Inlägg från: väktarbrud |Visa alla inlägg
  • väktarbrud

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Hej allihopa!

    Här har ni en till som ska gifta sig den 7 juli i år! Tiden går rasande fort, nu är ju femmånadersstrecket passerat!

    Vi gifter oss borgerligt på en strand i Skåne för att sedan ha middag och fest i en närliggande lokal, också vid havet.
    Det går upp och ner hur stressad jag är, men just nu känns det som jag har rätt okej koll på läget.

    Fixat hittills:

    - Min klänning
    - Hans kläder (militär mässdräkt)
    - Vigselförrättare
    - Lokal & Catering
    - Utsett tärna, marskalk och toastmasters
    - Bokat fotograf
    - Skickat ut Save The Date kort
    - Bokat hotell för bröllopsnatten
    - Beställt inbjudningarna (det gjorde vi idag)
    - Smågrejer typ som bokat tid för manikyr och fransförlängning
    - Färgtema

    Vi bor i Stockholm annars så det är lite knasigt att sköta allt på håll, är det någon mer som har det så? Ska åka ner i påsk och då tänkte jag försöka ordna frisör/make up artist, blommor och träffa vigselförrättaren.

    Vi har en del gäster från utlandet (grekland, där min kille kommer ifrån och USA) så det gäller att hitta boende till alla och ha koll på logistiken. 

    Någon mer som ska försöka få in lite grekiska traditioner i sitt bröllop? Eller som gifter sig i skåne kanske? 

  • väktarbrud

    Lovingyou: Haha, gör du? Jag försöker att inte göra det, ifall jag skulle bli stressad eller nått..råkade hitta en tramsig app till iphonen som heter Wedding Countdown, den spelar bröllopslåt och visar hur många dagar det är kvar till ens eget bröllop, så jag kan tala om att idag på Alla Hjärtans Dag är det 144 dagar kvar :) 20 veckor kommer gå fort!

    Hanna1102: Åh vad fint att gifta sig på Vaxholm! Min kompis var toastmaster på ett bröllop där förra sommaren, hon sa att det var supervackert. 
    Kommer ni från Stockholm från början eller varför har ni valt att vara där? Hoppas det löser sig med boende för era gäster.
    Vi har haft kontakt med en del små B&B och vandrarhem men på vissa ställen kan man inte reservera för sina gäster och de flesta ställen är rätt små, men jag hoppas att alla ska hitta någonstans att bo. Min familj bor i närheten så i värsta fall får folk sova hos dom. 

  • väktarbrud

    Vi har också skickat in hindersprövningen och anmälan med efternamn. När vi fick tillbaka hindersprövningen så stod det att efternamn ej var anmält.
    Jag ringde och dubbelkollade och efternamnsblanketten var visst registrerad, den hade bara inte hunnit bli det när dom skrev ut hindersprövningen! Phu vilken tur!
    Cool 

  • väktarbrud

    Vad tiden flyger fram!

    Var nere i skåne i påsk där bröllopet ska ske (bor i Stockholm annars) och hade späckat schema! Provade tårta, håruppsättning, makeup, träffade vigselförättaren och visade vigselplatsen och lokalen för syrran och några vänner.
    Allt kändes jättebra, det känns att det närmar sig med stormsteg. Vi har OSA på inbjudningarna den 7 maj och då ska vi börja ta tag i festhäften, bordsplaceringar och allt sånt! Ska bli jättekul!
    När har ni andra OSA? Hur långt har ni kommit?

    Och så hittade jag en ny klänning...hehe
    Blev störtkär i den, sjöjungfrumodell med spets och litet släp och tyll...helt tvärtemot vad jag trodde jag gillade! 

    Är det någon annan som också köpt ny klänning under planeringstiden? Eller är jag bara crazy? Min förra köpte jag förra sommaren och nu vet jag inte vad jag ska göra med den :P 

  • väktarbrud
    Lovingyou: Jag la upp två bilder på den i tråden "visa DIN brudklänning", så kolla där!
    Vad smart du är som slutat kolla, det har jag också gjort nu. Får väl sälja den andra som hänger i garderoben :D

    Inte så konstigt egentligen att man ändrar sig, den andra har hängt i garderoben sen förra sommaren...det är rätt långt tid..
    Hur ser din klänning ut? Ska du ha spets?  

    Hur gör man förresten om man vill stå med i listan där uppe? Vi ska gifta oss på stranden i Abbekås, skåne :) 
  • väktarbrud
    Lovingyou: Den är ju superfin!!! Väldigt klassisk GladDazzle: Ahaa, då förstår jag!! Det gör inget, jag tror att jag kommer ihåg själv när och var jag ska gifta mig...förhoppningsvis :)
  • väktarbrud
    Berlan:

    Vad konstigt att din florist inte kan fixa pioner, när jag var och besökte "min" i påsk så berättade också att jag ville ha mycket pioner och att de ska vara "bolliga", rundare liksom, inte helt utslagna. Hon beställer tydligen också sina blommor från Holland och de skulle inte vara några problem vad jag förstod.

    Kanske är det skillnad på att frakta Skåne eller Luleå? Fast det verkar ju konstigt... 
  • väktarbrud

    Mrs S 2012: Åh vad spännande att ni har era möhippor framför er!

    Mina kompisar totalchockade mig med en tidig möhippa den 21 april! Väldigt smart av dom, jag hade inte ens börjat fundera på det än...
    Min fästman hade totallurat mig att vi skulle på Spa på lördagen och sova över där...jag verkligen såg fram emot detta och berättade för alla på jobbet att vi skulle dit, vilka behandlingar jag skulle välja osv.

    Kl 7 på lördagmorgon så vaknar min fästman och går på toaletten, när han kommer tillbaka så säger jag, somna om nu några timmar, vi behöver inte gå upp kl 7 en lördag heller....då typ rusar det in 12 tjejer  i vårt sovrum och skriker MÖÖÖHHHIIIPPPPAA!!! Hjälp vad rädd jag blev!!! HAHAHAh!

    De hade planerat och fixat en helt underbar dag för mig! Mina barndomsvänner och min syster hade kommit upp från skåne och hela dagen var supervälplanerad!
    Jag fick bl a leda ett Friskis-pass i jättefula trikåer (älskar Friskis), fäktas (WOW! Det va häftigt) och bli stylad, sminkad och fotad i en fotostudio.
    På kvällen åkte vi alla tillbaka hem till mig (bor i hus) där tjejerna hade fixat med jättegod cateringbuffe och massa dricka och vi satt och pratade hela kvällen om gamla och nya minnen och mina nyare kompisar lärde känna mina gamla...sen fick jag göra lite lekar också bla betygsätta gamla ex :)

    Helt underbar dag! Det bästa tycker jag var att vi inte gick ut på krogen på kvällen utan var hemma och kunde umgås med varandra och prata och det visar ju att de verkligen känner mig för de gjorde precis som jag själv hade velat ha det om jag fick bestämma. Mycket fysisk aktivitet, inte så mycket alkohol och lugnt på kvällen.
    De flesta långväga sov över hos mig så vi hade en jättemysig frukostbuffé dagen efter.

    Ser framemot att höra om era möhippor när det är dags!!!!! :)
     

  • väktarbrud

    Hej allihopa!

    Tänkte för en stund sen, vad kul det ska bli att se era bröllopsfoton sen efter den 7 juli :)

    Nu är det inte alls långt kvar, endast 51 dagar enligt min wedding app :)

     

  • väktarbrud

    Vad kul att läsa om hur mycket ni andra har kvar och vad ni gör just nu!

    Här håller vi på med festhäftet och gästpresentationerna, det tar tid. Några personer har vi aldrig träffat men man vill ändå skriva något litet om varje så då måste jag kontakta folk för att få reda på något.
    Lite omständigt...

    Vi ska hyra en lokal och typ fixa allting själva. Jag har en idé om dekorationer men inte börjat köpa eller ordna detta ännu...huu...tiden rusar fram! Partytält ska upp, porslin, glas och bestick ska hyras in, dekorationer köpas, sprit och annan dryck inhandlas osv osv osv

    Ska försöka ha det mesta klart sista veckan så jag kan verkligen njuta. Jag har semester hela veckan och åker ner till skåne på tisdagen (bor i stockholm annars). På måndagen ska jag klippa och slinga håret, fixa naglarna och förlänga fransarna, ska bli sååå skönt att bli lite ompysslad.

    Någon mer som gifter sig i skåne? 

  • väktarbrud
    Lovingyou: Nej det har jag inte, det är första gången så det ska bli jättespännande att se hur det blir!!! 
    Har hört att man inte får blöta ner dom (gråta) på typ 2 dagar efter, tur att det är några fler dagar innan bröllopet he he

    Min fästman är iväg på svensexa, hans gamla befäl från lumpen kom inspringande i vårt sovrum imorse och skrek så min fästman höll på att kissa på sig! HAHAH! Jag visste om det såklart, och hade legat vaken och väntat i 3 timmar med hög puls och inte kunnat somna om :)

    Han fick packa lite grejer och ta på sig en av mina gamla klänningar sen bar det iväg med ögonbindel på! Ska bli sååå kul att höra imorgon allt de har gjort! Några bilder ploppar upp på facebook så jag följer dom lite :D 
  • väktarbrud
    Lovingyou: Jag är nervös för att folk ska gå hungriga, att alkoholen ska ta slut och att folk inte ska ha kul.

    Det sista är egentligen onödigt att oroa sig över för kul är jag nästan säker på att folk kommer ha! Och maten lär väl räcka, vi ska ha förrätt plus buffé och sen tårta och kaffe.

    Däremot det andra är jag inte ett dugg nervös över :) Säga ja inför alla 90 (!!) gäster och lova min man det ena och det andra, det ser jag bara framemot!

    Var på Ikea med svärmor idag och handlade dekorationer m.m. :) Hon vill att vi ska ha brudöverlämning (där dom kommer ifrån är det tradition), jag höll på att gå i taket!! Haha! Det är inte lätt när man har så olika åsikter ibland :) 
    Hon är världens bästa men med starka åsikter, men det har jag också :) 
  • väktarbrud

    Dazzle: Jag tror att folk är glada över att få hjälpa till och känna sig delaktiga. Mina vänner frågar hela tiden om de kan hjälpa till med något och jag har gett flera stycken uppgifter redan. Det känns jättebra att kunna göra det! Dock är det vissa grejer som man själv har inne  i huvet som man måste ordna med själv :)

    Nu är det nästan bara en vecka kvar tjejer!!! Tills det smäller!!! Wow!! Imorgon jobbar jag sista dagen innan semester och min kollega på jobbet hjälper till att skriva ut 90 festprogram :) Så i helgen får vi sitta med detta och fästa ihop dom.

    Annars ska jag ha en s k brudklänningsprovning med min svärmor och min blivandes faster i helgen. De är greker och så gör man där enligt tradition. Man ska titta på bruden i klänningen och även ge henne guldsmycken :) Tycker jag låter som en trevlig tradition Glad hihi

    Andra traditioner vi ska ta med från Grekland är porslin att kasta i golvet, vissa traditionella danser som brudgummen m fl ska dansa...

  • väktarbrud
    satinsilk : Åh var inte nervös över vädret! Det kan man ändå inte ändra på, hur man än gör! Vi ska också ha vigsel utomhus men vi måste nog komma på en plan B ifall det blir dåligt väder.

    Det finns ju massor av andra saker man kan vara nervös för Cool 
  • väktarbrud

    Vad fina alla är!

    Vi hade en helt underbar dag! Regnet hängde i luften hela dagen och det droppade lite emellanåt men det var ingenting vi lade märke till :) Fotografen var glad, för det var tydligen perfekt väder för att fota.

    Har inte fått några bilder alls än, men här är en bild som vi själva tog med mobilen 10 minuter innan vigseln när vi stod och gömde oss bakom ett par buskar, i väntan på att klockan skulle bli 15 och vi kunde gå fram till alla som stod och väntade vid vigselplatsen.




    Vi var såå nöjda med vår dag!!!! Den blev väldigt känslosam, alla tal var väldigt fina och det var några som hade övat in sånger också. Dj:n vi hade valt var väldigt duktig! 

    Det enda var att dagen gick alldeles, alldeles för fort Gråter 

    Hoppas på att få se fler brudpar här i denna tråden snart! Ni kanske är iväg på era bröllopsresor? Vi åker till Paros, Grekland, på söndag  


     
Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!