• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Stor kram till Ingis! Hjärta Och stort morr till klantarslet till make  Men egentligen tror jag han menade väl, men det blev ju totalt katastrof-fel!  
    Såklart har du en svacka, en megasvacka, men ge inte upp vännen!

    Daa; krya på er!

    Jag lovade en bild på smörgåstårtan, hehehe... ni finner den på min blogg: http://fiafluffsfunderingar.blogspot.se/

    Kan meddela att den var GRYMT GOD!!!

     

  • ingenjörsbruden

    Stackars Axel! Hoppas att Fälga slipper.

    Jag vet faktiskt inte om det är pga löprundan eller jag var halvvägs ner i hålet innan rundan....
    hade en liknande depp i somras o jag funderar nu på om det kan ha med indianerna att göra.....kan vara...

    Har känt ett tag att de enda gångerna som jag/vi hittar på ngt kul så är det för att jag planerar det. Jag planerar myskvällen med tjejkompisarna, jag planerade semesterresan, ..... o nånstans i planerandet så känns det som att vill jag hitta på ngt får jag själv fixa det.....för ingen annan planerar in mig i ngt...... typ....
    suck..... *går o drar ngt gammalt över mig*
    Vet att det är martyren som besvärar..... men samtidigt så ligger det lite sanning i det.

    Föreslog en lekträff för Busan o hennes kompis till i lördags..... o tänkte att nja denna gången ska jag inte planera o fixa o dona.....o inte blev det någon lekträff..... inte ett ljud..... så ja...nä jag struntade väl i det o tänkte att jag fokuserar på mig själv o träningen i stället...... o så gick det pissdåligt o ja...då halka jag ner i hålet.

  • ingenjörsbruden

    Flamman!!! Din!!!! Din!!!!! Attans bofink! IIIIIIIInte smörgåstårta nuuuuuuu..... dreglar!!!!!! "Dregelfloder breder ut sig över skrivbordet o den stackars datormusen simmar iväg för glatta livet o önskar att den inte vore trådlös"

  • Norrskensflamman

    Jamen, fasen, visst är det tradigt att om det ska bli nåt så får man planera allt själv?! Och det är ju inte konstigt att man tillslut får känslan att man inte blir inkluderad i några planer om man inte fixar det själv... Jag förstår hur du känner kring den biten!
    Hade du bott närmare hade du då garanterat varit inkluderad i de grejer jag drar ihop till Ingis, det lovar jag! ♥  

  • passionsblomman

    Hm...jag skrev ett inlägg, men det fick visst inte komma med?

    Ingis: tapper är den som gör sin runda även när det är som värst. Och pantade råd från maken var väl inte första-och troligen inte sista gången vi fått exempel på. Han och min spelar i något av samma liga där har jag märkt. Det är oerhört ensamt i de mest sårbara lägena.

    Idag har jag legat i sängen och käkat popcorn och läst bok hela dagen. Det enda utöver det har varit få eld i pannan, ut med hönsskiten ur hönshuset, ut med hunden runt kvarteret och en mindre akututryckning på hur man får ihop en bortglömd matsäck på bästa sätt när sonen plötsligt kommer på "juuuust det, det var visst idag vi hade idrottsdag och skulle ha matsäck..." Det var iofs väldigt gott med popcorn i början, men seda åt jag för många och i kbination med för lite anna föda mår jag nu illa. Precis som jag visste att jag skulle. Men så blev det nu. *skyller mig själv*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • ingenjörsbruden

    Blomman: det lät annars rätt gott med popcorn o läsa bok. Vad svängde du ihop till blompojken?
    Våra gubbar är väldigt lika där "skakar på huvudet". Det är nästan nästan synd om dem.

    Jag menar, jag vet att maken skulle förflytta berg för mig o barnen utan att tveka. Han är ingen person som trivs i centrum utan återfinns oftast på en fest sittandes i en hörna i djupa diskussioner. Omtänksam o väldigt snäll..... men när det kommer till mjuka kvaliteter.....visa sin uppskattning, kramas spontant, röra vid mig, förstå sig på mig (!) då är det inte lika lätt, han blir villrådig o osäker o istället för att "göra fel" så backar han o ger mig space......vilket han själv nog skulle uppskatta..... men ja... "skakar på huvudet"

    Det är bara TRADIGT att man måste behöva ta sig ur sånt här på egenhand. Tur att jag har er!

    Flamman: jag kommer som ett skott i natten om du andas tjejkväll!

  • passionsblomman

    Ingis, det fanns som tur var en grillad kycklingklubba, ett par små drickyoghurtar och en kladdkakemuffins att skrapa ihop ur kyl och skafferi. Ett par morötter också, så blev det väl en OK matsäck, trots allt. Men shit vad stressigt det blir när det dyker upp sådant där och man är helt yrvaken!

    Mer bok har jag läst, och film har vi kollat, varvat med matcher och träningar. Jag kan meddela att nu är säsongen för underställ här om man ska stå som fotbollsmamma och titta på i flera timmar. Igår regnade det småspik och var inte alls skönt. Fast när strålkastarna tänds över planen och man ser ungarna kuta runt därute, dyngsura medn sprudlande glada och fulla av skratt, så är det något varmt och charmigt över det hela ändå.

    Eftersom jag nu mest läst bok igår och idag, får jag ta och göra lite nytta. Vi har ved att bära som inte blev buren i våras, även om vi hann det mesta innan min op. Så, jag tänkte se hur det går att få in några trän i källaren. Sakta, med all säkerhet, men bättre ett vedträ i källarn än alla ute i höstregnet eller?

    Vad gör ni andra?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Helt sunt tänkt Blomman ang vedträna

    Jag jobbar, som vanligt. I em är det utvecklingssamtal med T. Sedan har båda flickorna kör, men på olika tider förstås, så det är en sån där stressig dag igen.
    Har tänkt ta tag i skolfotobeställningen ikväll. Har redan fått ett par påminnelser från Photomic. Tycker bara det är så ofantligt jobbigt att hålla på med bakgrunder och sedan har man inte råd att beställa alla paket  (3 för vår del, för de tog ju även syskonfoto). Och hålla på och välja bort och så där... blä, inte min starka sida. Det skär ju i hjärtat!  

    Annars så är det mest sång o musik faktiskt. Gospelkören är ju på måndagar och det är så vansinnigt roligt så jag prioriterar det före träning. Vilket innebär att det inte blir några dagar kvar i veckan till träning. Förutom på helgen då. 
    Men igår var jag och en kollega och joggade 30 min i lugnt tempo på lunchen. Alltid något. Och imorgon kör vi ett 40 min gympass. Man får vara glad åt det lilla.

     

  • Norrskensflamman

    Hur ser era veckor ut by the way?

    Vet att vissa har torsdagar som städdag och de som har barn har kanske någon aktiviet också.
    Jag har prioriterat bort städdag jag... Tungan ute Så jag ska kunna sjunga mer.

    Så här ser vår vecka ut:

    Mån - gospel (jag & m)
    Tis - street dance (K)
    Ons - kör (T & K)
    Tor - kör (jag)
    Fre - mys
    Lör - 
    Sön -  

    Förutom detta så har m sina repdagar som är lite när som helst.

    Lördag och söndag är då dagarna som man ska hinna allt annat... Hälsa på pappa, svärisarna, ungarna har kalas eller vill umgås med kompisar, handla, tvätta, ev städa, bära pellets bla, bla, bla. VILA!!! Hmmm...
    Det brukar bli varken hackat eller malet.
    Nu denna fredag har  m spelning i grannkommunen på fredag, spelning här hemma på Folkan på lördag, flickorna är bjudna på kalas på lördag och söndag är väl enda dagen som är "tom" för oss.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård