• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hoppsan hejsan!

    Idag skiner solen lika overkligt som det snöade i fredags. Hem kom jag i alla fall och nu känns det vår mer än någonsin. Fast attans vad halt det var i dag! Skulle bromsa på en gata för det dök plötlsligen upp ett farthinder. Men fast jag bromsade så rullade blilen glatt på ändå. det var läskigt! Huu! Inför naturens kraften är man rätt liten...

    ...och nu är det bara två dagar kvar innan ansökningstiden för tjänsten går ut. Magkatarrkänsla, typ.

    Och så hade jag femtitretusen grejer att göra när jag kom till jobbet idag, bl a en begravning som hon tycker jag skall ta. Har naturligtvis inget emot begravningar, men den här är på tisdag nästa vecka och på fredag är jag i Hässlehom hela dagen för att börja välja biskop och på måndag är jag ledig. Och i morgon har vi seeeega månadsmötet och därefter vårplanering (sådan som andra församlngar hade i höstas, typ). Men det löste sig. Problemet är, att tanta chef inte tycker att kvalitet är viktigt när det gäller begravningar av äldre. Hon anser att man ungefär kan snyta ett griftetal ur näsan på väg till begravningen och dit räcker det väl om man kommer tio minuter innan....ni förstår? Att ägna två (!) timmar till ett griftetal och vara på plats i kyrkan en timme innan, det tycker hon är att lägga för mycket tid.

    Nej, nu blir jag så trött att jag snart tänker åka hem. Amarettos uppfödare kommer för att fortsätta hjälpa oss att klippa i tusslandskapet han har samlat på sig under magen. Han tycker INTE om att man håller på där speciellt mycket.

  • Soldemor

    ...och jag knegar på mitt i allt snorande. Funderar allvarligt på att gå på step ikväll. Börjar kännas otåligt och irriterande. Lite snorig och hostig och orkar nog inte så mycket, men det jag orkar blir väl kul iaf...

  • Soldemor

    Hej Daa! Nej, ingen risk. Däckade i soffan i går kväll 18.30 (efter Glamour!) och fick absolut inget vettigt gjort. Ikväll är det jobb iaf fram t kl 21. Sedan somnar jag väl i bilen på väg hem. Det borde finnas någon form av autopilot att koppla in, så bilen kör själv hem, säkert och snabbt utan att krocka med alltför många älgar, grisar och galna bilister.

    Blir så fort trött och otålig på att inte må bra och orka allt jag vill!

    Har du sett boken "Min morfar och lammen" eller "larver och trollsländor" el "adjö, herr Muffin". Fina böcker som förklarar döden för barn på ett bra sätt. Parvlarna är kanske lite för små, men det kan ju finnas något du kan använda?

  • Soldemor

    Hej Passionis! Vad du är duktig med matematiken! Förstår  typ inte mycket av det du talar om...


    Jag kan skicka dig min trave av kursböcker till chefsutbildningen också. så kan du läsa i mattepauserna och så sammanfatta och maila mig. Det blir väl bra? Oskyldig Känns som om min hjärna har gått i studiestrejk som den mycket ogärna vill avbryta...

    Håller fullständigt med dig om det där med begravningar. Det är vi vuxna som hymlar och håller på. Barn tar döden som något mycket mer naturligt.

  • Soldemor

    Jag gissar på alla hjärtans-bebisar här...

    Kramar till September! Många!

    Har fått förfrågan från en hemvärnsbataljon om jag vill bli deras bataljonspastor...kan jag väll...Tjoho! Det var ju faktiskt för detta jag gjorde minilumpen en gång, men sedan kom allt av sig någonstans. Men nu kör vi process med formell ansökan! Kul! Behövs liksom sådant nu för att lysa upp tillvaron!

  • Soldemor

    Hej!

    Tant C fick visst ett hysteriskt utbrott på kyrkorådsmöte i veckan och har sedan varit sjuk. Hmm. Nu vet ingen vad som stundar här...

    Eftersom både jag och maken inbillar oss att hon nog kommer hålla ögonen på mig lite extra, så ligger jag nog lite lågt här. Vem vet om hon kan kolla upp datoraktivitet?

    Skall försöka ta mig in här via telefonen.

    Och jag skall maila till dig också Blomman, det kan jag!

    Så, over and out för en stund. skall till sjukgymnast rätt tidigt idag, sedan skall maken och jag åka till pizzataket för lite romantisk middag. Vi har en lott som vi tydligen kan vinna pizzor på.

    Höres förhoppningsvis snart.

    *Vinkar till till Ninnis och kramar Blomman*

  • Soldemor

    Grattis september! Det blev en Valentina! Lite finmotoriskt m telefonen men tänkte berätta att på torsdag Skall Jag på anställningsintervju! Typ

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård