• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Passionis: Jättekram tillbaks! Det är inte så att du har ett badkar i nygamla badrummet? För då kan du ju fira med bubbelbad och champagne! Lite festligt sådär! Och har du bubbeldrickan i duschen så akta så du inte spär ut den för mycket! Skrattande

  • Soldemor

    Nu kanske ni bör sitta ner, för det här är ungefär det löjligaste jag hört:

    Hade s k utvecklingssamtal med C och får höra att maken inte får vara med när vi har vår ungdomsgrupp. Han brukar nämligen köra när vi skall någonstans, för jag tycker inte att jag är någon höjdare till bilförare och skall vi tex till Kristianstad el Malmö så låter jag gärna bli att köra.  Men hans närvaro med gruppen sänder så konstiga signaler till henne. Ingen i gruppen har sagt något men det stör henne.
    Och sedan tycker hon att jag är tvär ibland. Jaha, man skall alltid steppa runt och småvissla, eller?

    Och jo, det var avdrag för chokladasken på lönen.

    Är det någon här som vill anställa mig till något? Jag kan ju passa dina djur, Passionis så får du tid att sitta och läsa och så?

    Hela det samtalet var en enda parodi!

  • Soldemor

    Så härlig kör du är med i, Flamman!  *ryser lite av välbehag när jag hör sången*

    Nu ska jag åka hem. Borde egentligen gå på något boxintensivpass el så ikväll för det känns som om jag har lite lust att slå på någon, men får väl nöja mig med ett steppass.

    I morgon är jag ledig, åter fredag!

    Ta vara på er och stressa inte för mycket. Det blir jul oavsett ändå!

  • Soldemor

    Hejsan!

    Idag är det skolavslutningar!
    Just nu har vi tendens till blå himmel här ute, skulle vara riktigt skönt som kontrast till allt det grå.

    I går åt jag lunch med allratrevligaste Ingis, tack för en mysig stund!

    Precis när jag lagt mig i går kväll, så ropar maken nerifrån att Siena kräktes. Ja och? De kräker emellanåt och så länge det inte är Amaretto som störtkräker så är jag inte jätteorolig. I alla händelser går jag inte upp ur sängen för att gå ner och torka kräks, när han sitter i samma rum.
    I morse var det ett farligt daltande med henne (mer än vanligt dvs!) och pysslande. Attans vad denna lilla tjej särbehandlas, henne han var beredd att lämna vårt äktenskap för, om jag tog hem henne...mm.

  • Soldemor

    Mycket trevliga och lyckade skolavslutningar - vilka fantastiska musikaliska förmågor som finns i denna församling! Läckert och lovande för framtiden!

    Nu börjar jag bli lite sugen på att åka hem och handa mat till långrandige herrn. Den finns bara på djurapoteket.
    Sedan går jag på andra jobbet kl 18, så det blir lugn hemmakväll med förmodligen lite strykning och tv och så.

    Trevlig helg alla fina trådisar! Nu är det snart jul! Tomte

  • Soldemor

    *vinkzf till Daa och MSW*

    Hej alla så här dagen före dopparedagen! Hur många doppar förresten? Maken  gör och vill ha speciellt tunnbröd till det, så vi får väl åka och handla i eftermiddag. Har som ambition att sluta till lunch idag. Har en del ärenden att uträtta och tänkte gå på spinning vid 17-tiden, och ligger ganska bra i fas med arbetslivet, så jag går med gott samvete.

    I morgon skall vi till katthemmet som Solde kommer ifrån och ge julklappar, mat och godis. Sedan åker vi via kyrkogården på vägen hem och gör julfint hos mamma. Är det bra väder så får Solde föja med. Hon är mycket förtjust i att promenera längs med kanalen vid sidan om kyrkogården, många spännande dofter där och svanar och änder i kanalen.
    Kalle Anka är supertradition för mig och kanske en promenad sedan om vädret är ok, och så äta lite innan slappa vid TV:n. Brukar vara ganska seg sedan, lagom tills det är dags att byta om och åka iväg för att ha midnatssmässa.  Julnatten avslutas med skinkmacka och julmust och med ambitionen att sova lite längre på juldagen - en ambition som sällan delas av tre hungriga fyrbeningar som är vana vid frukost kl 5.

    Ungefär sådär ser min dag ut i morgon - vad skall ni hitta på?

  • Soldemor

    God fortsättning alla!

    Nu skall jag strax ha skymningsmässa med julens ¨sånger och psalmer, mysigt!

    Har hittat en granne som har jobbat i många år med chefer och personalutbildning och jag fick tips på strategier att handha chefstanten med (vi satt och sippade glögg hos denna granne igår kväll) så det känns bra, bara jag klarar av det när det kommer till skarpt läge. ( och det gör det ju i princip alltid när hon är på jobbet, lustigt!)

    Kramar till alla och tack för önskan om nytt jobb, ja, det får vi hoppas!

  • Soldemor
    Daa skrev 2013-12-27 13:20:01 följande:
    Strategier kan vara bra att ha. Själv skulle jag vilja kunna manipulera min omgivning lite mer, i alla fall vissa, extra storartade element. {#emotions_dlg.djavulsk}  Vad hade grannen för tips?
    Att se henne för vad hon är och inte blir provocerad av hennes konstiga beteende (ha, jättelätt!). Att höra vad hon säger, konstatera och låta det gå förbi. Mm, jag skall verkligen försöka men hoppas ändå av hela mitt hjärta att jag arbetar någon annanstans om ett år!

    Jag har faktiskt Henrik Fexeus böcker om att just manipulera sin omgivning (och vid behov: chefer). jag får nog ta fram dem och börja läsa lite...{#emotions_dlg.djavulsk}{#emotions_dlg.djavulsk}

    Det är häftigt med dina parvlar, tänk att det har gått så lång tid sedan de kom till världen! Jag kommer ihåg det.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård