Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    *kutar in o lastar av 15 säckar fulla med o kramar till alla i tråden*

    ..... sätter mig ner och skriver lite kort om livet just nu.... finns här....lever....jobbar....myser.....läser Max bil femtielva gånger (zzzz)  ....däckar.....vaknar o tittar på snölyktan som lyst i 1,5 dygn...stort stearinljus......börjar sloka lite.....kutar till bussen.....funderar på sista julklappen.....inser att jag jobbat över 60 h någon vecka i nov.....trevlig lönespec i dec med andra ord....inser att klockan är över 8.....kutar vidare *kutar ut igen*

  • ingenjörsbruden

    Blommis: Allra vänaste Blommis! Tycker du är en helt underbar person! Önskar att jag kunde göra något för dig men kan inte komma på vad.....så jag sätter mig här brevid dig o strör vitsippor över dig....för snart kommer ljusare tider o de möter vi tillsammans.

    Flamman: Din make....ärligt...hade jag varit i närheten när han uttalade sig om att familjen skulle passa upp honom o respektera honom......så hade jag nog blivit lite våldsam *morrar o biter mig fast i hans ben så han inte får för sig att det han sa är ok* Samtidigt förstår jag att kulturbiten....han är uppvuxen så osv....o visst...men som du eller Blommis så klokt skrev för ett tag sen..... VI måste skapa VÅRA traditioner o inte anpassa oss efter gamla o jobbiga traditioner......o vi måste tillåta oss själva att SÄTTA VÅRT o VÅRAS mående i första hand....mår vi bra så är det ok annars inte.
    Jag anamar det hemma nu inför julen.....nya familjekonstellationer=nya traditioner...o det är segt/tråkigt o lite ledsamt....men någon gång så måste vi börja!

    Fru Sy: Härligt att äntligen den egna kollektionen påbörjats! Hur gick det med knapparna....sånt kan göra en helt vansinnig! Tur du upptäckte det tidigt!
    *klappar försiktigt på lille Orvar*

    Ninnis: Klart det är en stor grej att du nu bär ett foster i magen! O superfin mage....o fnissade lite över siffrorna o spegelvändning...hade osså haft problem med det!

    Hvidis: Allra underbaraste Hvidis! Du ser inte ut som en flodhäst det är jag helt säker på även om jag inte träffat dig på länge! Du är ett heligt kärl...kommer du ihåg!
    O de där massproducerade kläderna....passformen finns det mer att önska av ganska ofta! Du är fantastiskt snygg, gravid eller inte! Så våga dig inte tro ngt annat!
    *puss på lilla magen*

    Söder-fika: Jag kan den 27e när som helst!

  • ingenjörsbruden

    Tempot på jobbet är mkt bättre....inte så mkt att göra längre så jag hjälper o stöttar kollegorna så att de hinner sina deadlines i tid. Känns skönt att kunna hjälpa till!

    Hemma är det toppen osså.....ska blir skönt med lite julledighet....speciellt när man inte fick någon semester i somras direkt.

    Busan går/springer runt i hela huset....igår tyckte hon att hon var superrolig....kutade rundor med ett fast bett om nappkanten så att själva nappen tryckte upp näsan till en söt liten grisnäsa...... gissa hur vi garvade....o ju mer vi skrattade desto mer showade hon! Lilla grynet!

    Hon har blivit lite extra mammig....så nu måste hon ligga hos mig när hon ska somna....helst ska jag ha handen mot hennes kind....flyttar jag handen så drar hon i den med båda händerna så hon får den där hon vill.
    När hon väl somnat så sover hon hela natten o det är skönt.

    Var förresten hos fotograf i början på november o tog en massa foton....bla annat några på oss alla tre....för hur ofta får vi foton med båda föräldrarna på o där man ser vettig ut?

    Om ni vill se så inboxa mig mailadressen.

  • ingenjörsbruden

     


    muggles skrev 2010-12-09 10:57:23 följande:
    Flamman: det där med kultur och uppväxt är jättesvårt. För lika svårt som du skulle ha att anpassa dig till hans kultur helt och hållet (börja serva honom som hans kompisars fruar gör, låta honom göra vad han vill utanför hemmet osv), lika svårt måste det vara för honom att anpassa sig till livet i Sverige. Men han verkar ändå ha lyckats hyfsat sedan innan om han tom varit f-ledig i 5 mån (inte alla svenskfödda pappor som är det!). Jag vågar inte skriva så mkt mer, för jag är en äkta rödstrumpa Ang tunn hud: jag har ganska tjock hud och har skaffat mig det genom livet. Men jag hoppas och tror att jag ändå har lyhördhet för andras känslor och inte klampar fram som en bulldozer. En nackdel jag har som jag är medveten om är att jag både IRL och här på BT kan uttrycka mig spontant och ogenomtänkt vilket kan bli fel många gånger. Ibland tror jag att jag tyvärr är lite klantig utan att mena ngt illa. Men ofta upptäcker jag det i efterhand och ber om ursäkt. Däremot blir jag ändå - även om jag har tjock hud - sårad när folk är oempatiska och trampar på mig, vilket hände nyligen. Och jag har kommit fram till att om man känner sig sårad och övertrampad så är man det. Det kan hända att personen inte gjorde det med mening men känslan hos en själv är korrekt och inte inbillad. 

    Håller med dig!
    En känsla är inte inbillad....men man KAN ha uppfattat något på ett vis som det inte var meningen.

    Hur mår busarna i magen?

  • ingenjörsbruden

     


    Ninnnis skrev 2010-12-09 07:47:23 följande:
    Ingis, vad härligt att höra att det är toppen hemma! *glad*Jag vill såklart se fotona!

    Inbjudan är på väg t din mail.

    Jag tänkte att de som är intresserade får en inbjudan....därav inboxandet....

  • ingenjörsbruden

    Hoppas att Hvidis o stora E har tid o möjlighet för BT-fika den 27e.

    O GÖTT att dagisfröken från hell ska vara ledig i ett år....inte så ofta de kommer tillbaka....hoppas hoppas!

  • ingenjörsbruden

     


    Fru sy skrev 2010-12-09 09:25:27 följande:
      Jag är ju hemma nu men som jag mår vågar jag inte ge mig ut på äventyr själv. kanske kan göra så nästa höst att jag kommer ner med Orvar?!? När han blivit lite större och jag vant mig... är ju faktiskt inte så långt ner till er härifrån..

    Nä det är inte långt....komsi komsi!

    Men vi har ju pratat lite löst om en träff hos Blomman till våren! O det är väl nära t dig?

  • ingenjörsbruden

    Ja det är sååååå HÄÄÄÄÄRLIGT att familjen Helipanzer äntligen är samlad i hemmets trygga vrå!

    Klart som korvspad att läkarna inte hittade något på tösabiden! Hon är ju perfekt!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård