag/vi aldrig vågat mej/oss på det Gud nej!
    Håller helt med dej, det hade ju blivit en katastrof om man serverade något som var/kunde vara farligt!

    Visst, vi har gjort en del "blom-tårtor" - men vanligt är det ju inte!
    Vanligast är ju de vita marsipantårtorna med marsipanrosor - i alla dess olika färger, på! Standard liksom
  • Emma84
    Chicita skrev 2012-02-21 11:57:54 följande:
    Hur får ni marsipanen helt kritvit när mandeln är beige? Jag har hört att det är omöjligt...
    Det är ju som när man målar, om man har någon annan färg än vit i den vita färgen så är det omöjligt att få den helt vit igen sen även om man blandar ut den...

    Ok jag tolkade ditt förra inlägg som att "det är bara att lägga på blommor för dom är ätbara" Flört Men då är vi på samma bana Glad
    Usch tänk om någon vill ha äkta liljekonvaljer på tårtan exempelvis... Det kunde sluta i katastrof med kräk-kalas istället för bröllopsfest och kanske till och med ett hjärtstillestånd om fel person får i sig saft som läckt ut från stjälkarna... Skrikandes
    För att inte tala om att vissa blommor smakar illa och alltså kan förstöra tårtans smak...
    Jag är i alla fall jättenoga med typen av blommor om jag nu nödvändigtvis måste använda äkta blommor Flört

    Jag kan bli lite orolig när jag ser alla "gör det själv-tips" ibland eftersom att alla saker inte funkar så "smärtfritt" som tipsaren vill få det till. Och det kan leda till många ledsamheter.
    Det är bra att upplysa om både fördelar och nackdelar när man tipsar så att den som tar emot tipset själv kan välja om det är värt det...
    Blommor kan ha ohyra exempelvis. Det skulle inte vara så kul om det kryllar av bladlöss på tårtan när den ska skäras upp...
    Bra fråga Har jag aldrig tänkt på, vi köper ju in den kritvita marsipanen så jag vet faktiskt inte. Men det är väl tillsatser som i allt annat förmodar jag
    Den "vanliga vita" är ju faktiskt oxå mycket vitare än den beiga mandeln! (Iallafall våran?) Det är ju som du själv skrev, att man tänker inte på att den är någon annan färg än vit om man inte tex har ett kritvitt a4-papper bredvid Den är ju VIT liksom!

    "Ok jag tolkade ditt förra inlägg som att "det är bara att lägga på blommor för dom är ätbara" Flört Men då är vi på samma bana Glad "
    Hahaha, nejnejnejnej! Nej gud nej! Du måste trott att jag var ur-korkad, hahaha!
    Tror du verkligen att det finns folk som skulle sätta liljekonvaljer på en tårta?! :-O Man blir ju nästan rädd för folk!  
  • Emma84
    moonlightgirl skrev 2012-02-21 12:49:18 följande:
    Har en liten fråga. Eller snarare så skulle jag vilja ha förslag på vad man kan ha för smak på tårtbotten och vad man kan ha för smak på fyllningen mellan varje botten lager.
    Vi älskar prisesstårta men den behöver inte vara den traditionella prinsesstårtan, men däremot ska vi ha marsipan som lock. Eller ja traditionell prinsesstårta verkar ju se olika ut för olika personer har jag märkt. Har en kompis som köpte prinsesstårta från icamaxi och det var nästan bara en massa grädde i lagrena mellan sockerkakan. För min del brukar det vara hallonsylt i ena lagret.
    Ni som jobbar med sånt här, hur brukar era prinsesstårtor vara??

    Som sagt vi kan tänka oss andra smaker, huvudsaken är att det är gott och det ska gå att ha marsipanlock, vill inte ha sugarpaste för det tycker jag är jätte..... Eller jag ska uttrycka mig så här, jag tycker inte alls om det, inte blivande maken heller.
    Korrekt är faktiskt att prinsesstårta är sockerkaksbotten, vaniljkräm, sylt, grädde och marsipan.
    De utan sylt heter operatårta. Och det är faktiskt den vi gör som standard på mitt jobb. Vill man ha sylt i, får man beställa det.
    Det är säkerligen olika överallt! Men så gör vi på mitt jobb!

    Jag har en standard-tårta som jag brukar beställa på mitt jobb till födelsedagar, dop mm som de numera kallar "Emma-tårta" pga mej Haha!
    Det är chokladsockerkaksbotten, chokladtryffel, vaniljkräm, chokladgrädde och marsipanlock.
    Det låter väldigt mäktigt, men det är det inte. Chokladtryffeln kan man skippa oxå, det blir nästan godare
  • Emma84
    Dannedo skrev 2012-02-22 00:41:00 följande:
    Emma84: Jag har alltid trott tvärtom, att det är operatårtan som har hallonsylt! Den brukar ju ha rosa lock... Måste undersökas!
    Nix! Inte här där jag bor iallafall, jag arbetar på ett av stans populäraste kondotorier (som även fått utmärkelsen "Ett av Sveriges bästa kondotorier" flera år i rad)
    Vad det är för färg på marsipanen spelar ingen roll (här), utan det är fyllningen. Opera = utan sylt. Prinsess = med sylt!
    Och jag påpekar ännu en gång: så är det här där jag bor.  :-P
    Det kan säkert vara annorlunda på andra delar av Sverige, allt annat brukar ju vara det
  • Emma84
    malin martin skrev 2012-04-17 21:21:40 följande:


    chokladbotten, hallonmousse, blåbärsmousse är det i denna som vi hade på vårat bröllop 25/2
    Åh, älskar hjärtanen på toppen!
    Sådan liknande tårta ska vi oxå ha! Hur gjorde ni med silver"banden"? Är det riktiga sidenband eller gjorda i sockerpasta eller vad?
    Jättefin verkligen!!
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)