• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    MSW skrev 2013-06-13 20:16:34 följande:
    Alltså det här med skolavslutning i skolan.. Så är min ståndpunkt lite att ska man vara i kyrkan borde det vara på kyrkans villkor.. Förstår liksom inte varför kyrkan "vill" gå med på att inte prata om sådant som är dess grund/skäl på något vis. Då tycker jag att det är bättre att man är någon annanstans. Jag har alltså absolut inget emot att vara i kyrkan (och hade tyckt att det vore helt okey att jag eller mina barn hade avslutning i något annat trossamfunds lokal och lyssnat på det de isf eventuellt pratar om). Oj blev nog lagom rörigt, hoppas att min åsikt något så när kommer fram och inte kan missuppfattas allt för mycket..
    Oh, vad jag håller med dig om detta! Tyvärr verkar det inte som om Svenska kyrkan tar ställning i detta, utan de flesta jamsar med och låter skolorna komma ändå, på skolornas villkor. Lite som med brudöverlämning.
    Argument som att de ser symbolerna i kyrkorummet och liknande köper jag inte riktigt. Jag tycker det är hyckel att låta skolorna komma dit men sedan inte ge dem det budskap som "hör till" lokalen s a s.
    Vi har en skola här, som vill ha kyrkan men är livrädda för att stöta sig med föräldrar och skollagen. Men bara kyrkan är stor nog för att rymma alla...
    Därför vägrade jag att ha skolavslutning i somras. Nu är det snart dags igen och det börjar kännas lite jobbigt...
  • Soldemor

    Nu mina vänner har jag gjort agendautkast t julnatt och annandagens skymningsmässa, skrivit någon sorts predikan till julnatten samt förbön till dito och hittat nattvardsbön som passar. Därmed tycker jag mig vara förtjänst av att stänga ner datorn, åka hem, packa, diska och städa. I morgon bitti 06.23 (ja, seriöst som konfirmanderna säger, på morgonen!) åker vi till stora huvudstaden för att gå på teater m m.

    Ha en trevlig helg alla!

  • Soldemor
    Klockarbol skrev 2013-11-25 11:45:07 följande:
    Hej alla!

    Solde - Kräkande katter är inte roligt men jag hoppas Sthlmshelgen blev bra?
    Hej själv!

    Jo, Stockholm var härligt fast snorkallt! Känns som evigheter sedan fast jag var där förra fredagen!
    Vi körde zumba i en liten källarlokal, såg härlig och mysig musikal, gick djurgården runt, shoppade lite (ett måste när man är i den staden!) och fikade med farbror Olle i gamla stan.
    Det var en bisarr känlsa av frustration när jag vaknade på måndagen och visste att det var dags för hemfärd. Naturligtvis ville jag hem till mina små, och speciellt mannen som gick på losec-kur (losec is dat shit, funkar alltid!) men allt det där andra jobbrelaterade kändes inte så kul. Men hem fick det bli ändå.

    Tack för paket, Blommis! Strumporna är invigda och var jättesköna! Känns som jag är skyldig dig 10,-

    Ikväll har vi nyårsfest för konfirmander och ungdomar, i morgon är det julmarknad och på kvällen skall vi till Helsingborg och se den traditionella julshowen med dragshovgruppen Champagne Safari. Fröken söts uppfödare är med där!
    På söndag är det första advent och efter gudstjänsten blir det nog att åka norrut igen för att lyssna på Händels Messias med Maria oratoriekör där min syster är med och sjunger.
    ...och sedan är helgen slut och jag måste börja planera för THE REAL BIG STÄDNING innan vi skall ha lite glöggmys nästa helg. Så rörigt som vi har skulle jag inte våga bjuda in någon.
  • Soldemor

    Vilken fin bröllopsbild, Kjell! Och grattis!

    Flamman: Beklagar verkligen det inträffade, livet är så attans hårt och oförutsägbart ibland och ändå måste vi igenom
    *kramar varsamt om*

    Hittade precis mail från chefan med alla saker hon tycker jag måste göra i eftermiddag. Nej, natruligtvis hade jag inte planerat in något redan, nej då...

  • Soldemor

    Det skall jag göra, Blommis! Får gå i kollekten på söndag till Filippinerna!

    Här har varit tyst och skönt och jag har tänt första ljuset i min fina adventsstake som maken köpte till mig för några år sedan när han var helt själv i Ullared tillsammans med en flock damer från Röda korset.

  • Soldemor

    Och varför är det så fruktansvärt mörkt ute? Blää!
    (Nej, jag vill på inga villkor ha "snö som lyser upp", jag vill ha vår! Nu! Bums! Basta!)

    Det regnar visst ute också...jiipii...inte...

  • Soldemor

    Ha nu en trevlig helg, alla! Jag jobbar hela helgen men kommer inte sitta vid datorn.

    Åter tisdag, kramen och glad advent!

  • Soldemor

    Hej!

    Vad ni har varit duktiga och effektiva i helgen!

    Vårt bord på julmarknaden drog in ca 1 000,- till Filippinerna samt kanske några hundra i en bössa jag hade ställt fram. Många tittar på det som säljs men kanske inte köper. Då gjorde jag reklam för möjligheten att lägga lite i bössan. Men de övriga som stod vid vårt bord  var kanske inte fullt så inriktade på att sälja, mer att vara sociala....visst, det är väl bra. Men är nu vår uppgift att stå på en marknad för att sälja, så är väl det den primära uppgiften.

    Efter gudstjänsten i söndags åkte maken och jag till en super-duper-fantastisk inredningsbutik som ligger utslängd på en åker långt bort från all ära och redlighet. De har himmelska pajer i sitt kafe och alldeles för många kattrelaterade saker...dyra....och alldeles underbara. Köpte en tavla som jag skall f örsöka fotografera och lägga ut i galleriet.

    I går var jag ledig och började projekt städning och plock inför ett litet glöggevent vi skall ha i helgen. Och så for vi runt länet för att handla (dvs vi åkte till Malmö) och lite spinning hanns det med ocskå.

    Idag tillbaks till arbetsverkligheten och direkt blir det strul på grund av chefan. Jag hade fått besked av en person i församlingen som ville sponsra en konsert som var för en tid sedan. Men det verkar hon inte ha gått med på. Vadå, får inte vem som helst sponsra aktiviteter eller är det att personen ifråga (som är fin och förnäm i hennes värld) gjort överenskommelsen med mig och inte med henne?
    Spännande fortsättning följer...

  • Soldemor

    Här är det jag som håller med kollega Kjell. Predikstol - för predikan. Hade en brudgum som på fullt allvar föreslog att jag skulle läsa vigseltalet från predikstolen - nej, tror inte det...

  • Soldemor

    Nehej, om man skulle åka och pryla lite konfirmander...eller i alla fall ha generalrepetition inför helgens julspel...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård