• hjgs

    Öviksbrudar 2012

    lilja skrev 2011-08-11 20:58:34 följande:
    Inte bestämt smak än, vi får väl provsmaka hela vintern ;) Nej, skämt åsido, det går ju inte. Då kanske man inte kommer i klänningen nästa sommar. Själv älskar jag choklad, det enda är väl att det kan bli ganska mäktigt med för mycket av den varan. Säkert med jordgubbar eller hallon, och massor med grädde...
    Vit marsipan, med svarta och röda detaljer :)

    Klackarna är 8cm höga. Sambon rynkade lite på näsan när han insåg att jag blev snäppet längre än han... Iofs så var han utan skor, så det blir nog bra. Jag är 1.64 och han är 1.71, så med klackarna och han i skor så borde vi bli ganska lika långa.
    * 21 juli 2012 *
    finns det någon kina sida för skor? vart har du hittat dom? själv är jag på jakt efter ett par fina ballerina skor, är några cm längre än sambon utan klack, jag 177 han 175 så känns inte kul å vara allt för mkt längre på bilderna
  • hjgs
    hgjs- 30/6 Själevads kyrka kl.15.00
    lilja
    -
    21/7 Själevads kyrka kl.14.00
    Millan1984 - 11/8 Arnäs kyrka kl 14.00
  • hjgs

    tänkte kolla med er tjejer om nån kan tipsa mig om en bra och prisvärd frisör som kan fixa hår och smink? har noll koll.

  • hjgs
    Fenuril skrev 2011-10-08 17:31:07 följande:
    Hej och tack! =)

    Vi håller oss lite hemliga tills det är dags att skicka ut inbjudningarna, vill att det ska bli en överraskning. Cool
    Men det jag kan säga är att vi bor i Uppsala just nu och att jag har bott lite varstans i Övik, men mest i centrum.

    FV-stugan har vi faktiskt funderat på. =) Det som vi tvekar över är priset och hur många som ryms där. Det känns som att den är ganska liten, särskilt om man vill ha ett liveband och dansgolv. Men jag älskar utsikten! Någon här som har varit på fest där som vet hur det fugnerar med utrymmet? Hur många gäster skulle ni säga är lämpligt?

    Varvsberget som i restaurangen? Kan man ha sin  vigsel där? Det ska jag genast kolla på. Tack för tipset! Eller finns det någon fin plats ute som du menar? Jag har ingen aning om hur det ser ut där med alla ombyggnationer som varit senaste åren. =)
    Vart uppringd i veckan av FV då jag prel.bokade i våras, det kostade då 4500:- men de skulle höja så han skulle ringa när han visste pris. Så nu ringde han och de har höjt till 6000:-!!!! va en rätt bra höjning. FV rymmer 70 pers sittandes om jag minns rätt.
  • hjgs
    Fenuril skrev 2011-10-09 09:43:19 följande:
    Oj, ja det var en höjning. Är det per natt eller helg? Är det så stort att det ryms 70 pers? Då är det inga problem för oss iaf. Mindes det som mycket mindre, men det var ju flera år sedan jag var där. =)
    det är per helg, jo men då tror jag att det inte rymms så mycket mer än bord.  inte alltid så lätt att minnas bokade in en ny koll på den lokalen vi ska ha för jag kommer inte alls ihåg speciellt mycket av hur den va
  • hjgs

    kul att läsa hur det går för er andra

    hipo1  vi ska ha tunnbrödchips med västerbottenost dipp super gott och enkelt att göra.  lite norrlänskt i alla fall...

  • hjgs

    jag är dålig på det där med recept, har exprimenterat mig fram efter vi fick sånna chips till plockmat på ett skärgårdscafé men jag gjorde så här:
    skar trekanter i lämplig storlek, penslade med olja och ströde lite fling salt över sen in i ugnen på 150 grader här gäller det att hålla koll för det varierar mellan brödmärke allt från 2 till 5 minuter, när de har blivit gyllene så ta ut dom och låt dom svalna, då stelnar dom till.  sen är det bara att blanda cremefresch och VB ost efter smak och köra det någelunda slätt med stavmixer.  Sen är det bara att dippa på, chipsen håller sig rätt länge i en plastburk.
    även dippen går bra att göra innan blir bara bra om den får dra lite.

    testade även att  ta några chips och smörstekte kantareller som jag la ovan på och toppade med lite VB ost och jäklans vad de gick åt, hade gäster som var söder ifrån tror det gick två paket tunnbröd den helgen haha.

    snabbt enkelt och väldans gott

  • hjgs

    Här har vi också bockat av dekorationerna, köpt lakan på ikea. köpt  löpare och stolsöverdrag, servetter, bling stenar, rosenblad och fyndade vaser på dollar store   gjort placeringskort, en mall för vigselprogrammet, börjat pilla på festprogram så om du har några bra tips Lilja så får du gärna dela med dig gillade din bingo. Har beställt menykort, inbjudningskort, bokat fotograf, hår och smink och budat hem massor av saker i från ebay, bland anant hjärtformade khom loys, såpbubblor, servettringar, slöja, mina kläder och skor och hans kläder och skor är fixat och ringen ligger i kassaskåpet, och tärnan har valt sin klänning som beställs till våren. I påsk blir det en tripp till mamma och tyskland, börja känna att jag ahr rätt bra koll på läget, men har ingen aning vad mer jag ska ha koll på... några tips?

  • hjgs

    Millan: hur tänker ni dekorera? jag tänkte som du att ringen skulle köpas in till sommaren men fick den jag verkligen ville ha för halva priset så jag vågade inte chansa på att det skulle komma ett lika bra erbjudande igen det blev den här i från guldfynd.



    Angående betalbar så tycker jag inte att det är för dyrt, sen en tanke kan man inte köra samma pris på allt för enkelhetens skull?  både för vin öl och eventuellt andra drycker och 10 eller 15 för alkoholfritt.

  • hjgs

    mätte den nu den är 5mm bred, gav 5900 för den ord. pris är 9898:-
    köpte den i sommras nu såg jag att den va på erbjudande för 8498:- vet att det är en schalins ring men ingen aning om det är en stjärnfall vega, tyvärr. vart bara helt kär i denSkrattande  
    jag har en helt slät förlovningsring, även den 5 mm bred, den är lide mer rundad (eller hur man säger) men det var så pass lite att de passade bra ihop ändå. tänkte ha diamntraden neråt mot förlovningsringen.


    Millan: ska ni göra maten till buffén själva?  brukar bli större utbud till skolavslutningar och våren men du kanske vill ha det klart innan hinna gå in och så.


    ja är nog bra med en rejäl växelkassa ha stått i bar på privata fester och det går alltid mer växel än vad man tror.

Svar på tråden Öviksbrudar 2012