• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa
    ingenjörsbruden skrev 2013-09-30 13:51:53 följande:

    Flamman!!! Din!!!! Din!!!!! Attans bofink! IIIIIIIInte smörgåstårta nuuuuuuu..... dreglar!!!!!! "Dregelfloder breder ut sig över skrivbordet o den stackars datormusen simmar iväg för glatta livet o önskar att den inte vore trådlös"




    Bofink?
     
  • Daa

    Fälga fick också svinkoppor, men betydligt lindrigare än Axel. Igår såg hennes utslag så bra ut, så jag bestämde att de skulle kunna gå till förskolan idag. Men nu har maken fått svinkoppor. Han har ganska mycket utslag på sina händer och det verkar väldigt besvärligt. Risken att smitta någon ökar och han är ganska ont. Kanske blir det han som åker till vårdcentralen imorgon. 
    Dessutom har han utslag i ena mungipan så nu råder hångelförbud. Jag som precis har mensat klart för den här gången. Då brukar jag vilja... fira.  

  • Daa

    Ingis: så tråkigt att uppleva att ingen planerar in dig i något.
    Om du bodde i närheten skulle jag nog ringa dig jämt. 

  • Daa

    Jag undrar om jag har en ålderskris.
    Hur annars ska jag förklara att det parallellt med en längtan att sluta sminka mig helt seglar upp ett märkligt driv att måla naglarna i mörka färger? Ikväll blir det mattsvart.  

  • ingenjörsbruden

    Daa: typiskt med koppor nu när du vill....fira.
    Skönt att Fälgas koppor blev lindrigare. Du har klarat dig själv? Hur vet man att det är svinkoppor o inte höstblåsor?   Tror inte det är någon ålderskris.......tror mer att det är dags att lägga tid på mamman liksom....  så känner jag jag iallfall..... jag måste må bra o känna mig fin för att hålla mitt sjävförtroende flytande......

    Idag ska jag klippa mig o maken tycke jag gott kunde unna mig slingor, jag klipper mig ju alldeles för sällan....typ en gång om året!

    Igår var jag ute o kutade i skogen, tog 5 km på 38 minuter o då gick jag rätt många snuttar ändå. Blev lite småsur o less när jag blev omsprungen av femtielva zero-strl människa......som jag säkert tror kan springa milen eller två.....muttrade lite till o var nära att börja gå igen......då kom jag på att jag faktiskt är jäääääävligt stark..... för ingen av dessa tunna figurer hade pallat springa många meter med 30 kg extra i vikt! Då kände jag mig stark igen!

    Attans bofinka är väl ett bra uttryck! Används flitigt hemma!

    Flamman, vi har än så länge inte så mkt spikat förutom busans gymnastik på onsdagar kl 16.

    I helgen är det 40 års suprice-fest för makens kompis. Ska bli jätteroligt.....om jag kommer på vad jag ska ha på mig!

    Nu är det frukost dags på jobbet!



    VAd ska ni göra i helgen?!

  • passionsblomman

    *bär ved*

    Guuuud-nu har jag vedat så mycket de senaste tre dagarna att jag knappt kan lyfta armarna. Men jag ska gå ut igen och bära lite till-högen är NÄSTAN slut och då vill jag bli klar ju!
    Jag är så in i bängen mallig över mig själv och hur infernaliskt mästerlig jag är på att veda! Tungan ute *dunkar mig själv i ryggen*

    Imorgon ska vi på årets sista fotbollsmatch tio mil hemifrån så där går dagen. På söndag ska vi säkert göra så lite som möjligt, vilket förmodigen innefattar film eller så.
    Jag måste bygga någon slags klätteranordning till kycklinngen, för mamamn vill uppenbart sitta med de stora hönsen på de höga pinnarna nu, och dit upp når inte kycklingen. Så, jag lurar på smartaste konstruktionen, vilket med sannolikhet innefattar någon slags planka i lagom lutning.

    Fasen vad hungrig jag är! Det tar att bära ved!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Kjell Präst

    Skickar en hälsning från Jerusalem, där jag är en vecka med jobbet för att besöka de heliga platserna. Första dagen hann vi med Olivberget, Getsemane, Via Dolorosa, falafel, Beteshda, Gravkyrkan, Västra muren och kebab.

  • passionsblomman
    Kjell Präst skrev 2013-10-05 06:05:52 följande:
    Skickar en hälsning från Jerusalem, där jag är en vecka med jobbet för att besöka de heliga platserna. Första dagen hann vi med Olivberget, Getsemane, Via Dolorosa, falafel, Beteshda, Gravkyrkan, Västra muren och kebab.
    Ååååå! Jag blir plötsligt lite avundsjuk, vilket är ganska olikt mig, just Jerusalem vore kul att se!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Annars var det kul att åka tio mil till fotbollsmatch också. I ungefär tio minuter. Sedan fick vi istället åka till akuten och så vidare 5,5 mil till Västerviks sjukhus, för Blompojken lyckades i en närkamp ramla rakt framstupa som en slagen oxe, och bröt sålunda nyckelbenet.  På akuten går tiden så in i vassen sakta att sekundvisaren på klockan måste stanna en stund uppe på tolvan och vänta på att minuten ska hinna bli klar så klockan kan ticla vidare. Det är sant! Det gjorde den!

    Men nu är vi hemma och bara för det har vi köpt massor av smågodis. Blompojken hade bokat övesovning med bästisen och ville absolut inte ställa in det, så nu har de TV:n däruppe och jag ska lägga mig och läsa bok-och käka godis.
    Det blir lugnare veckor träningsmässigt nu då, ett tag framöver. Undrar just hur lugnt det blir på humörfronten? mellan 2-4 ggr/vecka tränar han normalt, beroende på var i säsongen han befinner sig. Plus matcher. Men nu blir det 3v total läkning och sedan 3v mkt försiktig rörelse. Det var ett kul meddelande att skicka handbollstränaren inför säsongens första match.

    Till fotbollssaken hör att de var bara 12 grabbar idag till 11-mannaspel, alltså bara en avbytare. Det blev därmed ingen avbytare alls för de övriga i laget-som DOCK hjältemodigt gick all in för Blompojken och vann! Det i sin tur innebar att de klättrade ett hack i serien som slutkläm på säsongen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård