• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Jag ska gå och lägga mig igen. Tycker mig ana ett stråk av avslappning i åtminstone en muskel.
    Om inte annat, så kan jag ju nu för tiden ägna ensamma vaknätter åt att lyssna på gulliga parvelljud. Kanske tända en liten försiktig lampa så att jag kan se på de finaste som finns ♥. Kanske också snegla en liten stund på min vackre man.
    Det blir bra. *slutar vara småbitter och bestämmer mig för att få ut max av vakenheten*

  • Daa

    ...min vackre man, som också är bland det finaste som finns. Men han är inte lika gullig som barnen, och jag får inte samma känsla av Mirakel! när jag tittar på honom.

  • Soldemor

    Hejsan!

    Blomman: Åh, vad bedårande lille Trulsen är! En sådan gosgosse! Förstår att ni älskar honom jättemycket!

    Vi hade en ljuvlig helg i Göteborg med kanonväder om än ganska kallt. Vi gick från vårt hotell vid Älvsborgsbrons fäste in till centrum, härjade där och gick tillbaks till hotellet. Två dagar med långa rundor utomhus, som dessutom avslutades i Ullared på vägen hem, ma o en kalashelg!

    Blev mindre kalas när jag kom till jobbet igår och skulle diiskutera sommarledighet med chefen. Jag förstår inte riktigt vad det är med henne. Förra sommaren ville jag ha ledigt två helger under de fem veckor som jag in för henne, men fick reda på att jag bara hade rätt till en ledig helg. I år önskar jag en lördag och en söndag, vid två olika tillfällen då det är utställningar, men då har jag plötsligt inte rätt till någon ledig helg alls. Öh? Tur att jag skall på fackmöte i morgon, det här måste utredas. Blir så trött på det här ibland.

    Kramar till alla, tänker på er!

  • Norrskensflamman

    Hej hej!
    Tillbaks på jobbet och här är turbulent som attan. Man blir riktigt orolig för vad som ska hända med våra jobb framöver
    Men jag har bestämt mig för att inte oroa mig över det nu. Nu är det familjen som kommer i första hand, även om jobbet förstås också är viktigt. Men jag kan ändå inte styra situationen på jobbet och vad som ska ske där i framtiden, utan jag kan bara jobba på och göra mitt allra bästa. Andra beslut är ovanför mitt huvud. Däremot så kan jag påverka situationen i min famij och hur vi mår, och det är där jag ska lägga mitt krut nu.

    Vi har haft avkopplande, härliga dagar i slalombacken, jag och töserna. Umgåtts med härliga, goa människor som bryr sig om oss, ätit god mat och myst.
    Och faktiskt så är det någon som jag tror ångrar lite att han inte följde med oss, för han har messat mig typ 10-15 ggr/dag och skrivit att han längtar och saknar och älskar oss. Så det var nog bra att vi var ifrån varann ett tag
    Ikväll kommer han hem. Få se hur det känns då.

    Daa, jag hoppas sömnen infann sig så att du han få dig en lur innan det var matdags!

    Kram alla!

  • Hvidbrud

    Hej svejs i lingonskogen!
    hoppas att du fick sova daa. Typiskt när man är övertrött att det bara inte går att somna. Lät skönt med lite nackmassage från din mamma iallafall. Klart hon ska gosa lite med sin dotter även om hon är vuxen nu. (lite rörd i hjärtat)
    Flamman: härligt för er! Underbart att vara runt människor som bryr sig och har det mysigt ihop! Hoppas din make kommer hem med samma vibbar och förståelse! Håller tummarna!
    Solde: klart du har rätt till att vara ledig! Eller?? Hittade dy förresten den där kattunikan du efterlyste?
    Blommis: ja du, tycker också att alla kvinnor har rätt till att vara gravida i harmoni med sig själva, utan att behöva prestera en massa samtidigt, för vet ni vad, jag tror inte att man kan prestera särskilt mycket de här sista månaderna. Jag själv går helt in i min egen slowmotionbubbla och märker efter, förbereder och bara är. Tycker att det känns jätteviktigt för att jag ska klara det som komma skall på bästa sätt.
    Hade så ont i magen igår. Det ar tarmarna, men det gjorde att jag fick samandragningar och det var inte roligt. Sov och sov och sov. Tur maken Hr semester så han kunde ha koll på lillsnuttan! Elvis har blivit så stor och stark nu att jag nästan blir lite rädd när han vänder sig där inne innanför det tunna tunna magskinnet... :-O

  • Hvidbrud

    Bruttan: nä fy vad äckligt med alltdet frusna bajset! Blä! Och gallsten! Inte konstigt du har haft ont i ryggen! Vatten vatten vatten vatten!
    Heloise: Så jobbigt att det strular med matningen. Hoppas att hon får lite lagom aptit snart igen! Förstod inte riktigt inlägget till mig, men jo det är skönt att vara på HP nu. något annat kunde jag inte klara just nu...
    Ingis: Hoppa att det gick bra för din syster igår. Så himla jobbigt! Kramar om! Du behöver också stöd för att vra det stöd du har varit för henne!
    Ninnis: Tror inte jag sagt välkommen hem! Så: Välkommen hem! Hur länge har du tänkt dig jobba?
    Nä, är det inte dgs för en trådfika snart så att vi kan gnugga lite magar?
    Fru bygg: grttos till lyckat Kubtest!
    fru sy: snart får du komma upp! Hurra! Vad härligt det lät när du skrev att du ställt dig i dörren för att njuta av vårsolen.
    Andbyond: jg tror att liten kommer den 14!

  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2011-03-09 11:38:07 följande:
    med samma vibbar och förståelse! Håller tummarna!
    Solde: klart du har rätt till att vara ledig! Eller?? Hittade dy förresten den där kattunikan du efterlyste?
    Jagar fortfarande, verkar hopplöst Rynkar på näsan
  • Ninnnis

    Grattis till lyckat KUB, Fru Bygg! Härligt att illamåendet har lagt sig så du kan njuta av graviditeten.

    Heloise, hoppas det går bättre med maten idag. Hur går det annars att vara ensamma nu när Panzer jobbar? Kram till dig och Elise!

    Daa, vad mysigt du beskriver Parvlarna och maken Hoppas du fick sova lite också.

    Bruttan, gallsten? Det måste ju göra skitont?

    Blommis, fina, fina lilla Truls! *smälter totalt*

    Flamman, vad var det jag sa... Härligt att ni har haft det bra, du och flickorna.

    Hvidis, mysigt att maken har semester så ni kan vara tillsmamans hela familjen.

    Soldemor, det verkar helkonstigt att du inte har rätt att vara ledig?

    Fru E, skickar en kram till dig här också. Kram!

    Ingis, hur gick det igår?

  • Ninnnis

    Fru Sy, hur är det med tappen och sammandragningarna?

    Andbeyond, är det inte läge för dagliga rapporter nu?

  • Ninnnis

    Totalt ego: Igår fick jag höra från två olika personer att jag är "vackert gravid" och har "jättefin mage".

    Ikväll ska jag på tjejmiddag, imorgon ska jag på gravidkurs/träning på Friskis och på fredag ska jag träna indoor walking. Sen är det helg!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård